ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 956
  • 628
  •   1
Отговори
# 120
musleto не се тревожи за капките те заради активното вещество в тях което действа на стафилококите са ти ги дали за през устата. Ние така капахме тобрекс които са очни капки в нослето за сополки и всичко беше ок.

Нашата педиатърка ни каза че имаме млечница , аз така и не и повярвах и не взех фунгостатин,. Но сега гледам че има много пяна в устата и като я питах от какво е тя каза че е от млечницатаа ние сме само на кърма но тя не иска вода и не можем да плакнем езичето след хранене и май заради това се е стигнало до тук. Някои от вас на има така пенеста слюнка в устичката на бебчето.

И при нас вече не винаги има ако , даже последните дни май нито една вечер не е имало ако на памперса или ако е имало е било само напръскано. За пишкането някои път вечер са обилно напишкани , а друг път са си сухи памперсите. И ние от две седмици вечер правим пауза по 5-6 часа. Заспива към 11-12 и става чак към 5-6 часа което мен ме устройва. В началото си мислех че не я чувам и затова имаме такава пауза и си навих една вечер аларма за 3 часа и станах и тя си спеше та явно си правим вече пауза наистина и няма място за притеснение.

# 121
  • Шумен
везничка и ние току що се връщаме от лекар и ние сме с млечница но нямаме такава пяна каквато описваш изписаха ни фунгостатин и със сода да търкам устичката и ние сме само на кърма но си пииваме водичка така че не е от това гадно е дано мине бързо с каката не сме имали такъв проблем въпреки че пак бяхме само на кърма...  Close

# 122
везничка1987 не си ме разбрала! Ние имаме сополки, но стафилококите са се изолирали само в гърления секрет. А капките ще ги капем в нослето, а не в гърлото където е проблема!
И малкия прави балончета в устата, но педи каза, че няма млечница  newsm78
Мимчето7 би ли описала, как изглежда млечницата при вас.

# 123
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
запис и от нас
да попитаме някоя мама или ЛЛЛ ние утре правим месец не знам достатъчно ли се храним ядем по 90 мл на 3 часа нощем от 22 до 4 часа правим пауза след това към 8 часа
спим и през деня доста но има моменти н а не спокойствие и сучене на ръце но мисля че е от коликите ние сме на консултаиця чак на 28-ми и ми е неспокойно вече дали е нормално да не ий е малко или много не зная
мами вие по колко давате а бебоците си
ето едно photo и от нас : http://prikachi.com/images.php?images/821/7486821g.jpg

.....

Здравей, Вяра,
Като цяло би било добре броят на храненията за денонощие да са минимум 8-10. Бебето винаги точно 90 мл ли изпива? Проявява ли след това признаци на глад, предлагаш ли повече кърма тогава? Паузите точна на 3 часа ли са или се опитваш да следваш ритъма на бебето и при признаци на глад предлагаш кърма? Смукането на ръцете би могло да е признак на глад. Наблюдавай бебето, ако е бодро, весело и в добър тонус, вероятно изпитото количество мляко му стига, ако е нервно и трудно заспива – би могло да има нужда от повече мляко. Едно от нещата, които могат да ориентират майките, дали кърмата е достатъчно на бебето, са пеленките. Лесно е за проследяване и дава бърза информация. На тази възраст обичайно би следвало да има 5-6 добре напишкани пелени за еднократна употреба и поне 2-3-4 изхождания с нормална консистенция.
Още нещо, което може да се направи, за да се установи наддаването досега, е да се посети родилния дом (по възможност) и бебето да се измери на същата везна, на която е било измерено най-ниското тегло (най-често то е по-ниско от рожденното и от това при изписването), за да се установи колко е наддало за изминалото време. Вариант е да се направи това измерване и при педиатъра, като се има предвид, че често различните кантари дават отклонения (понякога и не малки) и ново замерване след 7 дни.
Изпраща ти линк към една статия, която ми могла да ти е от полза с информацията, публикувана в нея: статия
Много майки споделят за връщането на гърда на бебето си, хранено с изцедена кърма. Ако имаш желание да върнеш бебето на гърда, бихме могли да обсъдим различни възможности. Hug

# 124
Здравейте!
primavera11 честита месечинка!
Относно захранването - с баткото започнах на 4 месеца, но той не искаше да суче и аз постоянно стоях (от 20-ия ден) на помпите и стерилизаторите и много ми беше трудно, затова започнах с ранно захранване. Сега мисля да кърмя, докато имам кърма, пък после ще му мислим - както се казва сокчета, пюрета и кашички може цял живот да яде.

# 125
  • Шумен
муслето при нас е по вътрешната страна на устничките точици приличащи на афтички по небцето нямаме хванали сме го навреме дори сега при първото намазване със сода и капването на фунгостатина има голяма разлика започнаха да се махат

# 126
  • в Кошера
Капки за очи се капят в нослето, защото не дразнят толкова лигавицата, по-щадящи са за малките пациенти.  Heart Eyes Peace

Примавера, голям сладурко!  Heart Eyes

Моят малък мъж вече се усмихва и гука - голям кеф! Бях забравила колко е хубаво...

# 127
Примавера страхотен сладур  Simple Smile

# 128
Момичета много съм щастлива
малката беше заспала на нашата спалня и аз я оставих там и бях в кухнята да готвя
чувам аз на бебефона че се е събудила но си мърка нещои я оставих 10-15 минути и след като отидох нашата принцеса се обърнала от гръб на корем и мята главичка милата само ръчичката и беше под коремчето и не можеше да я извади толкова ме зарадва душичката ми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А нещо друго да споделя свързано с мен
от 1-2 седмици усещам че не съм добре имам едно ужасно виене на свят завъртя ли си погледа и всичко се върти ,някои да сподели дали знае от какво може да е.изследвания ли да си правя?
http://prikachi.com/images.php?images/207/7491207z.jpg

# 129
Разбрах вече това за млякото  Peace Сега с Фризолака не връща мляко, докато с Хип всеки път връщаше по малко, няма промяна в акането, така че мисля, че добре й се отразява на бебка новото мляко и засега ще сме с него  Simple Smile Колкото до захранването, предпочитам да карам нещата тип "като му дойде времето", така че ще мислим за него след някой и друг месец, ще слушаме и педито какво ни препоръчва  Wink
Мамите, които минат скоро тази новата шествалентната ваксина, нека споделят как я понасят бебчетата им, че мен тази ваксина много ме притеснява  Thinking

# 130
Ох , като ви чета момичета май само аз съм останала , която храни бебчо на 3 часа вечер.Последно яде към 20-30 часа и после в 12-01 часа и от там плътно на 3 часа.Пробвах с вода не става , човека си иска млякото.Пробвахме и да го къпем по-късно пак не става.А много е изморително това ставане вечер  Crossing Arms

# 131
Ох , като ви чета момичета май само аз съм останала , която храни бебчо на 3 часа вечер.Последно яде към 20-30 часа и после в 12-01 часа и от там плътно на 3 часа.Пробвах с вода не става , човека си иска млякото.Пробвахме и да го къпем по-късно пак не става.А много е изморително това ставане вечер  Crossing Arms

Спокойно, ние сме на 3 часа. Никой не може да ме убеди, че те не знаят кога да ядат и кога да си дават повече почивка. Да държиш гладно дете е лудост. Опитах. Повече няма са си ги причиня. Сам мина от 2 на 3 часа. Когато е готов ще разреди храненията.Много поздрави на всички с теории какво трябвало. Да дойдат да обяснят на гладно бебе, че според средностатистическите им таблици на еди каква си възраст трябвало да яде по еди колко си на не знам си колко часа.

# 132
Момичета, благодаря ви Hug  Heart Eyes
Белисима, абсолютно съм съгласна с теб. Постепенно детето само ще си направи режим. Ние ту спим по 4-5 часа през нощта, ту пък искаме да се храним на 2-3 часа, ама май последните пъти това събуждане нощем си имаше обяснение. Но честно казано пак не успявам да се наспя вечерно време. Снощи например е спал около 6 часа, ама аз се събуждам по сто пъти да го наглеждам и все се ослушвам дали ще го чуя .
Мама на Вики и Ивка браво на порасналата ви принцеса

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 20:57 от primavera11

# 133
И ние сме на 3 часа нощем, а денем и на 2... Мечтая за деня, когато ще почне да спи през нощта и щепонаваксам със съня. Вечер драстично ми намалява кърмата, не знам защо, от умора ли що ли, снощи я изкъпах, дадох й малко АМ диването спа 6 часа за първи път. Аз разбира се събудих много преди нея по навик  Tired
Ще видим тази нощ как ще е.

Мама на вики, консултирай се с джипито... Изглежда ми като изтощение или нисък хемоглобин, но знае ли човек...
А аз съм една жълта още... Като видя децата едни такива розови, направо съм азиатка в сравнение с тях...

# 134
Спокойно, ние сме на 3 часа. Никой не може да ме убеди, че те не знаят кога да ядат и кога да си дават повече почивка. Да държиш гладно дете е лудост. Опитах. Повече няма са си ги причиня. Сам мина от 2 на 3 часа. Когато е готов ще разреди храненията.Много поздрави на всички с теории какво трябвало. Да дойдат да обяснят на гладно бебе, че според средностатистическите им таблици на еди каква си възраст трябвало да яде по еди колко си на не знам си колко часа.
Съгласна съм   Peace  Елена първия месец дръпна супер много - 1500гр. почти и 8 сантиметра. Реакцията на лекарката беше леко   Shocked  и като разбра, че съм на поискване и започна да се шегува, че до диетолог ще стигнем. Не съм съгласна. Малката сучеше през 1,2,3,4,5 дори 6 часа, а сега от само себе си вече яде на 2,5 - 3 часа най - малко, а най - много на 6 часа..... в момента си прави 6 часовото спане. Не съм я ограничавала аз, за да опитам да направя яденето по на рядко - от само себе си стана. Така че, най - добре е да си слушаме дечицата.
Исках да ви питам как се справяте с комарите в къщи.... освен мрежа за комари....

Общи условия

Активация на акаунт