Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 608
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • UK
Благодаря Simple Smile

# 571
  • UK
Браво МГМ, всяко начало е трудно, а ти се справяш чудесно. Вярвай ми, някой ден като се обърнеш назад ще си спомняш с умиление за трудните моменти и лошото легло.  Heart Eyes Както се казва been there, done that  Mr. Green
 Аз като човек, който винаги се е възмущавал от англичаните, които почват да говорят за Коледа от септември и да броят дните, с очудване установявам, че и аз си мисля и вече я чакам с нетърпение  Crazy Остарявам значи  Laughing

# 572
  • Bristol
Desperate, обади се, както момичетата по-горе са те посъветвали. В момента ще ти взимат данък, въпреки че нямаш NIN. Малко повече ще ти удържат, но като вземеш номера ще ти върнат разликата. Съвсем законно е да се работи без нин и е незаконно да ти се откаже работа под предлог че нямаш нин  Peace
GI, късмет на детето с изпитите!
Мърморанке, всичко се подрежда. Тепърва ще започнат и коледните партита с колегите Wink
Да ви кажа моят син как избира университет, според това колко отдалечен от Бристол е! Искал някъде на ново и различно място да бъдел! А кой ще плаща квартирата, не го взима в предвид. И все на север го влече  Rolling Eyes

# 573
  • Нотингам/Пловдив
Здравейте момичета, не бях влизала отдавна и днес успях да изчета назад. Бебешката тема ми е доста далечна вече, позабравила съм  Laughing
 Аз уж след нова година щях да си търся работа, обаче още след отпуската се поразгледах и вече трета седмица съм на работа. Не е мечтана работа или кой знае какво, но все пак е напредък.
 Мърморанке с времето нещата ще се подредят още по-добре, а като си стъпнеш на краката и къщата може да смениш  Hug
 Ние Коледата сме я намислили вече, сега гледаме за Великден, това обяснявах на мъжа ми , че се чудихме на англичаните колко от далече планират ,а сега и ние правим така  Simple Smile
  Ljoli нормално е да правят инспекция. Когато живеехме в Лондон ни инспектираха всеки 3 месеца. Не се задълбочават кой знае колко, за 5 минутки гледат и си тръгват.
 Отивам да наваксвам сега с чистнето, че нещо съм изостанала. Явно съм позабравила как се нареждат нещата с работа и с домакинство  Joy Хубав ден на всички и ще се старая поне да ви попрочитам  Hug

# 574
  • UK
Само да посвикна малко и ще се бутам за още часове, за да мога да се махна от тук. Засега става, може и по зле да е, а като се има предвид, че още дори не съм плащала наем, а живея тук от месец (ще го платя, де, скоро), нямам право да се оплаквам.

Вече масово се купуват коледни пантофи и пуловери в магазина, аз се радвам, понеже обичам всичко коледно. Тази година за пръв път ще съм съвсем сама на Коледа, сигурно няма да е много весело, ама какво да се прави, поне си ходих през август. Като намеря начин да се преместя някъде на по широко, нашите ще дойдат да ме видят, а и аз ще мога да се прибера след празниците. Това, ако всичко е наред на работа, де. Simple Smile

Да питам, ако сега се запиша за нов лекар, понеже тук още си нямам, той като ме види след две седмици дали ще се съгласи да ми изпише лекарство, което предишния ми е изписал за три месеца с идеята да видим как ще се чувствам, и после ще ми изпише още? Става дума за противозачатъчно.

Уф, сега се ядосах. Някой влезе да се къпе. Значи, може да крещищ така че и съседите да те чуят, когато слагаш каната за гореща вода да работи, все едно не мога да отида след теб и да си я пусна, ако искам, ами трябва задължително да дойда и да използвам твоята вода, а като влизаш да се къпеш, няма една дума предупреждение, сега трябва да го чакам да излезе от банята, което ще е кой знае кога, за да си измия зъбите преди работа, понеже тъкмо закусих.

# 575
  • До хладилника, който обичам
МГМ, радостите на студентския живот в общежитие изживяваш сега Mr. Green
А какво стана със зелената ти карта?

# 576
Запазих си час за НИН и ме пратиха в Оксфорд  Mr. Green Много съм доволна - ще си направя и разходка! Мъжът ми ходи в Slaugh и не беше очарован от града.
Ако уцеля и хубаво време ехеееее  Mr. Green

# 577
  • Великобритания
Чакайте бе момичета ..едно по едно .. аз очаквам с голямо нетърпение първия ми Хелоуин тук ..сигурно се вълнувам повече от дечицата , и ММ ми се забавлява .. Гледам вече и големите жълти тикви са почнали да продават .. Да питам - верно ли много дечица обикалят за бонбонки , или да не взимам чак толкова много , то не че ще останат де ,а ама все пак  Laughing Laughing
А после Коледа ..ах Коледа , любимия ми празник.. само дето няма да мога да му се нарадвам толкова много този път , че и бебчо точно тогава някъде трябва да се появи  Sunglasses

# 578
  • UK
mimmito, е че каква по-хубава Коледа от това Simple Smile.

На мен пък хич не ми е коледно още, но усещам как лека-полека започват да ми се ядат по-сгряващи душата манджички и ми се пие червено вино. Oсвен това изпитвам все повече вдъхновение да си украсявам дома и да пренареждам разни неща с цел повече уют.

Получих писмо от GP-то да си запазя час за cervical screening test и това много ми хареса. Почувствах се наистина като жител на цивилизовано място Wink.

МГМ, ще видиш с каква лека носталгия ще си спомняш след години и мръсните съквартиранти, и чакането пред банята. И аз съм ги преживявала тези неща като бях студентка, сега не бих ги издържала, но някакси ми се струват романтични и необходими.

# 579
И аз получих такова писмо и се учудих, защото в документите ми пише, че съм си правила преди 6 месеца. А следващия преглед тук ще е след 3 години ако нямам оплаквания.
Май не са ми чели съвсем документите

# 580
  • Великобритания
Ljoli .. ще стискам колкото мога , че да е след празниците ..ама кой знае Simple Smile много егоистично , ама пък искам голяма Коледа с много подаръци  Grinning Laughing

# 581
Благодаря за отговорите за детегледачката   bouquet
Партито го пропуснах, но здраве да е.
Свекърва ми ще дойде през октомври за 3 месеца, може да се класирам за Коледното.

Вчера мъжът ми се прибра с Application to go out and return late  Joy Разпечатено и оставено на бюрото му от колегите. Лесно им е на тях  Wink Всеки петък ходят да разпиват след работа. Казах му, че ако се намерят доброволци да ни гледат децата по един след обяд уикендите, ще разпиша  Laughing

Ljoli, на нас ни правиха такава инспекция, като минаха 3 месеца. Декември пак ще идват. И сами си събуват обувките на входа. Изобщо, където сме ходили на огледи с агенция, агентите си се събуват и очакват и ние да го плавим, което ми се струва нормално.

Merry, ама университета в Бристол се води един от най-добрите в South West England (скоро четох класация, не съм проучвала повече, рано ни е Simple Smile).

Мърморанке, браво  Hug Всяко зло, за добро. Постепенно ще се наредят нещата и ще почнеш ти да съветисваш новодошлите от позицията на натрупания опит  Wink Само за любовта, нищо не казваш  Whistling

# 582
  • Лондон
Ljoli, като си помислиш, че това ще ти се случва веднъж на 3 години, независимо ти на колко си, не ти ли се струва, че си жител на страна от 4 тия свят, щото на мен точно така ми се струва... Току що си запазих съответните часове в Бг, да си оползотворя ваканцията, че то друго какво да правя, освен прегледи  при лекари и зъболекари ooooh!

# 583
  • UK
tzvetak, разбира се, че няма да се случва веднъж на три години, но поне веднъж на три години има някой да те подбутне да го правиш. Защото със сигурност личният ми лекар в България не ми е пращал писмо да ходя да си правя цитонамазка, а съм се преглеждала редовно при гинеколог по моя собствена инициатива.  Peace

Иначе аз също прегледи при лекар-специалист и заъболекар правя в България. Както и фризьор Simple Smile.

# 584
Иначе аз също прегледи при лекар-специалист и заъболекар правя в България. Както и фризьор Simple Smile.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт