Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 119-та тема

• 158 621
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
rossonera, всичките ти гозби са прекрасни. Като видя твоя публикация и ми идва да гризна екрана.
От мен бананови бисквитки на Йоли.

# 91
  • забравих си мисълта...
July1993, кексът ти е приказен. радвам се много, че ви е допаднал. Насладете му се със здраве. Аз когато го правя "рус", тогава му прибавям лимонова коричка, а когато е с какао и шоколад, тогава му прибавям портокалова кора. Портокалът си пасва супер с какао и шоколад. Може и орехи, и щипка канела също. Правила съм го и само с лимон, орехи и стафиди. В много от комбинациите пасва супер и коняк или амарето, но аз не прибавям алкохол, заради децата.
Capt_Flint, много изкушаващо ястие, а питката ти направо ме кара да огладнея.
Huliganka, и твоят кекс, с прясно мляко предполагам, е чудесен!

Аз от седмица бленувам по сарми с листа от кисело зеле, затова вчера купих една зелка, приготвих ориза и майка нави сармите, аз ги сварих и хапнахме много вкусни постни сарми.

# 92
kostilqневероятен е чийзкейка!
Да попитам за боровинките, някой знае ли кога се берат?
Сега ли им е сезона или е?!

# 93
Мисля че сега им е сезона Simple Smile аз си купих пресни от един дядо в Костенец и ползвах за чийзкейка Wink
 Но тук в София още не съм виждала

# 94
  • Бургас/Пз
Добро петъчно утро на всичик  Grinning Hug
Костилия, уникален е чийзкейка, печен ли е или с желатин??
Венета, сармичките изглеждат много апетитно.
Росонера, само като го гледам този сладкиш и съм абсолютно сигурна, че е уникално вкусен. Страхотна комбинация. Peace
Hope♥ , тези бисквитки съм ги пропуснала, но ще ги изнамеря задължително Simple Smile
Хулиганка, как ми се искаше сега за кафенцето да имам едно такова парченце кекс  Mr. Green

Аз преди две дни имах рожден ден, обаче хич не ми си бъркаха и печаха блатове и спретнах една торта с бишкоти. Почерпете се Simple Smile А ето и рецептата Simple Smile Торта с малини, маскарпоне и черен шоколад с мента

# 95
След всички тиквикич, чушки и домати, най-накрая приготвих и и нещо малко по-плътно и вкъщи останаха много доволни - пиле с гъби и сметанов сос

# 96
отново страхотни неща сте показали  smile3501
у нас: прясно зеле с домати на фурна /така го обичам и само аз съм по постното  Joy/

пица, в единия край постна, а по-голямата част с много колбаси  hahaha

и още една

# 97
ani_d,много красива торта. Изглежда и много вкусна.
Venetta, и на мен ми се ядат сърмички, къде да търся кисело зеле сега?
rossonera, сладкиша много интересен, но аз се впечатлих повече от гьозата. Не съм правила никога. Ако може, дай повече подробности как приготвяш плънката, за тестото разбрах.
kostilq, страхотен чийзкейк
У нас снощи имаше скромно тържество, снимките са нощни и не са с добро качество
пилешки пържоли и наденички на скарата

гарнитурите са печени чушки и бобена салата

и един кекс за закуска, не ми се получи много добре, както каза Венета важно е печенето, аз май там се провалям, не знам защо, май от нетърпение

Имаше още салатки, плодове и сладолед, не съм ги снимала.

# 98
Росонера, само като го гледам този сладкиш и съм абсолютно сигурна, че е уникално вкусен. Страхотна комбинация. Peace

ani_d, не мога да повярвам. Браво, ти като по поръчка идваш днес в темата, а се беше поизгубила. Точно вчера, докато правих сладкиша се сетих за теб.
Първо, честит рожден ден, макар и малко по-късно. Да си жива и здрава.

Ядеше ми се нещо шоколадово вчера, но да има и плод в него. Буквално го направих на око, както си и готвя, по моя преценка, счупих 2 яйца, захар, масло, прясно мляко, бакпулвер, какао и брашно. Обърках добре, добавих и парченцата праскови и ще го изсипвам вече в тавата, но точно в този момент забелязвам на масата и пакетчетата Орео, които бях купила и си викам, я и бисквити да наблъскам, да стане още по-шоколадово. Точно в този момент се сетих за теб (вярваш или не), че съм виждала Орео-бисквити в блата точно при теб, в онзи чийзкейк, който беше показала и съм си заделила рецептата, евентуално да направя след време. Та, мисълта ми е, че освен, че сега се появяваш, имала си рожден ден, не се беше записвала отдавна, а точно вчера се сетих и за теб с чийзкейка и Орео бисквитките в него, които и ти беше сложила. Уникално. Няма нищо случайно на този свят.

От мен - винен кебап с пилешко и ориз

choppi, плънката е въпрос на вкус. Пилешко месо, кайма, зеленчуци, каквото ти душа иска, пиперка, домат малко вътре, подправки, въпроса е сместа да не е течна. Вчерашните гьоза ги направих с пилешко месо, нарязано на дребно, задушено с лук и малко люта чушка, както казах, подправки на вкус - чубрица, мащерка, каквото ти душа иска и харесва. Предварително всичко това се задушава добре в тиган с малко олио, подготвяш нормална плънка. Оставяш настрана да изстине, а това време си подготвяш така наречените тестяни кори за гьоза, в които ще увиеш плънката. Обясних - брашно, вода и сол, много на тънко се разточва и се изрязва с голяма чаша, гледай горе-долу диаметърът да е поне 7-8 см., за да можеш и добре да затвориш гьозата. Взимаш единият изрязан кръг от тесто, намокряш покрая внимателно леко с вода (с пръста внимателно), слагаш плънка и внимателно застъпваш, т.е затваряш гьозата по точно определен начин (ето как се завиват/ затварят по този начин демонстриран от тази японка тук). Аз ги правя обаче само със загръщане само на една страна, така също се правят, а и на мен ми е по-удобно. Вече докарването и от двете страни към средата, както виждаш и от снимките е само когато имам повече време и търпение. Намокрянето покрая се прави с цел, тестото да залепне и да не се разтвори. Пипкава работа си е именно заради внимателното затваряне и тестото. След това, когато вече си направила гьозите - взимаш тиган, който съвсем малко намазняваш с лъжица олио и разнасяш добре по цялото дъно. Слагаш гьозите и печеш от едната и от другата страна, съответно внимаваш да не загорят, наблюдаваш ги и въртиш. След като вече са готови, почти изпечени (ти ще си прецениш, а и виждаш и моите как изглеждат), добавяш половин чаша вода в сместа и въртиш от двете страни отново гьозите в нея, докато тя напълни изври. От там е и този лъскъв вид на гьозите, иначе са си истински равиоли, пелмени и каквото там още се сетиш пълнено тесто с плънка, но това им е уникалното и различното при японците, че ги пекат първо и задушават след това по този начин. Оригиналното ястие е китайско и се казва jiaozi, но японците естествено и с годините са го приели и са го докарали, така да се каже, по техен си начин.
В азиатските страни тези листа от гьоза се продават готови, но и много домакини си правят сами. Дори наскоро отново това ми направи впечатление в един японски сериал, който гледам, че мъжът каза на съпругата си, че иска да му приготви домашна гьоза, с кори, които тя е точила. Е, разбира се друго си е с кори минали през машина, тънки, готови, правиш само едната плънка и готово, но и с домашно точени си е добре.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 10:22 от rossonera

# 99
rossonera, благодаря ти за разясненията, много ми се приядоха , като видях твоите. Не изглежда трудно, но си е връткаво, иска време, а аз нямам, с бебето...Но ако намеря време и смелост да ги направя, непеременно ще споделя резултата.Много красиво си поднесла винения кебап!

# 100
kostilq изби рибата с този чийзкейк, направо аз ще захапя монитора, прекрасен е , пращай по еконт, че ти идвам на гости с голямата вилица иначе Grinning Grinning може ли рецепта

# 101
  • Бургас/Пз
Росонера, ти направо ме разби:)  Mr. Green  Blush И точно така както си го написала на око, ще го забъркам и аз. Наистина се позагубих напоследък, но то е по независещи от мен причини  Confused Close Но пък честичко надничам тук през телефона и ви се радвам много на красотите , които споделяте,а от време на време и идейки си открадвам за домашното меню Simple Smile

# 102
  • София
Здр. мами. Мн. хубави неща виждам от вас, предполагам и че на вкус са също страхотни.
rossonera, може ли рецептата за този чийзкейка и Орео бисквитките, за който говориш. Благодаря предварително. Също може и ani_d да ми дадерецептата. Сега прочетох, че е нейна.

# 103
ani_d Честит Рожден Ден.Жива и здрава и все така творяща.  bouquet Баница бюрек Бишкотена торта с кондензирано мляко.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт