Против акне/пъпки по лицето 3

• 121 998
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Аз пък продължавам да нямам обяснение за себе си. Две години, че и повече ходих по мъките, беше нещо страшно, ако помните. Вече пет месеца нямам проблем, освен 1-2 пъпки, които минаха за една-две вечери. Изследвах всичко, което се сетите, вкл. Асат и алат. Бях даже на гастроентеролог, да не би от стомаха да идва нещо,на зъболекар, снимка на бял дроб, на бъбреци...наистина изследвах всичко възможно. Никъде нищо не се откри. Внимавах как се хранех като спирах и шоколад за известно време, пиех много фрешове и нищо и нищо. Май месец след поредната процедура се отказах, хвърлих всичко предписано от лекаря и започнах да ям всичко, което ми се яде. Около седмица май не се мажех с нищо, после започнах флуида ред аут на фитокод. Той много ми помогна зачервяването да изчезне. Страхотен продукт, който влияе и на пъпките. Има цяла тема във форума за фитокод. Wink
И после започнах крема с БП. При мен май беше на стресова основа всичко и колкото повече плачех и преживявах тежко нещата толкова по-зле ставаше. Май месец се успокоих и просто си примирих с положението и чудото се случи.
Аспиринова маска съм правила много пъти, аз смесвам стрития аспирин с розова вода. Хубава маска, но чудеса не може да се очакват.
Козметични средства ползвам наистина малко. Харесват ми продуктите на фитокод. Измиващия гел ми е на Ла рош, но като свърши ще взема този на фитокод. ФДТ също си ползвам- клиник анти-блемиш. Той е специално за акнеична кожа и със сигурност не ми създава проблеми. Понякога оставям кожата да си почива и два-три дни с нищо не се мажа. Много е сложно всичко с това акне.
Трябва много да се внимава да не се пресуши кожата от някой силен спертен лосион, че после става по-зле.

# 676
Здраввйте. И аз имам дългогодишно акне, не особено тежко. Мога да напиша вероятно няколко тома или дисертация по темата. Има много причини, но ето ви още едно логично обяснение за упорито акне - възможно е просто организмът да се чисти от всичката козметика и почистващи средства, които повечето от нас ползват ежедневно. Пределно ясно ми е, че не откривам топлата вода, но се надявам да помогна на някого. За себе си смятам да намаля употребата на козметични средства до минимум за поне 3 месеца и да чакам отделителната система да свърши своето. А също и да опресня знанията си за растенията, които извеждат определени токсини от организма.
Това да! Мога да допълня, че и хранителният режиме от значение, както всички знаем- в моя случай съм намалила животинският произход, а прясно мляко не консумирам от година и повече. То, за мен, отключва много негативи за кожата и не само.  Всеки може да се досети колко е пълнос хормони в него и в пилешкото.... Колкотпо по-чисто и (клиширано) здравословно се храним, толкова по-малко акне ще имаме.

# 677
  • Русе
Mики, обяснението да не е в Диането.  Hug

# 678
  • Бургас
И аз като Мики мисля, че стреса играе доста важна роля. Аз съм много притеснителна и си изживявам нещата. Забелязала съм, че след стресова ситуация се засилва акнето. Също така се засилват след боледуване. Аз си го обяснявам с това, че по това време имунната система отслабва.

# 679
Честно казано, ако това с хранителния режим е вярно, то би трябвало да имам перфектна кожа Simple Smile
Ще се съглася за това, че излишното мазаче изсушава кожата и някакси засилва проблема. Около 6-8 месеца не се мазах с нищо (бях вкъщи в майчинство) и да ви кажа, забелязох подобрение.

Иначе, от всичките схеми и варианти за лечение, на мен лично ми помогна антибиотика. Буквално след 48ч усетих липса на възспаление по лицето, успокои се, пъпките се свиха. След има-няма седмица кожата беше перфектна (не визирам белезите и пост-акне, разбира се). Ефектът, обаче, трае около 1.5 година.

# 680
Някой ползвал ли е крема на la roche posay effaclar duo ?

# 681
Mики, обяснението да не е в Диането.  Hug

Ами и аз това се чудех, но забравих да го спомена в предния пост.Ами да ама как така изведнъж пък ще подейства.  Thinking Май месец когато получих подобрение вече го пиех от година и нещо.
Хм, и аз не знам вече. Но още си го пия.  А между другото май месец ми откриха киста на яйчника. Та и заради нея пия диането. Но кистата е от скоро, ноември бях ходила и я нямаше. Та и  тя няма връзка с моето акне.
А когато за пръв път се влоших сериозно и аз си изживях нещо много драматично. Сега вече като всичко премина мисля, че точно стреса отключи при мен акнето. Thinking
Ефаклар дуо + съм ползвала миналата есен. Тогава обаче бях много зле и не видях ефект. Но и за кратко го ползвах, най-много месец и половина. Има тестери на крема, вземи си 3-4, те ще ти стигнат за дълго време и ще прецениш да го купиш ли. Чела съм обаче страхотни отзиви за крема.
Много момичета са доволни от него.

Естествено сега като се сетих за Диането се страхувам когато го спра да не се върне всичко. Надявам се кремовете с бензол пероксид да убият трайно акне бактерията. Mr. Green
И пак да кажа- лосиона и крема ред аут са страхотни. Те също имат тестери.
 Hug

# 682
Благодаря , Мики   bouquet

# 683
Мики и аз мисля, че стреса също има много главна роля.
Тъй като и аз съм много податлива на стрес, притеснителна съм, чувствителна, а и в момента имам доста стрес, който влияе много, сигурна съм в това.
При мен също при стрес и притснения се засилва акнето и в това съм се убедила не веднъж. Обаче трудно се боря със стреса.
Пуснах хормоните, довечера ще са готови резултатите. Simple Smile
Мики, кремчето на фитокод помага ли за белезите? И още нщо искам да те питам-на теб Диането за акнето ли ти го изписаха?

# 684
Относно противозъчатъчните - приемала съм такива 6 месеца и имах страхотно подобрение на кожата плюс повече количество коса, но ефектите продължиха само 2-3 месеца след спиране на приема. После не стана по-зле, но същото положение и със сигурност влияят зле на други неща. Повече не бих ги приемала, но всеки решава.

Относно храненето - добре е да се провери за глюкозна и лактозна интолерантност. Желателно е всички млечни продукти да са домашни, добре узрели или ферментирали и в разумни количества. Да се осигурят необходимите нутриенти, включително мазнини. Много хора с кожни проблеми ги пропускат, а добрите натурални и необработени мазнини, са от голяма необходимост в определени количества и са далеч по-безобидни.

Стресът пък причинява един вид възпаление в организма, което е много по-тежко от това при прекаляване сис сладкото. И т. н., и т. н.

Всички тези неща повечето от нас ги знаят, но не можем да контролираме всичко. Не плачете и не се ядосвайте! Пожелавам ви да намерите правилното решение за всяка от вас!   Grinning

# 685
  • Варна
Аз също след хапване на повече месо и сладко забелязвам влошаване. Уж решавам да ги намаля или спра за определен период, но обикновено този период е много кратък  Grinning и пак почвам да ги ям.

# 686
Как се тестира глюкозната непоносимост?
Замислям се да си пусна един тест за поносимост към глутена - мислите ли, че би могло да има връзка между евентуална непоносимост и акне?

# 687
Глюкозната непоносимост няма общо с глутена Simple Smile
А иначе - да, има хора, на които глутена се отразява зле на акнето. Диагностицира се чрез кръвно изследване за наличието на антитела.

# 688
Глюкозната непоносимост няма общо с глутена Simple Smile

Еее, това е пределно ясно Simple Smile

# 689
Аз също след хапване на повече месо и сладко забелязвам влошаване. Уж решавам да ги намаля или спра за определен период, но обикновено този период е много кратък  Grinning и пак почвам да ги ям.
От месо няма как да ти излизат пъпки,само от шоколада според мен ти излизат.От месото може да ти се подобри състоянието даже, така наречената високо мазнинна ниско въглехидратна диета, много помага при акне и за други неща,не съм го измислила аз,има хора,които правят такава диета и има реални снимки в интернет,които доказват това,че действа.А аз да кажа,че от този крем с бензил-пероксид ли от какво е не ми излизат пъпки,имам една единствена малка и това е изчисти ми се лицето,дано да не ми излизат много вече,този крем е много добър.

Общи условия

Активация на акаунт