На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 853
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
В никакъв Златоград няма да ходиш.
Точно това е пътят през новия КПП Маказа, той ти трябва. Хасково-Маказа-Комотини и оттам магистралата Егнатия.
Шумнатица е село в Родопите, близо до главния път, но все пак не минава през него. Малко zoom на картата дай Simple Smile

# 286
 ooooh! Кой да се сети да даде зуум. Видях къде е Маказа. Екстра си е пътя  Crazy

bouquet

# 287
  • Варна
Най хубавия път за Гърция -  до Стара Загора по магистралата , сетне право надолу до Комотини  и пак по магистрала .Съвсем нов път е - от миналата есен.Съвсем разбираемо го няма на много карти.Тръгвайте смело , лесен е.

# 288
Здравейте в новата тема! Докато отида и се върна от Лефкада темата навъртяла 20 страници!  Hug Идвам прясна, прясна с впечетления, въпреки, че съм малко афектирана, че не успяхме да разгледаме всичко! Бяхме във Василики, хотелчето ( нормално, чистичко, евтино и с прекрасна гледка към залива на сърфистите). Бяхме на така известния Порто Латцики, прекрасно просто, на Егремни, и на невероятното плажче Агиофили, до което се стига с корабче:

Агиофили:

Егремни, 3 км плажна ивица...и по-синьо от най-синьото синьо

С круиз за цял ден видяхме и Кефалоня, от краткия престой там останах влюбена и ще е следваща точка от нашите пътешествия:

Итака:
Имахме спиране за кратък плаж на Скорпиос, на любимият олаж на Джаки Онасис. От цялото си взиране в морето успях да видя и делфини  Heart Eyes

Доста път си е из острова с много завои, тесни пътища, но гледките са спиращи дъха и определено си струват. Искаше ми се да видим повече неща, но за 7 дни толкова. Пожелавам на всички много прекрасни летни моменти!

# 289
  • Пловдив
Ох, момичета, големи красоти показвате и описвате. Ние след миналогодишния Ставрос, тази година сме се насочили към Вурвуру. За такива по-далечни дестинации, като тези от вашите разкази, засега само си мечтая. Имам въпрос - преди време Петър беше пуснал линк към метан-станциите в Гърция. За нас много полезно. Някой зареждал ли е на метан-станцията в Солун, дали действително работи?

# 290
  • Пловдив
Таня67 , благодаря ти!  Hug  Вчера пуснах заявка за резервацията, сега чакам потвърждение и не спирам да чета и гледам клипчета, там сме.  Heart Eyes  Гледах в трипа и за таверничките, много хубави отзиви има за тази http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189478-d2256173-Re … ands.html#REVIEWS и мисля да  я отбележа като точка за преминаване!:) Отделно ще искам инфо за местоположението "таверната , в която берат тиквичките пред теб" Simple Smile) , както съм си я запомнила от разказа на Ana_bel , благодарение на нея се запалих по идеята за острова и това е едно от първите неща , което изплува като се сетя за него. Срам не срам... и аз държа страшно много на кулинарния туризъм , имам нужда и да кача някой друг кг. и мисля,че мястото ще е подходящо  Laughing

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 11:05 от aH~

# 291
  • Варна
Резервирахме за Кефалония, засега почвам да чета за Лефкада. Simple Smile За две нощувки кое градче би било най-удачно в южната част?

# 292
  • София
Резервирахме за Кефалония, засега почвам да чета за Лефкада. Simple Smile За две нощувки кое градче би било най-удачно в южната част?

Къде резервирахте за Кефалония ако не е тайна? Може да си споменала преди ама съм пропуснала   Embarassed

# 293
  • Варна
Ностос студиос в Мусата

# 294
Много хубави снимки сте показали !!!!! Оправям си скапаното настроение като ги гледам.
Парцалеса, тази част на острова изглежда много приятна и примамлива.

И ние като пътувахме из Евия детето ни попита - Извинявайте, че ви притеснявам, но на море ли отиваме или на планина?
В следващия момент, след един завой, се откри чудна морска гледка, та сам си отговори....

Блис, дано детенце вече е добре и да се насладите на хубава почивка!

Ние не успяхме да посетим Ореои, като най - близо все го отлагахме "за утре"и така остана за следващ път.

# 295
  • Пловдив
Дали някой би могъл да се включи с мнение за този хотел в района на Врахос (Парга). Или е току-що отворен, или сега е листнат и няма никакви отзиви. Снимките са "професионални" и ми е трудно да се ориентирам. Та въпросът ми е ако не за самия хотел, то нещо от района да ми подскажете - например шумно, прекалено планинско или друго.
http://www.booking.com/hotel/gr/w-boutique.en-gb.html?aid=734408 … 8c7852d2a608aa9X1

# 296
Нямате настигане. Бяхме на море в България, но не спирам да мечтая за поне ден два в Гърция.

# 297
  • София
Най хубавия път за Гърция -  до Стара Загора по магистралата , сетне право надолу до Комотини  и пак по магистрала .Съвсем нов път е - от миналата есен.Съвсем разбираемо го няма на много карти.Тръгвайте смело , лесен е.

Тази препоръка и за софиянци ли важи?

# 298
Сега прочитах страниците които съм пропуснал и видях снимки качени от Пелион.Честно много ми хареса и се чудя освен красотата как е наоколо.Имали нещо за разглеждане,/по -точно разглеждах Моуреси /много ли е пусто имали живнина,е не навалица.Пътя до там ,такси и т.н.Ако може дето се казва да има повече инфо.

# 299
[Отделно ще искам инфо за местоположението "таверната , в която берат тиквичките пред теб" Simple Smile) ,

Таверната е на плажа на селцето Танос. Няма как да я объркаш, имат градина отстрани.
  Много хубави снимки, дами! Много!   bouquet
  Bliss, оправи ли се крачето на Ния?

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 21:17 от Anna bel

Общи условия

Активация на акаунт