Против акне/пъпки по лицето 3

• 123 673
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Добре де то пък какво да ползваме в крайна сметка Rolling Eyes

# 136
Каквото съм поръчвала от зоя.бг като продукт за лице никога не е било грешно. Сега съм с почистваща пяна за лице на марката Handmade naturals и позлвам чиста зелена глина на Катиер и са много качествени наистина.

# 137
  • София
А може ли линк към крема Микса,който ползваш?Те не са ли няколко вида?

# 138
На червения крем акне аут първата съставка е течен парафин  #Crazy - като видях, директно замина в кофата.

# 139
Добре де то пък какво да ползваме в крайна сметка Rolling Eyes

Ако е възможно натурална козметика, или поне такава, в която не се употревябат прекалено много химии, особено пък някои, които правят акнето още по-зле. Покрай проблема ми с акнето се научих да чета листа със съставките и да го разбирам, дори от Clinique и Clarins съм намирала много добри продукти, както и такива пълни с глупости. Естествено две еднакви кожи няма, по-сериозни проблеми с акнето изискват и по-сериозни продукти и в някакъв момент и химии.

Но примерно аз не изпозлвам нищо, което се пени, защото пененето обикновено е предизвикано от SLS или подобните му, които правят кожата алкална, което пък е като да поканиш бактериите на гости да ти направят пъпки. Кожата нормално има ph около и под 5, което е киселинно, след миене с гореспоменатите продукти (или дори само с вода) става алкална и и трябват до 6 часа, докато сама си върне киселинността, но дотогава вече бактериите са имали парти. Странното в случая е, че половината продукти за кожа с акне са пенещи се. Затова осем пъти чета съставките преди да купя нещо, и тъй като не съм специалист понякога им правя снимка и после вкъщи ги търся в Гугъл, за да ги разбера.

Като цяло бих препоръчала на всеки, който има проблемна кожа, да почете малко, грижата за кожата е цяла наука, която за съжаление продавачките в аптеки и магазини не владеят. Такива глупости са ми предлагали, че съм се хващала за главата. Ако човек сам не се погрижи няма кой за съжаление.

# 140
На червения крем акне аут първата съставка е течен парафин  #Crazy - като видях, директно замина в кофата.

Не претендирам за компетенстност, но е факт, че поне на мен Акне аут ми помага за пъпки. Моят основен проблем, с който се боря обаче са запушени пори, неравности и комедони, така че не ми е от 100 % полза, но всеки път щом имам и пъпка, помага. Иначе мисля, че всяка кожа и състояние са индивидуални и няма една панацея за всички.

Понеже ме заинтригувахте с маслото от шипки- дали е подходящо за моята кожа? Аз мия вечер с измващ гел на Avenе, почиствам с мицеларна вода и нанасям или Акне аут или друг крем на Аvene. Ще съм благодарна на съвет какво би помогнало срещу тези неравности по кожата.

# 141
  • София
Skeeter ,ти с какво почистваш лицето си?Дай пример за нещо,което не се пени. newsm78

# 142
На Clarins почистващото мляко за мазна и комбинирана кожа (като цяло млека), почистващия балсам на Emma Hardie, REN имат супер почистващи продукти, take the day off почистващия балсам на Clinique. От био магазин също бих взела продукти. Сигурна съм, че има и много, много други!

# 143
http://pinks.bg/wp-content/uploads/2013/06/Mixa-hydratation-glycerine.jpg
За момичето, което питаше, това са кремовете на микса и аз ползвам този с 6% глицерин, ней-лек е, за по-лесно омазняваща се кожа. Иначе, който пита за продукти за миене, наистина и аз знам, че пяната става от вредни съставки и това което ползвам от зоя.бг (споменала съм го няколко поста назад) не се пени и състава е много хубав, опредлено ми действа добре. Гела за измиване на Фитокод също е хубав.

# 144
Аз какво открих за себе си - продуктите за мазна кожа не ми влиаят толкова добре, колкото тези за суха (почистващи). Използвам почистващи гелове само за суха кожа в момента. Те са много богати, почистват добре и хидратират. Никакъв негативен ефект не виждам.
Ползвам в момента на Шисейдо почистващия крем (пени се ужасно добре и много мека пяна, като няма SLS), но е много солен като цена (икономичен е) , а сега започнах един почистващ крем за Уриаж с 1/3 хидратантно мляко в него.
От почистващите за мазна кожа съм доволна от два - на Виши и на Ла Рош. Другите ми пресушават...
Относно съставките - смея да твърдя, че имам добра информираност за тях, също чета всички състави, но не ползвам Био и натурална козметика и не я харесвам. Лично на мен тя ми запушва порите и се опъпчвам цялата...
 Просто отбягвам някой неща. Имам си списък със съставки, който просто напълно избягвам и не купувам нещо, ако то ги съдържа...

# 145
И аз съм установила, че продуктите за мазна кожа пресушават лицето и даже впоследствие ми става по-мазна кожата. Аз обаче не толкова смело налитам на такива продукти за суха, но за нормална кожа взимам, вкл. и кремовете за лице вече и наистина омазняването се регулира. Като съм сигурна, че за това нещо допринася и позлата на чисти масла.

# 146
Попрочетох малко във вашата темичка и май съм на правилен път в борбата с тия гадни пъпки. Правила съм какви ли не изследвания, причина не се открива. Неща помагат и след време пак се почва. Сага обаче си нацелих бялата козметика доста успешно и вече изблиците са доста по-малко. Наскоро добавих локално приложение на вит. С по цялото лице и само върху пъпките чисто течно масло от чаено дърво. Тук обаче чета много положителни птзиви за маслото от шипки и непременно ще потърся.
Мен много ме тормозят и стари белези. Сега съм си поръчала един крем специално за това, да видим какво ще я свърши той.

# 147
Цитат
Сега съм си поръчала един крем специално за това, да видим какво ще я свърши той.

Ще споделиш ли кой е крема?

# 148
Попрочетох малко във вашата темичка и май съм на правилен път в борбата с тия гадни пъпки. Правила съм какви ли не изследвания, причина не се открива. Неща помагат и след време пак се почва. Сага обаче си нацелих бялата козметика доста успешно и вече изблиците са доста по-малко. Наскоро добавих локално приложение на вит. С по цялото лице и само върху пъпките чисто течно масло от чаено дърво. Тук обаче чета много положителни птзиви за маслото от шипки и непременно ще потърся.
Мен много ме тормозят и стари белези. Сега съм си поръчала един крем специално за това, да видим какво ще я свърши той.
Би ли споделила повече за локалнопто приложение на витамин Ц. Предварително благодаря.
  bouquet

# 149
И аз бих постъпила по същия начин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт