"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 3

• 95 717
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Индия/България
Momicheta, blagodarq na vsi4ki vi za pozdravite!! 
Raksha Bandan mina s obichainata euforiq, shumotevica, glych, rituali, podaryci, hrana i mnoooojestvo krasivi, pystri "rakhi" ( dekorirana s mynista,kamyni i simvolichni inkrustacii 4erveno-zlatista sveshtena vryv), koqto sestrite vyrzaha kato znak za protekciq i grija vyrhu rykata na bratqta si. Kolorityt na rakhi-to taka simpati4no napomnq za nashata tradicionna martenica i
sigurno zatova to4no taq 4ast ot rituala vinagi e bila nai-vylnuvashta za men. Interesno oba4e zashto v hinduizma nqma praznik na sestrite ili na bratqta po otdelno.. V4era me glojdeshe i toq vypros, oba4e taka i ne namerih vreme da podpitam...

Lori, v taq vryzka- prava e haksev. Vryzvaneto na rakhi vyrhu rykata na priqtel ili momche, (na koeto momicheto ne e rodna sestra ili bratov4edka), e delikaten namek za tova, 4e devoikata go priema edinstveno kato  brat i ne jelae da ima romanti4ni otnosheniq s nego; v prav tekst- ne mi dosajdai... Silata na tazi sveshtena vryv se s4ita za merodavna. Ako vednyj mom4eto e polu4ilo rakhi ot momiche, koeto haresva, toi trqbva da se primiri s fakta, 4e lubovta mu e nespodelena i da gleda na neq kato na sestra.

Haksev, az pyk sym za golqm boi zna4i...edva sega se setih koq si
:-* ( predpolagam si ti) ,prosti mi razseqnostta! Laduto beshe ot  besan ( nahuteno brashno) i kokosovo. .Drugiqt forum ne mi se otvarq ot nqkolko dni, zatova ne moga da pisha tam, 4akam go da se opravi..

Kato ste gi nagrabili oniq trimcata ot snimkite, se setih neshto lubopitno. V na4aloto, kogato Bidaai napravi bum i stana hit, nikoi si nqmashe i nai-malka predstava, 4e Angad vsyshtnost e jenen. Toi nikyde publi4no ne beshe spomenaval za braka si ( veroqtno umishleno). Novinata grymna izvednyj ; estestveno vsi4ki fenki - shokirani do pripadyk i Angad momentalno zapo4na da trybi navsqkyde, pri vseki udoben slu4ai, 4e vidish li Pari bila izbor na mama, a toi mnogo obi4a mama i eto ti svatba. Togava mi se stori adski stranno zashto tolkova nastoqtelno natrapva toq fakt i iska na vsqka cena da se razgrani4i ot jena si. Sega ve4e zapo4vam da si otgovarqm i si mislq, 4e vsyshtnost 4ovekyt e iskal da se prezastrahova,  nqkak si da opravdae vyprosnite "priqtelski" zabejki sys Sara, koito e znael, 4e neminuemo shte izlqzat naqve nqkoi den. I sled kato ve4e vsi4ki razbraha, 4e e "jertva" na aranjiran brak (o, bedni4kiqt),  neznam kakvo o4akva-  da priemat izcepkite mu kato neshto v reda na neshtata, moje bi?

Ot Parito pyk se o4akva slednoto: ( eto citiram vi edin ot 7te sveshteni kryga pri bra4nata ceremoniq):
"da podkrepq myja si vyv vsqka edna situsciq, da mu byde zashtitnica i uteha vyv vsi4ko, da poema pyrva vyrhu sebe si vsi4ki udari na sydbata, za da zashtiti i da krepi bra4noto ognishte"

Ta v toq smisyl tq si e edna jiva kukla na konci, oshte pove4e, 4e e sypruga na izvestna li4nost.  Ako si zatrae, sveki shte dopripa i vednaga shte q sezira s virnat nos: "ti kakvo sedish kato lukova glava, reagirai! Nqma az da davam obqsneniq pred horata!" . I dotam s na Parito moralnite ustoi. No moje da ima i drugo- vyzmojno e da si imat vytreshno sporazumenie- davam ti pari- davash mi podkrepa ( za da ne mi padat akciite) i vseki si jivee jivota. Tova go ima 4esto pri aranjiranite zvezdni brakove, kakto go narichat   tuk "hai-fai stil".  A Sara i Angad se reqt v nqkakyv neizjivqn pubertet...To vqrno, 4e e bil mnogo zelen kato sa go ojenili, no i  Lora ima pravo- mojel e da otkaje i  da poiska oshte varianti. Pone v tova otnoshenie e bil v silna poziciq za razlika ot Pari. Samo 4e kato 4etoh edno intervju, v koeto kazvashe, 4e smisylyt na jivota e v tova da obi4ash i da pravish maika si shtastliva, ostanah s vpe4atlenie,  4e mozykyt mu togava qvno e bil dosta promit ot izkonnite semeini tradicii. Ima i drugo- v mnogo semeistva se vqrva,4e dokato boginq Lakshmi ( 4ieto olicetvorenie e snahata) ne doide v doma, kysmetyt i karierata na mom4eto sa "zaklu4eni". Lakshmi otklu4va vratite kym parite i uspeha, toest sled jenitbata karierata razcyftqva. Moje bi i tova e imalo zna4enie... Taka ili ina4e za Angad sega e dosta udobno da si izmiva rycete s rolqta na oshteten. Prili4a mi na "haide, kvit sme- radvai se na snaha i me ostavi az da se radvam na jivota"... Gledam pak snimkite ot kolata i teksta- pylna parodiq!

Marvelke, v indiiskite uchilishta se praktikuva t.nar. 3- lingualen princip, toest:
hindi, angliiski i regionalniqt ezik na shtata se izu4avat ednovremenno  na ravni nachala. Koito i da bilo drug regionalen ezik ne se izu4ava zadyljitelno.

Prakti4eski regionalniqt ezik se upotrebqva mnogo po-intenzivno v ejednevieto i se u4i mnogo po-byrzo, otkolkoto tradicionniq hindi, zatova i hindi dosta 4esto ostava samo na osnovno nivo; edin vid za obshta kultura, nezavisimo  4e e dostaty4no zastypen v u4ebnata programa. Problemyt e, 4e razlichno govorqshtite shtati ne se 4uvstvat obvyrzani s hindi, toi ne e rodniqt im (mai4in) ezik i zatova ne mogat da go identificirat kato svoi.

Indiicite ot yujnite shtati naprimer sa protiv izu4avaneto na hindi v u4ilishtata si, tyi kato smqtat, 4e toi samo pre4i i "razmiva" kulturnata im i ezikova identi4nost. Bazirat se na fakta, 4e tehnite ezici sa mnogo po-bogati i nai-blizo do drevniq ezik sanskrit i sa bili izpolzvani kato osnoven ezik ot vedite, dokato hindi spada kym modernite ezici na indo-ariiskata grupa. Taka 4e vyprosyt tuk donqkyde opira do ego i identi4nost.
I kato se ima predvid, 4e indiicite jiveqt v zatvoreni obshtnosti, kasti i shodni socialni i regionalni grupi, veroqtnostta da im e potreben drug dialekt e minimalna. S 2 dumi, nezavisimo 4e hindi e oficialen ezik za stranata, toi ne e nacionalen takyv.  Angliiskiqt e mnogo po-seriozno zastypen, izu4avan i prilagan govorimo navsqkyde iz Indiq.
Kolkoto do drugite 4ujdi ezici- tuk te sa prioritet na praktikata s individualnite 4astni uroci pone na gimnazialno nivo. Mnogo malko u4ilishta predlagat podobna vyzmojnost. Ako q ima, se ograni4ava do nemski, nai-mnogo ( v izklu4itelni sluchai) frenski ili ruski. Alternativata e da tyrsish 4asten u4itel. V universiteta moje da sa vklu4eni 1-2 chujdi ezika, no to e po osmotrenie na u4ebnoto zavedenie. Vijdala sym i izcqlo ezikov kolej, no po princip v Indiq "gladyt" za 4ujdi ezici ne e tolkova golqm i moje bi tova opredelq ograni4eniq izbor ot takiva. Pove4eto smqtat angliiskiq za dostatychen.

Tereza, mnogo dobyr pytepis!  Az sym go 4ela predi i sym absolutno syglasna s avtora, 4e tova obedinenie na indiicite e nqkak skalypeno i izkustveno... i za jalost naposledyk  zapo4na da se propukva. Predi nqma i godina shtatyt Andra Pradesh se razcepi na 2 i ot nego se otdeli nov shtat -Telangana (29ti podred). Taka 4e mejduezikovi i etni4eski problemi ima dori v granicite na 1 i syshti shtat. Na seweroiztok pyk plemena, tabuni, tibetci, dosusht kato kitaici, no identificirashti se kato indiici. Mizoram,  Nagalend, Sikim, Tripura- mnogo stranni i obyrkvashti me regioni. Tamil Nadu e tolkova Indiq, kolkoto i Shri Lanka. Kashmir e tolkova Indiq, kolkoto i Pakistan...Sikim i Arunchal sa tolkova Indiq, kolkoto i Tibet..Az i do dnes nqmam otgovor na vyprosa koq adjeba e tipi4nata Indiq...

# 466
Момичета, благодаря на всички ви за поздравите!! 
Ракша Бандан мина с обичайната еуфория, шумотевица, глъч, ритуали, подаръци, храна и мноооожество красиви, пъстри \ракхи\ ( декорирана с мъниста,камъни и символични инкрустации червено-златиста свещена връв), която сестрите вързаха като знак за протекция и грижа върху ръката на братята си. Колоритът на ракхи-то така симпатично напомня за нашата традиционна мартеница и
сигурно затова точно тая част от ритуала винаги е била най-вълнуваща за мен. Интересно обаче защо в хиндуизма няма празник на сестрите или на братята по отделно.. Вчера ме глождеше и тоя въпрос, обаче така и не намерих време да подпитам...

Лори, в тая връзка- права е хаксев. Връзването на ракхи върху ръката на приятел или момче, (на което момичето не е родна сестра или братовчедка), е деликатен намек за това, че девойката го приема единствено като  брат и не желае да има романтични отношения с него; в прав текст- не ми досаждай... Силата на тази свещена връв се счита за меродавна. Ако веднъж момчето е получило ракхи от момиче, което харесва, той трябва да се примири с факта, че любовта му е несподелена и да гледа на нея като на сестра.

Хаксев, аз пък съм за голям бои значи...едва сега се сетих коя си
:-* ( предполагам си ти) ,прости ми разсеяността! Ладуто беше от  бесан ( нахутено брашно) и кокосово. Другият форум не ми се отваря от няколко дни, затова не мога да пиша там, чакам го да се оправи..

Като сте ги награбили ония тримцата от снимките, се сетих нещо любопитно. В началото, когато Бидааи направи бум и стана хит, никой си нямаше и най-малка представа, че Ангад всъщност е женен. Той никъде публично не беше споменавал за брака си ( вероятно умишлено). Новината гръмна изведнъж ; естествено всички фенки - шокирани до припадък и Ангад моментално започна да тръби навсякъде, при всеки удобен случаи, че видиш ли Пари била избор на мама, а той много обича мама и ето ти сватба. Тогава ми се стори адски странно защо толкова настоятелно натрапва тоя факт и иска на всяка цена да се разграничи от жена си. Сега вече започвам да си отговарям и си мисля, че всъщност човекът е искал да се презастрахова,  някак си да оправдае въпросните \приятелски\ забежки със Сара, които е знаел, че неминуемо ще излязат наяве някой ден. И след като вече всички разбраха, че е \жертва\на аранжиран брак (о, бедничкият),  незнам какво очаква-  да приемат изцепките му като нещо в реда на нещата, може би?

От Парито пък се очаква следното: ( ето цитирам ви един от 7те свещени кръга при брачната церемония):
\да подкрепя мъжа си във всяка една ситуация, да му бъде защитница и утеха във всичко, да поема първа върху себе си всички удари на съдбата, за да защити и да крепи брачното огнище\

Та в тоя смисъл тя си е една жива кукла на конци, още повече, че е съпруга на известна личност.  Ако си затрае, свеки ще доприпа и веднага ще я сезира с вирнат нос: \ти какво седиш като лукова глава, реагираи! Няма аз да давам обяснения пред хората!\ . И дотам с на Парито моралните устои. Но може да има и друго- възможно е да си имат вътрешно споразумение- давам ти пари- даваш ми подкрепа ( за да не ми падат акциите) и всеки си живее живота. Това го има често при аранжираните звездни бракове, както го наричат   тук \хаи-фаи стил\.  А Сара и Ангад се реят в някакъв неизживян пубертет...То вярно, че е бил много зелен като са го оженили, но и  Лора има право- можел е да откаже и  да поиска още варианти. Поне в това отношение е бил в силна позиция за разлика от Пари. Само че като четох едно интервю, в което казваше, че смисълът на живота е в това да обичаш и да правиш майка си щастлива, останах с впечатление,  че мозъкът му тогава явно е бил доста промит от изконните семейни традиции. Има и друго- в много семейства се вярва,че докато богиня Лакшми ( чието олицетворение е снахата) не дойде в дома, късметът и кариерата на момчето са \заклучени\. Лакшми отклучва вратите към парите и успеха, тоест след женитбата кариерата разцъфтява. Може би и това е имало значение... Така или иначе за Ангад сега е доста удобно да си измива ръцете с ролята на ощетен. Прилича ми на \хайде, квит сме- радвай се на снаха и ме остави аз да се радвам на живота\... Гледам пак снимките от колата и текста- пълна пародия!

Марвелке, в индийските училища се практикува т.нар. 3- лингуален принцип, тоест:
хинди, английски и регионалният език на щата се изучават едновременно  на равни начала. Които и да било друг регионален език не се изучава задължително.

Практически регионалният език се употребява много по-интензивно в ежедневието и се учи много по-бързо, отколкото традиционния хинди, затова и хинди доста често остава само на основно ниво; един вид за обща култура, независимо  че е достатъчно застъпен в учебната програма. Проблемът е, че различно говорящите щати не се чувстват обвързани с хинди, той не е родният им (майчин) език и затова не могат да го идентифицират като свои.

Индийците от южните щати например са против изучаването на хинди в училищата си, тъй като смятат, че той само пречи и \размива\ културната им и езикова идентичност. Базират се на факта, че техните езици са много по-богати и най-близо до древния език санскрит и са били използвани като основен език от ведите, докато хинди спада към модерните езици на индо-арийската група. Така че въпросът тук донякъде опира до его и идентичност.
И като се има предвид, че индийците живеят в затворени общности, касти и сходни социални и регионални групи, вероятността да им е потребен друг диалект е минимална. С 2 думи, независимо че хинди е официален език за страната, той не е национален такъв.  Английският е много по-сериозно застъпен, изучаван и прилаган говоримо навсякъде из Индия.
Колкото до другите чужди езици- тук те са приоритет на практиката с индивидуалните частни уроци поне на гимназиално ниво. Много малко училища предлагат подобна възможност. Ако я има, се ограничава до немски, най-много ( в изклучителни случаи) френски или руски. Алтернативата е да търсиш частен учител. В университета може да са включени 1-2 чужди езика, но то е по осмотрение на учебното заведение. Виждала съм и изцяло езиков колеж, но по принцип в Индия \гладът\ за чужди езици не е толкова голям и може би това определя ограничения избор от такива. Повечето смятат английския за достатъчен.

Тереза, много добър пътепис!  Аз съм го чела преди и съм абсолютно съгласна с автора, че това обединение на индийците е някак скалъпено и изкуствено... и за жалост напоследък  започна да се пропуква. Преди няма и година щатът Андра Прадеш се разцепи на 2 и от него се отдели нов щат -Телангана (29 ти подред). Така че междуезикови и етнически проблеми има дори в границите на 1 и същи щат. На североизток пък племена, табуни, тибетци, досущ като китайци, но идентифициращи се като индийци. Мизорам,  Нагаленд, Сиким, Трипура- много странни и объркващи ме региони. Тамил Наду е толкова Индия, колкото и Шри Ланка. Кашмир е толкова Индия, колкото и Пакистан...Сиким и Арунчал са толкова Индия, колкото и Тибет..Аз и до днес нямам отговор на въпроса коя аджеба е типичната Индия...
Цитирай   • Харесва ми

# 467
  • Варна
А Сара и Ангад се реят в някакъв неизживян пубертет... Така или иначе за Ангад сега е доста удобно да си измива ръцете с ролята на ощетен. Прилича ми на "хайде, квит сме-радвай се на снаха и ме остави аз да се радвам на живота"... Гледам пак снимките от колата и текста- пълна пародия!
Няма лошо!  Simple Smile ... Аз съм убедена,че любовта е един от най-скъпите и редки дарове на живота-грях е да го отхвърлиш,независимо,кога и при какви обстоятелства ти е поднесен ... Въпросът е,как да го направиш така,че да не причиняваш болка и то,на най-близките си ... Парито,да речем,ще намери начин,да се адаптира към ситуацията (дано!...пожелавам й го!) ... Ами децата? ... Момиченцето сигурно вече щъка из социалните мрежи,или ще започне,в най-скоро време ... Болката и обидата на едно дете,от мисълта,че баща му не обича майка му,е огромна-на всяка възраст ... Никой баща не трябва да причинява това на децата си ...
Разбира се,ние не сме светили на Сара и Ангад  Wink ... Може пък,той да е верен на жена си и просто да преекспонират приятелството си,с цел реклама и вдигане на шум-това ми се вижда,даже,много по-близко до акъла и логично,отколкото широкото афиширане на една любовна връзка (както изглежда на пръв поглед) ... Но даже и в такъв случай,подобно "рекламно" поведение е недопустимо,именно заради децата-те не могат да разберат театъра на възрастните ...

"Булката"
Днешните епизоди отбелязаха нови върхове на актьорското изкуство!  Grinning ... Лицето на Мадан,в момента,в който научи "благата вест",че булката на сина му е бременна! ... Безценно!  Mr. Green ... Погледът на Калианито,когато се озова в небраното лозе,което надали е сънувала и в най-кошмарните си сънища! ... Поглед на кобра,застинала шашардисана,миг преди атаката  Wink ... Чичото е класически мръсник-пълна отврат!  Sick ... Сугна,с нейните сълзи и сополи,вече става нахална!  Crossing Arms Що бой и ругатни,отнесе момчето,зарад нея-тя не спря да му се цупи и да подсмърча! ...

# 468
А Сара и Ангад се реят в някакъв неизживян пубертет... Така или иначе за Ангад сега е доста удобно да си измива ръцете с ролята на ощетен. Прилича ми на "хайде, квит сме-радвай се на снаха и ме остави аз да се радвам на живота"... Гледам пак снимките от колата и текста- пълна пародия!
Няма лошо!  Simple Smile ... Аз съм убедена,че любовта е един от най-скъпите и редки дарове на живота-грях е да го отхвърлиш,независимо,кога и при какви обстоятелства ти е поднесен ... Въпросът е,как да го направиш така,че да не причиняваш болка и то,на най-близките си ... Парито,да речем,ще намери начин,да се адаптира към ситуацията (дано!...пожелавам й го!) ... Ами децата? ... Момиченцето сигурно вече щъка из социалните мрежи,или ще започне,в най-скоро време ... Болката и обидата на едно дете,от мисълта,че баща му не обича майка му,е огромна-на всяка възраст ... Никой баща не трябва да причинява това на децата си ...
Разбира се,ние не сме светили на Сара и Ангад  Wink ... Може пък,той да е верен на жена си и просто да преекспонират приятелството си,с цел реклама и вдигане на шум-това ми се вижда,даже,много по-близко до акъла и логично,отколкото широкото афиширане на една любовна връзка (както изглежда на пръв поглед) ... Но даже и в такъв случай,подобно "рекламно" поведение е недопустимо,именно заради децата-те не могат да разберат театъра на възрастните ...

Не мисля, че Сара и Ангад правят това с рекламна цел! Те са си такива - определено си личи, че са си много близки приятели. Но дали е само това или има и нещо повече си знаят само те. На мен определено ми се струва, че има - просто като ги погледне човек и работата му е ясна. Но може пък и да е близост на най-добри приятели ... newsm10  newsm76  Mr. Green

Определено на Пари не й е лесно, а най-тежко би било за децата му. Съгласна съм ...  Peace

Дъщерята на Ангад обаче добре познава Сара - за нея тя е най-добрата приятелка на баща й и на майка й. Доста снимки има детето със Сара. Тя е често у тях на гости - гушка малката. Тя като гледам е свикнала с нея и я обича. Ето няколко снимки:
  smile3525  Kissing Heart Two Hearts

# 469
Цветовете днес бяха много интересни! Садна се върна - бяха много сладки с Алек като се прегръщаха. Много им се радвам - уникални са ...  newsm44 Two Hearts Two Hearts

Плана на Рагини и Ананд изглежда успя - здравата разтърсиха Алек, Ранвир и Васу. А каква реч им спретна Рагини. Накрая Васу тръгна да връща синовете си, ама пак философства за Садна. Щяла да я върне понеже Алек нямало да дойде без нея, но ако пак й създаде проблеми щяла да се отърве завинаги - тъпачка. Утре да я видя ако не е Садна къде ще иде ...  Peace

Нямам търпение за епизодите утре! Ще е супер интересно сега около пожара ...
  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 470
Като сте ги награбили ония тримцата от снимките, се сетих нещо любопитно. В началото, когато Бидааи направи бум и стана хит, никой си нямаше и най-малка представа, че Ангад всъщност е женен. Той никъде публично не беше споменавал за брака си ( вероятно умишлено). Новината гръмна изведнъж ; естествено всички фенки - шокирани до припадък и Ангад моментално започна да тръби навсякъде, при всеки удобен случаи, че видиш ли Пари била избор на мама, а той много обича мама и ето ти сватба. Тогава ми се стори адски странно защо толкова настоятелно натрапва тоя факт и иска на всяка цена да се разграничи от жена си. Сега вече започвам да си отговарям и си мисля, че всъщност човекът е искал да се презастрахова,  някак си да оправдае въпросните \приятелски\ забежки със Сара, които е знаел, че неминуемо ще излязат наяве някой ден. И след като вече всички разбраха, че е \жертва\на аранжиран брак (о, бедничкият),  незнам какво очаква-  да приемат изцепките му като нещо в реда на нещата, може би?

От Парито пък се очаква следното: ( ето цитирам ви един от 7те свещени кръга при брачната церемония):
\да подкрепя мъжа си във всяка една ситуация, да му бъде защитница и утеха във всичко, да поема първа върху себе си всички удари на съдбата, за да защити и да крепи брачното огнище\

Та в тоя смисъл тя си е една жива кукла на конци, още повече, че е съпруга на известна личност.  Ако си затрае, свеки ще доприпа и веднага ще я сезира с вирнат нос: \ти какво седиш като лукова глава, реагираи! Няма аз да давам обяснения пред хората!\ . И дотам с на Парито моралните устои. Но може да има и друго- възможно е да си имат вътрешно споразумение- давам ти пари- даваш ми подкрепа ( за да не ми падат акциите) и всеки си живее живота. Това го има често при аранжираните звездни бракове, както го наричат   тук \хаи-фаи стил\.  А Сара и Ангад се реят в някакъв неизживян пубертет...То вярно, че е бил много зелен като са го оженили, но и  Лора има право- можел е да откаже и  да поиска още варианти. Поне в това отношение е бил в силна позиция за разлика от Пари. Само че като четох едно интервю, в което казваше, че смисълът на живота е в това да обичаш и да правиш майка си щастлива, останах с впечатление,  че мозъкът му тогава явно е бил доста промит от изконните семейни традиции. Има и друго- в много семейства се вярва,че докато богиня Лакшми ( чието олицетворение е снахата) не дойде в дома, късметът и кариерата на момчето са \заклучени\. Лакшми отклучва вратите към парите и успеха, тоест след женитбата кариерата разцъфтява. Може би и това е имало значение... Така или иначе за Ангад сега е доста удобно да си измива ръцете с ролята на ощетен. Прилича ми на \хайде, квит сме- радвай се на снаха и ме остави аз да се радвам на живота\... Гледам пак снимките от колата и текста- пълна пародия!

Съгласна съм с теб! Всичко, което си написала ми изглежда доста логично. Възможно е и това да е причината Ангад така да афишира от край време, че брака му е аранжиран и жена му е избрана от майка му. Според мен със Сара е намерил сродна душа - двамата ми изглеждат еднакви по характер - лудетини и половина. А като ги гледам как се гушкат и какви погледи си хвърлят ми се струва, че при тях определено има нещо повече от близки приятели. Разбира се това си е мое мнение - те си знаят най-добре ...  newsm10 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts

# 471
Ето още една снимка на Ангад и Сара - не съм сигурна къде са точно! Вероятно са на някое събитие или парти - много са готини, сладки и прекрасни ... smile3525 Two Hearts  love001 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

# 472
  • София
Цитат
Сугна,с нейните сълзи и сополи,вече става нахална!  Що бой и ругатни,отнесе момчето,зарад нея-тя не спря да му се цупи и да подсмърча!

И аз не мога да я разбера. Може ли да гледа човека, който въпреки семейството си и прави такава услуга, като бухал. Гена, която я ожениха за мъж по-възрастен от баща и, бе по-истинска на сватбата си. Само едни сълзи рони и ако я питаш за какво и тя не знае. Шиам нито ще я завлече в леглото си като Васант, нито първите дни ще има свекърва като Калианито. Колкото и да крещи Мадан ми изглежда свестен и обича сина си. Виж чичото е гадина....

# 473
Здравейте!
Доста време не бях писала и вече новата тема е преполовена!  Grinning

И да използвам повода да споделя за Булката: вече Калиани стана много непоследователен образ- на какво ли не се съгласява супер лесно, а не може да приеме да направи някакъв компромис с това бебе на Сугна- не може да го приеме по никакъв начин, без да я омъжва! Иначе е много инетресно напоследък!  Hug Заформят се и нови сюжетни линии и интриги.  Grinning

# 474
  • Варна
Цитат
Сугна,с нейните сълзи и сополи,вече става нахална!  Що бой и ругатни,отнесе момчето,зарад нея-тя не спря да му се цупи и да подсмърча!
И аз не мога да я разбера. Може ли да гледа човека, който въпреки семейството си и прави такава услуга, като бухал.
smile3521 Точно като бухал гледа! ... Бейрон,вместо да стиска Шиам за гушата,да беше й отвъртял един шамар...ей тъй...с лечебна цел!  Mr. Green Белким й се намести картинката! ... Щях да я питам аз,нея,кО щеше да праЙ,да я бяха дали на някой вмирисан папардак...или пък,да се беше събрало,цялото село,да я линчува (както стана с оная дружка на Ананди,дето забременя)  ooooh!
...Шиам нито ще я завлече в леглото си като Васант...
Пък и да я завлече...нещо ми подсказва,че преживяването няма да прилича на Светата Инквизиция

... Колкото и да крещи Мадан ми изглежда свестен и обича сина си...
Да! ... Мадан е драсни-пални...като се ядоса,мята чехли и пътъци  Mr. Green ... но инак не е зъл (повече се прави на такъв,да плаши гаргите  Wink ) и жена му го води за носа ... А тя има сърце...макар че и характерче си има де  Wink ...

И да използвам повода да споделя за Булката: вече Калиани стана много непоследователен образ- на какво ли не се съгласява супер лесно, а не може да приеме да направи някакъв компромис с това бебе на Сугна- не може да го приеме по никакъв начин, без да я омъжва!
Ами,явно,има си някаква йерархия и степени на прегрешенията ... Вероятно,тези,от най-висшите степени (каквото,сигурно,е раждането на ПРЕДбрачно дете  Wink ),не търпят компромиси ...

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 09:33 от Lora-Di

# 475
Вчерашната серия къде мога да я гледам? За нищо на света не бих пропуснала погледа на Калиани  Mr. Green

# 476
  • София
Вчерашната серия къде мога да я гледам? За нищо на света не бих пропуснала погледа на Калиани  Mr. Green

В novaplay го има!!! Приятно гледане  Grinning

# 477
Ох Шам е такъв прекрасник...  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Ама пък и  Сугна много красива бе хахахах Тая тънка усмивка на Сугна, знаех си, че този си представя ххахах

# 478
  • София
Тази Сугна много проста бе!!! Как пък поне една дума не каза. Хвърли подаръка все едно е най-големия боклук. Не мога да я понасям с тази нейна апатичност към всичко. Близките и, които бяха до нея не го заслужават

# 479
Тази Сугна много проста бе!!! Как пък поне една дума не каза. Хвърли подаръка все едно е най-големия боклук. Не мога да я понасям с тази нейна апатичност към всичко. Близките и, които бяха до нея не го заслужават
ooooooooo много проста Сугна, ей няма да помръдне Sad

Общи условия

Активация на акаунт