На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 733
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Започна се голямото търсене за настаняване в Керамоти и от мен  Laughing
Ако някой може да ми препоръча нещо, ще съм много благодарна.

Днес звънях, звънях - места няма Sad

# 241
  • Севлиево
Здравейте, влизам в темата първо защото моето семейство от години предпочита Гърция за лятната си ваканция и второ с молба за помощ.
Въпросът ми е откъде мога да намеря актуална карта за България и Гърция за GPS iGO NAVTEQ?
Нашите карти са от 2011 г. и през май малко се поозорихме, търсейки пътя за Маказа през Комотини. Да не говорим, че новия участък до Кърджали изобщо го няма на картата.

# 242
  • София
ММ тегли карти оттук за iGo на телефона, става и за таблети с Android, но изисква регистрация, Иначе ще ти даде грешка линка.
Ако си с Windows phone има друг сайт, но не го знам, ще питам, ако ти трябва  Peace

Забравих да кажа, че в последната карта, която изтеглихме преди няколко месеца, не фигурираше Маказа. Дано да е излязла по-актуална карта.

# 243
  • Севлиево
Moharet, благодаря ти за бързия отговор. Но ние търсим карта за GPS-a. Иначе моят телефон е с Андроид, но пък няма 3G  Crazy
E, ако не намерим, ще караме по спомени Simple Smile

# 244
  • София
Въпросът ми е откъде мога да намеря актуална карта за България и Гърция за GPS iGO NAVTEQ?

майчето

http://kickass.to/navteq-2013-q1-europe-maps-fbl-fda-fpa-fsp-hnr … poi-t7604229.html

http://gpsmap.us/igo-2014-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D … 1%8F%D0%BD%D0%B5/

# 245
  • София
Moharet, благодаря ти за бързия отговор. Но ние търсим карта за GPS-a. Иначе моят телефон е с Андроид, но пък няма 3G  Crazy
E, ако не намерим, ще караме по спомени Simple Smile

Явно аз съм се подвела, защото ползваме iGo на телефона  Blush GPS-а вече не го ползваме, но ММ каза да кажеш каква марка ти е GPS-a, за да потърси  Hug

# 246
Момичета, някакви отзиви за хотел Орфеас Блу резорт?

zveti81
Мислех да ти пиша инфо, но ето тук има:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=725145.0

Много, много благодаря! Hug

# 247
 Не зная дали аудиторията се интересува особено от Лесбос, но ако на някой му се отвори път, добре е да осъществи дестинацията. Чудно място! Ще пиша когато мога подробно. Сега ще ви кажа,че виждам Лесбос като мирис на смокини и жасмин, каменни къщи с червени керемиди, природа, нарисувана от импресионист, връщане във времето и кулинарно приключение. Изживяването е невероятно, но имайки предвид, че Лесбос е третият по големина остров в Гърция след Крит и Евия, половината от пребиваването ми тук вече е да търча тук и там, сакън да не пропусна нещо. Доста обикаляхме, много видяхме, невъзможно е всичко. В следващата седмица съм решила малко по-лежерно да го карам и ще пиша по-подробно. Ненапразно Мат Барет казва, че Лесбос е любов и всеки,който се е докоснал до него, иска да се върне. И хората са чудесни да за знаете! Явно островитяните са друга бира, Лесбос е още едно доказателство за това.

# 248
  • София (Възраждане)
Ех...
Анабел, казваш по-горе, че за ферибот до Лесбос си ползвала агенция. Не става ли просто да отидеш на пристанището и да си купиш билет(и)? ...да си попитам аз съвсем по дебилному Mr. Green

# 249
  • София
Не зная дали аудиторията се интересува особено от Лесбос, но ако на някой му се отвори път, добре е да осъществи дестинацията. Чудно място! Ще пиша когато мога подробно. Сега ще ви кажа,че виждам Лесбос като мирис на смокини и жасмин, каменни къщи с червени керемиди, природа, нарисувана от импресионист, връщане във времето и кулинарно приключение. Изживяването е невероятно, но имайки предвид, че Лесбос е третият по големина остров в Гърция след Крит и Евия, половината от пребиваването ми тук вече е да търча тук и там, сакън да не пропусна нещо. Доста обикаляхме, много видяхме, невъзможно е всичко. В следващата седмица съм решила малко по-лежерно да го карам и ще пиша по-подробно. Ненапразно Мат Барет казва, че Лесбос е любов и всеки,който се е докоснал до него, иска да се върне. И хората са чудесни да за знаете! Явно островитяните са друга бира, Лесбос е още едно доказателство за това.

Мисля си, че след още няколко подобни поста и половината форум ще се втурне към Лесбос.  Wink   Така завладяващо разказваш!  Hug

# 250
Ох,
ще пукна от копнеж. Кога ли ще дойде времето и аз да тръгна пак към някое такова място

Дотогава ви поздравявам с едно кадро от Икария, за да не забравяме бъдещите си съвместни творчески планове

Споко, никой никъде няма да се юрне, народът не обича да плаща за ферибот в добавка към дългото пътуване. Досега - независимо от разказите - засилен интерес от по-далечните дестинации съм забелязала единствено към Лефкада и Евия, които са си дефакто суша.

# 251
Ех...
Анабел, казваш по-горе, че за ферибот до Лесбос си ползвала агенция. Не става ли просто да отидеш на пристанището и да си купиш билет(и)? ...да си попитам аз съвсем по дебилному Mr. Green

Агенция съм имала предвид за продажба на билети на пристанището. Има две-три такива в Айвалък. Точно отиваш там и купуваш билет.

# 252
Ехоу тук съм.....
Ден и половина на Евия... Ма голяма "селяния" и "липса" на туристопоток бе... Ей такова нещо ми трябваше. До тук... моето място е. И малко напомня Ситония. Зас студиото пасат овце, а сутрин ни буди петел. Не ми се беше случвало от детинство.

Днес бяхме на едно плажче точно преди Неос Пиргос неописвано от предишните пътешественички:

https://www.google.bg/maps/dir/38.9407968,23.0571788/38.8830151, … 1m0!1m0!3e0?hl=bg

Доста живописно, с островче с крепостни руини насред заливчето. Пясък с камънаци и на сушата и във водата. Има цивилизована част с чадъри и шезлонги. Сравнително плитко. След обяд отидохме до Пефки уж само за хапване, но останахме и на плажа. Дълга и широка ивица тип Торони, но с обли камъни. Няколко бийч бара. На втория метър в морето ми е до кръста. Мъжа ми каза, че на 5-тия няма дъно.  Цени народни - 2 фрапета с 1,5 л. вода за 5 евро. Има доста псаротаверни и кафета.

Пътьом минахме през Неос Пиргос и Ореои... много места за хапване и настаняване. Истия е доста голям град с Лидъл и още един супермаркет.

Лутра е не много гръцко и не ми харесва. Контингент - гръцки баби пенсионерки и много туристическо и гъчкано (единственото до момента). Тези прословути СПА хотели, които тук се рекламират са една нула буквално. Не бих отседнала за нищо на света в Лутра.

Агиос Николаос (нашето) е нещо като вилна зона на Лутра. Ривиера  Mr. Green "Плажа" пред студиото е камъняк от неприятните (не са обли). Малко по-нагоре май е по добре, но не сме го пробвали.

Като извод - по добре за настаняване, изхранване и разходки в другата част Неос Пиргос, Ореои, Пефки ....

Хайде лека нощ и не се ядосвайте на ниски топки   bouquet

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 09:47 от Анонимен

# 253
  • Варна
Лутра е не много гръцко и не ми харесва. Контингент - гръцки баби пенсионерки и много туристическо и гъчкано (единственото до момента). Тези прословути СПА хотели, които тук се рекламират са една нула буквално. Не бих отседнала за нищо на света в Лутра.
Като извод - по добре да настаняване и изхранване, разходки в другата част Неос Пиргос, Ореои, Пефки ....

Zа нищо на света щот не ви въртят дъртите кокали.На нас водичката ни дойде таман и хич не мърдахме  много много от там , то и морето беше студено де  Grinning Grinning.Средата на юни беше съвсем празно и много приятно.
Това да си мислим , че кой знае колко хора четат и се съобразяват с нашите драсканици е жива заблуда.Тази година се очаква 750 000 българи да пътуват до Гърция, как ли пък не им влияем.Колкото и да хвалеха Евия Тодоричка , Таис(чакаме и прекрасни разкази за Наксос , плииииииииииииииииз   Laughing Laughing Laughing Laughing) и други , аз там не видях и един турист българин.Параход не е права-никакъв засилен интерес няма към Евия , а Лефкада е много търсена дестинация отдавна , далеч преди да се появи този пост е много рекламирана от всички ТА.

# 254
  • Варна
Може ли малък жокер - свързах се направо с едно студио, обаче английския на човека не е много добър и не мога да разбера дали иска да преведем депозит или да им пратя данните за кредитната карта:
''Please you would be banking direct or via e-banking ,or you have send us the details of your credit card''
Досега съм резервирала през Букинг и не ми е ясно, как се процедираше при директна резервация. Имам някакъв спомен, че таксите са доста високи при превод, а пък се коментираше, че не е добра идея да се пращат данните на кредитната карта?

Общи условия

Активация на акаунт