Нашите кухни - тема 54

• 99 179
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
са по 1,27 метра широки

Леле, доста Simple Smile
За изваждане на една посуда да отваряш толкова широка врата...
Не че моите не са по 90, но са отделни, и ниски - по 33 см.

# 136
  • София
Lady April Омазнявай! Купихме си такава дъска за рязане и изрично пише да я минеш с маслото им (сигурна съм че става дори и с олио, каквато и да е мазнина ,преди да я ползваш! Факт едната която имаме не намазахме и сега белее и почна да се напуква.

Колко пъти минахте плота с маслото, имам предвид да изсъхне и пак? Ние взехме от фурнированият плот, който е някакви милиметри дърво но само един път сме мазали.

Въпрос към всички-Моля за идеи как да скрием криви стенни плочки, плота трябваше да влиза точно под ред плочки , но сега се оказва че плочките "влизат" 6мм в плота, това се случва в зоната около фурната/котлона-дали да режем плочките, или крачетата, или някой да е имал подобен проблем? Иде ми да се гръмна вече, направо ме е яд че не си ги налепих сама с помощ видео в ютуб, поне щях да се постарая.

# 137
  • Пловдив

Въпрос към всички-Моля за идеи как да скрием криви стенни плочки, плота трябваше да влиза точно под ред плочки , но сега се оказва че плочките "влизат" 6мм в плота, това се случва в зоната около фурната/котлона-дали да режем плочките, или крачетата, или някой да е имал подобен проблем? Иде ми да се гръмна вече, направо ме е яд че не си ги налепих сама с помощ видео в ютуб, поне щях да се постарая.

Ще има ли лайсна някаква между плочките и плота? Като се има предвид, че плота трябва да е равен, единствено остава да се режат плочките, но ако има водобранна лайсна, даже и да не ги отрежете перфектно няма да се вижда... Така поне си го представям аз, нека и други се включат с мнение

# 138
  • Ловеч
Здравейте, страхотна тема! Най-после и ние стигнахме до кухнята.
До 2 седмици трябва да съм измислила дизайна на кухненското и съм в чуденка.
В кухненското ще има вградена камина, която дойде доста висока и обемна от предвиденото и сега не знам какво да измисля.
Моля, за идеяяяяя ; )))

Ето това е стената на която ще е кухненското. - http://prikachi.com/images.php?images/28/7501028K.png

Ето и реално ( "мааалко" е, като след земетресение :Д ) - http://prikachi.com/images.php?images/6/7501006S.jpg

Мислех над камината да е микровълновата, но  ширината на вграждането на тази камина е 76 см и нито да я бутна назад, нито да я дръпна напред... остава голямо разстояние.
Отдолу няма да има нито един шкаф ( за мой ужас ), само под мивката, но него не го броя...

п.п Освен това колко широки и високи са ви шкафовете?
На колко см от тавана?

Лейди, страхотна кухня!

# 139
  • София
Здравейте, след като от няколко месеца ви следя и черпя идеи, най-накрая и аз мога да се похваля с новата кухня Simple Smile
Остава да купим "висяща" микровълнова, за да имам повече свободно място на плота и да си намеря някакви тесни кутии/панерчета от около 10 см ширина за да слагам дреболии в тези 3 ниши до печката.

# 140
  • Варна
dtrifonova, плотът не е фурнирован. Целият е мосив 4 см дебелина. Омаслихме го с топ масло на Осмо 2 пъти през 24 часа, но само отгоре и в изрезките за мивката и котлоните. Стана страхотно. Но забравих за половин час кутия сладолед отгоре му и там се нащърби. Не е нормално това. Майсторът обвини маслото, тъй като аз настоявах за Осмо. Той ползва друго и казва, че не му се е случвало. Не знам кой крив кой прав. Важното, че не е дразнещо и е поправимо. След няколко месеца ще го изшкурим и ще го намажем с неговото масло и тогава ще видим от къде идва проблема. Благодаря за съвета за дъската. Ще омаслявам.

# 141
  • Отвъд алеята зад шкафа
 montesito Кухнята е страхотна, поздравления! Какви са вратичките?

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 09:30 от gadamer

# 142
Lady, аз много харесвам масив за плот, но ме предупредиха да не си слагам такъв плот, защото като жива материя ще попива всичко и много бързо ще се похаби. На теб казвали ли са ти такива неща - аз още се чудя какъв плот да избера.
Монтесито, кухнята е чудна със здраве да си я ползваш! Твоя плот какъв е?
Ив, къде ти е хладилника?

# 143
  • София
съпружка плота е термоустойчив, но не знам марка, фирмата която правеше кухнята ми даде да избирам от мостри, не е гланциран и не си личи ако го "закачиш" с нож. Доволна съм

# 144
  • при моите любими

Ето това е стената на която ще е кухненското. - http://prikachi.com/images.php?images/28/7501028K.png

Лейди, страхотна кухня!

Добре си събрала всичко на стената. Мисля обаче, че не е удачно, мивката да ти е до котлоните. Ако я сложиш в най-десния ъгъл ще е най-добре според мен. И посредата между мивката и котлоните ще ти е работния плот.  Peace

# 145
... и да си намеря някакви тесни кутии/панерчета от около 10 см ширина за да слагам дреболии в тези 3 ниши до печката.
Честита кухня! Такива много тесни панерчета има в Джъмбо. Красиви са, в ярки цветове.

# 146
  • София
Монтесито, чудесна кухня. Честито и на теб!   bouquet

Lady, аз много харесвам масив за плот, но ме предупредиха да не си слагам такъв плот, защото като жива материя ще попива всичко и много бързо ще се похаби. На теб казвали ли са ти такива неща - аз още се чудя какъв плот да избера.

Моят плот за два месеца и капка не е попил каквото и да било.Напротив като капне нещо то остава съвсем отгоре и даже не се отбелязва. А аз ползвам кухнята доста интензивно.

# 147
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз ще слагам дървен плот масив на острова и също ме интересува подръжката. Там вода няма да има,  но доколкото знам трябва един път в годината да се омаслява. Хубавото на масива е, че може да се шкури. Иначе основният ми плот ще е от технически камък, за който много се надявам да не попива и да не се драска.

# 148
  • на североизток от Рая
 Монтесито, вратичките ти Модекс ли са? Много ми харесват. Ние поръчахме Модекс, с релеф. Не харесвам гладки вратички. Приличат ми на едновремешните кухни. Особено пък ако са бели.
 Кухнята на Мариета много ми харесва, май нашите вратички ще са подобни, ще видим.

# 149
  • София
neli mar4  вратичките за масив - бук, байцван  и е много светъл цвят, почти бяло , по-скоро слонова кост. Но снимката я правих с телефона и мисля, че не се вижда мног добре.

Общи условия

Активация на акаунт