Отговори
# 330
Лаленце, честита месечинка на Елица да е много здрава и все така послушна  Heart Eyes
sweetpie ние излизаме и сами и с ММ зависи каква смяна е като излезем минават 3-4 часа. Аз сама си слагам количката в колата но ние живеем в къща и няма стълби взимам я от гаража и веднага в багажника, но като ходя при нашите те са на втория етаж без асансьор напрово нямам думи много ми тежи да нося коша за новородено и бебка вътре  #Crazy но я оставям с него защото още не сме купили кошара и за там. Честно казано един път се пробвах да вдигна цялата количка с бебето вътре да видя просто колко тежи  ooooh! не си представям да изкачвам или слизам стълби сама.

# 331
Здравейте и от мен.
Честит месец на Елица   ura
Исках да питам този Бебезан мога ли вече да го давам? Нашия мъник е на 2 седмици. Утре ще ходим и двамата на преглед в Селена и ще питам и там. Той май няма колики за сега ама днес примерно ми е много неспокоен  Confused Буди се по често давам му от гърдата и пак иска. Всеки път ли като иска да му давам? Педито каза като се буди между яденията да му давам водичка ама не се залъгва явно си е гладен хайвана. Ето сега заспа най накрая  Sleeping ще го изпапам  Two Hearts
Още исках да питам. Казаха ми да ходя да си взема акта за раждане след 2 седмици т.е. утре ще ходя ама трябва ли нещо да нося освен лична карта? А за детските на същото място където е еднократната помощ ли се подава?

# 332
  • София
Много замря темата, момичета, пишете!

И аз бях днес на АГ, взеха ми кръв и урина за контрола. Лаборантката ми вика "къде ти е корема?"  Joy После се поразходихме с бебето из квартала а татито ни беше на фитнес, и той човека има нужда от разпускане. Сега сме си вкъщи с Борисчето и си почиваме. Аз би трябвало да сготвя, но не мога да реша - лазаня или пълнени чушки  newsm78 Като взема решение кое е по-мързеливо, го почвам  Mr. Green

Аз не смея да излизам сама с коиличката. Не, че ме е страх да не ми се отвори разреза от секциото  Party, но нямам сила този път. Ние живеем на втория етаж и не се наемам да свалям сама количката по стълбите (за сега). Иначе излизаме с таткото и с каката и ццирка е пълен. вчера бяхме в един мол за около 5 часа, които аз прекарах в кърмене, сменяне на памперси и приспиване на врещящо бебе. Добре, аз ли нещо съм нередовна майка, та моите деца все се дерат в количката, та не мога един магазин да разгледам като хората. Сега има много приятни разпродажби, а нищо не успях да купя.  Crossing Arms После вкъщи като взе че се успа това дете, спа повече от три часа, аз се притесних да не му има нещо (не съм свикнала така на спокойствие) и го събудих да ми пореве малко Wink

Бебето го разнасяме и возим в колата в зимния кош, но е крайно време да почнем да си ползваме столчето за кола. В този кош детето се търкаля свободно и ме е страх да не се обърне по корем и задуши (казах ви че имам богато въображение  Crazy).

Няма да ви пиша за колики и кърмене, че стана много еднообразно във форума. Не мога да се въздържа да споделя само, че купих какпките, които Моника спомена, но ощене съм ги давала. Понеже са произведени в Индия, а аз като чуя Индия и ми идва да си измия ръцете, та още имам колебания.

# 333
  • Пловдив
Здравейте и от мен.
Честит месец на Елица   ura
Исках да питам този Бебезан мога ли вече да го давам? Нашия мъник е на 2 седмици. Утре ще ходим и двамата на преглед в Селена и ще питам и там. Той май няма колики за сега ама днес примерно ми е много неспокоен  Confused Буди се по често давам му от гърдата и пак иска. Всеки път ли като иска да му давам? Педито каза като се буди между яденията да му давам водичка ама не се залъгва явно си е гладен хайвана. Ето сега заспа най накрая  Sleeping ще го изпапам  Two Hearts
Още исках да питам. Казаха ми да ходя да си взема акта за раждане след 2 седмици т.е. утре ще ходя ама трябва ли нещо да нося освен лична карта? А за детските на същото място където е еднократната помощ ли се подава?
Носиш само лична карта да за детски се подава на същото място където за еднократната помощ аз направих грешка да ламинирам акта за раждане и като подавах за еднократна помощ ме накараха да го махна.Слагат печат отзад на акта че си взела еднократната помощ акта остава при тях докато вземеш еднократната помощ,дават ти входящ номер с който като си вземеш парите отиваш да си вземеш акта Simple Smile

# 334
  • Варна
Викате да побутнем темата а? Ами хайде! При нас положението може да стане напечено и да вземам междувременно мерки, ама ако се наложи няма да си вадя душата я! Цялата работа е, че съм с двамата цял ден сама. До обед добре - ставаме приготвяме се и до 9.30-10ч сме в морската градина вече. Прибираме се към 12-13ч най-късно. Баткото заспива, а беба нали е проспала разходка се събужда и търси своето. И докато тя заспи - той се наспал. До тук добре, оправям се, издържам на напрежението. Обаче последните час-два преди да се прибере ММ понякога нажежават обстановката. Опитвам се да готвя, чистя или домакинствам, пък кой реве, кой яде, кой иска да играе - лудница. И след като ММ ми съобщи радостната вест за нови промени във фирмата им и щял да се прибира неясно кога, но по-късно, ми призля.. Искаше ми се да устискаме до края на месеца и от септември да пускам баткото на градина, ама ако видя зор, може и по-рано. Така или иначе все повече взех да се убеждавам, че няма да минем без градина. Ами то детето си търси забавление и други деца. Онзи ден сме излезли в квартала предиобед(като никой път) ами то само бебета, прохождащи или проходили, та му беше скучно... Той не че има желание за градина, ама пък се надявам с новите деца и госпожи от септември това да се промени, че иначе не знам.
Бебка пък расте като гъба струва ми се, но ще проверим със сигурност чак началото на септември - тогава ще ни е първата консултация, че ЛЛ е в отпуск. Дано не се налага преди това да се чуваме, но пък ми е спокойно, че човекът каза, ако има нещо да му звъня.
Сега съм в дилема дали да купя и ергораница  boba 4G. Дадоха ни един подарък в брой, та колко му е да ги наместя за хубава носилка. Живот и здраве ще откараме доста в нея, ако се чувстваме комфортно.
Колики имаме, но с капки положението е прилично. Рев с часове няма. Най-много половин час.

# 335
Ето ме и мен, от сутрин до вечер съм  "на тръстиката" baby_neutral Как да не замре темата, като всяка тича подир мъниците (не че те ходят).
Аз сама си разхождам беба през деня, живея на ниско и нямам проблем с количката, вечер с таткото.
Все още не съм ходила на контролен преглед, до колкото помня е 30 дневен срока от изписването. То след ден два си изтича. Утре сме при лекарката на преглед, идва време и за третия ми болничен.
 Сега дебна мъничето да заспи, та и аз да подремна, че вечер заспивам права. Иначе всичко е на шест - папкане, колики (уха!), пълни памперси, още не раздава усмивки, само докато се унася са едни такива сладки ...

# 336
Здравейте, мами! Пиша за пръв път, а иначе не съм пропускала ваш пост. В момента съм в малка/голяма чуденка. На 23.07 се роди бебчо. От няколко дни имаме от време на време колики, но не те ме притесняват толкова. Исках да ви питам дали вашите бебчета повръщат след нахранване. В първите дни си повръщаше по-мъничко, но вчера (може и на мен да ми се струва) повърна повече?! Мисля си,че може и от лакомия да е? Вашите мъници повръщат ли? Confused  Thinking

# 337
Хайде и аз да се включа с един пост, а иначе си ви чета и тук и във ФБ  Wink
за разходките излизам преди обед с моята приятелка и тя е с бебче, и вечерта към 7-8 с ММ. Ние сме на втория етаж, свалям бебка с коша за новородено, а шасито стои в гаража. И ние си растем, кърмим и утешаваме от колики, в сряда сме на консултация и се надявам да сме качили поне килограм. От 3-4 дена имаме явно скок в растежа, тъй като понякога както суче и пуска зърното и почва да плаче, после пак го търси, захапва, пак пуска и така. Иначе всяко заспиване става или върху моите гърди или тези на ММ, общо взето си има неспокоен сън, дължащ се на коликите предполагам. Ами това е за сега от мен  Hug

# 338
Здравейте, мами! Пиша за пръв път, а иначе не съм пропускала ваш пост. В момента съм в малка/голяма чуденка. На 23.07 се роди бебчо. От няколко дни имаме от време на време колики, но не те ме притесняват толкова. Исках да ви питам дали вашите бебчета повръщат след нахранване. В първите дни си повръщаше по-мъничко, но вчера (може и на мен да ми се струва) повърна повече?! Мисля си,че може и от лакомия да е? Вашите мъници повръщат ли? Confused  Thinking

Ами от лакомийка ще да е, и ние повръщаме нарамо понякога по няколко лъжички наведнъж. И понеже се кърмим то оригването е по няколко пъти и всеки път може малко да върне.

# 339
Благодаря за бързия отговор, блускай!   bouquet
И ние сме само на кърма. Като се оригнем (за сега със зор) почти не връща, но ако пропуснем даже и потупване и масажче на гърба не помагат. Сама си го гледам ( с помощ от мама от време на време, но и нейният опит е от преди почти 30 години) и за всяко хлъцване се филмирам  Embarassed newsm78

# 340
Има повръщане, има и "връщане". Май правилото беше- ако разлятото е в легълцето, не се счита за истинско повръщане, ако петното е по-малко от една длан. Лекото връщане си е в реда на нещата- от лакомо хранене, от промяна на позицията. И моята връща, защото малко повече хапва, иска да суче за приспиване, ама то си тече и така малко надминава лимита. После хълца, но не ни тревожи.

# 341
  • Пловдив
Оххх и моят е много лаком и връща понякога повече друг път по-малко хълца от преяждане.Да се оплача и аз,днес от 12 на обяд не спа до 6 плака свива се сух беше яде капки за колики му дадох абе заспа,едва издържах чудех се какво да направя,добре че вече спи дано се събуди и да не го боли нищо,че не знам какво вече да направя.
Лека вечер на всички Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 20:00 от Иванела83

# 342
 Иванела83, точно същото ни се случва и на нас.  Sad Като го гледам как се мъчи сърцето ми се къса. Confused

# 343
  • Пловдив
Авенсис,вземи си и удостоверение за родените от теб деца като взимаш акта.Ще ти трябва за еднократната помощ

Мира,с две деца определено си е хард.Моята не спи следобяда и шанса за полягване е 0,дори бебето да спи.Страх ме е да я оставям сама да вилнее,а аз да спя.Таткото още си е вкъщи и се справяме,но скоро и аз ще захапя дървото като остана сама с двете

Лейди Ейприл,браво на теб.Справила си се с натиска.Понякога докторята може да са голяма напаст.

Стълбите с количката ги взимам на задни гуми и не вдигам количката изобщо.Нищо тежко не вдигам,освен бебето.Пазенето след операция не е шега работа.Знам,че понякога нямаме избор,но е хубаво да се пазим

Измислете и споделете индианските имена на вашите бебенца,да се посмеем.Нашата втора госпожица от Василена вече е Кисилена  Joy Пасва й идеално това име.На галено-Кисиленчето

За коликите помага-вибриращ шезлонг и слагане по корем на бебето върху вашия корем.Ако и подрусвате лекичко,съвсем добре действа.Ако не сте ги опитали тези неща,опитайте

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 22:23 от ♥Elfita♥

# 344
  • Пловдив
Авенсис,вземи си и удостоверение за родените от теб деца като взимаш акта.Ще ти трябва за еднократната помощ
На мен не ми искаха удостоверение за родените от мен деца в ГРАО ми казаха че вече не искат такова удостоверение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт