Отнеха децата ми!

• 30 171
  • 19
  •   1
Отговори
ДО
всички отговорни институции, медии и общественост

МОЛБА
От ТЕОДОР АНГЕЛОВ МАНОЛОВ
Постоянен адрес в гр. Стара Загора, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №96, ет. 3, ап. 8.,
Тел.: 0886413362, E-mail: manolov_t@abv.bg
OТМЕХА НА ДЕТЕТО МИ ПРЕКРАСЕН ДОМ, ГРИЖИ И ОБИЧ И ГО ИЗПРАТИХА В ДОМ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ!
Обръщам се към всички отговорни институции с молба за съдействие и решение, което да позволи да продължа да се грижа, както правих до 16. 07.2014г., поне за по-голямото си дете в спокоен, сигурен, изпълнен с разбирателство и обич дом.
В резултат на Гражданско дело №2775/2014 Районен съд гр. Стара Загора, Районен съдия Иван Режев отсъди и определи повременни мерки и за двете ни деца на майката, която на 16.07.2014г. заяви пред съда, че от година не взема наркотици (а дали е така? – поведението  ù говори за друго) – респективно признава, че по време на бремеността и кърменето на по-голямото дете е вземала наркотици. Която в момента е на психично лечение. Която не може да се грижи сама за себе си и е настанена в СОЦИАЛНА ИНСТИТУЦИЯ, а на самото дело се явява в съда с придружител от Сдружение Самаряни! Която живее в стая 2Х3м. За която в доклада от Социални служби Стара Загора е констатирано и предоставено на вниманието на съда, че е агресивна, вдига скандали и прави опит за физическа саморазправа със социалните служители, не комуникира с никого и не съдейства на служителите.
Решението на съда лиши по-голямото дете от прекрасни домашни условия, обич и внимание и го изпрати на грижите на Социална институция, а мен лиши от възможността да се грижа даже и за едното си дете, което съпругата ми не искаше и повери на мен след фактическата ни раздяла на 15. 04. 2014г.
Във всяка демократична страна се преценят реалните условия за възможността за отглеждане на детето, като жилище, финанси, внимание, грижи и реалната психическа стабилност на родителите, като се избират тези, които са НАЙ-ДОБРИ ЗА ДЕТЕТО, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТЕ СА НА БАЩАТА ИЛИ НА МАЙКАТА. А в България БАЩАТА Е ВИНАГИ ПО-ЛОШИЯТ РОДИТЕЛ! Какъв е този закон, който твърди това? Демократичен? Не, не е! Ние сме чужденци в страната си и не си заслужава да оставаме в нея дори и минута повече.
Това е страната на абсурдите!
Аз съм отговорен и грижовен баща. Нямам налагани присъди. Не съм и не използвам психотронни вещества. Алкохол употребявам понякога в рамките на нормалното, което може да се докаже със съответни кръвни изследвания. На постоянен договор съм. Никога не съм бил агресивен към съпругата и децата си. Но това, че съм мъж вече ме прави негоден и по-лош родител от наркоманка, психично нестабилна и в невъзможност да се грижи сама за себе си и имаща нужда от социални грижи ЖЕНА!
А къде са моите права, като родител? Това, че съм мъж ме прави лош родител!? Това не е ли дискриминация?
Има ли някой който може да повярва, че е в интерес на детето да е откъснато от нормален дом с прекрасни условия и любящо и грижовно семейство и да се настани в Социална институция, в която един от приоритетите е да се насочват децата, попаднали в нея в домашна среда, било то и в приемно семейство? ТОВА ЛИ Е В ИНТЕРЕС НА ДЕТЕТО? ТОВА ЛИ Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА ДЕТЕТО? ТАЗИ ЛИ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА СРЕДА ЗА НЕГОВОТО ОТГЛЕЖДАНЕ, РАЗВИТИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ?
Пълен абсурд!
Малкото дете е само на 4 месеца и предвид крехката й възраст има повече нужда от майчини грижи (но истински, а не само по название), въпреки че е на изкуствено хранене. За нея ще е по-трудно да се грижа, но имам вариант и за това, както заявих и пред съда. Но защо ми отнеха и по-голямото? Тя е спокойна и е силно емоционално превързана към мен. Аз се грижа за нея от самото й раждане: баня, хранене (майка й нямаше търпение за това), игри, разходки… Съпругата ми винаги е показвала по-лошо отношение към нея и сподели, че тя е родена секцио и с нея няма връзка, докато с малката има, защото е родена по нормален начин. На 16. 07. 2014г. в изпълнение разпореждането на Районен съд Стара Загора аз предоставих в присъствието на социален работник по-голямото дете на майката и то беше отведено в звено „Майка и бебе“ , защото според методиката на същото и съда то е в риск от изоставяне?????, но още следващата сутрин майката се обади в 6ч. да ми каже, че не може да я заведе на яслата в която то е настанено и с радост посещава, защото няма с какво да отиде до там с двете деца?????
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА МИ ПОМОГНЕ? Има ли други бащи в тази държава?
РАЗБИХА МИ ВСЯКА НАДЕЖДА И НЯМАМ КАПЧИЦА ВЯРА В СПРАВЕДЛИВОСТТА И ДОБРОТО!
Звено „майка и бебе" е малък център за настаняване, в който се предлагат краткосрочни социални услуги (до 6 месеца), предоставяни в общността, в среда близка до семейната. Основният приоритет е да се създадат условия за предотвратяване на изоставянето на дете и да се защити правото му да съхрани семейните си връзки. Закрилата в Звеното дава на майката възможност да се приспособи, да почувства и засили привързаността си към собственото дете, като по този начин се създават условия за предотвратяване на настаняването му в специализирана институция за деца.
По смисъла на утвърдената от Гергана Дрянска, Изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане и Ширин Местан Председател на Държавната агенция за закрила на детето
МЕТОДИКА
ЗА УСЛОВИЯТА И НАЧИНА НА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА ЗВЕНО „МАЙКА И БЕБЕ”

„СЪЩНОСТ НА УСЛУГАТА
   1.Определение
   Звено „Майка и бебе” (ЗМБ) е социална услуга в общността, която предоставя временно настаняване до 6 месеца на бременни жени и майки в риск да изоставят децата си ..“
Моята съпруга е там след многократно напускане на дома ни с малката ни дъщеря на 4 месеца, а доброволно остави голямата ни дъщеря на моите грижи. Имам жилище със всички удобства, възможност и желание да я отглеждам и възпитавам, но виждате какво се случва в България!
Кой от Вас, отговорни лица, ангажирани в системата работеща за закрила правата на детето и всички останали отговорни граждани на тази страна може да гарантира, че Децата ми няма да пострадат физически или психически при майка наркоманка, психично болна и на лечение, с изявена агресивност и асоциална, отхвърлена от своите роднини, неспособна да се погрижи сама за себе си и нуждаеща се от социални грижи и придружител (това е отбелязано в протокола), на която съдия Иван Режев повери дъщерите ми, като на прекрасен родител?
А ако пострада някое от децата? Тогава ще има ден-два медийна сензация, всички ще се питат къде са били близките и отговорните институции, ще се възмущават и скоро ще го забравят, както се случва за всичко в „нашата България“!
Моля Ви, нека не поемаме този риск!
Ето още подробности за гореизложеното:
Със съпругата ми сме в развод след 3 години брак и две деца от него. Проблеми имахме още преди брака, но тогава отдавах всичко на проблемите в семейството ù, за които ми е споделяла. През лятото на 2011г. бяхме на море с моите родители, за да се опознаем. Съпругата ми е бременна в пети месец. Денят, в които се прибираме от море в Стара Загора тя си отива при майка си и на следващата вечер се събираме у нас с нейните родители, за да обсъдим проблемите по тяхно настояване. При въпроса защо си е отишла тя отговаря, че “Един приятел се прибра от Щатите и исках да се видим.“ „Разговора“ протече под формата на кавга между нейните родители, при който майката твърдеше, че съпругата ми е сериозно болна и не е съгласна да сключваме брак, а бащата заплашваше, че ще я убие бившата си съпруга и ще я излежи. Знаем, че съпругата ми има наследствена таласемия (тежка анемия породена от нисък хемоглобин) и мислихме, че се говори за това заболяване. До днес никога не съм информиран, че тя има друго заболяване.
Преди сватбата сме с мой приятел и приятелката му– рускиня. Става въпрос, че сватбата ни ще е малка и не можем да ги поканим на нея, след което те питат дали ще каним други от приятелите, съпругата ми скача, залива момичето с чаша безалкохолно и започва да я нарича с обидни думи, да я псува и посягаше да я удря, но не позволихме това да се случи.
Друг подобен случай: на гости сме в братовчед и там съпругата ми отново започна да обижда приятелката му и да налита да я бие, защото се правила на „ голяма работа“. През 2013г. бях в командировка в Пловдив /от понеделник до петък/ и баба ми беше у нас, за да помага на съпругата ми и дъщеря ми. Един ден съпругата ми отива на зъболекар и оставя дъщеря ни на близо 80 годишната ми баба и отсъства от къщи 5 часа. Баба ми споделя, че детето не искало да яде и съпругата ми започнала да хвърля чинии, чаши, бутилки, да рита столовете и удря масата. Баба се изплашила и отишла в другата стая. В петък се прибирам в Стара Загора и се чуваме по телефона с нея, за да я попитам какво е нужно да пазаря. Говорим си спокойно и няма никакви проблеми. Връщам се у нас, а нея я няма. Оставила дъщеря ни на баба, която не може сама да се справя с гледането на детето и са заключени отвън без да имат ключ. Ако нещо се случи баба не може да излезе от апартамента и да потърси помощ. Прибирам се и търся съпругата си по телефона.Тя ми казва, че е до майка си и решава да не се прибира за сега. На другата сутрин към 8 ч. се прибира все едно, че нищо не се е случило. След месец всичко се повтаря, но вече е при баща си и неговата приятелка в Смолян и дъщеря ни е с нея. След 2-3 дни ми плаче по телефона и моли да отида да ги взема. Така и стана. След няколко месеца разбирам, че ще имаме друго дете и тя е в 4 месец. Решаваме да го оставим. През лятото излиза съпругата ми с детето за храната от кухнята и на връщане съпругата ми остава на стълбището, а дъщеря ни я заключва навън, в което се съмнявам и си мисля, че просто я оставила сама у дома, а детето е заключило с вътрешното резе, т.к дъщеря ни не може да затвори сама тежката метална входна врата без майка ù да реагира ако е до нея. Как и защо дете на година и половина ще остане само в жилището и ще заключи майка си навън? Тя ми звъни и аз веднага се връщам от работа, След като установих, че немога да разглобя вратата извиках „алпинист“ и той влезе от покрива през терасата. Това е явно доказателство за невъзможността на съпругата ми да се грижи адекватно за детето и, че е опасна за нея. Винаги когато съм на работа се страхувам да не се случи нещо лошо на децата: да се нарани с остър предмет (на 2 годинки дъщеря ни надраска с игла телевизора и секцията), да не падне от терасата, след като се покачи на някой стол без майка и да я види, да не я удари докато е ядосана на детето и какво ли още не… Към ноември нервите ù се влошават отново. Прибирам се от работа, пазаря, стремя се да помагам, но тя винаги е сърдита, недоволна и нещастна. Казва, че не си е представяла живота такъв, че не може да е още 2 години в къщи. Аз съм на работа. През ноември жена ми звъни на майка ми и казва, че си тръгва и, че майка ми трябва да отиде да си вземе дъщеря ни. Майка ми е ангажирана и работи със своя колежка по проект и няма възможност веднага да тръгне и затова звъни на мен да се прибирам. Това е около 13.30 – 14 ч. От ноември миналата година слушам само, че тя не може да живее с нас, че ни мрази (мен и дъщеря ни), всяка седмица багажа и е в торбата и си тръгва. На следващия ден се връща и се извинява. Веднъж през декември 2013г. майка ми звъни и ме пита как съм. Казвам, че съм у дома и си играя с детето, а жена ми е до магазина. Разбирам от майка ми, че жена ми ù се е обадила и казала, че е до магазина, но решава да не се прибира и я моли да отиде да вземе детето. Започвам да звъня на жена си. Не ми вдига. Притеснен, че може нещо да се случи моля съседката до нас да остане при детето, а аз тръгвам да я търся из квартала. През това време идват моите родители. Аз се прибирам и изпращам дъщеря ни у тях, за да е спокойна поне тя. Сутринта в 5.00ч. жена ми се прибира, отново все едно това е най-нормалното нещо. Започва всяка седмица да се повтаря подобен сценарии. Звъни на майка ми и казва: „Идвай си вземай детето, тя на теб е кръстена и ти ще си я гледаш!“ Въпреки, че детето всяка събота и неделя е в моите родители. Януари, аз съм на работа, майка ми е с грип и е в болнични. Наша семейна приятелка е отишла да види майка ми. Отново жена ми се обажда по телефона на майка ми и казва, че е в таксито и си тръгва, но да слезе майка ми до входа на тяхната кооперация, за да вземе детето. Майка ми казва, че е с грип и може да зарази детето, но това не променя нещата. Цялото семейство сме в недоумение и отдаваме това поведение на бременността, но виждаме, че нещата губят контрол и като вариант да се справяме сами с отглеждането на детето, я настаняваме в седмична ясла, но без да я оставяме да спи вечер там, а си я вземаме. След 3 дни жена ми се обажда на майка ми и казва, че е пред нас и моли да се качи, за да види детето. Започва да се извинява и да упреква нейната майка, че тя настоява да се разведем и обещава, че повече няма да бяга от дома и разбира се отново правя компромис. Но напрежението в нея не изчезва. Често вечер излиза късно и се прибира след няколко часа. Звъня, търся я. Казва, че е в детската градина близо до нас. Зима е и е студено, притеснен съм, бременна жена сама зимата късно през нощта да е навън и защо? Нейната нервност се отрази и в отношението към детето. Не може да я понася. Блъска я, крещи ù, не може да се справи да я нахрани. Един такъв случай: беше през деня с майка си, върна се и започна да готви, но дъщеря ни, като всяко малко дете, върви след нея и търси близостта ù. Съпругата ми я отблъсква. Детето иска да види какво има в една купичка и я накланя, при което се излива малко вода. Жена ми казва на мен и детето, че ни мрази и повече няма да остане и секунда при нас, слага 2 якета в една торба и пак ни изоставя, както вече знаете за 1-2 дена. После се извинява и казва, „какво искаш, нали се извиних“. Никога не съм бил сигурен, че щом се върна от работа ще я заваря в нас.Дали майка ми няма да се обади, че дъщеря ни е оставена при нея и жена ми си е отишла…Февруари тази година братовчедката ми от Лондон беше тук със семейството си. Ходихме им на гости, но когато те дойдоха у дома, след като сервирахме и всичко беше нормално, виждам отново жена ми до входната врата. Питам къде отива в 20ч , тя отговаря, че се е чула със сестра си и ще отиде да купи пантофи на детето. Оставя ни сами отново и след 3-4 часа се връща. Влиза в спалнята, отваря широко прозореца, събува се боса и застава седнала на спалнята и гледа в една точка. Просто се плаша от тези състояния и не знам как да реагирам. Често, когато е нервна започва да пищи и да се драска по лицето и да се самонаранява.
Ражда се втората ни дъщеря. Много съм щастлив. От работа съм у нас, къпем децата и като, че ли нещата са добре. Но не е за дълго. Голямата ни дъщеря беше с бронхит и аз бях цяла седмица у нас, за да я гледам. Баба вече е на възраст и няма никакъв жив роднина (тя е майка на баща ми, който е починал). Исках зимата да е при нас и все пак може да сготви или да помогне, като заиграва голямото дете. На втория ден жена ми я изгони, защото голямото дете и баба се наговаряли против нея и я гледали лошо. Същата седмица в петък вечер.идват майте родители да ни посетят. Веднага жена ми започва да ме обижда, псува и заплашва: „Майната ти, свършено е вече с теб. В канавките ще те търсят. Майка ми идва и те напущам….“. Идва майка ù, започват една на друга да си казват, че са психично болни. Аз и моите родители не можем и дума да кажем, защото не знаем как да реагираме на всичко това. Жена ми събира багажа на голямата ни дъщеря и я изпраща да отива в майка ми, като се опитваше да гони и мен, но аз съм си у нас. На следващата сутрин я помолихме да размисли и да се успокои, но тя заедно с малката ни дъщеря отиде при майка си, която живее в квартирата на другата си дъщеря (единствена работеща от семейството им). Аз отидох при детето си в моите родители. Чувствах се много нещастен и объркан. Не виждах изход от тази ситуация. След 3 дни тя ми звъни по телефона, тя плачи, а бебето пищи. Моли ме да я прибера отново. Не мога да издържа и отивам да я взема. Решаваме да потърсим помощ за нашите проблеми. Отиваме в психодиспансера в гр. Стара Загора и тя решава да посетим психолог. След разговор с двамата, после само с нея и отново с мен, доктора ми казва, че това не е след родилна депресия, а може би нещо по-сериозно и то старо заболяване и, че трябва да се консултираме с психиатър. Но тя категорично отказва. Следва последния случай с изкъртената врата на детската. Тази тежка врата, която аз трудно вдигам как можа тя да я извади от пантите, какво блъскане е било и дали бебето ще спре да плачи от този шум? Ядосала се, че бебето плачи и блъснала по-силно вратата и тя паднала. Скарахме се, затова, че стресира бебето, че отново няма вечеря и ме праща до магазина за яйца. Слизам по пантофи, но щом се върнах бях заключен навън. Не искаше да ми отваря и каза, че е извикала полиция и ще ме изгони завинаги от там. Чувах, че децата плачат. Страхувах се за тях. В отчаянието си започнах да блъскам по вратата и да викам да ми отвори. Тогава слязоха съседите над нас и дойде полиция, а на следващия ден жена ми помоли да я закараме до квартирата на сестара ù и се изнесе като ми остави голямата ни дъщеря. От тогава ние не съжителстваме заедно. Аз и голямата дъщеря сме в моите родители. На следващия ден подадох молбата си до РАЙОНЕН ПРОКУРОР съдействие за изясняване на психическото състояние на съпругата ми с входящ №1807/14 от 16.04.2014г.,но до момента нямам никакъв резултат.
Обади се сестрата на съпругата ми, за да ми каже, че съпругата ми и майка ù се карат непрекъснато, искали да викат полиция и да я гонят от нейната квартира, бебето не спирало да плаче и каза, че сега вече напълно ме разбирала и ми съчувствала, защото и жена ми и майката били болни. След този случай съпругата ми се обади и каза, че. от 26. 05. 2014г. заедно с малката ни дъщеря е настанена в Звено "Майка и бебе" към Комплекс за социални услуги за деца и семейства гр.Стара Загора, 6000 ул. "Христо Ботев" № 205 тел.: 042/ 681 453, гр. Стара Загора, поради това, че не може да съжителства с майка си и сестра си, които живеят на квартира.
На 04. 07. 2014г. получих призовка и документи за развод по искова молба на жена ми, а на 16. 07. 2014г. се състоя дело за привременни мерки за децата ни, към които и двамата имахме претенции да отглеждаме. Няколко пъти разговарях със служителите от Социални грижи, ангажирани със случая. Идваха у нас, за да видят условията в които се отглежда детето и се увериха, че те са прекрасни и детето има силна емоционална връзка с мен и родителите ми (те са педагози и много обичат децата). Дъщеря ни е спокойна и щастлива, лъчезарна и общителна, говори много правилно и е много променена след фактическата ни раздяла. Детето живее в нормална семейна среда и е обгрижвано и задоволено от всичко. Това е отразено в доклада на Социалните пред съда.На самото дело при въпрос зададен от съдия Режев дали е използвала наркотици съпругата ми призна, че да и от година вече не приема. Следователно по време на бременностите си и кърменето на детето ни тя е вземала. Каква майка е това? Към момента тя е под грижите на социалните ведомства и по-конкретно в дом „Майка и бебе“ към Самаряни, защото никой от нейните родители няма дом и отказва да й помага. В съда тя е придружена от служител от Самаряни. Посещава психиатри след скандали и проявена агресия към служител на Социалните служби, което доказва нейната нестабилност. Съдия Режев допусна намек за клевета от страна на съпругата ми, че дядото и чичото на детето ми са заплаха за нея, защото тя живеела в дом, където има още двама мъже!!! Щом си мъж, това означава, че си заплаха за дете?! В кой свят живеем?
Бабата и дядото на детето са педагози и имат години стаж като преподаватели. Никога не са им налагани наказания. Имат висока квалификационна степен и с уважавани учители, съседи и граждани на Република България. Никога не са осъждани, не употребяват алкохол или други психотропни вещества и са трудолюбиви и успели хора? Как съдията от една реплика на психически нестабилната и доскоро употребяваща наркотици по нейно признание пред съда допусна тези твърдения? Г-н съдия, Вие имате ли баща? Той заплаха ли е за вашите деца? А Вие ще бъдете ли заплаха за Вашите внуци?
А АЗ НЯМАМ ПРАВО ДА ОТГЛЕЖДАМ ДЕТЕТО СИ, САМО ЗАЩОТО СЪМ МЪЖ И МИ ГО ОТНЕХА И НАСТАНИХА НА СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ПРИ МАЙКА НАРКОМАНКА И ПСИХИЧНО БОЛНА!

17. 07. 2014г.                     Подпис:
Стара Загора                        Т. Манолов

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 22:54 от Mamma

# 1
  • София
Един въпрос от лаик - това съд. решение окончателно ли е?
Дълбоко се надявам, че не е, че има варианти децата да са при вас, защото, ако дори половината от това, което описвате за майката е вярно, за мен то е прекалено много.

# 2
nikoga ne bih si pozvolil da luja!obi4am si decata i tova e pri4inata da se razvejdam. oba4e za sujalenie zakona ne mi pozvolqva da se grija za tqh, kakto sum go pravil do sega! fakt!

# 3
Искрено ви съчувствам, но мисля, че трябва да се успокоите и да търсите правата си в съда. Дано имате приятели, които да ви подкрепят, защото това тук е просто форум.

# 4
Консултирайте се с адвокат какво да предприемете.

Обаче ако всичко, което сте написали е истина, и вие не сте много добър родител. Ако жена ви е взимала наркотици по време на бременността, защо не се намесихте? Защо изобщо правите деца с наркоманка? Това за наркотиците или е клевета, или сте лош баща.

Също след като толкова време сте наблюдавали че нещо не е наред психически с жена ви, защо не потърсихте лекар толкова време, защо бездействахте когато тя е имала нужда от психиатрична помощ и чакахте нещата да се влошат толкова много?

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 02:09 от kitarista

# 5
Аз съжалявам, че ще съм рязка, но все пак...
- Вие знаехте ли, че жена ви взема наркотици? Съмнявам се, между другото, че въобще е вземала - първо, това не може да се скрие, второ, не може ей-така просто да ги спре.
- Какво предприехте, за да помогнете на жена си да се справи с проблемите си? А случайно тези проблеми да се предизвикани от проблеми помежду ви?
 - Ходихте на работа и се прибирахте вкъщи? А още някъде да сте ходили /друга жена примерно/? Питам така, хипотетично... Не, че е задължително да е така.
- Какво е отношението на вашите родители към съпругата ви?
- Сама ли беше жена ви в следродилния период? Помощ от някого?
- Баба ви беше там да помага или се налагаше жена ви да гледа баба ви?
- Да сте се отнасяли с пренебрежение към жена си? Да сте я обвинявали, че е неспособна като майка - този въпрос е по-скоро риторичен, от текста ви става ясно...
Просто не ви вярвам - професионална деформация имам може би...
А ако съм на мястото на съпругата ви, ще се наложи да докажете, че съм наркоманка и психично болна.

# 6
Дано да четат тук служителите на Социалните служби и да си направят изводите що за баща е човек, който така, с лека ръка, злепоставя собствените си деца (че и майка им) на публично място. Мноого благоприятно ще се отрази на бъдещето им ваденето на кирливите ви ризи на показ.  Sick
Поне имената им да беше спестил!

ПП Така, както си си написал трите имена, телефона, адреса и т.н., ако съм ти работодател, веднага ще те уволня. А ако съм друг работодател и дойдеш да си търсиш работа, няма да те наема.
Човек, който не пази реномето на собствените си деца и ги злепоставя публично, няма начин да бъде коректен и спрямо фирмата, в която работи. Много жалка постъпка, много!

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 10:54 от Как` Сийка

# 7
Боже, какви хора има само! Shocked Влиза и пише какво ли не за собственото си семейство, че се и представя даже.  Sick
Авторе, не вярвам да не се досещаш, че тук няма кой да ти помогне. Това е обществен форум, не съдебна инстанция. Но си написал това предълго излияние. Защо? Едната възможност е, за да очерниш майката на децата си. Ако пък написаното за нея е истина, съдията е отсъдил напълно правилно. При майка-наркоманка и  безхаберен баща, децата са изложени на риск. Горките дечица, ще кажа аз. Ще растат по социалните домове...ама че съдба Sad

# 8
И ако авторът чете - би ли качил определението за привременните мерки /като го обезличи, естествено, макар че вече е безсмислено/, защото актове по това дело все още не са качени на сайта на съда? Интересно ми е да го прочета. Професионална деформация, както казах.
И пак да спомена, че демонстрираното отношение и към майката на децата, и към районния съдия е недопустимо.

# 9
След този напоителен разказ, определено смятам, че мястото на децата не е нито при единия, нито при другия родител. Хвани единия, блъсни другия.

# 10
Показателно е, че авторът или не чете, или не отговаря... или най-вероятно има някакви съвсем други проблеми.... да не ги назовавам.
Аз от това първо се потресох - как един ден след като ти отнемат децата ще ти хрумне да пишеш в бг мама вместо да се опиташ да направиш нещо ?!... И за това му пожелах да има реални приятели в живота. Иначе излиянието от пресния гняв срещу жена му мога да го проумея, колкото и да е неприятен.
Ако изобщо майката е страдала от наркомания - това е болест, на която трябва да се обърне особено внимание! Ей за това са близките хора, изпитала съм го на гърба с мой приятел.

Последна редакция: сб, 19 юли 2014, 01:41 от Tsvunt

# 11
Заставам изцяло зад думите си! Истината е такава и няма да бъда анонимен. Готов съм и пред камера да застана, така както често виждаме в различни реалити предавания (Слави, Господари…), но не сме чували някой да е уволнен за това, че е казал истината в търсене на подкрепа. А не е излишно и други млади мъже да чуят, за да могат да се предпазят от подобни случки. Виновен съм, че повярвах, че тя е приключила с наркотиците и толкова дълго не видях признаците, че продължава да взема. Търсих оправдания с бременността, кърменето и промяната в семейния живот. Да виновен съм, че я обичах и имах доверие, че повярвах и търсих решения, че създадох две прекрасни деца и удобен дом, но няма да скрия истината от децата си и в подходяща за тях възраст ще им разкажа всичко и ще ги запозная с цялата документация. За мен истината е добродетел, а клеветата е злепоставяща.
В България има свобода на словото и всеки може да говори каквото си поиска, но да застава зад думите си и аз благодаря за всички коментари.

# 12
За съжаление, мога само със съпричастие да те подкрепя. Каквито и грешки да си допуснал, факт е, че искаш да се грижиш за децата си и затова заслужаваш подкрепа.
Може би, ако има още възможности за обжалване, трябва да си наемеш по-опитен в такива дела адвокат.

# 13
Аз съжалявам, че ще съм рязка, но все пак...
- Вие знаехте ли, че жена ви взема наркотици? Съмнявам се, между другото, че въобще е вземала - първо, това не може да се скрие, второ, не може ей-така просто да ги спре.
- Какво предприехте, за да помогнете на жена си да се справи с проблемите си? А случайно тези проблеми да се предизвикани от проблеми помежду ви?
 - Ходихте на работа и се прибирахте вкъщи? А още някъде да сте ходили /друга жена примерно/? Питам така, хипотетично... Не, че е задължително да е така.
- Какво е отношението на вашите родители към съпругата ви?
- Сама ли беше жена ви в следродилния период? Помощ от някого?
- Баба ви беше там да помага или се налагаше жена ви да гледа баба ви?
- Да сте се отнасяли с пренебрежение към жена си? Да сте я обвинявали, че е неспособна като майка - този въпрос е по-скоро риторичен, от текста ви става ясно...
Просто не ви вярвам - професионална деформация имам може би...
А ако съм на мястото на съпругата ви, ще се наложи да докажете, че съм наркоманка и психично болна.
И?

# 14
  Съчувствам ти, но тук никой не може да ти помогне. Освен това излагаш семейния си живот на обсъждането и  присмеха на потребителите тук.

Просто си вземи добър адвокат, остави форуми, реалити предавания и формати..

Общи условия

Активация на акаунт