"ЧЕРНА РОЗА" по тв7

• 131 728
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Съботен поздрав, момичета-почитателки

на !

Благодаря на всички, които са публикували мнения, новини, снимки...  newsm51 Добре дошли на момичетата, които са се отбили за пръв път!  Hug keii , снимките които си постнала са страхотни!   bouquet
   И на мен не ми хареса слухът за спирането на сериала. Днес погледнах в сайта на ТВ 7, но са публикували програмата си само до 1 .08. (петък) включително. Сериалът "Черна роза" е включен, да видим дали ще го свалят през новата (от 4 август) седмица. Не ми се вярва, телевизията да не е закупила целия втори сезон, защото не виждам смисъл от излъчването само на няколко епизода от него. По-скоро допускам, че ако го спрат, ще бъде заради този най-отпускарски месец.
   Хубаво е, че рускините се разпъргавиха - от началото на юли досега са превели цели 7 епизода. Дано да продължават все така чевръсто...  Peace
   Попаднах на интересни фотографии от заснемането на сцената с убийството на Мурат. Надявам се и вие да ги харесате...

Скрит текст:

За съжаление, новият формат на форума грозно ще ги "ореже", но не ми се искаше да ги смалявам още. Sad Повечето са направени в далечен план и губят от намаляването.  no

Скрит текст:

Приятна юлска вечер!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 26 юли 2014, 19:25 от ангела 33

# 76
Йозджан Дениз и Едже Услу след студената баня в Ефрат.Не е лесно да си актьор...  no

Още веднъж - хубава съботна вечер!  Hug

# 77
Здравейте, момичета и в неделя!  Hug

Хубавото лятно време сигурно ви е примамило навън, затова липсвате...  Grinning Мисля си така, за да подтисна усещането, че от вчера започнах да си говоря сама в темата.  hahaha Разбира се, това е шеговита закачка...  Laughing
   Предполагам, че поредното интервю с актьор от "Черна роза" ще привлече вниманието ви.  Peace

Но първо, да прибавя още една снимка към вчерашна поредица "зад кадър", която някак е убягнала от погледа ми...  Wink

Да си зад камерата в такава екстремна сцена е доста рисковано.  
Двама от екипа държат оператора, за да не падне във водата.  smile3555

Ето го и интервюто, отново с автор Букет Кахраман.   bouquet

Баран от "Карагюл", актьорът Мерт Язъджъолу:

"Критичните отзиви са по-важни"

( Интервю на журналистката Букет Кахраман от 10.10. 2013 година)

В сериала "Karagül" Мерт Язъджъолу изпълнява ролята на младия и непокорен Баран. Разговарям с него за живота му и как е попаднал в актьорската професия, за вълнуващото приключение да работи с толкова известни актьори  и за филмовия му герой....
   И тази беседа се оказа много интересна...

Кой е Мерт Язъджъолу? Разкажете малко за себе си...

Човек, който обича да се среща с приятели и да опознава нови места. Интересувам се от музика и съм пристрастен към книгите - четенето е най-любимото ми занимание.

Как така станахте актьор? Имате ли професионална подготовка?

Със свой приятел отидох на снимачната площадка на сериала, в който играеше. Там се запознах с мениджърката Сумру Онат. Тя ме убеди да направя пробни снимки при Умут Чирак, а той ми предложи да се заеме с актьорската ми подготовка. Бях много развълнуван и се съгласих. Първата ми роля бе в сериала "Kayıp Şehir" ("Изгубеният град").

Оприличават Ви на американския актьор Джеймс Дийн. Как го приемате?

Скрит текст:

Джеймс Дийн е починал при автомобилна катастрофа през 1955 г., на 24 години. В кратката си кариера той успява да изиграе само три сериозни роли във филмите "Бунтовник без кауза", "На изток от рая" и "Гигант" - бележката е моя.

Честно казано, Джеймс Дийн е актьор с невероятен стил на игра и ако приличам на него, бих бил щастлив.

Това е първият Ви проект, който се снима в провинцията, извън мегаполиса Истанбул. Какъв е животът на това място, което има друга, различна култура?

За мене това не е само снимачна работа извън Истанбул, но и живот в една съвсем непозната среда, където постоянно трупам впечатления и житейски опит. Всеки човек, когото срещнах тук, сам по себе си е уникална история и аз научавам непрекъснато нови и нови неща.

Кое от местната атмосфера Ви впечатли най-силно?

На първо място, приятно се изненадах от тукашното гостоприемство. Местните хора са непринудени, сърдечни и отзивчиви. А, Халфети е истинска културна съкровищница! Запознанството с историята, легендите, местната кухня и характерните за района занаяти, всеки ден ми разкрива нова тайна на Изтока...

Това сигурно Ви помага да играете толкова убедително ролята си в "Карагюл". За вас казват, "роди се нова звезда"...

Благодарен съм на всички - и за добрите, и за лошите отзиви. Всъщност, обръщам по-голямо внимание на критиките, защото ми показват недостатъците в моята игра.

Бихте ли ни разказали повече за Вашия герой?

Баран Шамверди е момче, отгледано като син от чичо си, но израснало с болезнения копнеж за своя баща. Близката връзка с неговия чичо силно му повлиява - в Кендал младежът вижда пример за подражание. И под неговата "диктовка" силно намразва Истанбул заради баща си... А, целта на чичо му Кендал е точно такава - Баран да не иска да напусне родната земя и да остане в Халфети. Но, неговото озлобление и ненавистта му към истанбулското семейство на баща му, започват да се пропукват... Баран е смутен и се гневи на себе си заради необяснимото привличане и състраданието, което започва да изпитва към истинската си майка и към своите сестри и брат.

Всъщност, точно Вашият герой е в основата на сюжета. Той е центърът на главната интрига, която с развитието на филмовото действие трябва да се разплете и да разкрие шокиращата тайна. Как се носи тази голяма отговорност?

Казвал съм и в други интервюта, че когато продуцентите ми предложиха да участвам в "Карагюл", се стъписах и изплаших. Притеснявах се как ще се представя и дали ще се справя. Вече се сраснах с образа и съм доста по-уверен пред камерата, но дълбоко в себе си все още тая страха от провал. Да, ролята на Баран е много отговорна, но ми харесва да играя този персонаж и го правя с любов.

Сериалът "Изгубеният град" ли беше актьорския Ви дебют?

Да. Мога да кажа, че участието ми в "Kayıp Şehir" беше истинска школа за мене. Там свикнах с камерата и светлините, опознах атмосферата на снимачната площадка.

Освен актьорството, имате ли и други таланти, други увлечения?

Разбира се, но те са по-скоро хобита. Като малък, известно време играех футбол, ала после се отказах. В гимназията, пък, се занимавах с рисуване. Но, реших да стана артист.

Получавате ли предложения от киното?

Не, досега не са ми предлагали роли в киното. Но, бих се радвал да се снимам и в игрален филм.

Какво ви донесоха популярността на "Карагюл" и големият зрителски интерес към сериала?

Естествено, признанието и любовта на хората ме радват и се старая да им отвръщам със същото. Уважавам всяко мнение и оценка, дори и тези, които не са ласкави за мене...

Приятен ден на всички!  Peace

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 19:34 от ангела 33

# 78
Здравейте!  Simple Smile

Ангела Hug благодаря много за двете интервюта с актьорите Месут Акуста
и Мерт Язиджиолу, и снимките зад кадър!  newsm51
Благодаря и за линка към преведените серии на руски!   bouquet

Остана ми да изгледам 20-и епизод и ще чакам да преведат и другите серии.

Серената Hug и на мен повече ми харесва да гледам със субтитри, за да се чуват
гласовете на артистите, по-въздействащо е.

Марги Hug страхотен анализ си направила на филма!  newsm51

Момичета Hug   bouquet

Приятна неделя на всички!  bouquet  bouquet

# 79
  • На изток от рая...
Ангела, благодаря, че ни представяш актьорите и ни превеждаш интервютата.

Прави ми впечатление, че на модерните хора в Турция, животът и традициите в Анадола са им почти толкова чужди, колкото и на нас. От интервюта които съм чела с актьори - като това на Мерт Я., снимащи такива филми, всеки споделя, че по време на снимките се запознава с тамошната култура, бит и традиции, че за тях животът там е нещо ново, непознато. Аз лично ще съм ви благодарна ако ми препоръчате накой филм на подобна тема. В руския сайт видях сериал "Малката булка", който явно описва точно традициите свързани с т.нар. "бердел", но за съжаление не е със субове а с дубльор и не бих могла да го разбера.

Приятен неделен ден.

# 80
ангела, много ти благодаря за чудесно преведеното интервю с младия Мерт Язъджъолу (не се ли произнася така? newsm78). Той е от любимите ми изпълнители в този филм и наистина носи най-сериозния заряд. Освен това се справя много зряло - просто не мога да повярвам, че няма специално образование, но очевидно специалистът, който го е поел на обучение, е бил много способен. Peace Мерт Я. достойно партнира (според мен) на останалите звезди като Едже У., Явуз Г. и др. Peace
Въпреки че на  места и сценаристите, и режисьорът доста разтегнато водят действието (не разбирам защо, след като има толкова линии, които успешно развиват  Rolling Eyes), именно заради тези артисти продължавам с удоволствие да следя сериала. Жалко наистина, ако по ТВ7 го спират (дано не е вярно #Crazy)

# 81
     Ели  Hug , Серената  Hug - привет! jupetrov7  Hug , много ти благодаря за уточнението!   bouquet Права си, точно така се произнася фамилията на Мерт. Вече я коригирах в постинга си.

Скрит текст:

И на мене не ми звучеше естествено.  newsm78 Ти ме подсети, че в турския език няма буква за звука "ъ", който е много характерен за него, и в писмената реч за обозначаването му се използва "i". Дори проверих в речника и разбрах, че yazıcı (язъджъ) в превод означава печатар. Тоест, фамилията на актьора е Печатаров (или Печатарски)...  Grinning  

Предполагам, че утре ТВ 7 ще качи в сайта си програмата и за 4 август (понеделник) и ще стане ясно дали ще продължи да дава "Черна роза". Сигурно е, че телевизията е закупила първия и втория сезон (в пакет с "Момичето с червения шал").
   Тенденциозни, според мене, са намеците в някои електронни издания, че надали ще бъдат излъчени всички епизоди на сериала. В Турция още не са започнали снимките на новия сезон и той не е тръгнал по тяхната телевизия (FOX TV), за да се вещае отсега, че няма да го видим и у нас.
   В предишен свой коментар бях споменала за неотдавнашно интервю с режисьора на "Карагюл" (от м. май пред "Екranella"). На въпрос за бъдещето на сериала, Мурат Сарачъолу отговаря, че намеренията на Авшар филм са за нормално дълъг трети сезон (от септември до юни). И намеква, че той ще бъде последен за поредицата.

Публикувам две любопитни снимки на Едже и Мерт в импровизираната гримьорна...

...и ви пожелавам спокойна и уютна вечер.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 22:24 от ангела 33

# 82
http://serialiofbg.televisionbg.net/2014/07/4.html#more  Ето, до края на седмицата е филма.

# 83
  • София
 newsm11 newsm11 newsm11
ама хич не ги интересува интересът на зрителя пфу!!!!!

# 84
  • Sofia
 #Cussing out

ще си ги гледам на руски  Crossing Arms

# 85
  • На изток от рая...
Наистина жалко.
Много глупава политика имат нашите ТВ по отношение на тези сериали. Първо делят епизодите на половинки, което е много дразнещо. Предпочитам 2-3 епизода на седмица, но оригинални, отколкото това прекъсване. Сега и тази пауза, която не се знае колко ще продължи. Дано рускините продължат да превеждат с темпото от последния месец.

Аз изгледах епизодите до 20. Интригите постоянно се заплитат и няма нищо излишно и скучно. Като се замисли човек за такъв кратък период от време, колко събития се случиха в дома на Шамверди. Ако съдя по коремчето на бременната Йозлем, едва ли са минали повече от 2 месеца от "смъртта" на Мурат.

# 86
Момичета, привет!  Hug

Тигаса Hug, Лучия  Hug, Доли Hug, Серената  Hug! Наистина е вярно, ТВ 7 спира "Черна роза" от 4 август.  Sad Ето линк към програмата на канала.

За жалост, такава е практиката на нашите телевизии!  Naughty В битката за рейтинг, да раздробяват епизодите (което нарушава композиционната им идея) и да ги спират неочаквано през летния сезон.  ooooh!

Скрит текст:

Така направи и БТВ с "Кузей Гюней". Подлъга зрителите с началото на втори сезон и внезапно го спря през юни.

Остава, както казва Серената, да се надяваме рускините да не загубят преводното си темпо...  Grinning Peace

Цитат

Аз изгледах епизодите до 20. Интригите постоянно се заплитат и няма нищо излишно и скучно. Като се замисли човек за такъв кратък период от време, колко събития се случиха в дома на Шамверди. Ако съдя по коремчето на бременната Йозлем, едва ли са минали повече от 2 месеца от "смъртта" на Мурат.

Серената,  споделям твоето мнение.  Peace Сериалът е изпипан отвсякъде и впечатлява с много неща - освен с майсторската актьорската игра, и със сценария, режисурата и операторската работа. След вчерашната серия, казвам "браво" на сценаристите за поредната им великолепна хрумка!  smile3501 Жестока ирония на съдбата е, че точно златният часовник, подарен на Баран от Кендал в знак на бащинска обич, осигури парите, нужни за убийството, още в зародиш, на неговия истински син.
   До края на седмицата остава да видим само 4 "побългарени" епизода и не е ясно кога "Черна роза" ще се завърне отново на екран. Очаквам това да се случи още през септември.  Praynig А, дано! Peace
    Но, няма смисъл да се ядосваме. Пожелавам ви да осмислите с хубави емоции и добро настроение поредния юлския следобед.  Peace И както се пее в една популярна българска песен...  smile3503

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 18:41 от ангела 33

# 87
Ако зададем въпроса на ТВ7 в сайта им, отговор дали ще получим т.е. кога ще го продължат филма?

# 88
tigasa1 и момичета,...преди малко изпратих имейл на ТВ7 и получих веднага отговор . Филмът е спрян в края на 1 сезон,но ще продължи на есен! Grinning Heart Eyes Hug

Email :offise@tv7.bg

# 89
Благодаря,vera17. Есента не е много далече.

.

Общи условия

Активация на акаунт