Веганството - да споделим опит - тема 14

• 46 847
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, аз съм майка на 5 месечно бебе и следващия месец започвам захранването му. Тъй като съм веган, мисля и него да го храня по този начин. Като за начало искам аз сама да му приготвям храната, а не да купувам готови пюрета. Ако някоя майка е правила същото, може ли да ми кажете от къде купувате био плодовете и зеленчуците? Педиатърката ме кара да купувам пюрета, а не да ги правя самостоятелно, има ли някакъв резон според вас?

Ще се радвам ако споделяме опит и се съберем повече веган майки, защото около мен са само майки, привърженички на традиционните методи и ме гледат като полезно изкопаемо.

# 61
  • София
бисквитите пападопуло преди години бяха със супер стриктни етикети , в таблица пишеше трансмазнини 0
но незабелязано как това отпадна
ние взимаме понякога от техните, имат от небяло брашно
адски сладки са обаче
поне се наядявам че са без маргарин

... Педиатърката ме кара да купувам пюрета, а не да ги правя самостоятелно, има ли някакъв резон според вас?

Ще се радвам ако споделяме опит и се съберем повече веган майки, защото около мен са само майки, привърженички на традиционните методи и ме гледат като полезно изкопаемо.
има резон, това е рефрен от десетилетия, как иначе ще се крепи индустрията за адаптета и консерви

за захранавне на бебе са нужни толкова малки количества, че ако ще и по куриер бих се снабдявала с истински био зеленчуци
 като намериш нещо свястно , правиш порциийки и замразяваш , после цяла зима и ПРОЛЕТ да си имаш  Simple Smile

# 62
  • София
В хит маркет в младост продават био плодове зелнчуци - вносни, на гимел и на био моравско село; не мога да кажа, че съм очарована от които и да е. Но магазинът искам да го похваля, че е започнал да зарежда неща на Алнатура - те са на доста достъпни цени и си взех царевичен грис за качамак и един пакет бяло брашно. Не бях яла бял хляб от столетия - много ми се услади:) Пък и стана чудесен. С типовото брашно тестените печива трудно стават пухкави.

# 63
Ооох,как ми омръзна постоянно да слушам колко е вредно веганството.  ooooh!
Истина е,че когато някой чуе,че си веган веднага става експерт по хранене. Вече търпение не ми е останало да се обяснявам и започнах само да слушам  Grinning

Здравейте, аз съм майка на 5 месечно бебе и следващия месец започвам захранването му. Тъй като съм веган, мисля и него да го храня по този начин. Като за начало искам аз сама да му приготвям храната, а не да купувам готови пюрета. Ако някоя майка е правила същото, може ли да ми кажете от къде купувате био плодовете и зеленчуците? Педиатърката ме кара да купувам пюрета, а не да ги правя самостоятелно, има ли някакъв резон според вас?

Страхотен избор си направила,че ще отглеждаш веганче.
А относно въпроса ти за купените пюрета - ЗаСлон уточни причината и съм абсолютно съгласна с нея. Няма никаква основателна причина бебето да се храни с купешки пюрета,дори и да са био. Щом имаш желание да ги приготвяш - слушай вътрешния си глас. Интересно ми е дали педиатърката знае,че искаш да бъде веган детето и дали ти е изнесла някаква реч по тази тема?  newsm78

# 64
80 гр. суров сусам
40 гр. кокосови стърготини
25 гр. сурово какао на прах
80 гр. сироп от агаве
50 гр. кокосово масло (неразтопено, със стайна температура)
подправки: канела, звезден анасон, кардамон
Всички продукти се смесват и се разбъркват с вилица докато се образува еднородна маса. Тестото се оформя на малък правойгълник върху хартия за печене, с приблизителни размери 12×14 см. Поставя се в кутия или се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя за няколко часа в хладилник, докато стегне. Когато стегне се нарязва на квадрати.

Ммм, интересно звучи! Трябва да накисна малко сусам и да направя такива бонбони. За да не се разпадат, вместо агавето ще им сложа паста от фурми.

# 65
Ето тук е рецептата:
http://www.kulinarno-joana.com/2010/10/three-raw-vegan-desserts/

Виждам, че не се разпада и не е модифицирано.

# 66
  • София
Някой ще ходи ли?  Thinking  http://kring.bg/2014/07/04/cooking-class-kring/

# 67

"...Вече трета година е веган ...Цена: 25 лв. на вечер ..." Crossing Arms Whistling

Категорично не . Давам безплатни рецепти и уроци ако иска някой  Mr. Green

# 68
Хахахаха, Аделинда
+1

Така е то....ама айде  smile3505

# 69
  • София
Аз пък мисля да отида, ще ми дойде добре като терапия.  Peace

# 70
Кашмир , щом така го усещаш иди . Аз определено не смятам , че има на какво да ме научи , а 25 лв. на вечер по-добре да ги дам за благотворителност.

Из вегански хумор : " Ако отидете на вечеря с други вегани, няма да ви се наложи да обяснявате за начина си на хранене и на живот ,следователно ще имате възможност да говорите за политика и футбол /мода  Mr. Green ."

Какво стана с августовската среща в Пловдив ???

# 71

Кой, кога и къде ще се среща в Пловдив?
(Аз имам най-малко основание да питам, понеже съм само сезонен веган.
 Но пък съм любопитна Grinning)

# 72
  • на острова на мечтите
Ох, здравейте мили веган дами! Толкова отдавна не съм ви чела, а сега влизам само да ви поздравя. Ще ви изчета след малко, ако ми остане време. Случи ми се нещо много, ама много страшно! За мой/наш с ММ/ късмет с добър край.  Praynig
Добре дошли на новите!
Симпатикона, аз съм покълвала соя, само тази зеленета. На мен ми покълва за един ден.Преди употреба трябва да я топнеш във вряща вода за няколко секунди! Аз през лятото не правя кълнове.
И аз  Praynigсе радвам на моите био доматчета,макар че са малко, имат такъв вкус..................
Отивам да ви чета!

# 73
  • София
Данилу, радвам, се че всичко е приключило добре! Hug

# 74

Кой, кога и къде ще се среща в Пловдив?
(Аз имам най-малко основание да питам, понеже съм само сезонен веган.
 Но пък съм любопитна Grinning)

Нали трябваше някой да се прибере , danilu ако не греша и аселин . От нас зависи , казвате , определяме ден и място и сме там  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт