Отговори
# 390
Здравейте и от мен, четох много теми по въпроса, може би и много съм пропуснала. Вчера си взех резултата от цитонамазката 3А група. Отидох веднага за втора цитонамазка при Начев в МД. Прегледа ме с колпоскоп. Взе цитонамазка, реши че се налага да се вземе и биопсия. Чакам резултатите след една седмица. Каза ми, че имам раничка на шийката на матката и при всички случаи се налага горене с лазер. Но биопсията щяла да покаже дали ще мине само с лазер или ще се наложи операция. Моля ви, някой ако е минал през това конкретно да ми даде мнение и за лекаря и за процедурата. Вече имам едно раждане. Човека ми каза, че е навреме и всичко е поправимо, но сигурно няма да мога да спя докато мине всичко.
Успех на всички!

# 391
  • София
За Начев от Майчин дом съм чувала само добри думи. Нямам лични впечатления.

# 392
Здравейте, момичета! Днес пристигнаха резултатите ми от течно-базираната цитология и ми е много притеснено. Моля ви, помогнете ми да ги разчета, тъй ката часа ми за гинеколог е чак другата седмица!

Течно-базирана цитология
Качествен ДНК анализ - PCR/real-time PCR

Забележка: Кръв, интермедиерни сквамозни клетки, койлоцити без атипизъм. За проследяване!
Наличие на клетки от трансформационната зона, Кръв
PAP IIB
1. АБНОРМАЛНИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ
    - Плоски епителни клетки
        * Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1

# 393
  • София
А сега да видите шах. Днес бях на преглед при Станков (напомням ЦИН 2). Гледа ме човекът и нещо си мърмореше под мустак. Поиска да види снимките от последните колпоскопии, правени юни и август, пак при него. И... ситуацията при шиййката се... подобрява. Shocked Сега иска друг човек да ми види стъкълцата и да пусна HPV, но не типизация, а някакви стойности.  newsm78 Доколкото разбирам това, което вижда на колпоскоп, не му се връзва с ЦИН 2. Да видим дали ще се размина с конизацията.  Rolling Eyes

# 394
  • София
Напълно е възможно. ЦИН 1 и ЦИН 2 често претърпавят обратно развитие.
Сега какво следва?

# 395
  • София
 Hug Ще нося стъкълцата да ги погледне още някой, ще пускам HPV но не типизация, а някакви стойности, не разбрах дали и друг лекар ще ме гледа в Шейново.  Rolling Eyes И явно след това ще решим, дали няма да ме пуска да забременявам.  Praynig

Само да си взема стъкълцата и отивам

# 396
Здравейте, момичета! Изчетох първа страница и утре ще продължа да чета, но тъй като скоро пак сме на преглед ще си позволя да разкажа моята история и ако някой има желание може да ме посъветва.
Скрит текст:
От около 12 годишна имам "бяло" течение, с какви ли не различни видове гадинки през годините, което обаче не беше лекувано както трябва и се превърна в хронично. Наскоро обаче се сблъсках и с друг проблем - кондиломите. По съвет от форума се насочих към д-р Еленчев в "Надежда" София. Не знам дали сте чували името му, но този доктор се слави като едно от светилата на плевенската онкология. Като такъв той не беше сигурен дали това са кондиломи и хайде да пуснем биопсия. За всички други изследвания от там нататък съм съгласна, но това  беше пуснато само за пари. Разбирам да се чуди дали със сигурност са кондиломи, а не папиломи или др., но при положение, че брадавиците са ясно различими, да се "чуди" дали не от структурата на срамните ми устни...За да ми вземе биопсия, трябваше да резне кондиломче, уж едно... И хоп без упойка, без нищо на няколко пъти изряза всички от едната страна.  #Crazy Аз не съм от най- тежките случай - имах само 5-6 от едната страна и толкова от другата, но това си беше пълна касапница и дори не ме попита, дали искам.
При този първи преглед д-р Еленчев ми взе и микробиология. Резултата стафилококи и кандида. На втория преглед след като излезе резултата, че са кондиломи(уж ги изряза набързо и от другата страна, но като се прибрах вкъщи се оказа,че не е изрязал всички) пак ми взе биопсия, за да я изпрати за ДНК- анализ. Той излезе отрицателен за опасните шамове. При колпоскопията обаче видя изменение на шийката и взе биопсия и от там. Диагнозата ми е Цервикална интраепителна неоплазия CINI. Не знам дали е важно, но в изследванията пише още "Хистологично: ектопия с плоскоепително заместване.Тежък хроничен цервицит с обостряне. Многослоен плосък невроговяващ епител с CINI." Цитонамазка не ми беше направена, но последната от 2013 беше ПАП2.
Д-р Еленчев каза, че в най-кратки срокове трябва да се обгори. При въпроса ми как ще стане това, отговора беше " а лягаш ей тука и за 5 мин ще обгорим. Точно тази негова припряност, примесена с грубо отношение, което бих изтърпяла ако бях сигурна в лекаря, ме отказа му се доверя( да не се окаже после, че от бързане си е свършил отново работата наполовина).Това се случи юли месец.
Сега след почти 6 месечно чакане, най-накрая ми дойде часа при доктор Илия Карагьозов. Минали са 4 месеца от предишните изследвания и предполагам, че сега доктора ще ми пусне нови. Надявам се на чудо и да си е изчезнало, но въпросът ми е при положение, че съм нераждала, кой метод на обгаряне мислите, че ще е най-щадящ? С киселина/ток/лазер...
P. S. И още нещо ме кара да се съмнявам в компетентостта на Еленчев. Според него "раничката е причинена от кондиломите". Само че преди няколко дни с мъжа ми бяхме при кожен лекар, които каза, че кондиломите и раничките не се предизвикват от един и същ щам. Възможно ли е в такъв случай, раничката да е резултат от дългогодишното течение. Не знам вече какво да мисля  newsm78

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 02:05 от danifv

# 397
  • Варна
danifv за моята раничка лекаря ми каза, че се е появила заради възпаление Peace

# 398
  • София
Привет,прекрасни Simple Smile
Изпуснах ви но ще ви попрочета   HugАз съм добре... Радвам се на живота,гледаме се с дечицата и така:)

# 399
  • Инсбрук
danifv,
понеже си имала течение от доста ранна възраст, както беше и при мен, та на мен преди години доктор ми каза, че раничката може и да е по рождение. После имах и кондиломи, третираха ги с някакви мазила и изчезнаха. Относно роничката ми бяха казали, че е хубаво да изчакаме да родя и тогава да се гори. Е аз съм на 39 и още не съм родила /живот и здраве ще се случи през февруари/, но ми откриха Пап 4 и ЦИН 3. Наложи се конизация по време на бременноста и най вероятно ще правя втора такава след нея.
Та моят съвет е каквото и да избереш да го правиш навреме, няма значение раждала ли си или не. Оказа се, че раничката съвсем не е така безобидна, както си мислех и ме уверяваха.
Успех   bouquet

# 400
  • в Низината
Здравейте, момичета!
Знам, че някои от вас са ходили при Дянкова, та моля ви да споделите дали сте доволни. За нея съм чувала неща и в двете крайности, та малко се колебая. Иначе мисля да я посетя, да чуя още едно мнение. В Онкологията ли преглежда? Предполагам, че за часове се чака много...

danifv, по отношение на горенето, аз съм чувала много противоречиви мнения. Питай и Карагьозов, когато отидеш при него. Сори, че не съм много полезна!  Confused

# 401
  • София
Някой има ли мобилен телефон на д-р  Станков, че се бяхме азбрали да отида до края на седмицата в Шейново със стъкълцата, а тях ще мога да ги взема чак следобяд. Искам да разера другата седмица кога ще е там newsm78

# 402
  • София
Здравей, за ходя при доц.Дянкова даже днес сам на преглед.Тя има частен кабинет на ул.Г.Павлов "21  не работи със здравната каса само за преглед взима 40лв в онкото не съм ходила но съм чула , че и там взима пари.Аз сам доволна, но това е само мое мнение.Етинственото нещо което не ми харесва , че не дава никакъв документ и подробно описние на прегледа  само ако има цито или снимки от ехо.

# 403
  • в Низината
Как така не дава документ?  Crossing Arms Ти като й го поискаш, тя какво ти отговаря?
Всеки лекар е длъжен да издаде лист от прегледа.

# 404
Здравейте момичета,скоро не съм влизала.Имам едно питане.Преди 6 месеца ми правиха конизация,причината беше карцином ин ситу.Резултата изрязано до здраво.Миналата седмица ходих на профилактичен преглед и доки пак видя нещо,взе отното биопсия.Днес влязох да видя дали е готов резултата и попадам на това-папиломатозен покривен сквамозен епител с паракератоза,огнищно- групи коилоцити.Моля ако някой има представа малко да разясни,че ще се побъркам от притеснение.Направих много изследвания-За ЧПВ-всички отрицателни,хламидии-отрицателни,микоплазми и уреоплазни също отрицателни,само една гъбичка ми е положителна кандида албиканс.Моля Ви за помощ.Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт