Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 572
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
Бу, до колкото знам има различни нива на обслужване на имотите, така че нищо не ти пречи да се обадиш и да попиташ, а ако няма да направят нищо, то поне ще знаят че е сменена.

Забравих да пиша за почивките, ние сме почти готови. Избрали сме няколко къмпинга и някои от местата които искаме да посетим. Купихме нов уред на приготвяне на храна, който се оказа страхотен, само незалепващата повърхност се оказа много залепваща. Обадих се, и те ми изпратиха нова. Изпратили са обаче за другия модел, който почти двойно по-голям и по-скъп от нашия. Обадих се пак и ми казаха да си я задържа, че им било по скъпо да си я приберат и че ще ми изпратят нова. Смеейки се ми казаха че ако я подаря на някого ще ми бъде вечен приятел, защото цената и е доста висока Laughing

# 31
  • някъде в орбита...
monii, аз сменях и двете преди няколко години, мъжа преди година, и при двамата отне около три месеца (при мен - четири). Но не винаги, понякога стават и за два ако не е натоварено, но ние си чакахме. Ако решиш да минаваш през посолството, обявените цени се плащат само в брой, не приемат карти  ooooh!  Да не забравя - трябва да си запишете час за смяната.
От моя гледна точка, ако имате път към Бг, по-добре ги извадете там, защото по инфо от майка щеше да ни излезе по-евтино и по-бързо.

Бу, какво е положението по договор? При нас за всичко което изисква повече от смяна на батерия или 5мин работа, ние звъним на хазяите. Съгласно клаузите при нас всички подобни разходи, особено пък ако трябва да се вика специалист, се поемат от тях. Ако ние сменим нещо, то си е наше, и си го взимаме при изнасянето, като на мястото му оставяме старото (така пазя стари пердета и едни шкафове за банята дет сменяхме). При всички случаи обаче мисля че си струва да се чуеш с агенцията. Дано оправят нещата бързо  Peace

# 32
  • До хладилника, който обичам
В интерес на истината, не се бях сетила за агенцията, докато техникът не каза, че трябва да се поставя нова антена на покрива. Писах им, надявам се да разрешат проблема. Договорът ни е стандартен, не пише изрично за този вид ремонти, но ще разбера скоро.

# 33
  • На село (близо до Лондон)
Шая, много тежко го раздават тези агенти при вас! Ти сигурно си се огледала за по-голяма агенция, която продава в района. Дадоха ли ти за колко време долу-горе се продава подобна къща? И ако не се продала още защо?   

За стандарта и сравнения не мога да се включа. Дойдох тук рано, млада-зелена и стандарта тук ми беше в пъти по висок от в България. Там не съм работила, само учила, а тук когато дойдох имах степендия от Манчестерския университет към £600 на месец (това преди 15-16г). Много добре ми беше, доста богата се чувствах  Simple Smile и за кръчми ми стигаше и за ресторанти....ех

Затова пък сега когато си ходя в БГ, нямам къде да отседна, но пък се чувствам на 19-20г там Laughing, това си спомням, докато не ме подсетят децата.

Ех, Ljoli ела ми на гости и работа имам и доста деца за гледане Wink. Сега почва ваканцията, пиши се доброволка при мен, тъкмо опит ще набереш  Joy Joy

# 34
И добра препоръка ще й дадеш  Laughing

Толкова проблеми на работа имаме, че съм застинала в невежо блаженство и чакам всичко да се разреши от самосебе си.
Но много ме разведри поста на Шая. Споделям много от написаното.
За мен са абсурдни тези сравнения за стандард на живот на съсвем различни хора, каквито сме сбрани тук.
За себе си и друг път съм казвала, по-добре ми е тук.
Нищо, че замених БАН с рибната фабрика първия път.
Седмицата преди да замина бях на вечеря с президента, след една седмица ми се подиграваха, че не знам за новия албум на Азис.
Вторият път като заминавах пък замених супер-дупер платената си работа за едно голямо нищо.
По-различни са сега нещата от преди години, когато се случваха моите промени.
И друг път съм казвала, аз не бих могла да живея с други семейства под един покрив в гаден лондонски квартал.
Но знае ли човек, може и това да ми се наложи някога, затова гледам да го карам по-смирено.
Моите три 'Никога' (никога няма да живея в чужбина, няма да се омъжа за чужденец и няма да работя като учителка) ми се случиха.
За мен най-важни са хората, около мен. За сега, не се оплаквам. Напротив, чувствам се късметлийка.

Уф, много е топло, не обичам толкова топло. Който го радват жегите, да им се наслаждава.

# 35
ха ха ха аз точно днес казах на мъжа ми, че ако е така лятото тук е страхотно. На мен ми е чудно топло. Не е безумно горещо, винаги има лек ветрец и вечер е хладно. Даже тен хванах и сега се чудя как да си направя слънчеви бани в градината  Laughing.

А да исках да кажа, че намерихме кори за баница в Сейнсбърито, не бяха сред полските или подобни стоки. Корите си бяха точно каквито трябва  Sunglasses и си стана истинска баница.

Доброволчеството ми върви добре  Grinning, доволна съм, че се бях притеснила.

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 18:15 от isolda1

# 36
Супер е времето:) а аз отивам да видя с какво ще ме занимават днес, дали няма пак някъде на разходка да ме водят Simple Smile
Много ми се пуши... Опасявам, че няма да устискам още дълго.
Притеснявам се, че трябва да си оставя и работата в ръцете на заместник, който хич не му се занимава и изобщо му е доста тъпо да работи като цяло.... Не Нам какво ще заваряване, като си дойдем, да е живот и здраве.

Наслаждавйте се на лятото, дами:)

# 37
 Laughing

GI когато дойдоха на оглед всички казаха - 2 седмици, а то стана 2 месеца и половина Tired
Причината - хубавото време, никой не купувал - глупости. Всичко около нас се продаде, а и лошия език на децата, пак пълна глупост, защото точно там където най много играят въпросните деца се продадоха две къщи на доста солена цена. Сега трябваше да избирам между агент който изглежда страхотно (усетих се ще го зяпам без да чувам какво казва Crazy), дама която има страхотни обувки, такъв който ужасно прилича на кумът ми (а той много говори ама много, но нищо смислено) и един който е доста напорист и каза че ще ми изпрати мейл, със договорките, условията и снимка на грозната си физиономия, за да съм знаела кой идва когато ни е срещата Crazy. Реших да направя статистическо проучване, проверих кой е продал най много къщи в района и разпитах почти всяла мама в училището. Е грозничкия победи.
Иначе всичките компании до сега бяха големи, ама на. Каквото такова.

Забравих другото newsm78

# 38
А да исках да кажа, че намерихме кори за баница в Сейнсбърито, не бяха сред полските или подобни стоки. Корите си бяха точно каквито трябва  Sunglasses и си стана истинска баница.

Може ли да ги покажеш? Или да кажеш как се наричат тук, че да ги потърся?
  bouquet

Някой от другите новодошли беше писал, че няма наблизо голям хранителен магазин.
Теско имат доставка до адрес и за по 1 паунд, в определени часови интервали и дни от седмицата.

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 19:35 от Гнидка

# 39
  • Великобритания
isolda1 кори за баница има и в tesco .. точно до бутер тестото , забравих как се казват , но следващия път ще ги снимам и ако не сте ги открили ще покажа  Grinning

# 40
Гнидка, ето тези са, но имай предвид, че ще ти трябват две кутии. Малко са тези в една. И не се плаши от гъбите на картинката  Wink. Те май тези ги ползват за други неща.

http://www.sainsburys.co.uk/shop/gb/groceries/cooking-baking/jus … astry-sheets-270g

mimmito мерси.

# 41
  • UK
Гнидка, ето тези са, но имай предвид, че ще ти трябват две кутии. Малко са тези в една. И не се плаши от гъбите на картинката  Wink. Те май тези ги ползват за други неща.

http://www.sainsburys.co.uk/shop/gb/groceries/cooking-baking/jus … astry-sheets-270g

И аз един път взех такива. Корите са 6 (шест) броя.
Деца който има за гледане - да ми ги праща. Със списъка от книги за лятото  Joy.Имам даже и стая. За обяд - спанак.    chef

# 42
monii, аз сменях и двете преди няколко години, мъжа преди година, и при двамата отне около три месеца (при мен - четири). Но не винаги, понякога стават и за два ако не е натоварено, но ние си чакахме. Ако решиш да минаваш през посолството, обявените цени се плащат само в брой, не приемат карти  ooooh!  Да не забравя - трябва да си запишете час за смяната.
От моя гледна точка, ако имате път към Бг, по-добре ги извадете там, защото по инфо от майка щеше да ни излезе по-евтино и по-бързо.
Благодаря за инфото!   bouquet
Ако сега се подадат документите, дано до Коледа да станат! Grinning
А какви са цените, когато мъжът ти ги е сменял?

# 43
  • някъде в орбита...
monii, паспорта беше £37, личната карта - £27. Погледнах и на сайта на посолството, цените са все още същите. Пише че можеш да пуснеш бърза услуга за 60 дни, но не виждам смисъл в нея - ако чакаш 2 месеца, можеш да чакаш и 3, а цените не са ниски  Thinking
Можеш да си запишеш час за подаване на документите за смяна на bgpassport.co.uk, мисля че е по-лесно от обаждането по телефона.

# 44
  • София
Благодаря за новата тема. Дано само хубави неща да споделяме.
Дъщерята също ще трябва да вади нов задгр. паспорт. Мисли да си дойде по Коледа и да действа от тук. И нова, по-голяма квартира трябва да търсят до края на август. Дано се справят успешно.
Заряза тук 3 апатамента, но .... Нищо, така ще стане по-оправна, надявам се.
Днес спорихме дълго по тел. и не знам коя от нас е права. Тя тръгна с недоизлекуван кокоши трън, боли я. Работи до най-голямата болница в Манчестър и я пращам да пита там за лечение. Тя не иска да отиде, защото няма ЛЛ и не я осигуряват от работата. Нямало да я погледнат. Права ли е?
Извинявам се, ако е писано в стари теми.

Общи условия

Активация на акаунт