Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 78 967
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
tunata, бюрото е супер Peace
Спалнята също, само дето не мога да си представя какво детско легло е било преди това newsm78

# 46
  • София-в сърцата на моите деца
Страхотна тема!! Peace

# 47
Да ви попитам :БороГрунд-дълбокопроникващ,укрепващ, за мазилки, шпакловка и бетон върши ли същата работа като розовия Бороконтакт?Имам вкъщи такъв, да го ползвам ли или да си купя от розовия контактен грунд?Благодаря предварително Simple Smile

# 48
  • Пловдив
Различни са. Не ти върши работа за мебели.

# 49
tunata - облицовала ли си задната табла или просто си наметнала покривалото над нея? Иначе с възглавките, пердетата и обстановката - е страхотно  Peace

За бюрото - там,  където е било очукано и очевидно попрецакано по краищата - как успя да го оправиш?

СедеФка - идеята ми харесва, но като чета има няколко проблема - първо, много трудоемко ми се вижда и второ - цената излиза като на готов нов еднолицев матрак и съответно като мързеливка - определено бих предпочела второто  Embarassed Иначе съм сигурна, че ако сама си го направя - ще ми е още по-сладко, обаче...
И само да попитам - вътре ако го правя това с боята и тн - много ли мирише? Защото имам възможност да го правя вън на двора, но това значи да чакам да стане топло и без никакви очаквани валежи и се чудя дали да не го подхвана вътре...

# 50
Ако е акрилна, акрилатна боята изобщЕ не мирише!

# 51
Записвам се да ви следя   bouquet
Предстои ни преместване на село - там ще се вихря и ще показвам  Wink

# 52
Акрилна е на водна основа, така ли? И нея мога да ползвам, въпреки лака, но след като поставя Бороконтакт? Четох таблицата на темата, но е безумно написана и въобще не става ясно, затова си позволявам да питам елементкарни неща и в темата, сори  Embarassed

# 53
Да, Вилико, можеш да боядисваш вътре с боя на водна основа. Боро контактът също е на водна основа и не мирише изобщо. Не си прави труда да суркаш мебели напред-назад. Също така е добре да съхне вътре, защото навън /особено пролетно време/ нощем е доста влажно. Ще трябва да чакаш чак до лятото.
Мързелив метод - измиване /с препарат - обезмаслител, обикновен препарат за миене на чинии/+изплакване няколко пъти с влажен парцал, изчакване да изсъхне хубаво /поне 24 часа/, минаване с Боро контакт, съхне около час-два, нанасяне на първа ръка боя /съхне 24 часа/, следваща ръка боя /пак 24 часа/ и така, докато ти хареса.
За гладко покритие момичетата, които боядисват с валяк, да кажат какъв точно препоръчват. Аз действам с четка, защото искам да ми стои "на четки".
За матрак - най-евтино и бързо ще ти излезе, ако си купиш /и на място там ти разкроят по размер/ една плоскост от Практикер примерно. Има едни, които наподобяват шперплат, ама не са. С различни дебелини са, има дори 2 см. Слагаш плоскостта върху летвите, които са предвидени да държат рамката на еднолицевия матрак, а отгоре пльоскаш един гол дунапрен /пак изрязан на място по размер/ с дебелина, каквато ти е удобна. Дунапренът завиваш в трикотажен /не хасе/ чаршаф с ластик /става все едно е с калъф и не се мести и бръчка/, отгоре застилаш друг чаршаф за спане, шалтета или каквото там прецениш.

# 54
  • В градината...
Туната, страхотно се е получило бюрото и диванчето. Много харесвам такива малки диванчета с възглавнички - никой не би казал, че е бившо детско легло  Peace

# 55
А, Туната, пропуснах да похваля красотите ти! Явно имаш някакъв специален метод за обработка на ПДЧ. Моля те да разясниш, дори и в таблицата да опишеш материалите и реда, по който се ползват. Примерно що е туй "праймър". Ще бъде от изключителна полза. Бюрото ти изглежда като чисто ново, не мога да повярвам, че е боя, а не оригиналното меламиново или там каквото е покритието на ПДЧ плоскостите.

# 56
Мммм, намествам се удобно в любимата темичка. За съжаление стари мебели нямам, но много обочам да гледам красотите ви!

# 57
  • България-Варна
Честита пролет и от мен!Запис в новата тема.  bouquet

# 58
Този Праймер се оказва, че замества Бороконтакта в случая, ето
...ПРАЙМЕР е дисперсна, акрилна, основна боя /грунд/ за външни и вътрешни покрития. Това е модерен материал, който не съдържа органични разтворители и се разрежда с вода. След изсъхване образува траен филм, който е устойчив на вода. За повърхностно покритие на  ПРАЙМЕР могат да се използват материали, разреждащи се с вода...
 Thinking

# 59
  • В градината...
И аз подобно нещо прочетох  Peace

Общи условия

Активация на акаунт