Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 351
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
О, нищо не смятам да изхвърлям. Все пак съм в чужда къща и нещо, което не е ценно за мен, за нея вероятно е безценно. Още по-малко бих изхвърлила книга. Мисля да прибера част от тях понеже са прекалено много и повечето в недобър вид. Мисля да оставя здравите, а другите да сортирам в кутии, като направя списък, към всяка кутия, за да ги намира лесно. Търсих варианти за подвързване, но ми предложиха цена от 9 лв. на брой, а става въпрос са над 3000 книги. Исках идеи и в друга тема, но засега нямам идеи.

# 136
Мимозка, самородният такъв огин трудно се одържа. Защо не се замислиш да си направиш малка лична творческа колекция от плетива? Помисли си - може и да има хляб в тази идея. Аз съм с 2 леви ръце в плетенето.
Рали-Буба замисляла ли си се, че сама можеш да подвържеш книгите с подходящи платове или хария. Има в интернет технологията. Някъде я бях срещала. Иска се само време, търпение и както във всичко,което правим - много любов. Успех с боядисването.

# 137
Мимозка, самородният такъв огин трудно се одържа. Защо не се замислиш да си направиш малка лична творческа колекция от плетива? Помисли си - може и да има хляб в тази идея. Аз съм с 2 леви ръце в плетенето.
Рали-Буба замисляла ли си се, че сама можеш да подвържеш книгите с подходящи платове или хария. Има в интернет технологията. Някъде я бях срещала. Иска се само време, търпение и както във всичко,което правим - много любов. Успех с боядисването.
Колекция?! Вече няма къде да ги съхранявам  Stop Отдавна започнах и дълго работех поръчки за частни лица, но това удоволствие не е достатъчно платено, а ръцете болят и отичат... Реших, че ще правя уникатчета само и единствено за себе си, но с дрехи се напълних, та взеха да ми се въртят други проекти в главата  Heart Eyes

# 138
mumbas , ох, много съм ги мислила тези книги. Първоначално мислих да са с едноцветно фолио, но няма да стоят естествени. Опитах една да я облепя с плат и ползвах С200. Плата не беше тънък, но като изсъхна си личаха следите от лепилото. Предложиха ми с тапет, но пак не си го представям добре. Ако може поне видимата част т.е. гърба на книгите да преправя, че повечето са именно с липсващ гръб.
Мимозка, попадала съм на блогове "Handmade" /български/, които същевременно са и онлайн магазини. Пазарувам много често от тях. Обикновено излагат нещата, които правят и при поръчка се изчаква да ти го направят отново, тъй като вече са продадени. Все повече хората се ориентират, към ръчно направени неща и бягат от еднотипните, фабрични. А ти с твоя талант....

# 139
Рали, да, ще погледна, но нека малко захлади, да приключа започнатото това лято,  а и децата да тръгнат на училище  Grinning Благодаря за идеите момичета! Толкова неща искам да направя и имам толкова идеи за осъществяване, че две ръце и цял един живот едва ли ще ми стигнат  #Crazy

# 140
О, нищо не смятам да изхвърлям. Все пак съм в чужда къща и нещо, което не е ценно за мен, за нея вероятно е безценно. Още по-малко бих изхвърлила книга. Мисля да прибера част от тях понеже са прекалено много и повечето в недобър вид. Мисля да оставя здравите, а другите да сортирам в кутии, като направя списък, към всяка кутия, за да ги намира лесно. Търсих варианти за подвързване, но ми предложиха цена от 9 лв. на брой, а става въпрос са над 3000 книги. Исках идеи и в друга тема, но засега нямам идеи.

БРАВО НА БАБА ТИ!!! Толкова много книги.
Аз някога (2000 годна) подарих 1500 тома на Софийската библиотека. Бяха приети с голяма благодарност. Като се прибере баба ти можете да обсъдите кое иска да запазите...а останалота дайте някъде. Така няма да стоят в кашони НЕЧЕТЕНИ и да заемат място.  Все пак 3 000 броя...са огромна библиотека; винаги ще има нещо, което да се махне.

# 141
Здравейте и от мен! Отдавна ви следя, но сега ми се прииска да се включа "на живо" . Темата за книгите ме провокира. В апартамента на дядо ми(който отдавна не е между живите) пазим също една огромна библиотека, в която едно от най-ценните неща е Пълната (56 тома) Болшая советская енциклопедия от 195 и някоя си година, не помня вече. Това са едни дебели томове с кожена подвързия и цветни илюстрации, в които по времето, когато нямаше чичко Гугъл, намирах това, което търся. Много са ми скъпи, но заемат твърде много място и на практика вече са ненужни , та обмислям вариант да ги подаря на някоя библиотека. Трябва да задвижа нещата, може би някой по-малък град или някое училище, за да им се зарадват:)Приемам съвети. За другото, след малко...

# 142
Valy_bl, имам по-новото издание на енциклопедията (1970, 30 т с червени корици) и също трябва да се отърва от нея. Опитах в руското училище, кварталната библиотека, софийска градска библиотека, библ. на БАН, Продавалник (за 50 лв за всичките томове), в библиотеката в едно малко градче (откъдето е родом мъжа ми). НИКОЙ не я иска! Едно момче от сергиите на пл. "Славейков" ми каза: "Г-жо, всяка година издават обновено издание на диск. На кого му трябва старото хартиено?". Така че решението е за вторични суровини  Sad.
Моля, няма ли някой да ми помогне с линк към пребоядисването на лакирани мебели с латекс?

# 143
pipelot ,благодаря, макар че това доста ме разочарова.
   И аз имам питане: След ремонта в спалнята, се оказа че старият гардероб тотално е сдал багажа и не може да поправи( не му се отваряха плъзгащите врати). Майсторите казаха, че е по-добре да го разглобим, да си вземем нов и да решим какво да правим със плоскостите на стария. Те са здрави и запазени, доста са и ми идва наум идеята да ги дам на някой майстор-дърводелец, който да ги нареже , кантова и сглоби по мой модел. Мислите ли, че това е изпълнимо? Бих могла да си измисля няколко малки етажерки и гръб(или лице) на един гардероб, който замислям за затваряне на вратата на кухнята.

# 144
  • София
pipelot и аз четох тази технология с латекса в по-старите теми, но предпочитам боя. С две думи пак - шкурене, миене с обезмаслител, после Бороконтакт и първа ръка водоразтворима боя. След 24 ч. втора ръка, после ако е необходимо следваща - след половин ден за по-сигурно изсъхване  Peace

# 145
valya_bl идеята ти е добра и може да се реализира, но много малко дърводелци биха се навили, особено сега когато всеки извършва ремонти и са заети. Ако имаш възможност изчакай зимните месеци и говори с тях тогава.

# 146
Абе как покривате с бял латекс този бороконтакт - аз всеки път си късам нервите с тва розово Sad

# 147
Здравейте и от мен! Отдавна ви следя, но сега ми се прииска да се включа "на живо" . Темата за книгите ме провокира. В апартамента на дядо ми(който отдавна не е между живите) пазим също една огромна библиотека, в която едно от най-ценните неща е Пълната (56 тома) Болшая советская енциклопедия от 195 и някоя си година, не помня вече. Това са едни дебели томове с кожена подвързия и цветни илюстрации, в които по времето, когато нямаше чичко Гугъл, намирах това, което търся. Много са ми скъпи, но заемат твърде много място и на практика вече са ненужни , та обмислям вариант да ги подаря на някоя библиотека. Трябва да задвижа нещата, може би някой по-малък град или някое училище, за да им се зарадват:)Приемам съвети. За другото, след малко...

малко идеи за книги със сантиментална стойност
http://www.comfort.bg/bg/%E8%ED%F2%E5%F0%E5%F1%ED%EE/view/2408.html

като опора за маса
Скрит текст:

като нощно шкафче
Скрит текст:

или ги дари на някой музей  newsm78, библиотека ....

# 148
 Glamur , смятам точно така да направя, и без това вече ми писна от този ремонт, нека си почина малко и в началото на зимата пак ще мисля за новите идеи:) А и за книгите интересни идеи, особено масичката LaughingМного идейно! Етажерките и преди съм ги виждала , наистина са много оригинални.
Имам и два стола, тип "виенски", единият от които реших да "пременя" с декупаж.Стана много красиво като за първи път, но не бях прочела , че основата е хубаво да е бяла и сега почти не се забелязват цветята. Мисля и двата да ги боядисам в бяло. Дали направо с боята върху декупажа
ще стане? И с каква боя, може би акрилна? Мисля, че няма нужда от някакъв грунд, но знам ли, вие сте  по-наясно, сигурно знаете по-добре. Тези столове са тъмно кафяви, с релефни фигури по тях, не са лакирани. После върху бялата основа пак ще пробвам декупаж, купила съм си десетина стрхотни салфетки:)

# 149
  • София
   Я първо ги снимай столовете - това, че е незабележимо може да е по - добре. Аз много харесвам декупаж сам за себе си, но в интериор ми е много шарено и натоварващо...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт