Отговори
# 570
Прочетете това  http://www.investor.bg/blogosfera/363/a/kak-prinudih-tyrgovec-da … ebitelite-104446/   "
В чл. 55 на Закона за защита на потребителите е записано "Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни ... "
 Спирам да влизам в безсмислени спорове.
  Съветвам жената да иде до Метро и да се опита да върне играта.
  Абсолютно излишно е да се завимвам с хора ,които целта е не да са от полза ,а да се самодокажат видите ли колко са умни ,високообразовани и так далее.
Хубава вечер ! И успехи в себедоказването.Дерзайте !!
  Моята цел е да помогна.   

# 571
  • In transit
Ами като намериш време да го препрочетеш, заповядай с конкретния цитат  Wink
Да се поредактирам, че сега видях кой линк си пуснала  Joy никой не казва, че няма ЗЗП, търсим онова, за което мислите, че го има, а всъщност го няма  Crazy
ти каза, че ЗЗП не съществува  Mr. Green, а той си съществува...иначе си права, досега го четох тоя тъп закон и ДА никъде не пише, че ако купиш стока В магазин имаш право да я върнеш, всичко е до добрата воля на магазина явно. Ама защо си мисля, че преди имаше такъв член?  Thinking Няма да се учудя, да са го махнали тайничко при промените.  Crossing Arms

yulmana, чл.55 се отнася за връщане на покупка от разстояние, тоест от някой интернет магазин.

# 572
  • Sofia
yulmana, чл.55 се отнася за връщане на покупка от разстояние, тоест от някой интернет магазин.

Абсолютно вярно, отгоре на всичко ето точният цитат на закона:

Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект и когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора по чл. 52. Крайният срок се смята за спазен, ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок.

Като се твърди нещо толкова категорично добре е да се цитира точно. Срокът е даже удължен на 14 дни, но целият раздел е за покупки онлайн.

# 573
За ЛИДЛ важи това за 1 месец и се връщат стоки без проблем и то даже без основателна причина. Такава е явно фирмената политика ,практика или каквото щете го наречете . Защо да не важи и за Метро  - тази верига не мисля да е от по -долен ранг .
 За Метро съм чела добри отзиви и какъв е проблема да се пробва .
Не съм чела целият закон ,не ми се е налагало .
Моят съвет отива и пита на място .
  Ето тук  http://www.vesti.bg/bulgaria/ns-reshi-vryshtane-na-stoka-v-magaz … do-14-dni-6016940
Цитат
От една на две седмици се удължава срокът, в който можем да върнем закупена в магазина стока. Това предвиждат окончателно приетите промени в Закона за защита на потребителите.

14-дневният срок започва да тече от датата на сключване на договора за услуги или от датата на приемане на стоките при договор за продажба.
  Не съм имала за цел задълбочено да се ровя .

# 574
  • Русе
И понеже темата е за търговските вериги, похвалвам кравето масло в БИЛЛА. Нищо му няма. Много си е хубаво дори и е със срок на годност до май, а не като това в ПЕНИ до 18.12 Peace

# 575
  • Sofia
Доста магазини имат подобна политика. Има даже тема по въпроса в кои магазини можем да върнем стоката без проблем. Разбира се, че е най-добре да отиде да пита, още повече имаше доста положителни отзиви за отношението към клиента в Метро.

Ако някой иска да провери закона - ето го, моля спрете да цитирате статии от неизвестно кога:
http://lex.bg/laws/ldoc/2135513678

Ясно си пише раздел и вид търговия.

И аз съм доволна от маслото в Била.  Peace

# 576
всичко зависи от политиката на дадената фирма дали ще ти вземат стоката или не.работила съм в малък магазин за хранителни стоки. клиенти са връщали празни пликове от прясно мляко твърдейки че са се пресекли или развалена стока в годност до купена боя за коса вътре в кутията с изсмускани от тубите окислители и бои(след проверка на цялата партида имаше наистина такива кутий  #Crazy) и то без касова бележка се връщаха парите или се подменяше за друга стока по-желание.повечето клиенти са били все редовни и на шефовете не им се вярваше че са лъжели.в по-големите вериги предполагам че изискават бележка на стоката,а за техника изискват и гаранционна карта.връщала съм техника в Кауфланд и са ми давали парите.връщала съм и стока в хранителен магазин,но срещу изисквана касова бележка.

# 577
Благодаря ви - NBM и Mikkey - радвам се, че изяснихме въпроса  Hug

Това, че дадени магазини са с по-различна политика относно връщанията на стоки, не означава, че клиентът има законово право да го изисква от всеки търговец.

yulmana,
Скрит текст:
твоята работа с четенето на закона май стана ала "Не става само с ядене, трябва и акъл"  Joy - както се казва в една реклама ... - учудвам се и как спориш в случай, че буквално стана за смях и дори не си призна грешката. Другият път вместо да мислиш кой какъв е и само искаш да помогнеш, го направи както трябва, а не като говориш глупости, които могат да заблудят хората. Защото няма по-лоша услуга и помощ от грешната информация, особено и такава пусната свободно да вирее в интернет пространството  Peace

# 578
  • Mediterraneo
Пилетата в Пени дали са хубави?

Ами този път не! Преди малко пекох в плик, пликът се напълни до половината с вода!!!

И само да вметна, ама най- близко МЕТРО до Шумен не е това в Русе! Варна е поне с 20 км по- близо.

# 579
Аз пък си мислех ,че има и в Шумен Метро . По принцип сме пазарували от Русе и Варна .
 В Хасково има , Шумен уж по -голям град ...
  От другата седмица в Пени ще има :
мандарини -0,99лв/ кг.
бишкоти 400г / 2,29
мая прясна за хляб - 0,19  -  дали е хубава
кафе Gimoka /на зърна / 1кг /6,99
 вода Бачково  11л /1,99   - засега ни е любима
кашкавал МЕРОНЕ по БДС -500г / 6,69  -
маслени бисквити 400г /1,49 
царевица консерва 0,99
като цяло това ме заинтригува
 да и ябълки червени  -0,85
и олио -1,59  / това олио явно просто си е с ниска цена и уж го свалят през седмица във всички вериги  ,както и захарта  /

# 580
От другата седмица в Кауфланд ще има един комплект от 3 тави и формички за крем-карамел за 14,99лв - имам го същият комплект купуван преди 3 години от Карфур (даже тогава май бяха 9,99лв  Crazy)  - много съм доволна, идеални тавички, а формичките ги използвам и за мъфини и за какво ли не. Просто ако някой има нужда от подобна посуда, да знае, че си заслужават, особено за тези пари.

# 581
 Лесно ли се мият .
 Имам от свекърва ми един тиган от алпака и два пъти пържих яйца и трудно се мие -пратих го на село.
  Като цяло 7 купички за крем карамел ми идват добре / имам и 6 огнеупорни  -таман доволно количество Grinning /

# 582
Пилетата в Пени дали са хубави?
Не ! Правя сравнение с тези от "Лидл".
В момента имат доста неща от коледните с намаление.

# 583
Ами, според мен се мият лесно  Rolling Eyes Имала съм позалепнали разни печива в тавичките, накисвам малко и после даже с телче съм търкала, пада си нормално ... и са много леки ...

# 584
да похваля Била-та взехме Панеттон в червен кутия много е вкусен,също и шоколадовият Дядо Коледа от 1 и нещо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт