Не ми признават гаранцията

• 5 939
  • 34
  •   1
Отговори
  • София
Не знам дали темата е за тук, но ако модератор сметне, моля да я премести.
Проблемът ми е следният. Точно по Коледа си купих Киндел четец от Техномаркет. Бях страшно щастлива, защото дълго мислих какъв да е, какво да е, четох, рових. Накрая си взех такъв с копчета и екран, който да имитира книга. Качих си всички любими книги, четях си с удоволствие. Пълно блаженство. Като дете в магазин за бонбони. Реших да е Киндел, защото чета предимно английски книги.
Миналият месец излезе най-новата книга от поредица, която чета. Качих я и след половин час на екрана се появиха грозни бели ленти. Опитах се да го рестартирам, но лентите не се махнаха. Просто все едно мастило нямаше и буквите не се четяха. Минаваха през целия екран по средата. ИЗнамерих гаранцията и отидох в магазина на Техномаркет в Скай сити. Да поясня, че съм го купувала от магазина на Техномаркет до Метро. Там една доста нелюбезна жена го взе, взе гаранцията и документите и каза - Няма да ви признаят гаранцията, счупили сте дисплея.
Аз й обясних, че четецът не е падал, гледам го като писано яйце, седи си само на нощното шкафче или на леглото, не е мърдал от там, последно е качвано една книга, не е докосвал под или друга твърда повърхност. Тя обаче започна да крещи, че съм го удряла с чук и съм го блъскала и съм счупила дисплея и била убедена, че и от сервиза така щели да кажат и, че тя щяла да направи жеста да ми го приеме, но да не очаквам кой знае колко.
Днес ми позвъни и ме уведоми, че от сервизът не признават гаранцията, отново каза, че гаранция за това, че съм блъскала Киндела с чук не признават (уточнявам на дисплеят няма нито драскотина). Крещя и се държа адски грубо по телефона, което страшно ме вбеси и й казах, че ще се оплача от нея, магазина и сервиза на комисията за защита на потребителите, при което отговорът беше - оплачете се на арменския поп. и това беше разговорът. В понеделник ще отида да си го взема и документите, но не знам как да постъпя. Изключително съм разочарована от магазина, от отношението, но най-вече от факта, че загубих така желана и ползвана вещ.

# 1
На мен също ми отказаха гаранция на смартфон със същия довод отново в Техномаркет отново без каквито и да било щети по телефона...

# 2
Опитах се да го рестартирам, но лентите не се махнаха. Просто все едно мастило нямаше и буквите не се четяха. Минаваха през целия екран по средата.
Така изглежда пукнат екрана на киндъл уви /дали с чук, дали от изтърване дали от огъване/. Затова и ти казват хората че си го счупила. По принцип не се чупят от самосебе си, няма ли възможност някои да го е свършил това без ти да разбереш?

# 3
  • София
Leo,
абсолютно е невъзможно някой да го е направил, защото цялата фамилия е на почивка и бях сама. Просто качих книгата, само това действие съм извършила преди да се появят лентите. Сложих кабела към лаптопа, към Киндела и двете бяха на леглото, прехвърлих книгата, после извадих кабела и това е. Първоначално като видях какво става реших, че е вирус. Ядосах се на себе си, наругах се, викам - тъпа си, патка си, искаш най-новата книга, ето ти, появиха ти се бели черти на книгата, хвана вирус. Проверих я 10 пъти на компютъра, няма вирус. Говорих с един приятел, той вика - глупости, не е вирус, не се излагай. Дойде момчето, погледна, вика - носи я на сервиз, нали я купи по Коледа, ще ти я оправят за нула време.
Не съм изпускала нищо. Знам, че не мога да докажа думите си, но когато не съм виновна и съм убедена в правотата си, просто не мога да се примиря. Пък и супер се ядосах на отношението на жената в магазина.
Приятели ми казаха да пиша направо на Амазон. Така и ще направя и ще обясня случая. Кинделчето ми е в гаранция.

# 4
  • София
Моя съвет е да се обърнеш към Комисия за защита на потребителите /КЗП/,
за да разследват случая, а щом има и други потърпевши с подобен казус,
значи не се случва за първи път.
Трябва само да пазиш касовата бележка.

http://www.kzp.bg/index.php?mode=sendComplaint&document_id_h … ment_id_office=26

# 5
Приятели ми казаха да пиша направо на Амазон. Така и ще направя и ще обясня случая. Кинделчето ми е в гаранция.
Ако не забравиш сподели резултата, чувал съм че от амазон са склонни да подменят и такива.
Скрит текст:
Екранът при самото си спукване/счупване забива на това което е показвал последно. Моя заби на част от екрана на страницата и книгата на която го бях изтървал. Отначало и аз помислих, че нещо се е ушашавил, а не счупил.

След това си прочетох в нета и се оказва, че са с доста крехък екран тези устройства, но чак от нищо ако се е счупил, нещо не е наред.

# 6
  • София
Моя съвет е да се обърнеш към Комисия за защита на потребителите /КЗП/,
за да разследват случая, а щом има и други потърпевши с подобен казус,
значи не се случва за първи път.
Трябва само да пазиш касовата бележка.

http://www.kzp.bg/index.php?mode=sendComplaint&document_id_h … ment_id_office=26

Да и там ще пиша, решила съм твърдо. Имам бележка. Искам и жалба срещу служителката да пусна, но не мога да намеря мейл, адрес на централния офис на Техномаркет, а ако попадне в Скай сити сигурно ще отиде в кофата. Принципно не съм зла, но имам напоследък общувам с приятели американци много и все по-често се замислям защо те така си защитават правата, а аз все махам с ръка и оставям нещата да се разминат.
Съвсем скоро бях на почивка в Турция, където в хотела ме отровиха с газ, с който пръскаха срещу насекоми, в резултат, бях в болница, получих гърч, болнични и т.н. Приятел американец ми каза, че ако това се случва в САЩ можех да получа огромна сума пари за цялото това нещо, да не говорим колко пострадах физически, емоционално и как се отрази на работата и живота ми.
Та затова така съм се заврънкала с този Киндел. Нещо ми е прищракало. Боря се за правата си

# 7
Чудя се, дали в друг магазин на Техномаркет, например от където си го купила, няма да бъдат по - разбрани и да приемат гаранцията?

# 8
  • София
Чудя се, дали в друг магазин на Техномаркет, например от където си го купила, няма да бъдат по - разбрани и да приемат гаранцията?
Да, казаха ми и това, но ако веднъж са ми отказали, имам ли право да искам отново гаранция?
Или да се пробвам? Нищо не ми пречи Rolling Eyes

# 9
Да, казаха ми и това, но ако веднъж са ми отказали, имам ли право да искам отново гаранция?
Или да се пробвам? Нищо не ми пречи Rolling Eyes

Нямам идея, но не пречи, да пробваш.

# 10
Сигурна ли си, че си го рестартирала, единият ни Киндъл правеше разни номера и май хич не се рестартираше лесно, имаше бели ленти, четох по форуми тогава и го оправихме, за съжаление не помня какво точно беше.
И аз обвинявах детето, че го е изпускало.

Ето тук намерих нещо:

http://www.xotspot.com/2011/11/kindle-3.html

# 11
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Според мен го занеси в магазина където си го купила.Ако наистина не е счупен екрана те ще ти го оправят щом е в гаранция.Но ако и от там откажат определено си търси правата. Peace

# 12
Според мен го занеси в магазина където си го купила.Ако наистина не е счупен екрана те ще ти го оправят щом е в гаранция.Но ако и от там откажат определено си търси правата. Peace
Магазинът не знам какво значение има - всички го пращат на сервиз, определен от вносителя, които вече е отказал гаранция. От магазина просто го препращат, нищо повече.

# 13
Егати противоположностите, ти викаш гледам го като писано яйце, ония ти викат удрян е с чук, а сега де. Някак си ми се набива и на очи, как натъртваш, че са се държали грубо и т.н.

Успех с гаранцията.

# 14
  • София
Пробвай в магазина от където си го купила.
Ако ли не, може да пробваш да пишеш на амазонци, да си опишеш проблема и да споделиш, че ти отказват сервиз, дали те не могат да съдействат с нещо.(знам за подменяни киндъли, където съвсем откровенно проблема е счупен екран(някой примерно седнал на него в леглото и подобни, но пък са били купени директно от амазон, то и там малко зависи на кой ще попаднеш))
Пиши и на кзп, но не знам дали с нещо ще могат да ти помогнат.

Мен друго ми прави впечатление...като казваш, че го гледаш като писано яйце, защо не е в калъфче?

Общи условия

Активация на акаунт