Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 477
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
здравейте
искам да претапицирам един стол  и да го лакирам
задължително ли е свалянето на стария лак или отгоре да лакирам

# 316
Благодаря за съдействието!   bouquet
Аз съм си за подценяване, защото не съм правила досега такива неща. Довечера ще изгледам вариантите и пак ще досаждам.  Laughing И за всеки случай да споделям, че съм от София.  Laughing

# 317
  • Русе
Благодаря за съдействието!   bouquet
Аз съм си за подценяване, защото не съм правила досега такива неща. Довечера ще изгледам вариантите и пак ще досаждам.  Laughing И за всеки случай да споделям, че съм от София.  Laughing

Сори Съпружка, мнооого си далеч. Човек никога не е за подценяване - може да не подозираt какво се крие в теб. И на мен това легло ми е първото, но като се заинатя..... Реших, че ще им докажа, че ще го направя без пари. Дори и да му направя шкаф пак ще ми излезе не повече от 100 лв., а ми искаха 1500лв за такова, но с механизъм. Не знам колко тежи, но 14 годишната ми дъщеря го вдига и сваля без проблем. Мислех да го укрепя допълнително за стената, но не виждам причина - много е стабилно.
А кажи на една жена, че не може нещо и гладай какво става. Сега имам цяла свободна стая - УРА.Grinning

# 318
  • София
    elan обясни, моля те по - подробно какъв е механизма за изправяне и задържане за стената, защото и аз си мисля за вдигащо се легло.

# 319
  • Русе
механизми се продават готови - за мен са много скъпи. Аз съм го измислила(незнам дали има правено такова - мой патент Grinning) и направила така: страничната дъска на леглотосъм запазила от старото. запазила съм и рамките, на които лежеше матрака. рамките са захванати една за друга(една до друга с шест болта за здравина при вдигане). Едната рамка е захваната за страничната дъска също с шест болта. от страни на страничната дъска има монтирани колелца. Де факто като вдигнеш леглото от едната страна то се претъркалва на колелцата и ляга на страничната дъска, поради тази причина и не е много тежко, е не е леко като с механизъм с амортисьори, но за мен не е проблем. А ако има и мъж в къщи, който да го вдига съвсем няма да има проблем.
Ако не съм обяснила добре ще снимам.

# 320
  • София
   Мерси! Горе - долу разбрах (аз си правя почти всичко сама  Mr. Green ) ама няма ли опасност да се плъзне цялото легло на обратно от тежестта и да се захлупи с дъното нагоре  newsm78 Има ли някакъв ограничител на пода и нещо държи ли го право за да не пада ако се бутне като е до стената?

# 321
  • Русе
Няма никакъв такъв вариант. колелцата са само от страната където е връзката между дъската и рамката. на първата снимка се вижда от вътрешната страна до стената. може да си пробиеш стената и да сложиш дюбел с ринг и един от страни на рамката и за ги завържеш с въже или да сложиш кукичка ако се притесняваш.
Аз мисля да сложа и подложки в ъглите на рамките и на дъската от другата страна от пресован фибран защото се повдига на около 2мм от колелцата и да не се натоварват връзките че ММ е малко тежичък, но не е задължително.
А, и колелцата всъщност са от стопери за врата - не намерих такива малки колелца без обков, а с обков са по 3-5лв. и повечето са пластмасови, а аз исках да са гума или както в случая каучук, за да не дере по ламината

# 322
  • София
   Мерси - разбрах! Няма ли да свършат работа за укрепването метални ъгли.  Peace

# 323
  • Русе
това не го разбрах - къде метални ъгли?

# 324
  • София
   Ами аз разбрах че ъглите на леглото искаш да укрепваш и имах пред вид такива планки като на първия ред.
http://www.stroicomplect.com/center.php?w=20&d=11&t=3&am … f0cb81cd0e1a34053

# 325
  • Русе
ааа, не не, нещо като крачета,но нисички, за да докарам височината от крачетата. - около 2-5мм.

# 326

Как да пребоядисам стола обаче? Първо да го поошкупя, после да го грундирам и накрая с боя за метал ли?

Имам идея да направя и декупаж върху краката и облегалката. Някакви малки цветенца примерно.

Столовете са метални, нали? На мен ми се получи лесно да смъкна боя от тръби за парно с пистолет с горещ въздух и шпакла.

# 327
Здравейте, момичета!
Имам следното питане, тъй като чета старите теми и попаднах на това мнение на baibibi:

Да, Вилико, можеш да боядисваш вътре с боя на водна основа. Боро контактът също е на водна основа и не мирише изобщо. Не си прави труда да суркаш мебели напред-назад. Също така е добре да съхне вътре, защото навън /особено пролетно време/ нощем е доста влажно. Ще трябва да чакаш чак до лятото.
Мързелив метод - измиване /с препарат - обезмаслител, обикновен препарат за миене на чинии/+изплакване няколко пъти с влажен парцал, изчакване да изсъхне хубаво /поне 24 часа/, минаване с Боро контакт, съхне около час-два, нанасяне на първа ръка боя /съхне 24 часа/, следваща ръка боя /пак 24 часа/ и така, докато ти хареса.
За гладко покритие момичетата, които боядисват с валяк, да кажат какъв точно препоръчват. Аз действам с четка, защото искам да ми стои "на четки".
...

Та, въпросът ми е дали тази технология ще ми спести шкуренето?
Тъй като става въпрос за един дървен гардероб, който няма как да го мъкна някъде, а не искам да шкуря заради боклука, дали с обезмаслител /Meglio например става ли? ако ли не - какъв препоръчвате? / ще мога да го почистя и пребоядисам след това?
В този случай Осмо трябва ли ми?  newsm78

# 328
Здравейте, момичета!
Имам следното питане, тъй като чета старите теми и попаднах на това мнение на baibibi:

Да, Вилико, можеш да боядисваш вътре с боя на водна основа. Боро контактът също е на водна основа и не мирише изобщо. Не си прави труда да суркаш мебели напред-назад. Също така е добре да съхне вътре, защото навън /особено пролетно време/ нощем е доста влажно. Ще трябва да чакаш чак до лятото.
Мързелив метод - измиване /с препарат - обезмаслител, обикновен препарат за миене на чинии/+изплакване няколко пъти с влажен парцал, изчакване да изсъхне хубаво /поне 24 часа/, минаване с Боро контакт, съхне около час-два, нанасяне на първа ръка боя /съхне 24 часа/, следваща ръка боя /пак 24 часа/ и така, докато ти хареса.
За гладко покритие момичетата, които боядисват с валяк, да кажат какъв точно препоръчват. Аз действам с четка, защото искам да ми стои "на четки".
...

Та, въпросът ми е дали тази технология ще ми спести шкуренето?
Да, тази технология ти спестява шкуренето
Тъй като става въпрос за един дървен гардероб, който няма как да го мъкна някъде, а не искам да шкуря заради боклука, дали с обезмаслител /Meglio например става ли?
Да, с обесмаслител Meglio става идеално по тази технология

ако ли не - какъв препоръчвате? / ще мога да го почистя и пребоядисам след това?
Не съм ползвала друг, от Meglio съм доволна

В този случай Осмо трябва ли ми?  newsm78
Не, не ти трябва Осмо. То е масло и се полага самостоятелно върху изшкурена повърхност

По-назад тук обяснявах как съм правила втория шкаф. Точно по тази технология. Само че го изшкурих след като го боядисах, защото не ми хареса оттенъка на боята - получи се плътен, но ми синкавееше от 3 ръце. Писала съм марката.
 Simple Smile

ПП Къде изчезна baibibi?  Simple Smile

# 329
Сърдечно благодаря, Ружа!  Hug
Видях ти красотите, стра-хот-ни!  Heart Eyes Аз също имам подобни мебели, но ще видя как и дали ще рискувам... може би да, но след време, като надобрея  Blush

Общи условия

Активация на акаунт