Мерт ,много добродушно прие Яман,сякаш цял живот го е чакал,някой,герой,като от комиксите

Ендер не иска Яман до Мерт в началото,усеща че може да въвлече в беля "детето и ",той затова неможе да порасне

ех тоя Селим беее,даже по начина по който му сложи вратовръзката показва,грижовност и симпатията си към Яман

И аз мисля, че Мерт е държан под похлупак от Ендер, не от Селим. Което енормално де, майката повече да се грижи за сина си, а бащата да иска той да стане от момче-мъж.

пак се включвам аз да си кажа за Мерт.

Донякъде си права, но все пак на моменти мен лично Мерт ме дразнеше с лиготиите си.

Синът ми, който е на 23 г. е копие на Мерт - с високо IQ, комбинативен и изобретателен, но в същото време по детски наивен, все още живее в света на електронните игри , рисува аниме-комикси, носи тениски с картинки ......същински Мерт , с тази разлика ,че синът ми има много приятели, не се изолира. Мен ,като майка , това поведение ме притеснява,защото мисля,че на тази възраст вече трябва да е по-сериозен,отговорен, самостоятелен,да си вземе живота в ръцете,както се казва. Надявам се да го преодолее и да се промени,но..дали вече не е късно...... Е, излях си чувствата ...

Даниии, а относно вятърничавото поведение на Мерт и неговата безотговорност: Аз мисля, че безхаберието е напълно нормално за него - за разлика от Яман, който отрано се е сблъскал със суровото лице на живота, Мерт го възприема като безкраен празник. За него всичко е достижимо и той го приема за даденост, е как тогава да е пораснал. Чувството му за хумор понякога преминава допустимото, защото той е видял само ведрата и щастлива действителност на безоблачните си детски дни. Даже го видяхме в 1 еп. как често се опитва сам да се отърси от опекунството на родителите си.