Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 423
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
katri,
преди няколко дни и аз питах за дамаски за диван. Намерих огромен склад-магазин, който се намира на обръщалото на автобус 72 в Красна Поляна на първи етаж в един висок блок. Цените са от 5-6 до 15 лв. Имат отделни парчета по 3-4 лв. метъра. Дамаските са турски и сирийски, продават и всякакви мебелни материали, пружини и т.н. В събота работят до 14ч.

# 436
  • Ænima/Albuquerque
Снимах. Очаквам идеи. Ама кажете, не е ли вече късно да се захващам с това? Май ще трябва да изчакам до пролетта...  Tired

Скрит текст:

# 437
  • София
katri,
преди няколко дни и аз питах за дамаски за диван. Намерих огромен склад-магазин, който се намира на обръщалото на автобус 72 в Красна Поляна на първи етаж в един висок блок. Цените са от 5-6 до 15 лв. Имат отделни парчета по 3-4 лв. метъра. Дамаските са турски и сирийски, продават и всякакви мебелни материали, пружини и т.н. В събота работят до 14ч.
  Много, много ти благодаря ще отида да погледна. Разбрах и за склад на Сливница близо до сточна гара (май Какаду се казваше) също с много богат избор, но не съм ходила още да видя цените.  Hug

Sarcasm, ако ще са бели шкуриш с фина шкурка (да се изчисти, понадраска и да е гладко като пипнеш с ръка, миеш да няма прахоляк и отгоре Бороконтакт (за по - добро сцепление с четка добре разтъркано да не тече на капки) и след 1 час боя Сократес акрилатна с валяк. Между отделните ръце боя да се чака 24 часа да изсъхне добре и накрая ако искаш да е състарено може пак да тръкнеш със шкурка по ръбчетата. Аз поне така бих направила. И понеже всяка врата се прави отделно почваш ги една по една и до където и когато стигнеш.  Вратите са страхотни!

# 438
  • Ænima/Albuquerque
Много благодаря, Катри! Ще помисля кога да ги захвана, че май ще ми се изшкури шкуренето.  Tired

# 439
Мимоза, много е хубав плата и мисля, че е подходящ. Може ли да кажеш откъде го намери и каква цена е, защото търся нещо подобно за да ушия калъф на дивана, ама ми се ще нещо до 5-6 лв метъра най - много...  newsm78
    bouquet
Дръж се да не паднеш!  Mr. Green
Намерих го в секънд хенд магазин и като зърнах топа само го нарамих под мишница и се скътах в едно кюше да огледам находката за дефекти и да преценя дали ще ми свърши работа Grinning Понеже е чист памук очаквах, че ще тежи, ама чак пък за 47лв...видяха ми се множко Sad Казах на продавачката, че отивам да меря колко метра е. Излезе 15м. с ширина 1.40м. и нали съм си Ганьо и съм свикнала с нищо да правя нещо, реших да поискам отстъпка. За мое учудване олекнах само с 20лв  #Crazy та така... Приключения  Joy не знаеш откъде ще ти изскочи зайчето.
До колкото знам в големите градове има магазини за т.нар. щокови платове. Вкарват ги отвън на топове, останали аутлет количества. Страхотни като качество с уникални десени! При нас естествено такъв магазин няма. Потърси инфо в нета дали около теб ще се намери нещо  Peace

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 16:02 от mimoza7710

# 440
Момичета прекасни, търся ето такава рамка за стол -  https://www.google.bg/search?q=legs+for+butterfly+chair&clie … %252F%3B550%3B307
Ако някой знае или види къде продават, моля да ми пише!   bouquet

# 441
  • София
    Mr. Green Точно затова попитах, защото така предположих и исках да разбера в коя верига има такива. Аз търсих тук в 1-2 втори употреби, но не ми е попаднало нищо подходящо и с такъв голям метраж. Ама не съм обикаляла сериозно, та ще се задействам. Иска ми се лен ситно тъкан но пък може нещо което ми хареса и е съвсем различно, но не традиционните дамаски, та нямам големи претенции само да намеря и метраж.   bouquet

# 442
katri тънък лен различни цветове на кг съм виждала в магазин на Нишава до Южния парк. Като влизаш от парка на партера на гърба на първия блок има магазин с дрехи ВУ и платове на кг. Доста парички съм оставила там  Mr. Green Обаче не съм правила дамаска, поне не успешно... трябвало дамаската да е еластична, иначе се къса  Confused

Момичета, някой да е правил осветление на мебели "направи сам"? Да ме посъветвате от къде е най-изгодно да се купят нещата?

# 443
katri, в продавалника се намират понякога, ето тези например : http://olx.bg/platove---tekstil-6lv-l-m-i42109223

# 444
  • София
     Благодаря ви много!  Hug

# 445
katri, в продавалника се намират понякога, ето тези например : http://olx.bg/platove---tekstil-6lv-l-m-i42109223
Тези и аз ги наблюдавам, но се въздържах, защото плата определено ми се вижда по-дебел и груб отколкото бих искала.

# 446
# 447
# 448
Много благодаря, Катри! Ще помисля кога да ги захвана, че май ще ми се изшкури шкуренето.  Tired

Нали имаше един препарати дето свалят боята?Що не пробваш с тях..После само фина шкурка,няма да шкуриш самата боя

# 449
Здравейте.Моля за съвет.Имам ето такава маса  http://mimi1505.snimka.bg/hobby/razni.837519.34144422.Мисля да я изшкуря и да я лакирам.Но лака дали ще я предпазва от петна (мазни и всякакви други,децата разсипват какво ли не), или има някакъв специален продукт за тази цел.Ще съм ви благодарна за всеки съвет.

Общи условия

Активация на акаунт