Против акне/пъпки по лицето 3

• 123 647
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Аз от 7-8 години използвам едно и също ,и съм много доволна,дори през пубертета нямах пъпки по лицето.Отидех веднага на дерматолог и ми направи рецепта за лосион срещу акне...Златен човек. 

Аз също съм имала много добри резултати от един такъв златен  Peace лосион, който по рецепта на дерматолог, ми го правеха в аптеките, които имат такава практика. Не знам какво съдържаше, но на доверие го използвах и имаше ефект. Лицето става едно меко и гладко, супер добре го чувствах. Преди малко повече от година го спрях, за да не си привикна лицето към него, пък и нямах вече нужда от него (въпреки, че се притеснявах, че ако го спра, положението пак ще се влоши) Мога да кажа, че доста време нямах проблеми, сега ми излизат тук там пъпчици, но не е чак толкова фрапантно. Преживяват се  Peace Откакто се измъкнах от този кошмар, гледам да се храня и по-здравословно и да обръщам внимание не само на външния вид, а и на вътрешния си (ако така мога да го кажа) Според мен си има голямо значение  Peace

# 106
Аз пия сяра от месец. MSM, някаква пречистена. Пробвала съм какво ли не и тъй като съм на 27г. вече, следва да е нещо вътрешно. И тъй като имам гастрит и проблеми със стомаха, мислех, че сярата ще помогне за изчистване. Лицето ми е по-зле от всякога. Избиха едни малки, ситни като пъпчици..ужас направо. Не знам дали е ефект от очистването, но полудявам. Иначе мия с Uriage, мажа с крем пак Uriage К18 или Acne Out, но досега ефект от нищо не съм намирала.
Може ли малко повече информация за лечебния глад?
Не искам да звуча агресивно, но защо от един недоказан метод, който при теб е показал лош резултат, скачаш на друг още по-спорен? Това със ситните пъпчици ми прилича на алергична реакция.
Иди на дерматолог (по-добре на повече от един, за да може да сравниш мнения) и после прибягвай до някакви крайни мерки.
А идеята с изчистването  е доста сбъркана - себумът не е някаква отрова, която изкарваш от себе си, той е напълно нормална функция, която създава проблеми, когато има свръхпроизводство.

# 107
Ходила съм на много дерматолози- ж поликлиники, болници, частни кабинети. Била съм при прехвалените д-р Денкова и д-р Паскова (ако не се лъжа за името). Винаги ми предписват мазила. Нито един лекар до сега не е потърсил причината за проблема ми. Затова реших да опитам със сярата.

# 108
А как сярата ще оправи причината за проблема ти, след като дори не знаеш каква е? Попита ли някой лекар това със сярата има ли плюсове и минуси?
Попитай за антибиотици или други препарати, след като не се повлияваш от мазила. Отиди на изследване на хормоните и на гинеколког, а не си съсипвай здравето с идеята, че понеже нещо може би е помогнало на някой друг, то със сигурност ще даде точно същите ефекти при теб. С този гастрит и "лечебния" глад е много вероятно да го превърнеш в язва, без при това да има трайни резултати за кожата ти.

# 109
Аз пък да споделя, че си взех днес капсули с масло от вечерна иглика на Прим Ойл. Ще давам отзиви, когато забележа резултат.

# 110
Виждам, че последно аз съм писала, но след като днес мъжа ми ме загледа в лицето и каза: Яяя, ама лицето ти се оправи и ти е много чиста кожата... а той рядко забелязва такива неща, значи наистина е много добре, аз го бях отчела вече де, той ме зарадва допълнително.
Та както и да е, искам да споделя какво правя последните 2 седмици и дано е от полза и за друг:
лицето мия с една пяна на Handmade naturals от Зоя.бг, после тоник от розова вода+няколко капки масло от чаено дърво, ако има някъде пъпка или коричка (вече нямам сега) мацвах с пръста от маслото само на определеното място, и накрая слагам или крем Микса (сутрин) или чисто масло, шипково или карите (вечер). Един път седмично вечер към пяната за миене слагам малко сода за хляб за ексфолиране и после маска с чиста зелена глина (страшно омекотява кожата).
Както съм написала и в предния пост пия вече и по 2 капсули на ден масло от Вечерна иглика - мисля че определено има ефект и от него, съдя по нормализирането вече на цикъла си за първи път от 11 месеца насам, откакто родих. Явно все пак е имало и леко наместване на хормоните след раждането.
Дано съм била от полза!   bouquet

# 111
Отблизо две седмици правя това:Сутрин и вечер измивам лицето си с билков сапун милва с невен.Противно на всички очаквания не ми изсуши кожата,даже напротив много е мек,нежно измива много добре.После ползвам като тоник розова вода като обтривам с тампон цялото лице,оставям да изсъхне и нанасям дневен крем на кокона,избелващ.Този ритуал се прави сутрин и вечер.Розовата вода много ми освежава лицето,някак го озарява и избистря.Ползвам на милва розовата вода и учудващо за мен ми понася идеално на лицето-казвам го защото ми е чувствителна кожата и съм се обривала от друга розова вода.Другото,което правя е два пъти в седмицата маска с хума и розова вода.Хумата я използвам вече повече от месец и съм много доволна-почиства,изглажда,избелва и помага за пъпките.Ако ми излезе някоя,както в момента имам две,атакувам с крем здраве и до два три дни я няма.Остават обаче червени петна,които се повлияват значително от гореизброените неща.Вечер понякога нанасям и чаено дърво-и то помага.Правих и парна баня с лайка два пъти. Пия чай от коприва много,също и комбинирани витамини.Това е от мен,ще продължавам да ги правя тези неща пък да видим.Надявам се да съм била полезна.

# 112
Поне при мен състоянието на лицето много варира спрямо времето на месеца. Например миналия месец бях нарочила една маска за магия в тубичка, защото след като я ползвах, изведнъж се озовах с мека и гладка кожа почти без несъвършенства, а по принцип кожата ми непрекъснато има някакви проблеми, при това на цели зони от лицето. Да де, ама една седмица след това пак стана на малки подутини и въпреки маската  си стоеше така. Допускам, че тя все пак помогна, но голямото подобрение си беше от периода, а не заради мерките, които аз съм предприела. Едно време така си мислех, че и след като ходя на почистване при козметичка, лицето ми се оправя, а просто "добрият" ми период се падаше около седмица след ежемесечното почистване.
Та сподели дали подобрението е трайно. Между другото, най-лесно ще прецениш, ако си правиш снимки.

# 113
Точно това е -дали ще е трайно след време.На мен постоянно си ми излизат и явно това ще си се превърне в рутина и поне някаква поддръжка.Има го и това с периодите'но не съм забелязала как е при мен.И аз съм като теб,све има нещо да прикривам.Миналата седмица имах едни ужасии около брадичката и станаха петна естествено асега ги няма вече' позаличиха се много..Видим резултат има и е очевиден,пък дано се задържи така. По снимки наистина най-добре се преценява. аз имам и друг трик-колкото по-малко нужда имам от фон дю тена и ако мога да изляза без да се клепам значи положението е добре.

# 114
Поръчах днес от ЛФ органияно австралийско масло от чаено дърво.
Смятам да заложа на него + да купя розова вода , на коя марка предпочитате тези или

http://laika.bg/index.php?route=product/product&manufacturer … mp;product_id=219

# 115
Моята розова вода от няколко месеца е на Алтея и съм много доволна  Peace

# 116
Моята розова вода е на Милва, май не е съвсем натурална, но предвид на това, че ми действа супер и не ми дразни на кожата не смятам да я сменям. Доволна съм много. Принципно карловската е уж с чист състав, но и за нея четох, че съдържала нещо вредно. Има голямо разнообразие, ще си избереш.

# 117
здравейте мами! Извинявам се , ако не пиша на точното място. Имам много проблемна кожа от няколко месеца ,никога не е била така . Излизат ми страшно много пъпки по бузите Cry пробвах много неща но ефект няма  .... искам да попитам за някакъв крем или маска , последно си купих нивея  софт , но нещата се влошиха . Имам две деца не съм пубертета а приличам на такъв  с тези пъпки  Cry Cry Sad

# 118
Нивея софт ми се струва супер мазен за да се прилага на акнетична кожа, иначе е хубаво кремче. На мен ми идва мазен обаче. Най-добре иди на дерматолог. Може да пробваш с Акне аут. И пусни хормонални изследвания.

# 119
Акне аут, червеното кремче според мен ще помогне. Много бързо завяхват. Ще ти изсуши досто кожата, след това трябва да хидратираш. Но за пъпки мисля, че наистина ще ти подейства добре.

Общи условия

Активация на акаунт