Веганството - да споделим опит - тема 14

• 46 888
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Симпатикона хваля те как  Hug Не е бухнал много , защото е бил с грахам брашно , ако беше с бяло бухва много. Бозата се подквасва , закваската е с ръжена боза био Хармоника. Аз идеята я взех от Дядо Хаджия .  Flutter

# 136
  • на острова на мечтите
Ох, пък! Изписали сте почти 4_ри страници! Докато ви прочета ooooh!
Много вкусни неща намерих. Позаписах си разни неща, ще пробвам!
Сега като ме подсетихте за бозата, ще взема да си направя. Тук е толкова топло, че се надявам да втаса за два дена.
Благодаря ви на всички за пожеланията и добрите мисли! Вече съм почти сигурна, че страшното мина! Peace
Аз, особено през зимата готвя много често бобови и смесвам няколко вида - боб, нахут, фаве(тук се използва много- бобчета на дано не бъркам райкин боб изсушени),сушен грах, амлко леща. На мъж ми не му харесва обаче много. И той е по разделните храни. Не смесва почти нищо, за разлика от мен.
У нас за закуска напоследък пием бадемово мляко или с банан/фрапе/,или с кафе. Това последното е идея на ММ. Отначало го гледах с ужас, но като опитах е доста приятно на вкус.
Обичам също авокадо с домат и сухарчета.

# 137
Това с банановото-бадемовото "фрапе" е много интересно. Мисля да му сложа малко нес-кафе.
Утре ще изпробвам и ще докладвам. Peace

# 138
Добро утро!  Hug
Открих един канал на английски в Youtube и много ми хареса - оказа се,че е на българка  Heart Eyes
Нейната история е много вдъхновяваща - изпробвала всякакви диети и всичко без траен резултат,един ден намира канала на Freelee the Banana Girl и оттогава е суровоядка. Резултатите са впечатляващи и наистина заслужава нашата подкрепа.  Peace
https://www.youtube.com/user/rawsyraw/videos

П.С.: Ооо,няма да повярвате какво прочетох току-що в коментарите под едно нейно видео - книгата 80/10/10 на Douglas Graham идва догодина в България!  newsm44 newsm68
Момичета казва,че тя се е захванала с издаването и разпространяването й на български.

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 09:36 от glamorouschoice

# 139
Децата с високо IQ е по-вероятно да станат вегетарианци:

http://www.arsmedica.bg/detskozdrave/detsata-s-visoko-iq-po-vero … nat-vegetariantsi

# 140
СимпаHug

Ето шарената салата, която ям в момента:

Авокадо, домати, сурова двуцветна царевица, пшеничени кълнове (малко клонят към поници, ама са много вкусни), червен лук, сусамово олио, лимонов сок, 4 вида пипер и хималайска сол.

# 141
Красиво и вкусничко Grinning

От тези жеги имам чувството, че ми се е изпарило въображението и желанието за готвене. Дори салата не ми се прави, а още по-малко да й слагам сол, олио, оцет... Абсурд.

Днес, за кой ли пореден път, хапвам за обяд-вечеря единствено диня и печена царевица.
Насилих се да хапна за разнообразие и няколко смокини и то без особено желание ( просто защото бяха на път да се вкиснат в хладилника).
Имам нектарини, круши и един пъпеш, боровинки (те май се вкиснаха вече) ...
И при всичкото това разнообразие ми се яде само и единствено диня  Grinning

# 142
Симпатикония, дай малко жеги насам  Grinning Няма лято тази година в София. Отвратително дъждовно мрачно време.

Днес мисля да направя тези  бисквити.

# 143
  • София
simpatikonia, жесток аватар!  Heart Eyes

Аз вчера хапнах интересна манджа.  Mr. Green Бях ви споделяла за спанака, с гъби и тофу. Имах останало от предни ден и вчера си направих качамак и го хапнах с остатъка. Мммммм Crazy

# 144
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

добре изглеждат, аз правя подобни с овесени ядки.

напоследък като изпека нещо и го хвърлям... дори и сладкиш. никой не иска да го яде.
накрая ще почна да правя такива държеливи неща, че му омръзна да хвърлям  Naughty

# 145
simpatikonia, жесток аватар!  Heart Eyes

Аз вчера хапнах интересна манджа.  Mr. Green Бях ви споделяла за спанака, с гъби и тофу. Имах останало от предни ден и вчера си направих качамак и го хапнах с остатъка. Мммммм Crazy

Скоро си мислих за качамак,но преди,когато го правих му слагах масло и сирене и се чудя с какво да го подправя сега?

# 146
Ася, същата работа е и вкъщи.  Мъжът ми гледа с подозрение, а детето опитва една хапка и до там. То аз че не съм някакъв факир в готвенето, но последния път правих меденки с детето в различни формички, които хич не бяха лоши и пак се наложи аз да си ги ям  Rolling Eyes

# 147
  • на острова на мечтите
glamorouschoice, аз нарязвам на много ситно домати, овкусявам и ги слагам върху качамака. Дори да е топъл все още става много вкусно. А си мисля, че можеш да добавиш и авокадо и босиел, ще се получи добра комбинация.

# 148
храна не хвърлям-сурова или сготвена..префасонирам,сменям концепции,но не хвърлям
Несполучливи сладки печива правя на трохи и замразявам за бъдещи мъфини с плод или бъркам с кисело/ ядково мляко за закуски
Несполучливи солени пак на трохи за кишове или правя крем супа и там не се разбира кое какво е Mr. Green
По тази причина и повечето неща,които правя са сравнително прости (3-5 съставки) и непретренциозни,та се "преобличат" лесно
Ако е съвсем много зле  и откажат 2 пъти да го ядат си го нося на работа.Толкоз огладнявам и кафетерията ми е гадна,че "пени се не пени" си го ям

# 149
Някои съставки като преседят стават токсични. Аз пък хвърлям , колкото и да не обичам и да смятам,че е грях.

Общи условия

Активация на акаунт