Нашите кухни - тема 54

• 99 151
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Shadowman благодаря много!!!

# 106
  • Раковски
Здравейте,

доста изчетох от темите за кухните, но май е добре и да се запиша вече Blush

Хвърлям се в дълбокото Mr. Green с първия си въпрос, който може и да звучи глупав, но да си питам:

Ако сме решили да имаме остров, където да е мивката, възможно ли е там да се сложи и съдомиялната? Струва ми се най-практично да е така, защото иначе сноването от едната до другата страна с изплакнатите съдове за съдомиялна неизменно ще води до поне малко мокър под. Пък и е хабене на енергия и време, де. Та, може ли да се сложи съдомиялна до мивката, практически? Виждала съм по снимки острови с мивки, но не знам има ли и съдомиялна там.

Благодаря предварително!

Може, но острова трябва да е малко по-широк за да може да няма проблеми с тръбите и маркучите.

# 107
  • Раковски
Shadowman благодаря много!!!

За нищо, ето го новия на снимката.

# 108
Здравейте,

доста изчетох от темите за кухните, но май е добре и да се запиша вече Blush

Хвърлям се в дълбокото Mr. Green с първия си въпрос, който може и да звучи глупав, но да си питам:

Ако сме решили да имаме остров, където да е мивката, възможно ли е там да се сложи и съдомиялната? Струва ми се най-практично да е така, защото иначе сноването от едната до другата страна с изплакнатите съдове за съдомиялна неизменно ще води до поне малко мокър под. Пък и е хабене на енергия и време, де. Та, може ли да се сложи съдомиялна до мивката, практически? Виждала съм по снимки острови с мивки, но не знам има ли и съдомиялна там.

Благодаря предварително!

Може, но острова трябва да е малко по-широк за да може да няма проблеми с тръбите и маркучите.

Супер, пак мерси!
Мисля, че ще имаме възможност да е по-голям острова, защото де факто боксът и трапезарията ще са полуобединени, а хол има отделно, та пространството не е ограничено. Колко трябва да е дълбок и широк според теб, Shadowman, острова? Разбира се, нещо ориентировъчно, или минимално като размери.

# 109
d_koleva,
дълбочината на избраната съдомиялна. Коритото на мивката предполагам ще се смести в едни 50 см дълбочина Simple Smile

# 110
Аз вчера от любопитство измерих съдомиялната ни, тя е около 55 см, да речем, с необходимото пространство зад нея за тръби, маркучи. Значи горе долу толкова трябва да е...

# 111
Да, поне едни 60 см, колкото на стандартен плот при стена.

# 112
  • ГОре на черешата...
...защото иначе сноването от едната до другата страна с изплакнатите съдове за съдомиялна неизменно ще води до поне малко мокър под. Пък и е хабене на енергия и време

Това пък защо  newsm78? Отскоро имам съдомияла, но нищо не плакна предварително, то иначе какъв е смисълът да имаш ако пак ще миеш на ръка Crossing Arms? Обирам със салфетка ако има по-големи отпадъци и директно в миялната, от масата. Е няма такъв кеф сутрин просто да наредиш в шкафа чистите чинии...

...простете за офф-топика  Wink

# 113
  • София
Ами то дали ще ги избършеш със салфетка или просто ще ги минеш под струята, без да ги търкаш...е все тая, кой както си е свикнал. Peace

# 114
  • София
На миалната на нашите ако чинията не е изплакната, трохите се връщат с водата и се лепят. Ама под изплакване се има предвид точно толкова, колкото да се махне парченцата храна.

# 115
  • Варна
https://plus.google.com/photos/114653069964203406795/albums/6041118164498706577

Да си покажа кухнята най-накрая.  Joy

# 116
  • София
Страхотна е! Честито! Много ми харесва черженцето и раираната чаша.

# 117
  • София
Супер е!!Честито, със здраве и вкусно да си я ползвате! Кажи дали е удобен така котлона като сготвиш нещо.

# 118
Да си покажа кухнята най-накрая.  Joy

newsm74      Вкусна и безаварийна!    chef

# 119
  • Варна
Кажи дали е удобен така котлона като сготвиш нещо.
Много е удобен. Мога да ползвам и трите зони без съдовете да се удрят един в друг и без да се протягам над горещ съд, за да обслужвам друг зад него.

Всъщност котлоните бяха единствения уред, за който нямах никакви колебания. С другите уреди много се изтормозих от проучване и мъдрене.

Общи условия

Активация на акаунт