Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 449
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Сърдечно благодаря, Ружа!  Hug
Видях ти красотите, стра-хот-ни!  Heart Eyes Аз също имам подобни мебели, но ще видя как и дали ще рискувам... може би да, но след време, като надобрея  Blush

Благодаря  Hug
Сега се сещам, че съществено трябва да се поправя. Не съм ползвала грунд. Домързя ме, не ми се мърляше, а и допусках идеята да не търся плътно покритие на боята. Нямам опит с грунд за мебели. При мен хвана яко и без грунд.
Иначе работата е увличаща. Иска се само търпение  Simple Smile

Аз пък съм намислила, че не искам в хола да има маса, а нещо средно между маса и отоманка. Т.е. нещо, на което по-скоро се вирят крака, отколкото се яде Simple Smile Намерила съм една маса, която вече е само на рамка. нещо такова
И сега умувам как точно да я обезобразя Grinning
Дори се колебая дали да използвам за рамка точно тази маса, но пък мебелите ми са с характерни дървени извивки и ако е в друга геометрия ще се карат  newsm78
Иначе идеи за отоманка вместо холна маса има страшно много и все хубави.

# 331

Ружа, аз, понеже съм консерва, явно, и не мога да харесам тия масо-отоманки (или маса, или отоманка), та да питам що ше разсипваш хубавата маса сега? Я каква е красотичка! Laughing
Шегувам се, давай, префасонирай и показвай, със сигурност ще е поредния ти шедьовър!  bouquet Аз съм в абсолютен застой и само разглеждам темичките, белким ме навести музата!   Mr. Green

# 332
Помоооощ!
Чета ви редовно, но това съвсем не означава, че не действам Simple Smile
Имам проблем:Наложи се инцидентно да сменим тръбите за обратните води в банята и от там се започна.... Банята е на около 40г.,но към момента не мога да къртя из основи Sad
Сменихме тръбите, купихме нова тоалетна, махнах една винкелна преграда и дървен бойлер, взех едно тъпо шкафче, излъсках фаянса до колкото мога и дойде ред на боята. Избрахме зелено... Не ме питайте-не знам защо... ММ Намаза тавана и част от стените и ооооо! УжасТ! Отврат! Измих до колкото можах стените, а тавана не мога да достигна.
Моля, дайте идея за наситен ненатрапчив цвят подходящ за баня, без бяло! Плочките на стените са бели, а на пода нещо от сорта на керемидено-кафеникави.
Притеснена съм,  а ММ тотално се изнерви... Знам че не съм първата и един ствена на която се налага да пребоядисва след фал, но чувството наистина е.... Повече от ужасно....
Ще съм благодарна на всякакви насоки и знам, че накрая ще го докарам до нещо що годе прилично на този етап и с минимум разноски, но в момента ми иде да взема 2 патлака и да се гръмна!
Ееех, ако имах едни 3-4 хилки да изкъртя из основи... Еееехххх... Мечти....

# 333
  • Русе
Момичета, някой да има излишна стара дървена закачалка? ето такава
http://photo-zona.net/images/user7792/album21872/large/128881064 … tjq2177_Viena.JPG

# 334
Имам, но я разфасовах... За кво ти е тая закачалка? Писнало ми е да я гледам...

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 22:12 от mimoza7710

# 335

elan,Какво смяташ да правиш от нея, ако не е тайна? Някаква интересна идея ли имаш? Сподели...

# 336
  • Русе
трябва ми основно за кърпи в банята - имам една ниша зад вратата, в която се трупат всякакви боклуци - кофи, порцали и др.  и всичко е на вън. А не искам да дупча за закачалки, а и са ми грозни. Шкафчето под мивката е дървено с подобен стил и ще ми се върже идеално с преправки разбира се. Иначе идеи много. Лошото е че жилището ми е 50 квадрата релна площ  с 3 стай и кухня към хола в отделна ниша - смятайте, по колко квадрата са стаите. Simple Smile и всяка е с различен стил. Спалнята както се видя е без стил, но и там до сега само се спеше - искам да си преместя офиса от хола - там, че да не се вижда и тази цигания.Simple Smile

# 337
И аз имам такава закачалка, по- скоро е като втората на картинката и май има гадинки Mr. Green

подобна за зад вратата ще ти свърши ли работа- без дупчене
Скрит текст:

# 338
Teзи закачалки са много удобни в случаите, когато вратата се отваря навътре. Нашата на банята обаче се отваря навън и такава закачалка няма как да се постави. Аз също се чудя каква да сложа в банята без дупчене , а и да е по-оригинална.

# 339
http://photo-zona.net/images/user7792/album21872/large/128881064 … tjq2177_Viena.JPG
Аз имам такава закачалка, но е счупена. Стои изправена, но се клати и някои елементи са повредени. Мога да снимам, ако се интересуваш и ако я искаш, ти я харизвам.

# 340

не мога да харесам тия масо-отоманки (или маса, или отоманка), та да питам що ше разсипваш хубавата маса сега? Я каква е красотичка! Laughing

Heart Eyes

Идеята е да бъде по-скоро като табуретка за пред телевизора, но и всичко в едно, за да не стане като вехтошарски шоурум, ако събера маса + табуретки  newsm78
Приемам акъли всякакви, защото още размишлявам. Тези, които ми харесват, няма да ми пасват съвсем.
Има и как се прави тапицерията, но това май ще дам на майстор... след като измисля в какъв цвят искам.  newsm78 

Моля, дайте идея за наситен ненатрапчив цвят подходящ за баня, без бяло! Плочките на стените са бели, а на пода нещо от сорта на керемидено-кафеникави. 

Морско синьо като това?

Скрит текст:

От тук

# 341
  • София
...
...
Всеки цвят става за баня. На вилата е огромна банята и имаме плочки само на пода. Стените са в този цвят http://podove.biz/?s=tehnologii/ral  Цвят 3022. Първо исках № 2012. Боята е акрилна, тонирана по каталог. Таванът е бял. Плочките са като при теб. Само не разбрах, какво ще боядисваш? Тавана и част от стените ли?

# 342
  • Русе
Аз имам такава закачалка, но е счупена. Стои изправена, но се клати и някои елементи са повредени. Мога да снимам, ако се интересуваш и ако я искаш, ти я харизвам.
Снимай, моля те. И ако ми върши работа ще те лиша от присъствието и. Simple Smile

# 343
Благодаря за идеите, момичета!
Днес се събудих с идеята, че щом и двамата сме избрали точно това зелено от раз, нЕма му се дам!
Току що приключих с вапцането и всичко отново е зАленоооо  Sick Sick  Sick

Плочките са на височина един бой, от там нагоре стените и тавана са.... Вече знавте какви  Mr. Green
Обмислям едни щури идеи да разведря нещата и дано се получат Praynig
До сега няма случай в който да осъществя първоначалните си идеи. Винаги всичко решавам в процес  Joy предизвикателствата ме карат да мисля и дано музата не ме напусне преждевременно, че тогава ще стане страшно...

# 344
Снимай, моля те. И ако ми върши работа ще те лиша от присъствието и. Simple Smile
Доста е ошмулена и й трябва доста работа за да се приведе в някакъв вид, ама...
https://www.dropbox.com/sc/1veamudkblzo114/AABar_O2mvkC3s3mYOmcDzqea

Общи условия

Активация на акаунт