Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 353
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • bad@ss
Между две пранета, успях да намажа и боклука  Mr. Green
Скрит текст:

Да, снимките са кошмарни... Черно + злато. Добре.
Сега искам да го "патинирам". Можеше да го позамърся с черно тук-там, ама искам със зелено. Идеи? Има ли някакъв готов препарат, боя, лак, нещо?  Blush

Лабрексче, и на мен са ми голяма слабост четириногите  Heart Eyes

# 121
Кога успя, браво на чевръстото момиче Heart Eyes
Аз цял ден махам тапети, изморих се Blush

# 122
Здравейте! Попаднах на темата т.к. искам да "подновя" 1) Едно мноооого старо детско легло - от тези с металните табли и плетени мрежи (в момента е боядисано с бяла блажна боя) и 2)Едно ученическо бюро - беше светло, преди години го намазах с тъмен лак, но сега пак му е време да отиде в стаята със светли мебели. Не съм особено сръчна, не съм и много богата на идеи, и най-важното - иска ми се нещата да станат бързо, с минимум усилия. Попрехвърлих темата и някои от старите, но....мноооого сте работни (страхотни неща правите!) и много пишете, така че  - сигурно информацията я има някъде, но не можах да попадна на точното място.  Ако не ви се отговаря, може ли конкретен линк към някоя страница? И така: 1) Бихте ли препоръчали боя за леглото (притеснението ми е да не е отровна, ако дребосъкът започне да си точи зъбите в рамката) 2)Има някаква техника с латекс за бюрото (доколкото разбрах - може да се мие след това). Ако съм разбрала мога да мина и без шкурене? И редът е обезмаслител, боро контакт, латекс на водна основа, някакъв лак.?Но ако някъде е описано по - като за невежи, с детайли ще се радвам на препратка. Иначе очаквам нещо да не се получи! 3)  Стаята  е с мебели в цвят  бук, с оранжеви акценти. Приемам идеи за цветово решение на бюрото - не ми се иска да е чисто бяло. Не възразявам и да е в 2 цвята...Ако някъде сте поствали картинки, може ли препратка и към  тях. 4)Стените на въпросната стая са кремави. Нещо си мечтая за бледозелено (по-скоро жълтозелено), но се колебая как би стояло с оранжевото....Благодаря ви предварително за съветите и идеите!

# 123
Аз купих всичко необходима за звяра на бабет и ще се захващам. Ще я боядисам бяла, а за кантовете се чудя. Любимият й цвят е оранжев и всички акценти в стаята са оранжеви. Ох, как да направя оранжеви кантове? Няма ли да бие на детска стая? Секцията има много рафтове, запълнени с книги. Иска ми се да ги махна, но толкова рафтове с какво да ги запълня  newsm78 Мислих и гърба на рафтовете да боядисам с цвета на кантовете, но това оранжево... Дайте съвет. Praynig
Как да ви я покажа, като е страшна... Simple Smile

# 124
  • bad@ss
Не, недей Simple Smile В стаята сигурно вече има достатъчно оранжево  Simple Smile

# 125
 Laughing
Говоря за чудо от стена до стена и от под до таван. Средната част е изцяло с рафтове. Стаята е с бели стени. Дали няма де е много болнично? Иначе има оранжев диван, оранжев килим и бяло перде с оранжеви цветя. Laughing

# 126
Позволявам си да изкажа мнение. Бяла библиотека пълна с книги покриваща  цяла стена не изисква никакви кантове за допълнително раздвижване на интериора. Сама по себе си вдъхва много живот и атмосфера. дори в изцяло бял интериор. Ако се разходиш малко назад в темата ще намериш много линкове дадени от момичетата за подобни бели интериори с чудесни бели библиотеки покриващи цели стени. Желая ти успех и съм сигурна, че баба ти много ще хареса крайния резултат. Всеки харесва разнообразието, особено, ако е изработено от някой друг.

# 127
  • София
Рали, според мен ще е добре само в бяло секцията..Ти после така или иначе ще я запълниш с цветни акценти по рафтовете, да не стане много шарено с това оранжево.По-добре изчистенко.. Mr. Green

ЛуДната Соната, много си бърза...  Simple SmileГоляма си майсторица, интересно се е получило.. Peace

П.П mumbas, писали сме заедно.. Peace

# 128
Оранжево се комбинира успешно с кафяво, което може да е в текстила Simple Smile ако имате възможмост - стените в цвят, ако не, на по-късен етап, но при всички случаи имайте предвид, че двуцветни мебели ангажират повече! Дайте снимка, за да получите адекватни предложения от които да изберете или да ви ориентират. Не изпитвайте неудобство, удоволствието да сътвориш нещо от развалина е неописуемо и несравнимо-факт в който сигурна съм ще се убедите лично  :peace
За протокола: време е да се представя-казвам се Милена, 37г.,омъжена,с две момчета на 12г и на 7г,безработен на този етап икономист, разполагащ с достатъчно свободно време да се грижи за къща, деца... и да твори Simple Smile

# 129
mumbas , Сърчице*** , много ви благодаря! Ще я боядисам в бяло. Ако баба ми иска пак нейното оранжево мога да боядисам и в последствие.
Мимозка, то да е някакво нормално оранжево е добре, но си е направо крещящо. Тава харесва и като се сетя, как съм кръстосвала София да й търся точно такъв килим.. #Cussing out Утре, като отида на работната площадка ще снимам и ще ви я покажа.
Баба ми не е съгласна с боядисването, а аз искам и знам, че ще й хареса. Та днес й се обаждам да подготвя малко почвата /извън БГ е в момента/. Казва ми - Имам един кашон с кълбета /прежда/ в гардероба, да не го изхвърлите! Питам я за какво са й, но тя настоява и аз обещавам. Явно не ми се довери и пак ми се обажда след половин час. - Аз исках да е изненада, като умра ама ти ме принуждаваш да кажа. В кълбетата съм намотала пари и каквото ценно имам, за да ви зарадвам, като умра. Shocked А защо си е мислела, че като умре /Да е жива и здрава! Heart Eyes/ ние ще седнем да развиваме кълбета....... Извинявам се отклонението.

# 130
Мимозка, всъщност ти не си безработен икономист, а упражняваща най-тежката професия- майка и домакиня round the clock 24/24/7/7/365/365. Без отпуска и национални празници. А творенето ти е просто в кръвта. Подозирам, че то ти е глътката въздух и малкото бягство от задължителната програма.

# 131
  • София
   Добре, че не си я изненадала съвсем като и изхвърлиш нещата, че тогава и удар можеше да получи жената  Mr. Green То затова не се изхвърля нищо без човека на когото е пък и някак си ми прозвуча гадно това за книгите - жената може да си иска книгите, да си ги обича и да си ги чете.  newsm78

# 132
Между другото аз освен всичко мпга и да плета/вкл. И по модели от списания/ та в този ред на мисли също като баба ти имам мнооого кълбета, от които в последно време обмислям дали да не си направя фъкани пътеки за спалнята  Rolling Eyes така, че не изхвърляйте нищо за което може да дойде момент да съжалявате  Crazy

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 21:03 от mimoza7710

# 133
  • bad@ss
Rali_buba, сещам се за каква секция говориш  Peace Аз такава у майка ми преправях. Ама само вратичките на шкафовете с фолио облепих и смених дръжките. Хубаво стана, но не мога да покажа в момента.

Стана ми много смешно заради кълбетата.
Навремето майка и вуйчо изхвърлиха две гарсониери в една кутия от халва  Joy

# 134
mumbas , Сърчице*** , много ви благодаря! Ще я боядисам в бяло. Ако баба ми иска пак нейното оранжево мога да боядисам и в последствие.
Мимозка, то да е някакво нормално оранжево е добре, но си е направо крещящо. Тава харесва и като се сетя, как съм кръстосвала София да й търся точно такъв килим.. #Cussing out Утре, като отида на работната площадка ще снимам и ще ви я покажа.
Баба ми не е съгласна с боядисването, а аз искам и знам, че ще й хареса. Та днес й се обаждам да подготвя малко почвата /извън БГ е в момента/. Казва ми - Имам един кашон с кълбета /прежда/ в гардероба, да не го изхвърлите! Питам я за какво са й, но тя настоява и аз обещавам. Явно не ми се довери и пак ми се обажда след половин час. - Аз исках да е изненада, като умра ама ти ме принуждаваш да кажа. В кълбетата съм намотала пари и каквото ценно имам, за да ви зарадвам, като умра. Shocked А защо си е мислела, че като умре /Да е жива и здрава! Heart Eyes/ ние ще седнем да развиваме кълбета....... Извинявам се отклонението.
Мда... Освен това родителите ми не ме пуснаха да уча в художествено учишище след 7-ми клас, така, че от време на време си изпитвам лична нужда да творя. Останалото се приема като даденост мисля не само при мен Sad

Общи условия

Активация на акаунт