Веганството - да споделим опит - тема 14

• 46 858
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Фея, браво на теб за органзиацията и тренировките! Всичките манджи, които снимаш, изглеждат прекрасно.

Аделинда, чудесно изглежда хлябаът. Може ли да пуснеш рецептата.

# 736
Фея, браво на теб за органзиацията и тренировките! Всичките манджи, които снимаш, изглеждат прекрасно.

Аделинда, чудесно изглежда хлябаът. Може ли да пуснеш рецептата.

50:50 ръжено и бяло брашно. 1/2 кубче мая/може малко повече/, разтворено с хладка вода и захар 1 и 1/2 суп. лъжица. Вода хладка около 500мл. , 2-3 суп. лъжици олио. Меси се, като втаса, се добавят семена от черен сусам/нигела/, ленено семе, бял сусам, може и само като поръска, но много вкусно става като са в самото тесто. Оформя се хлебчето, да втаса пак и се пече.

# 737
adelinda, ето тази рецепта ползвам. Дано ти е от полза.
Скрит текст:
Спазвам последователността и мерките. Това, което променям са количествата на брашната. Слагам 50 гр. бяло брашно и увеличавам пълнозърнестото. Последният път пък сложих 20 гр. бяло брашно и 30 гр. овесени ядки. Скоро ще го правя изцяло от пълнозърнесто брашно - ползвам смес от пълнозърнесто пшенично и ръжено.
Хлебчето, което се получава е като тухличка, и тежи. Подобно е на твоето.

# 738
adelinda, ето тази рецепта ползвам. Дано ти е от полза.
Скрит текст:
Спазвам последователността и мерките. Това, което променям са количествата на брашната. Слагам 50 гр. бяло брашно и увеличавам пълнозърнестото. Последният път пък сложих 20 гр. бяло брашно и 30 гр. овесени ядки. Скоро ще го правя изцяло от пълнозърнесто брашно - ползвам смес от пълнозърнесто пшенично и ръжено.
Хлебчето, което се получава е като тухличка, и тежи. Подобно е на твоето.

Heart Eyes Peace  chef

Тъкмо шях да кажа, че по същия начин го правя, само дето не знам точни пропорции, а на око, че и вадих да меся на ръка и връщах във фурната.

# 739
  • на острова на мечтите
Фея, ето този е черен ориз, пише че бил "афродизиак", ама като пробвам, ще кажа дали е така наистина Joy              Обаче вижте, че на опаковката има едно Амурче!
 Май не може да се яде суров. Пише да се вари 40 мин, или 20 в тенджера под налягане!
Приятна вечер на всички! Ние заминаваме няколко дни на минерални бани. Ще разтоварвам!

# 740
  • София
danilu, имам точно същият ориз - вкусен е. Увира много бързо и лесно. Вкусът и ароматът са силни и характерни. Според мен става за гарнитура, но не и за основно. Мислех си да го направя ориз басмати с него  Laughing За афродизиак - нямам спомен за подобни странични ефекти  Laughing

# 741
Хич не е представително, ама нямах време да подреждам днешния си обяд: моркови, чушки, карфиол, целина и купешки хумус

Това е вечерята: уасаби фуми фурикаке ориз с водорасли

Сложих също семенца за поници

и боб мунг за кълнове

# 742
Ауууу, пиша след себе си...  ooooh!

Толкова, колкото се въртях около огъня днес, не съм се въртяла сигурно от година. Челядта заяви, че искала "готвенко". ИзореФ.

Тематично оцветена Хелоуинска боб чорба

Гювеч (преди да го метна във фурната; болеше ме да сготвя тия разкошни зеленчуци Sad )

Че и сукана пита направих, ама не е за тука - има кашкавал.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 20:18 от Фея Кръстница

# 743
Чудесно изглежда. Мога да ти дам идея как да чистиш бамята да не става лигава като се потви  Peace

http://--reklamen-spam--/n5-24394-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D0%B … D0%B0%D0%BC%D1%8F

Не се реже цялата дръжка, а нещо като подострен молив.

# 744
  • София
гювечът изглежда като да умреш от слюнкозадавяне:)

# 745
гювечът изглежда като да умреш от слюнкозадавяне:)
Laughing

Аделинда, ние си харесваме бамята лигава.

# 746
  • София
Забравих да кажа: днес е Световният ден на веганите:) Честит празник на празнуващите   bouquet

# 747
  • на острова на мечтите
Днес нетът ми не само е бавен,ами направо си се влачи. Не ми зарежда кирилицата, става след н_айсти път, не ми показва никакви снимки, та....НИЩО НЕ ВИЖДАМ!!!!!!!!!!!!!!!! Уфа!
 Както и дя. Ще си ги видя после у дома. Ние сме на разпуск на един минерален басейн. Голям кеф. Денят е прекрасен и има хора които си правят бани на морето!
Гушки на всички!

# 748
Честит вегански ден!

Ето отново любимите ми аспержи с чесън:

И една моя измишльотина: салата от покълнал мунг, домати, червен лук, зехтин, лимонов сок, морска сол и джоджен.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт