Веганството - да споделим опит - тема 14

• 46 857
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
danilu, малко ме стресна, но се радвам, че нещата са наред при вас   bouquet

# 76
Ей, винаги търся нещо сладичко, защото каквото и да си говорим, ако ти трябва енергия и то да я набавиш бързо, няма по- подходящо от него:) Но не ми се искаше добавени захари, затова случайно попаднах на тази рецепта и си я направих. Много са сполучливи, половината ги занесох в офиса в хладилничето и като ми се дояде си хапвам. Няма захар Simple Smile

Скрит текст:

# 77
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз незнам кога ще се прибирам още  Confused

# 78
bobo_13, страхотна идея са тези енергийни блокчета Peace.
Не ми е хрумвало досега да използвам сушени кайсии. Правила съм само бонбони с фурми, ядки и какао. Правя ги тъкмо с тази цел - когато ме натисне глада за сладко.

Ще пробвам и това, макар че при това изобилие на плодове съм намалила сладкото максимално.
Е, ако не се брои това, че снощи ометох 3 фурми, но това беше по-скоро инцидентно Embarassed

Сещам се, че имам забравени на терасата гроздови семена, естествено превърнати в стафиди. Чудя се какво да ги правя, защото имат семки вътре  newsm78
Някакви идеи?

# 79
Мдаа за плодовете съм съгласен , но там спазвам правилото на светофара (май на някаква лекция за правилното хранене го чух)

зелени плодове и зеленчуци - в неограничено количество, те са и най-богати на полезни вещества

жълти - умерено

червени - по-рядко и по възможност, не след 15 ч.

може да ми се смеете, ама .... #Crazy

# 80
И аз с хумористично включване.

Днес съм накиснала нахут. И по едно време чувам пукане #Crazy - през 10-ина секунди... Докато разбера откъде иде тоя звук, си представете какво изпитах!
Явно в топлото време утрояването (минимум) на размера на нахута е със звуков съпровод. Пиша го, да не се шашка някой като мен.

# 81
Добре, че ме предупреди. Смятам скоро и аз да накисна. Можеше да се уплаша, макар че аз го оставям и излизам.

# 82
И аз с хумористично включване.

Днес съм накиснала нахут. И по едно време чувам пукане #Crazy - през 10-ина секунди... Докато разбера откъде иде тоя звук, си представете какво изпитах!
Явно в топлото време утрояването (минимум) на размера на нахута е със звуков съпровод. Пиша го, да не се шашка някой като мен.
Хаха,аз съм същата. Малко време ми трябва да навържа случващото се срещу мен и да се поставя в режим на паника  Grinning

# 83
Ей, да ви се похваля - минахме на домашен хляб  Grinning Съвсем обикновен, пълнозърнест, стана си много хубав, макар че се бях наплашила, че ако не сложа и бяло брашно, щял да стане твърд.

И исках да ви питам нещо - не ям нищо екзотично. Разните там зърнени и бобови, които са вносни (киноа и какви бяха още..), не покълвам семена.... Ям си общо взето нашенските бобови, нашенските ядки и т.н. Това си е ок, нали? Откъм пълноценност на храната.

И още нещо се сетих - искате ли да си споделим любимата си рецепта?

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 17:29 от Mademoiselle Chocolate

# 84
Mademoiselle Chocolate ,не знам дали е ок за всички. За нас е съвсем добре Mr. Green Единствената ни екзотика е киноа (има протеин,безвкусна е и се комбинира добре с какво ли не).Не ползвам блендери и дехидратори,свела съм повечето готвени неща до не повече от 5 продукта и толкоз
Всяко ядене го мисля да има протеин-мазнина-зарзават-въглехидрат ,ако съм го закъсала много ръся семки и нахут наред и няма грижа..

# 85
Кейл (бг производство) лятото от вчерашния фермерски пазар "Иван Вазов" - София:
https://www.facebook.com/events/313074432191479/?ref_newsfeed_story_type=regular

А, бг годжи бери Wink
https://www.facebook.com/178441082262173/photos/a.55381659472461 … ype=1&theater

# 86
И още нещо се сетих - искате ли да си споделим любимата си рецепта?

Подкрепям идеята с две ръце Peace Peace

Дори предлагам да не бъде една рецепта, а по една от всички категории - салата, супа, основно блюдо и десерт. Аз не готвя само веган-ястия, но ще помисля сериозно по въпроса newsm78.

Да ви се похваля - днес си купих специална цедка за приготвяне на тофу. Мисля да си направя една доза - все пак почти 2 седмици ще бъда на строг-веган режим Grinning.
Утре ще ви споделя и любимите ми рецепти. Трябва ми малко време, за да обмисля кои са ми най-най-любими от многото Grinning.

# 87
  • София
От къде взе цедката?

# 88
  • на острова на мечтите
Кашмир , щом така го усещаш иди . Аз определено не смятам , че има на какво да ме научи , а 25 лв. на вечер по-добре да ги дам за благотворителност.
Какво стана с августовската среща в Пловдив ???
Ми нашето идване се отложи! Отказах билетите, но няма как. На ММ му сложиха песмейкър, за малко да го изпуснем. След две години ходене по мъките, се оказа че има дефктен елктрически импулс на сърцето и по спешност му инсталираха песмейкъра. Казаха ни, че ще загубим една част от сумата за билетите, но по-добре да са пари, те се печелят. Ще чакам обаче снимки от срещата.
Аз се тъпча с дини. И си правя разни ядкови "млека" от семена. Иначе нямам много време за творения в кухнята, но ви чета, когато наминем насам,където имам интернет връзка. У дома няма покритие и сме насаме със себе си и прекрасната тишина на природата, нарушавана само от писъка на едни мишелови, които се загнездиха на едно високо пиново дърво и се реят из небето. Страхотна гледка е да ги наблюдавам. Понякога, съм сигурна, че пищят нарочно, за да вдигна глава и да им се възхищавам. Единият ми минава почти над главата и мога да надникна в очите му.
Гушкииииииииииииииииииииииииии

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 19:18 от danilu

# 89
  • София
daniluHug

Общи условия

Активация на акаунт