Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 609
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • Лондон
Да де, и аз така, но не е правилно, за системата говоря... Не че се надявам нещо да се подобри...
Днес новият лейбъристки гуру казва, че му трябват 10 години да направи Англия образцова държава, каквото и да значи това, ако имах време, да чакам, но май нямам много... 10 години са много време  Rolling Eyes

# 586
  • UK
Баш по студентски е живота, само купони няма. Аз просто искам да бъда оставена намира, честно казано. Не са лоши хора, напротив, обаче изобщо не се усещат. Единия знае че съм клийн фрийк, обаче всеки ден ми носи хамстера си да го гледам. какво да му гледам на тоя хамстер? Аз май ви се оплаквах. Миналата седмица хамстера умря и той си взе нов. След като за една седмица новия хамстер опикал всичко в неговата стая, той ми го донесе "да се запознаем" и животното съответно се напика в ръцете ми върху леглото ми. И оня изобщо не се притесни, само ми се смее и вика "упс". Днес пък мия няколко чаши които имах в стаята си долу в кухнята, и съм си сложила чашите измити вече отстрани на мивката, да си ги взема в стаята, и в тях сложени лъжица, вилица и нож, също чисти. Аз мия последната чаша и ми се реве, понеже водата на тая мивка е само вряла, няма друг вариант. Боли ме, крещи ми се от яд на тъпата къща и ме крепи мисълта, че съм готова, само една чаша ми остава... И онзи си прави сандвич в това време, намаза си филията с масло и слага мръсния нож в чистата ми чаша с чистите прибори. Направо не знам как не го убих, само стоя и го питам "защо?". Той седи и ми се хили, не бил разбрал, че са чисти. Как няма да разбереш? Абе най ми е добре като не съм в тая къща, ама няма как сега.

За любовта няма много за казване, виждам се 2-3 пъти седмично с онзи, но вероятно скоро ще се разделим, просто не е това, което търся, никога не е бил, и в момента сме "Заедно" колкото да не сме сами. Simple Smile

# 587
  • Bristol
Mimmito, зависи от квартала. Има спокойни квартали, където не празнуват толкова много има и по-активни Simple Smile Ако живееш в апартамент, обикновено не идват да звънят, защото е труден достъпа.

Гнидка, университета в Бристол е супер! Грешни пари за квартира, защото искал нещо различно да видел и да бъдел по-независим  Crazy Университета, който той най-много е харесал, приема с по-малко UCAS точки от Бристол, така че приемат ли го тук и в другия ще има място. Той ходи на 6 лекции в бритолския университет миналата година, за да види как е. Това че е проявил интерес, приели са го и е ходил на всичките лекции му е допълнителен плюс към апликацията за бристолския уни, но...

# 588
  • някъде в орбита...
И ние вече се готвим за Хелоуин. При нас не обикалят, че достъпа е труден, но пък ние празнуваме с племенниците, а те обикалят с една група дечица целият квартал. Много ми е забавно, винаги съм доброволка в групата възрастни дето придружава хлапетата  Blush А и племенниците си умират от кеф да се маскираме заедно Wink

# 589
  • UK
Цитонамазка е напълно излишно да се прави всяка година. Да ми дращят по шийката на матката на всеки 12 месеца без да имам никакви оплаквания и симптоми по-скоро ще ми навреди отколкото помогне. Лично мнение  Peace
 За зъболекар тук в Англия получавам писмо за профилактичен преглед на всеки 6 мес, дори не е на година. Зъболекарката ми в България въпреки че смята английските си колеги за абсолютни аматьори, нямаше забележки последния път като ме прегледа  Joy
 А практиката в България да си пускат хората кръвни изследвания на всеки няколко месеца намирам за абсурдна. Скоро разбрах, че за организираните тичания в България над 10км се изисква ЕКГ 3 дни преди мероприятието Shocked Просто ще умра от смях Crazy Много ми е интересно тук ако всички участващи в half marathons почнат да си правят ЕКГ преди всяко състезание какво ще стане. Само гледат парите да ти вземат в България, това е, нямам думи просто

# 590
  • Лондон
Дам.. newsm78не ми се спори по въпроса... Но все си мисля, че нещо много не е в ред със здравната система, NHS най-вече, щом всеки нов политик, засилил се да печели избори, започва оттам  Peace

Не знам за маратонците, но обикновените хора са оставени на късмета си и на самооцеляване, никой не е в състояние да ми промени мнението по въпроса, достатъчно е само да се четат новините, не е нужен личен опит, слава богу...

# 591
  • UK
tzvetak Изобщо няма да спорим  Hug Далеч съм от мисълта, че едната система е по-добра от другата, има доста абсурди и тук и там. Да се радваме, че имаме възможност да вземем най-доброто и от двете, кеф ни Англия, кеф ни България  Laughing

# 592
МГМ, използвай домакински ръкавици по-плътни и донякъде ще стане по търпимо миенето с гореща вода Simple Smile. А и ръцете ти ще са по-предпазени.

svidni4ka, вероятно по-честото изследване ти се вижда хипохондрично, но не е. Има много заболявания, които са без симптоми и навременно изследване поже понякога да ти спаси живота. Аз не знам в България толкова пък често да ти вземат кръвни изследвания, че и на 3 месеца. Практиката е доколкото знам, всяка година трябва да годиш на профилактичен преглед при личния си лекар и ти пуска изследвания за кръв, урина, мисля, че и за цито при гинеколог. Аз не го правя, но наистина е хубаво да се проследява веднъж годишно за такива неща. Абе човек като е здрав и млад и въобще не предполага какви гадости има. Иска ми се да не съм видяла нещата, които съм видяла на близки хора Sad. Така че подкрепям редовното посещение и прегледи, дори и да е досада и в повечето пъти да няма нужда от тях.

# 593
  • UK
Мерси, ще пробвам.

Аз в един момент си правех кръвни изследвания всеки месец, понеже холестерола ми е много висок, пиех едни хапчета за него, които са много вредни за черния дроб, та се изследвах често, за да се следя. Ако можех, бих се изследвала на няколко месеца, защото се притеснявам за кръвната си захар, която е нормална и винаги е била, но баба ми беше с диабет и аз за съжаление съм нейно копие. Не виждам нищо лошо, но и честно казано за пръв път чувам някой в България да се изследва толкова често. По скоро с обратното впечатление съм останала.

# 594
  • Bristol
2.5bn за NHS са капка в морето в сравнение с годишния им бюджет, който ако не се лъжа е трицифрена цифра в билиони! Не знам кой ще се върже на тази предизборна кампания, но нещо трябва да се направи. В България ни спасява евтиното частно здравеопазване, но дори и частното като квалификация и оборудване не може да се сравни с тукашното, бюджетите са различни.
Аз съм от безотговорните, който все отлагат прегледи  Embarassed Дори сама на себе си се карам, все пак имам две деца които все още разчитат и на мен  Rolling Eyes

Вчера влаковете от и до Падингтън бяха много объркани. Майка с дете на 10 годинки е била блъсната от влак, предполагат самоубийство, още няма официално становище. Днес до Глоустър друг човек е скочил пред влака, а снощи гледах документален филм за магистралите тук. Пълно със самоубийци скачащи от мостовете над магистралите. Замислих се, колко ли нещастен, депресиран и в безизходица трябва да си, за да се решиш на това...
Извинявайте, че повдигнах този въпрос вместо Добро Утро  Confused

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 11:45 от Merry

# 595
Според мен, ти хора се самоубиват. Защото страдат от скука. Нямат работа,  нямат образование, нямат и желание, смятат че всички са им длъжни. Освен това, според мен. Трябва да се изпращат в Бг за лечение и справяне с проблемите, за се научат да живеят.
Изобщо не ми е жал за такива. Всеки ден работя с някви пълни идиоти,  чиито деца искат да се самоубиват, щото родителите им са толкова безотговорно и мезаинтервсони,  че по-до те някой наистина да ги метна от моста. Толкова животи объркват. Да се чуди човек защо изобщо създават деца. Естествено всеки друг е виновен. Но не и те самите.
Не съм ин ъ мууд тодей Tired

# 596
  • Англия
....че по-до те някой наистина да ги метна от моста. Толкова животи объркват. Да се чуди човек защо изобщо създават деца.
 Shocked

# 597
Ама защо самоубиващите се задължително са необразовани, неработещи и т.нат?
Депресията засяга хора всякакви, последно в Нотингам се самоуби майка, страдаща от следродилна депресия.
Беше доктор, преди да скочи в реката.

Тия, дето си съсипват живота на децата, още докато ги носят в утробата, са съвсем друг въпрос.
За съжаление, раждат се прецакани и трябват много усилия, включително и от тяхна страна, да се промени пътя им към по-добро.
Отделно, не съм много убедена, че само необразованите и неработещите могат да си тормозят децата по един или друг начин.
Мисля си, че има и такива семейства, които си отглеждат многото деца с любов.
Както има и богати семейства, където емоционалния тормоз може да е страшен.

Кажи ти сега що не си у мууд  Hug

# 598
Щот една парка, чието дете ще се самоубива и му беше предлагана каква ли не помощ, каза че не сме правили нищо за да им помогнем. И не само, милото е хвърлил око на една  и ме дразни, отделно не мога да намеря градина за малката.няма места за фут Тайм,  тез вече не мога да ги гледам.и направо ми идва да крещя!!!

# 599
Правенето на цитонамазка на всяка новопристигнала май е съвсем рутинно тук. И във формулярите за записване, и при посещението в понеделник казах, че последният ми ПАП тест е май'2014. Но ми казаха да очаквам писмо с покана да си направя и тук. И после - на три години.
Има смисъл от профилактика, много неща се развиват безсимптомно, много симптоми се неглижират...

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 19:28 от Блу

Общи условия

Активация на акаунт