На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 718
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • sofia
http://gonybravo.snimka.bg/sea/greece.829366.33725337

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 22:57 от gonybravo

# 586
  • София
А, не  Simple Smile Ние бяхме в прекрасния   Thalatta seaside hotel,
с невероятен гурме ресторант.  Peace
Имаше и целодневна анимация за децата, басейни, сенчест детски кът, приличен плаж, плажен бар, плажна библиотека и т.н.
(И това за 78е на НВ във фамилен суит през май. ако има значение)
Направо е невероятно как пък сте се уцелили 3 семейства на този огромен остров, с толкова голямо предлагане от хотели/студия  Laughing

phile  Е, нямам думи, ние с теб се следваме като близнаци.
При едното пътуване и ние спряхме тук, в Agkali-Agia Anna в същия хотел.
Добавям още, страхотен персонал/ако е бил същия/, нежни камъчета на плажа, пълно спокойствие и релакс, отпих се на коктейли....    bouquet

# 587
Anna bel, не зная дали е телепатия или шесто чувство, добре дошла!
Не мога да не споделя какво намерих на последната страница от брошурата,която пуснах преди малко- директни полети от Волос до Икария! Мечтата ни се приближава,  остава да ги проучим .

# 588
 Не съм си подредила в главата още преживяванията. За снимките да не говорим. Като цяло имах чудесна почивка. Лесбос е интересно място, писах ви вече. Кръстосахме го на длъж и шир, следващия път (ще има следващ път!) само ще лежа на плажа, ще гледам крепостта и ще ям  Embarassed Embarassed Embarassed! Много ме е срам, че все пиша за ядене и пиене, а не за музеи, ама тва е положението! Лесбос е истинско кулинарно приключение. Слави се със сардините, които се ловят във вътрешния залив Калони. Тия сардини са емблема на острова и се котират високо навсякъде в Гърция. Приготвят ги по всякакъв начин -печени, пържени, готвени , все са един път!

Скрит текст:

Скрит текст:

Много вкусни са и цветовете от тикви, които са традиционно ястие. Пълнят ги с различен пълнеж и ги панират или готвят като сърми.

Бяхме наели  къщичка в планината, с изглед към Моливос, с вълшебна гледка. В края на едно малко село. Малко , ама малко. Къщите му миниатюрни, все едно живеят в тях Барби и Кен, улиците калдъръмени и тесни, кръчмата -с 4 маси, ама кметство и Мед. център има!

https://www.flickr.com/photos/102087909@N03/sets/72157645947758766/

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 23:38 от Anna bel

# 589
  • sofia
-Капитан Манолис

-Амулиани

-Комитца

# 590
  • Sofia
Много тъпо , че останах погрешно разбрана, ама не е сефте карай... Все ми е тая какво се изписа, аз имах една невероятна почивка и това дали са ми сменили чаршафите и са ми сложили тоалетна хартия въобще не е в състояние да промени нещата, още повече злобни изблици на непознати хора. С всички гости от къщата се поздравявахме, с изключение разбира се на българските семейства. Няма да кавам че едните се обърнаха на 180 градуса когато се прибирахме и паркирахме . Каквото и да пишете не ми въздейства по никакъв начин - аз имах страхотно лято и съм много доволна, а това че почнахте да ме плюете след като споделих впечатления ... Не съм дребнава, виждам една и съща група заядливи жени , озлобени без причина при всички спорове тук . Едни и същи. Много неща бих написала, но вие обръщате всяко чуждо мнение различно от вашето в свада. Не сте приятни събеседници определено. Лека вечер , а на всички останали пожелавам вълшебно лято и незабравими мигове където и да са в Гърция  Grinning

# 591
  • софия
В събота по Нова ще дават Капитан Корели  Wink

# 592
  • София
Anna Bel, това не са ли сардели? Simple Smile)

# 593
  • софия
И аз това щях да питам  Simple Smile
Един познат веднъж си поръча сардела фритюр  hahaha

# 594
Anna Bel, това не са ли сардели? Simple Smile)

newsm78 Сардини им казваха на Лесбос.

# 595
  • Варна
Сардина или сардела е род дребни селдови рибки.
Сардела има и второ значение = начин за мариноване и консервиране на дребни рибки от типа на трицона , гюмюш , хамсия , чатал куйрук , сафрид и други подобни.

# 596
  • Варна
Не обобщавайте цените- тук скъпо , там евтино.Сетете се една обикновена пържола на колко цени можете да я намерите в България и на какво количество и качество.Таверните и те като ресторантите , как да сравняваме ресторанта на Бай Дечко на ъгъла  с тризвезден мишлински .

# 597
не разбирам защо храната на Евия се смята за по-евтина
същите цени сме плащали на Атон, Ситония, Касандра
а и на всяко място сменяхме таверната всяка вечер и така обиколихме всичките

от манджите най ни хареса биф стифадо
даже намерих рецептата и ще я пробвам тези дни

голямо благодаря за споделеното за Евия
изборът догодина май ще е Евия или Скиатос
ще видим
май ще почна отсега с резервациите птк да видим коя ще оставим за другото лято

# 598
Данушка не смятам да ти отделям повече внимание извън този последен коментар.
Факт е че претенции към нас със Звънче (без да имаш основание) проявяваш ти. Аз нямам претенции към никого. Нито съм злобна, нито ти преиначавам думите. Ти сама се изложи и показа ниско ниво. И продължаваш, ръсейки обиди и квалификации към всички тук на общо снование без дори да ни познаваш и само защото се чувстваш неудовлетворена от нещо си... Така няма как да ме привлечеш до толкова, че да искам да кумуникирам с теб някога.  Grinning
Коментарите ми за студиото бяха насочени към останалите (защото всичко, което беше изписано за тези студия беше почти като за 5-звезден хотел) и за да напиша моите преживявания. Имам право на това и ти си последния човек с който ще съобразявам това право. И тези коментари пък изобщо не са били насочени към теб (явно във всичко се виждаш център на внимание и страдаш ако не ти е отдадено такова). Факт е че тези неуредици с настаняването изобщо не са ми провалили почивката. Още повече, че моето съзнание не е било заето и секунда време с въпроса "Защо сега тези българи от първия етаж не са дошли да се запознаят с мен и не са ме поздравили?"  Mr. Green Просто такива неща и теми са под нивото ми. Прекалено е дребнаво и еснафско за да се сетя да помисля по този въпрос изобщо.

Ана Бел и ние хапнахме сардели на Евия. В една таверна около плажа който най-много харесахме ги приготвят съвсем леко панирани (почти незабележимо). Няма такъв вкус просто.  И гаврос хапнахме, което всички го знаем. И благодаря   bouquet Ти си знаеш. Двора отпред е точно каквото трябва на Ния. Тя се показа издръжлива в пътуването на екс (така казва мъжа ми) и затова тръгваме към мечтаните острови.  Grinning

Петре изобщо не обобщаваме. Само казахме, че общото ни впечатление е за по ниски сметки в таверните от тези на Халкидики. И то значително по-ниски. С България не смятам да сравнявам. Конкретни цени не се затормозявам да помня, но при относително еднаква консумация разхода ни е бил поне 25% надолу в сравнение с Халкидики. Направи ми впечатление и че средната цена за кило риба се движи около 45 евро. Рядко имаше цена от 60 евро както е нагоре. Разбира се това зависи и от вида на рибата, но като погледна листа с прясна риба на килограм това е първото, което се набива. И всичко това е на база мнение за ресторанти извън Лутра. Там е прекалено туристическо и поради тази причина скъпо. А там където седнахме ние (беше най препълнената таверна) и некачествено.

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 09:20 от Анонимен

# 599
  • Варна
Петре изобщо не обобщаваме. Само казахме, че общото ни впечатление е за по ниски сметки в таверните от тези на Халкидики. И то значително по-ниски.

Евия е традиционно гръцки(атински) курорт.Това е най - близкия що годе свестен плаж до столицата им и преди 8-10 години по това време на острова имаше отседнали десетки хиляди гърци , а през уйкенда абсурд да се разминеш.Сега я има стотина я  не.Криза!!!Съвсем обяснимо е при този огромен празен капацитет защо е по евтино .И днес там може да се намери хубаво студио за 20 - 25 евро за двама със закуска  Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт