ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 26 013
  • 628
  •   1
Отговори
# 435
С нокти и ние се дерем много дори и като са изрязани , и сме наказани с ръкавички отново да носи постоянно макар че е специалистка и ги сваля бързо някои

Ползвате ли активна гимнастика за бебе, от кои модели сте доволни ?

# 436
Да се отчета и аз - минахме прегледа при ортопед - каза, че всичко си му е наред, обаче при прегледа при нефролога се оказа, че бъбречетата му задържат малко, не било сериозно, но.... ще се следим през три месеца. Оказа се, че и при уролог ще ходим, за да му резнат кожичката, че е малка дупчицата и с мм няма да можем сами да го забелим.
И един въпрос към мамите изцяло на АМ - от няколко дена бебчо връща по малко мляко по време на храненето, докато го изправям, за да се уригне или ако пропусне по време на храненето, то тогава връща след час и малко. Възможно ли е да не му понася млякото или просто е много лаком?
За капките биогая - аз давам от втората му седмица и вече сме на втора опаковка по съвет на педи.

# 437
Лиги и Елена пуска бая.
А витамин Д педиатърката не ни е изписала.
Вчера се случи нещо, което много ме притесни. Моля споделете какво мислите. Цял ден малката не е акала, през нощта също. Обикновено заспива като пън в 8, 9 или 10 макс. А вчера вечер като почнаха едни гърчове, чревцата бълбукаха, чуваха се и се усещаше като си сложа ръката. В 1:00 през нощта се изака и много и олекна. Успя да заспи към 2:30 при мене на леглото... за първи път спи при мене, таткото го изгоних на дивана. Обаче акото беше мнооого течно. Не както обикновено с едни малки парцалчето все едно, а еднородна, течна, жълта смес. Гледах за някаква слуз - не видях. Тази сутрин пак разстройство извади и от тогава не е акала. А иначе няма температура, смее се, в добро настроение е, както всеки ден се държи. Аз не съм променяла нищо в храненето ми. Единствено вчера едни смотани полуфабрикати ядох,  но това беше късния следобед, а тя до тогава обикновено си е акала поне 3 пъти.
А защо се смята, че не е хубаво да се дава биберон? Чувала съм такива мнения, но се чудя....   newsm78  Елена също не е фен, ама като настоявам и и го държа в устата, се примирява и започва да си го смуче. newsm78

# 438
Въпрос към ЛЛЛ противопоказен ли е солариума докато жената кърми? Благодаря   bouquet
Chilimura мисля че заради навика не  е хубаво да се дава биба, после като израстнат зъбки може да ги изкриви, а ако е свикнал/а, няма взимане.

# 439
Здравейте!
Надя си цоцка биберона когато и се доспи, но е много превъзбудена и не може сама - около 10 минути цоцкане, след което се чува шумно "пфу" и си заспива сладко.  Laughing Някой път се успокоява с него като я мъчи стомахчето, но в тези случаи предпочитаме лявото юмруче.
И аз имам проблеми с акането на Надя - от Събота след обяд не е акала. Мисля след малко да включа термометъра в действие.  Rolling Eyes
Лигички и ние си имаме - засега са само под формата на балончета.
Ноктите ги режа веднъж седмично, но това не и пречи да се одере веднага след като съм ги изрязала. Simple Smile
Лохиите ми спряха около 42-ия ден.
Да ви питам - вашите деца имат ли предпочитания към ляво и дясно. В смисъл забелязвам, че Надя обича повече на ляво да лежи, държи си главата повече на ляво, когато е по гръб, предпочита да пъха в устата левия юмрук (координира добре и двете ръце, защото, когато и държа лявата, без проблеми и от първия път натиква дясната в устата), в коритото рита само с левия крак (а на леглото мята и двата). Дали ще е левичарка или ...  newsm78

# 440
Мойте лохии спряха към 40 ти ден. Още не ми е дошъл цикъла. Вече два пъти правим кекс с мм, но мен си ме наболява... Втория път е доста по-добре, дано скоро се възстановя напълно...
За акането - моята бебка не беше акала от петък и днес пробвах с термометър, но съвсем лекичко и съответно нямаше ефект. По едно време сама си реши, че трябва да се изака многооо обилно и имаше поражения :d обаче май се получи от капките, започнах да давам ентерокинд, после и инфакол и накрая спрях първите, остана само инфакол. Дано свикне и да няма проблем.
Никой ли няма отзиви за шествалентната ваксина, ние ще сме на 13 ти август, ако няма вече секрет... А ми се струва че има, все ръмжи нещо, не мога да разбера  newsm78

# 441
Chilimura, Дари ака веднъж на ден или на няколко дни. Изцяло на кърма е. Не пие никакви капки за колики. Няколко пъти вече се е случвало много течно ако - като водичка, но няма никакви други оплаквания. Аз питах и педиатърката (не можах да й покажа, а само разказах) и тя каза че е ОК. Надявам се, че всичко му е наред на детето Laughing

# 442
  • София
Нашата беба е пристрастена към бибата Sad Само през нощта не я ползваме иначе ни е лепната като гербова марка.Педиатърката каза-по-добре биба,а не пръсти.
Относно акото,нашето винаги е течно,без почти никакви частици.Еднородна смес

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 20:34 от мария87

# 443
Chilimura при нас имаше подобен случай . Докато го хранех един ден се чу звучно акане- веднъж, два пъти , три пъти и усещам нещо топло и лепкаво по ръката. Беше напълнил памперса и излезнало навън по цялото гръбче. Естествено аз се шашнах и се обадих на педи. Искаше да взема и памперса да го види . Само дето не ми се изсмя - каза щом има по памперса значи е ОК ( каквото и да значи това). Викна и една неонатоложката гледаха и двете в един глас ме питаха да не съм му давала чай или да съм яла нещо разхлабително ( и двете беше да- давах му по малко майче на хип с капките За колики, но този път баща му го беше направил мн концентрирАн. А пък аз бях яла круша) .та казаха ами ти какво искаш то само мляко пие рядко ще е. Общо взето от тогавА има случай когато е по рядко, но забелязах че храната която ям му влияе!

# 444
Маги днес ака слуз  Tired Отказвам да се притеснявам ще видя следващите дни как ще бъде и ако трябва ще звънна на педи  Thinking Имам две предположения за проблема.
Лохите ми спряха около 45 ден.
Биба Маги отказва твърдо,периодично я предлагам,защото си яде ръцете...Батко и цока биба до 1,6 м. отказа се без драми от нея . Peace

# 445
  • Шумен
Марти за разлика от кака си смуче биба особено като е гладен...за пореден път се убеждавам че двете ми деца са коренно различни...   Crazy

# 446
 И Ивайло е почти пристрастен към биберона , но засега е добре , защото ни помага в коликите и когато е неспокоен.

# 447
Слави без бибка не може да заспи, освен в редки случаи навън. Беше свикнал да ми заспива на гърдата, но вече не може защото го махам на максимум 30мин, иначе преяжда и повръща. Съща му помага с по-слабите колики напоследък. Новото от няколко нощи е, че през нощта изведнъж без да се буди започва трескаво да си пъха ръцете в устата, извива гръбчето на дъгичка чак, мърка силно и тика ръчички целия разтреперан. Понякога е много за кратко, дори не успявам да предложа бибка и е заспал. Много е странно, при вас получавало ли се е?
Аз много пазя от смучене на пръстчета, аз самата съм си смукала палеца до първи клас, едва се отървах от този навик, цяло чудо е, че са ми прави зъбите и захапката.

# 448
Gaggi,  моето бебе прави същите неща!
Много ми е странен малкия като се загледа някъде, примерно в стената и си се забавлява  #Crazy  newsm78
Вчера го водих на УНГ за това хъркане и задържане на секрета назад в нослето. Доктора каза, че няма нищо притеснително, че бебетата са с тесни носни прегради и това е често срещано. Питах го не е ли трета сливица това дето хърка и спи с отворена уста, а той каза, че те дори не са им развити двете, камо ли трета.
И другото което каза и май ви бях споменала е за това, че всички лакоми бебета задържат мляко в носоглъткака и от там е този звук.
 Hug

# 449
Ех, това за първи път ми се случва. Малката се събуди и не иска да спи и това е. Сложих я в шезлонга и избягах от стаята, че поне таткото да поспи. Сега си седи и хълца доволно. Това е промяна от предишната нощ явно   Thinking  
Благодаря за отговорите за разстройството. Продължава да е течно, но се поуспокоих. Сутринта ще пробвам пак да се свържа с педиатърката, че вчера не можах, а сестрата говори с мене и вика, че било страшна лудница там и лекарката не можела да говори   ooooh!
Хах, написах поста преди 4 часа, но не съм го публикувала   Peace

Общи условия

Активация на акаунт