Против акне/пъпки по лицето 3

• 123 668
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Акне аут, червеното кремче според мен ще помогне. Много бързо завяхват. Ще ти изсуши досто кожата, след това трябва да хидратираш. Но за пъпки мисля, че наистина ще ти подейства добре.

днес си купих от него , взех си също и здраве за кожни раздразнения .. дано си възвърна предишната кожа на лицето

# 121
Крем Здраве го изпозлвах и аз и само изсушава пъпките, включително и кожата около тях, но по никакъв начин не спира появата на нови. Накрая само цялата кожа става суха или дори се бели, а пъпките пак са си там.

Винаги казвам - покрай борбата с пъпките трябва и грижа за самата кожа - хидратиращи кремове, масла за мазна кожа. Колкото по-суха е кожата (примерно от изсушаване с кремове срещу пъпки), толкова повече себум произвежда, за да компенсира, толкова повече се запушват пори и се появяват пъпки. Така че грижата трябва да е много комплексна, Акне аут само на местата с пъпки, хубаво почистване на цялото лице, вечер преди лягане някое хубаво масло (напоследък не спирам да препоръчвам това от шипки, особено пък при проблеми с пъпки или белези от тях). И вече досаждам с едно и също но - акнето не се лекува само външно никога. Хормонални изследвания не са лоша идея, хранителни добавки - витамини, минерали, омега 3, правилно хранене и много вода са също важни. Говоря го от опит всичко, само в началото на годината имах болезнени червени пъпки от единия до другия край на челото, а сега не съм виждала повече от една случайна пъпка покрай цикъл вече месеци наред.  Peace

# 122
Права си Здравето сямо замаскира положението. Не спират да излизат, защото това не е крем за лечение на акне.
Шипковото масло от къде го взимаш? Може ли линк?
Аз ще си взимам сега акне аут, че преди ми действаше доста добре.

# 123
Преди от био магазини, без значение от марката, не живея в България и не мога да кажа конкретен. Последно взех прехваленото на Pai от beautybay и съм страшно доволна от него, особено за белези от пъпки, но и без наличие на проблеми прави кожата супер свежа и сияйна. На една позната и бяха донесли от чужбина шипковото масло на Kora Organics, и тя е доста доволна, само че не знам то къде може да се поръча, не съм го търсила още.

# 124
Моята щерка има доста акне по лицето, какво ли не опитахме, но резултат–никакъв. Кажете нещо по-ефикасно против пъпки, защото вече и на нея и на мен ми писна. Мисля акне аут да поръчам, но се колебая между активния крем и активния лосион. Или в аптеката да попитам за някакво лекарство?

# 125
Много съм съгласна със Skeeter, и лицето ми е почти идеално от 2 седмици насам комплексна грижа, дано и занапред е така. Вечер след тоника с розова вода и чаено масло,слагам масло от шипки и направо по равномерен тен не съм имала никога, нямам нужда от ББ крем през деня. Моите масла поръчвам от Ривана, препоръчаха ми сайта в темата за маслата и съм много доволна!

# 126
Линда,а дневен крем какъв ползваш?То въпросът е и към другите де. Simple Smile Моята кожа е мазна в Т-зоната,от скоро се сдобих и с пъпки.Иска ми се някакъв хидратиращ крем да си взема.
А сега вечер си слагам бадемово масло с няколко капки чаено и съм доволна,задържам появата на пъпки вече няколко дни.Но повече ми допада твоят вариант с шипковото масло вечер и тоник с чаено.Нямам обаче розова вода,а мицеларна.Дали може в нея да сложа?

# 127
Убедихте ме, ще взема да поръчам и аз едно шипково масло. Много ме е страх да не си запуша порите и да ми избият пак подкожни пъпки, но пък щом казвате, че не е така ще ви се доверя.
Аз съм изпитала на гърба си пресушаване на кожата и избиване на много нови пъпки.
Шипково масло с капки чаено става, нали?

Дерматоложката ме прати за изследване на хеликобактер. Този път резултата е отрицателен. Thinking Пия нийм комплекса.

Крем здраве- колко се мазах с него...преди време. При мен ефект няма. То всъщност какво ли има ефект при мен. Ей сега се обелих от пилинга и в момента нямам нито една пъпка. Грижа се много внимателно за кожата и не смея да се зарадвам защото знам, че пак ще се появят...

Из другите теми имаше положителни коментари за някакъв стик от Орифлейм с чаено дърво. Маже се само пъпката. Е, поръчах го. Crazy

Значи казвате, че шипковото масло е подходящо за много мазна кожа с пъпки?

# 128
Шипковото, а и всяко масло де, е важно да е малко - 3-4 капки стигат за цялото лице. В началото аз го използвах всеки ден и като ми се позаличиха белезите намалих и сега 2-3 пъти в седмицата го използвам.  Миранда Кер твърди, че всяка вечер си ползва нейното на Kora Organics, това била тайната на красотата и… То не маха пъпките, така че на тях локално бих слагала нещо друго. Но подхранва страхотно кожата и маха белезите от пъпките или пък като завяхнат помага по-бързо да изчезнат. И е подходящо за мазна кожа.

Относно хидратиращ крем - сега съм с Shiseido Pureness, лек и гелообразен е и много ми харесва. Преди това бях с един хидратиращ от зелената серия на Bioderma, забравих точното име, също беше добре. Но при крема задължително проба първо, даже на единия ми стигна за 3 дни пробата и поисках още една, за да съм сигурна, че няма да лъщя от крема или да ми реагира зле кожата или с повече пъпки.

# 129
Анчето в момента ползвам крем на Микса,много съм доволна,но една мацка,която е изучавала химия и разбира от състав,казва,че диметикона,който се съдържа в него по принцип е комедогенен...но аз съм доволна,трета тубичка ползвам.
Относно шипковото масло, аз го ползвам чисто,защото мажа цялото лице, вкл. около очите,дават го като много добра превенция срещу бръчки,далеч съм още от тях,но все пак Simple Smile чаеното масло освен в тоника,след това ако има някъде пъпка или коричка мацвам само там,и отгоре шипковото. Такава е при мен процедурата и засега действа много добре! Praynig
ПП: Май е важно да кажа,ако не сте чели по предходните ми постове,че от близо две седмици пия капсулки с масло от вечерна иглика. Най-вероятно и те помагат,защото са естествен баланс за хормони+благоприятстващи за кожата.

# 130
Как да го разредя това чаено дърво ?Моето е под формата на нещо като вазелин.На водна баня ли да го разтопя и да го прибавя към розовата вода.При мен пъпчиците се появяват буквално от нищото и за един ден,тъкмо овладея нещата,тъкмо махна една и на др ден вече има нова. Shocked

# 131
Моето чаено масло си е течно, в стъклено шишенце и в този му вид към 100мл. розова вода сложих около 10 капки, или няколко повече, прокапаха докато изправя шишенцето Simple Smile преди всяко ползване раздрусвам лосиончето хубаво.

# 132
Благодаря момичета! Ще погледна кремовете,които ползвате.Аз не знам защо си мислех за Нивеа...
Притесни ме това във състава на Микса,че и доста черни точки имам,така че благодаря,че се сети да кажеш и това.  bouquet

# 133
Въобще не съм съгласна за диметикона. Това е силикон, който масово се влага в продукти за мазна и акнеична кожа и не само, има го в 9 от 10 неща вероятно (погледнете си повечето кремове и масла, без значение от вида и приложение)
Силиконите образуват лек филм върху кожата, който обаче не запушва порите, а ги пази от външни фактори + омекотява и прави кожата с "фотошоп" ефект, т.е. гладка и безупречна, с на вид запълнени пори.
Комедогенна съставка е парафинът, вазелинът, минералното масло... тях ги има в Акне Аут и крем Здраве, затова и те са само с временен ефект. Те изсушават пъпката, но в последствие тя ще се появи отново с нова сила, може след дни, може след месеци, затов а и според мен те трябва да се ползват при случайни пъпчици, а не при акне. Съставът на Акне Аут е голяма част от него като този на "Здраве".

# 134
Няма за какво, дано са ти от ползва съветите, аз чрез форума научих всичко, което прилагам сега, освен розовата водичка, която ми е слабост Simple Smile Относно нивеа, ами същото това маце и за техния състав се изказа по същия начин, че са тъпкани със съставки запушващи порите-парафини и вазелин... това, което тя препоръча са марката Phytocode, на които отдавна съм хвърлила око като натурална козметика, и един друг крем, който сега мисля да взема и ще дам отзиви, ако съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт