"ЧЕРНА РОЗА" по тв7

• 131 732
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
tigasa1 и момичета,...преди малко изпратих имейл на ТВ7 и получих веднага отговор . Филмът е спрян в края на 1 сезон,но ще продължи на есен! Grinning Heart Eyes Hug

Email :offise@tv7.bg

Здравейте!

vera17   bouquet  благодаря за хубавата новина.
Колко е един месец прекъсване? Нищо не е.
Въпреки, че първи сезон свърши с 27-ми БГ епизод. Сега вече излъчват втори сезон.
Като снощия епизод /41 с бг аудио/ отговаря на първите 44 мин. от 19 оригинален епизод.
Но както и да е.

Две снимки зад кадър от 50 оригинален епизод
/той трбяваше да е финалния епизод,
но не го излъчиха, оставиха го за трети сезон/

# 91

Точният отговор от ТВ7 :"
Сериалът ще се излъчва до 4-ти август и спира за летния сезон. Ще продължи през есента.                                                                                                         

# 92
  • На изток от рая...
Здравейте,

Есента е разтегливо понятие. Може да е началото на септември, а може и началото или края на октомври. Май и от ТВ7 не са съвсем наясно кога ще продължат с филма.

Интересни кадри от 50 епизод. Явно Мурат ще се разкрие още в следващата серия. Доколкото разбрах скоро след това умира, но как точно не се знае.

Любопитно ми е дали ще разкрият тайната за Баран в началото на сезона и ще наблегнат на отношенията майка (Ебру) - син - майка (Нарин), вече знаейки истината, или ще ни мъчат още цял един сезон.

На база изгледан 20 епизод, отново искам да кажа, че Нарин за мен е крайно отрицателен женски образ. Сега изведнъж се загрижи за морала на Айше, след като разбра, че тя е сестра на Сибел. Гледа стръвнишки само като види Баран да говори с нея, тъй като и тя е "омърсена" от греха на сестра си.
Не мога да спра да се възмущавам на разбиранията за морал на тези хора - морално е да "крадеш" деца от майките, но не е морално да се влюбиш в момиче като Айше, нормално е да раздаваш юмруци и да палиш чужди имоти, но не е морално да се оплачеш пред властите от насилника. Безкрайно са ми интересни филмите по темата, ясно ми е горе долу как се случват нещата там и какви са разбиранията им за "правилно" и "грешно", но не мога да спра да "паля" при коментирането на тези теми.

# 93
Здравейте, момичета!  Hug

tigasa1 Hug , vera17 Hug , keii Hug ! Специално за вас в жегата...  Heart Eyes

Скрит текст:

Тигаса, благодаря ти за идеята "да почерпим вода от извора".   bouquet Вера, браво на тебе!   bouquet Чудесно си се справила с разузнаването...  Peace Кей, мерси за инфото във връзка с края на втори сезон и за снимките от неизлъчения финален епизод.   bouquet След инфарктния и зловещ завършек на 49 епизод, те ни подсказват интересна развръзка...  Peace
   Днес слагам две фотографии на "Кадрие ханъм" зад кадър. За пореден път ще отбележа майсторската игра на актрисата Шериф Сезер в ролята. smile3501 Сценаристите са поставили специален акцент върху речта на нейната героиня и старателно (и с много любов!) са написали репликите й. От устата на Кадрие ана сякаш чуваме хилядолетната мъдрост на Изтока...

Серената  Hug, сега видях поста ти и се връщам да споделя това, което разбрах (от последните два епизода на втория сезон) и прочетох в публикации.

Скрит текст:

Изглежда, Мурат е престоял дълго във водата и белите му дробове са силно увредени - едва говори и трудно диша. Предполагам, че заради болестта си, ще умре в началото на трети сезон. Мисля, че смъртта му е закономерна от гледна точка на сценарната идея. Тя се явява като изкупление за неговите грехове, объркали толкова животи...
  А, кулоарната истина е, че Йозджан Дениз през есента започва да се снима в нов сериал с друга продуцентска компания. Според журналистически статии, са му предложили доста съблазнителен хонорар и се е договорил с продуцента Шюкрю Авшар да напусне "Черната роза". Вероятно, това е наложило бързото му екранно "усмъртяване".
   Разбрах и, че голямата тайна около Баран няма да се разкрие скоро. Логично е - това е основната интрига в сериала и ако бързо я разплетат, с какво ще привличат зрителя още 40-ина епизода.  Grinning

Съгласна съм с възмущението ти от моралните ценности, които ръководят живота в Югоизточна Турция. Уважавам традициите навсякъде по света, но агресията и насилието - физическо и психическо, които ни показват във филма, ме стъписват и шокират. Ако не беше толкова добър като кинематография, може би нямаше да го гледам и да си натоварвам психиката ...  Naughty Въпреки, че имам тренинг с "Ако бях облак".  Simple Smile Но, там нещата сякаш бяха малко по-рафинирани...  newsm78

Хубав следобед ви желая и приятно прекарване довечера в компанията на

!

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 16:53 от ангела 33

# 94
Добро утро в последния ден на юли!  Hug

Работни снимки от най-силната сцена във вчерашния епизод по ТВ 7. Сънят на Кендал - страхотна идея, режисура, актьорска игра и камера...  thumbsup И много силно художествено внушение, че неистовото желание на първородния Шамверди, обсесията му за мъжки наследник, е почернила живота на всички от семейството. Най-вече - на децата и жените...
   Съновидението на Агата може би е предупреждение от съдбата, че нещо ще се случи с неродения му син?  newsm78 И напомняне към гузната му съвест, че във фамилията вече има две мъжки рожби. Интересни бяха и сънищата на Ебру и Нарин. И сигурно ще се окажат пророчески...
   Този кинематографски похват е използван и в други турски сериали. Вмъкването в сценария на сънища - като иносказателен намек за това, което ще се случи - е ефектно и интригуващо за зрителя.  

Приятен и успешен ден!  newsm03

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 19:45 от ангела 33

# 95
  • София
И на мен ми се струва, че нещо ще се обърка с неродения син...
От друга страна, в съня на Кендал недъгавото момче беше съвсем нормално, дали е същия артист и играе недъгав newsm78 ... в такъв случай е страхотен, или просто е друг артист за съня специално?
Някой от вас забеляза ли този момент?

# 96
И на мен ми се струва, че нещо ще се обърка с неродения син...
От друга страна, в съня на Кендал недъгавото момче беше съвсем нормално, дали е същия артист и играе недъгав newsm78 ... в такъв случай е страхотен, или просто е друг артист за съня специално?
Някой от вас забеляза ли този момент?

Lucie Hug ! Да, актьорът в образа на "болния" и "здравия" Асъм е един и същ. Казва се Джан Атак. В интервю споделя, че за ролята му помага консултант. Направил е сериозно предварително проучване за болестта (мисля, че е церебрална парализа  newsm78) и много усърдно се е подготвял, за да пресъздаде убедително своя герой-инвалид.

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 21:55 от ангела 33

# 97
  • На изток от рая...
Ангела,

Моля те припомни ми какъв беше сънят на Ебру, че не мога да включа в момента.

Този на Нарин го помня, въпреки че не знам каква е символиката на изпадалите зъби.

# 98
Йозлем, Кендал я блъска по стълбите, защото вижда записа за убийството на Мурат и тя абортира. Сибел в крайните серии я дават, че живеят със сестра си в къщата на Ебру, близо до Фърат. Но с бебето , какво става не разбирам. Не знам турски. Само по картинки ми е трудно.

# 99
  • AMS
Привет, момичета!!!
Благодаря за темата!
Благодаря за споделеното!!!
Чудех се къде сте се дянали, но ви открих. Прочетох ви с удоволствие.
Няма как да пропусна роза и още повече черна.
Доста сте напреднали, но аз сега започвам от тук

# 100
Ангела,

Моля те припомни ми какъв беше сънят на Ебру, че не мога да включа в момента.

Този на Нарин го помня, въпреки че не знам каква е символиката на изпадалите зъби.

Серената  Hug, аз също не бях наясно и току-що попрегледах тълкуванията за паднал(и) насън зъб(и). Според съновника, такъв сън означава, че скоро ще  загубиш близък човек. И още - безпокойство, усещане за безсилие, страх...
   Не знам точно каква символика са вложили сценаристите в кошмара на Нарин, но тези значения ми изглеждат възможни и логични.  newsm78

Скрит текст:

Ако не греша  newsm78, сънят на Ебру беше още в първи епизод. (Сънува го, когато пристигна в Халфети /след вестта за смъртта на мъжа й/ и я настаниха да спи на дивана в гостната.) Тя видя как Мурат слиза по стълбите в конака и след него се появи и Нарин. (Тогава Ебру дори и не подозираше, че съпругът й е двуженец.  ooooh!) Сцената беше много интересно решена. В началото камерата дълго се фокусира върху обувките и краката на слизащия по стълбите Мурат и чак после го даде в цял ръст, облечен в черно. Изглежда, символиката на този цвят е любима на творческия екип (визирам и името на сериала).

Отново зад кадър - Едже Услу и Явуз Бингьол.

Скрит текст:

По някое време от снимките на "Карагюл", турските таблоиди ги свързваха и в "извънекранна" двойка.  newsm78

Дива  Hug, добре дошла! Много се радвам, че ще споделиш нашата компания.  thumbsup Тигаса  Hug, благодаря ти, че ни разказваш  бъдещи събития. Така, някои неща се изясняват...

От мене - хубава вечер, момичета!  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 21:49 от ангела 33

# 101
  • На изток от рая...
Ангела, благодаря   bouquet  bouquet  bouquet.

И като сме на тема сънища, ето че и в днешния епизод по ТВ 7 имахме подобен "пророчески" сън на Асъм. Естествено сега ни е ясно, защото знаем вече някои от основните събития - именно Асъм разкрива баща си.

Лека нощ, момичета. Да се надяваме скоро на превод от рускините.

# 102
  • Варна
Здравейте!

ангела 33   bouquet  благодаря за интервютата и интересните снимки!

Преди доста време в една друга тема бях писала преразказ на 25 ориг. еп.
Тъй като утре ще дават за последно серила и после ще излезе в почивка,
а в момента са на 20 ориг. еп., ако някой иска да прочете...
Виждам, че има доста, които гледат напред...

Скрит текст:
Това част от събитията от 20 до 25 еп.

Йозлем усеща, че Нарин и Кендал крият нещо, и то свързано с Баран. Провежда „разследване”. Така малко по-малко, тя разкрива всички тайни едно по една. И когато Кендал води Сибел в конака – новата му любовница - /която е бремена от него и ще му роди син, той трепери над нея, защото много иска да има здрав син/ тогава Йозлем също е бремена, но с момиче. Йозлем открито напада новата натрапница, но Кендал дори иска да се разведе и да се ожени за Сибел. Това кара Йозлем да стигне до крайност, и дори да разкрие истината за Баран. Но не успява и по вина на Кендал, Йозлем губи бебето. След това тя решава да търси отмъщение за загубената си рожба.
След неуспеха с фъстъците, Ебру се захваща да отглежда цветето черна роза. Фърат й помага. След известно време той осъзнава, че е влюбен в Ебру. След едно напиване й признава чувствата си, но точно в него момент тя отиде в другата стая и не го чу. Тя обаче, за в момента го има само за добър приятел и нищо повече. Но пък Ада вдига доста шум, за евентуалната връзка на майка й с Фърат. За нея това е като предателство спрямо баща й. Накрая Ебру й споделя, как въпреки лъжите и измяната на Мурат, тя го обича и страда от смъртта му. Майка и дъщеря си споделят и Ада вече не е така отбранителна по този въпрос. Дори по-късно Ада и Мая ще насърчат Ебру да продължи живота си, и защо не да обърне внимание на Фърат.
Докато се опитваше да разкрие тайните в конака, Йозлем се натъкна на телефона на Реджеп. Отне й доста време, докато успее да го включи, защото не знаеше паролата. Когато успя, тя намери нещо, което никога ни би предположила. Клип на който се вижда, как Кендал убива Мурат. Даде да качат клипа на диск. Постави го пред вратата на Ебру, тя го взе и така свърши епизода.

Преразказ на 25 епизод

Ебру взе диска и го пусна на лаптопа. Дават я само как плаче, но не покзват, какво гледа.
Йозлем се чуди, защо Ебру не предпиема нищо, след като види записа с убийството. В същото време Сибел беше решила с Айше да избягат, затова излъга, че трябва да вземе нещо от старото си жилище. Кендал изпрати един от хората си да ги заведат. В старото й жилище обаче беше друг човек, който работи за Кендал. Същия, който в затвора уби Реджеп. Той изглежда преди време е имал вземане-даване със Сибел. Когато се срещтаха в къщата й, той в началото искаше да я убие. Но и тя му се озвери. Кендал през това време си седи сам на лодката, пие и размишлява, кой може да знае, че той е убил Мурат /в една от предните серии Йозлем му сложи бележка в офиса – "убиецът на Мурат"/. Чуди се кой ли е сложил бележката.  Йозлем не издържа и отива да види Ебру. Тя я кани й и показва, какво гледа. Оказва се, че гледа диска, който Ада е подготвила, като изненада – кадри на момичетата като са били малки, май от рожден ден. Йозлем си тръгва и се чуди, как е възможно. Припомни си, как е отишла да вземе телефона и диска от магазина и не може да си обясни, какво се е случило. Реши на следващия ден да отиде до магазина и да попита. Вечерта излезе голяма буря. Кадрие видя Мурат в съня си. Той й казва нещо /не разбрах какво/ и тя отиде при розите на Ебру и започна да поправя развалените от вятъра прегради. Фърат я видя и я отведе в конака. Сибел и Айше не можаха да избягат, Кендал ги върна в конака. На сутрината Фърат веднага се обади на Ебру да й каже за пораженията от бурята. Тя веднага отиде там. Кадрие е вдигнала температура. Почват да се занимават с нея, Йозлем се възползва от това да отиде до магазина, да провери за диска. Ада, Мая и Рюзгар тръгват за улище. Говорят с Ебру и разбират за причиненото от бурята. Окава се, че не е толкова фатално, само ще им отнеме време да оправят нещата. Момичетата се разбират Ада да отиде за диска изненада за Ебру, а Мая и Рюзгар до книжарницата – на Рюзгар му трябват цветни листи. /тук да вметна, че от две серии има нов персонаж в сериала – брата на шефа на полицията. Той все се движи с мотор и за кратко ще го наричам Моториста/ След като се разделят първо Ада попада на Моториста /за втори път – първия път се сблъскаха и той се направи на умрял и се занасяше с нея, а тя го прати по дяволите/, сега пак му каза да се разкара, дори го замери с камък и леко го разкъравави. После Моториста срещна Мая /за втори път – първия път беше, когато Мая купуваше подарък на Рюзгар за родженния му ден, той й услужи с 5 лири, защото на нея не й стигаха/ тя му даде кърпички, за раната му, пък и му е длъжница. Йозлем отиде до магазина, но беше затворено, Мелек й се обади да я пита къде е и тя трабваше да се прибере в конака. Там пък, докато метеш дойде един човек и търсеше Мелек. Той намерил неща, които Реджеп оставил за нея. Тя се прибра в стаята си и започна да разглежда. Видя някакви писма, прочете едно, където Реждеп пише за телефон, който й е оставил, че Йозлем знае. Тя е много учудена, претърсва си чантата, но нищо не намира. Когато Йозлем се прибира, веднага я води в стаята си и й търси сметка. Йозлем се прави, че нищо не знае, за никакъв телефон. По-късно се обажда в магазина, дали вече са отворили, за да отиде пак. След училище Баран предлага на Айше да се поразходят, да пият някъде чай. Ада отива за диска, там й го дават, но искат повече пари, тя повишава тон, но плаща , взима диска и ще ходи при майка си и другите. По пътя отново среща Моториста. Той се прави на сляп, но пък й казва колко била хубава. Тя пък му вика, като е сляп, как е видял, че е хубава. Докато си говорят Баран ги вижда от далече. Йозлем отива пак в магазина за диска. Момчето й казва, че е дошло едно момиче и го е взело. И тя, но как, вие така ли си вършите работата. Пита, как изглежда момичето. Продавача казва, че била като нея, повишила тон, задавала въпроси. Йозлем тръгва и си мисли, кой може да е. Накрая си вика, че може да е била само Ада. Сега започва да крои план, как да вземе диска от Ада. Тя пък вече е при Ебру и другите в плантацията с розите /така ще наричам мястото, където отглеждат розите/. Ада споменава, че носи изненада на Ебру. Тя пита още една ли. Че снощи е намерила диска пред вратата. Тогава всички се чудят, какво има на диска, който Ада носи, и как е възможно майка й да е намерила диска с нейната изненада, като тя сега го взе. Фърат казва, че има старо двд и могат да пуснат диска на него. Пробват, но не стана. Ебру реши да се прибират вече, и без това Кадрие е болна. Да отидат да я видят. Те се прибират в конака, Фърат също идва с тях. Ада казва на майка си, че няма да се качи с другите, много хора стават. После ще отиди да види баба си и остава сама долу. В този момент се прибира Баран. Той иска обяснение от Ада, кой бил онзи с мотора и т.н. Тя пък му вика, кой бил той, че да й търси сметка, пък и на него ли ще се обяснява. Другите чуват кавгата и отиват да видят. Баран и Ада направо си налитат да си се разправят! Йозлем използва момента, взе чантата на Ада и отиде в стаите, където живеят Ебру и децата й. Кендал я видя и я последва. Йозлем извади диска от чантата и го пусна. Кендал се появи на вратата, като видя, какво гледа, той се стъписа и така свърши епизода.

За Едже и Явез не съм срещала да се пише, че са имали връзка.

Бяха писали, че Йозджан и Едже имали връзка, дори си били наели къща
за през лятото, но нищо не се потвърди, а и Йозджан беше писал в Инстаграм,
че новината не е вярна.
Последно за Едже пишеше, че ходи с режисьора на сериала /Черна роза/,
който бил се разделил с жена си, но още не се е развел.
Дори Едже ще се снима в някакъв негов нов филм.
А Явуз мисля предложи брак на приятелката си, но кога точно беше, не помня.

Тази снимка е от последния снимачен ден,
при снимането на епизодите от трети сезон...

# 103
Здравейте, момичета !

Огромна благодарност към всички, които споделят за този наистина завладяващ сериал.
Всяка сцена е като картина, изумително, невероятно добре сниман филм...
Действието, думите, играта, сцената, снимките , музиката, символиката, всичко е изпипано съвършено.
Нямам търпение за есента, да продължат с новия сезон.
Това, което не е преведено на руски, го гледам в оригинал, каквото и колкото разбера,
но наистина не мога да се откъсна от него.
Толкова се радвам, че покрай вас научих подробности за сериала , актьорите, прочетох толкова прекрасни мнения, благодаря ви и хубав месец август на всички ви  Hug Hug Hug

# 104
Съботен привет, момичета!  Hug

allisas73  Hug, добре дошла! Благодаря от мое име за хубавите думи и се радвам, че магията на "Карагюл" не е подминала и тебе...  Grinning
    keii  Hug, страхотно присъствие!  newsm51  Публикувала си много любопитни неща - резюмето на следващите епизоди, клюкинките около актьорите, интересни снимки... Личи, че си доста "напред с материала". А и - си на "ти" с турския език.  thumbsup Надявам се, да пишеш по-често и да ни осведомяваш за случващото се в (и около  Grinning) сериала, особено, когато започне третият му сезон в Турция.  Peace    
     Ровейки в Интернет, попаднах на тази фотография.

Разбрах, че това е първия "вариант" на истанбулския клон на фамилия Шанверди. Изглежда, снимките на сериала са започнали с фал-старт.  newsm78 Актьорите Bülent İnal (Бюлент Юнал) и Şebnem Bozoklu (Шепнем Бозуклу) са били първоначалния избор за ролите на Мурат и Ебру. В един форум прочетох, че дори са заснели няколко епизода с тяхното участие. А, в журналистическа публикация от януари м.г.(2013) пишеше, че заради студеното време в Шанлъурфа и замръзналата река, екипът отлага снимките на  сцената с убийството на Мурат, чиято роля се изпълнява от Бюлент Инал.
   Ако някой знае защо са сменени актьорите, да сподели. Peace Дали няма връзка с делото срещу Бюлент Юнал за   .... кражба на електроенергия (на стойност около 1400 лири), за което срещнах информация? Grinning #Crazy Според мене, сериалът само е спечелил от подмяната.  Peace Харесва ми изпълнението на "втория екип" - Едже Услу и Озджан Дениз се представят чудесно като Ебру и Мурат.

Приятен релакс и много забавления в почивния августовски ден ви желая!  Heart Eyes

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 09:26 от ангела 33

Общи условия

Активация на акаунт