Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 016
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета! Радвам се, че ви харесаха моите творения. Отговарям по-късничко, защото не живея в България и поради разликата във времето се обаждам на оф-такт  Grinning
Izma, това е най-обикновено единично легло с чекмеджета отдолу (май не се виждат на снимката). Идеята ми дойде от това на ИКЕА:
viliko, няма задна табла, а и от страничните се отказахме, за да не е като кутийка. Просто е подпряно на стената и са наредени възглавничките. За бюрото - тук продават wood filler, което е като гъста паста, шпакловат се прецаканите участъци и после може да се шлайфа и боядисва и става гладко. Извинявам се, че много от термините не знам на български, но отдавна не съм си била в България, а като живеехме там още почти нищо нямаше по магазините за такива неща и терминологията ми се губи.
baibibi, ПДЧ-то го понадрасках с шлайфа и едра шкурка, колкото да се хване праймъра. Праймър се казва по принцип на основа, може да е акрилна или маслена. Viliko е дала много точна дефиниция. Моят беше на акрилна основа, може да се разрежда или оцветява. Ето го :
http://www.homedepot.com/p/t/202017427?productId=202017427&s … =pla#.UUxZuxzvvzw
Аз му капнах малко от кафявата боя за да се вижда върху бялото какво съм боядисала. Работих с дунапренено малко мече. Отгоре минах 2 ръце латекс и полиуретанов лак. Ползвам този, ако го има в България горещо препоръчвам:
http://www.rockler.com/product.cfm?page=18192&utm_source=goo … bYCFcZ_QgodX24AWg
Ами това е, ако искате ще го сложа в таблицата.

# 61
Въодушевена от същия диван - ще боядисвам канапето  Party
Продуктите не зная има ли ги у нас, но поне технологията сподели, за което благодаря.  Peace

# 62
Здравейте и от мен.Много ви се радвам Simple SmileСега и на мен ми предстои едно боядисване и реших да поискам съвет Simple Smile.Преди известно време купихме осб плоскости за едно помещение,но първоначалния замисъл така и не се осъществи.Така си седяха плоскостите и събираха прах,докато не ми хрумна гениалната идея,че може да се ползват за под newsm78 иии днес ги наредихме Grinning.Та....големия ми въпрос е,с какъв лак да ги цапам.Спряла сам се на идеята за лак на водна основа.Искам цвета да е една идея по тъмен.Помагайте.плоскостите са ето такива http://gs-bg.com/bg/product-view/70/61.html .Снимах и наредените но не съм ги качила още.Ако някои има желание ще покажа снимки.

# 63
Този латекс за който говорите и го има в таблицата какъв е точно?  Embarassed

# 64
  • Бургас
Най-обикновен за стени, какъвто имаш останал или си харесаш и  си купиш специално

# 65
topgerri тези плоскости достатъчно ли са устойчиви на стъпка с токче, падане на предмети и подобни? Изглеждат интересни като шарка, но ще издържа ли да е "под".? Такива слагаха при нас на тавана под покривните платна и парчета се търкаляха наоколо, останах с впечатление че не е много здраво. "Най-безболезнено" е да го лакираш с лак на водна основа - не мирише, съхне бързо и не лъщи. Не се и вижда - все едно дървото си е натурално... Ние лакирахме един буков паркет с такъв лак и не съм въобще сигурна този лак какво точно прави и дали има смисъл от него. Стаята не се ползва много. В дневната мъжът ми лакира дюшеме с български яхтен лак - много груба грешка - никаква защита и издръжливост - много слаб, тотална щета както някой се изказа  Grinning За следващата стая сме взели двукомпонентен лак да видим как ще е...
За "продуктите" в БГ - другото име на "праймер" е грунд. В нашия случай това е обикновено Бороконтактът  Grinning А като филър използваме кит за дърво. Страхотен кит за дърво си направихме от един водоразтворим лак Леко и фини дървени стърготини от една стара дървена маса, много ви го препоръчвам. Мъжът ми хареса и лака, не разбрах точно защо, бил страхотен... сигурно щото не мирише... Мен боите Леко не ме кефят.
Вилико аз си правих матрах за легло от 2 платна дунапрен по 10 см. Уших му калъф с цип, който се сваля и се пере, стана супер и е удобно за спане. Доволна съм, бих ти препоръчала дунапрен  пред евтин матрак по поръчка. Наскоро разших един много стар матрак да видя мога ли да изхвърля пружините и да ги заменя с дунапрен като използвам "кожуха" на матрака. Е, разочаровах се от матракопроизводителите  Grinning
сори за дългия пост  Embarassed

# 66
Най-обикновен за стени, какъвто имаш останал или си харесаш и  си купиш специално
Благодаря... Hug Реших че е нещо специално  Embarassed понеже го ползвате за дърво

# 67
Малее изпуснала съм ви  Laughing .Някой в предишната тема искаше идеи за цветарник. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=394262944004729&set=a … ype=1&theater .Това ми хареса  Simple Smile

# 68
Фри благодаря ти. Тези плоскости бяха купени за танцова зала,но както казах,нещата не се получиха.Здраво е да.И аз съм се спряла на лак на водна основа,но не съм ползвала цветните.Идеята ми е да е една идея по тъмен цвета,ако някой е ползвал да изкаже мнение.

# 69
А аз се влюбих в ей този: цветарник
Момичета, боря едни чамови шкафове с по 3 пръста реактивен лак  Sick... засега съм на етап кривата круша... накупих си масла, но при пробата в релефните части по уж изшлайфаното дърво станаха едни неприятни петна - явно където стария лак е попил по-дълбоко... пак ще се шлайфа  Sad при това на ръка, с един пръст... някой знае ли по-лесен метод за шлайфане на вдлъбнати/извити места (смивките не разтварят този вид лак, а с шлайф няма как да стане) в смисъл, някакъв подходящ инструмент... нещо такова

# 70
tunata, детското легло е станало супер! А цветовете много ми допадат.
Направо ми даде идея в какво да превърна дървеното бебешко легло, и без това малкия не спи много в него.

# 71
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте и от мен.Много ви се радвам Simple SmileСега и на мен ми предстои едно боядисване и реших да поискам съвет Simple Smile.Преди известно време купихме осб плоскости за едно помещение,но първоначалния замисъл така и не се осъществи.Така си седяха плоскостите и събираха прах,докато не ми хрумна гениалната идея,че може да се ползват за под newsm78 иии днес ги наредихме Grinning.Та....големия ми въпрос е,с какъв лак да ги цапам.Спряла сам се на идеята за лак на водна основа.Искам цвета да е една идея по тъмен.Помагайте.плоскостите са ето такива http://gs-bg.com/bg/product-view/70/61.html .Снимах и наредените но не съм ги качила още.Ако някои има желание ще покажа снимки.
topgerri,  виж тази техника с кафявата амбалажна хартия! http://lovelycraftyhome.com/2011/11/09/the-ultimate-brown-paper-flooring-guide/

Много интересно ми се вижда, мисля да пробвам. Имам същите тъпи стълби с мокет, мисля да го оскубя и да почвам! Но това ще е фаза 4 на настоящия ремонт, в момента съм на фаза 1.

# 72
Здравейте,момичета, чета ви редовно и черпя идеи за пролетта.Чудя се...не съм сигурна така ли е, но ми се струва,че праймър и грунд са само подобни понятия.Имат някаква разлика.Поне такива са ми впечатленията.Както и латекса.Струва ми се ,че между западните марки и Леко  също има големи различия.
Много ми се иска ако някой е боядисвал с Леко и нещо по-скъпо да пише има ли различия и какви са точно.
Аз установих,че в нашите магазини има много неориентирани продавачи и разчитам предимно на интернет.

И да попитам за един мой проблем.Искам да боядисам нещо такова

,но се чудя как.Моето е пластмасово,сиво.

# 73
Понеже имам наблюдение върху боядисването с пистолет, мога смело да ти препоръчам за повърхности с такива елементи, дупки или огради – има много евтини, от сорта на http://www.onlinemashini.bg/pistolet-za-boq-50w-06mm-600ml-raider/3670
Друг вариант е да си купиш спрей за метал/пластмаса - като дезодорант е и става супер лесно, те са около 10тина лева.

# 74
LOZETTE тези и аз много ги харесвам,но от опита ми с няколко подобни вертикални цветарника нищо не става.Винаги изтича пръста  при поливането!На едни слагах филтри и се по задържаха,но малко,не цял сезон!Ако знаете тайната споделете я  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт