Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 440
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
vanvel много добре се е получило. Браво.

# 466
  • София
Поради финансови причини като се нанесохме в жилището оставихме вратите от талашит, които бяха по проект, но ги помолихме да не ги боядисват. Сега ми се иска да ги боядисам с нещо, но да не изглеждат като старите бели врати от едно време(никак не ми се връзват).
И понеже нямам никаква идея как да го направя, ще помоля за съвет стъпка по стъпка, марка и вид грунд,боя, с какво се нанася и т.н.(ако може и снимки с крайния резултат).
До сега имам опит само с външната врата-дървена, която бяха успяли да омажат с блажна боя. С "Терминатор" свалих боята, минах с някакъв байц и отгоре нанесох от останалото масло от паркета  "Osmo", и се получи доста добре. С дървото дейстах смело, защото си е естествен материал и лесно се обработва, ама тоя талашит...
Вярвям си, че ще се получи и с вътрешните врати, но не се наемам да започна без ваша помощ.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 11:47 от tuturutka1

# 467
След като ме разубедихте да преправя един шкаф, сега да питам за друг:
http://prikachi.com/images.php?images/432/7652432U.jpg

Шкафът е чам.Мисля да го изшкуря и пребоядисам бял.Ще стане ли според вас?
Препоръчайте ми грунд, хубава бяла боя и подходящ лак за отгоре.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 16:43 от pavlinaj

# 468
След като ме разубедихте да преправя един шкаф, сега да питам за друг:
http://prikachi.com/images.php?images/432/7652432U.jpg

Шкафът е чам.Мисля да го изшкуря и пребоядисам бял.Ще стане ли според вас?
Препоръчайте ми грунд, хубава бяла боя и подходящ лак за отгоре.
Имам много подобна масичка, качвам ти снимки, за да добиеш представа:
Преди и след:
Скрит текст:
Тук е само на лак преди да я почна

Тук е изшкурена

В сегашния си вид, не е лакирана след боята, нямам и намерение

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 17:11 от mimoza7710

# 469
Благодаря. Точно така искам да изглежда.Само изшкури и после боядиса ли? Каква боя ползва?

# 470
Благодаря. Точно така искам да изглежда.Само изшкури и после боядиса ли? Каква боя ползва?
Да, само шкурих. След това обезпраших хубаво с влажен парцал и отгоре боя. 1,2 или 3 ръце докато резултата те задоволи. От ръка до ръка изчакваш поне 24часа да изсъхне, а на това време може би и повече.
Боята, която ползвах е Аквалак на Хротекс  Peace

# 471
# 472
Кажете байц от един дървен стол как и с какво да сваля?
Занесох го на дърводелец, не можело хубаво да се изшкури байца ...

# 473
На тази маса дали мога да и сменя краката с метални и да изшкуря плота? /може би не аз лично/-http://-spam147-/furniture/trapezariya/trapezna-masa-lui-hv/

# 474
  • София
Кажете байц от един дървен стол как и с какво да сваля?
Занесох го на дърводелец, не можело хубаво да се изшкури байца ...

Байца е доста течен и попива много в дървесината! Не е като лака, да е като покритие и да можеш да изшкуриш повърхностния слой!
Според мен ще трябва бая шкурене, докато премахнеш слоевете дървесина в които е попил байца.

# 475
  • Бургас
На тази маса дали мога да и сменя краката с метални и да изшкуря плота? /може би не аз лично/-http:///furniture/trapezariya/trapezna-masa-lui-hv/

Ако се откажеш от разтягането би могла да ползваш само горния плот. Механизма за разтягане е в страничните подпори, които или трябва да замениш с някакви други, или да им се изрежат къдравините, за да си ходят на търсения от теб стил и металните крака.

# 476
Здравейте майсторици,  от много пътуване това лято ми изостанаха плановете за преправяне на чамовите мебели в лятната ни къща. Но септември се отвори свободно време и ви показвам началото.
Има още много за преправяне.

Скрит текст:
Този скрин на първата снимка не е моя, но забравих да го снимам преди.

Скиорче, какво стана с бюрото и библиотеката. Обеща да покажеш снимки.

Много, много хубави са станали   bouquet

# 477
Здравейте. Преди време, четейки тук успях да боядисам едни пдч чекмеджета на скрин в синьо и се получи страхотно. Сега същите чекмеджета + останалата част от цялото спално обзавеждане са на път да станат бели.
Тогава ползвах бороконтакт и боя на водна основа на Аквис, чудя се дали да взема от същата или можете да ми препоръчате нещо по-добро?

# 478
  • Варна
Моля те, покажи не снимки, докато са още сини мебелите.  Praynig

# 479
Моля те, покажи не снимки, докато са още сини мебелите.  Praynig
Lady April, ще снимам по-късно подготовката и ще покажа. Но, само чекмеджетата са сини, корпусът го оставих череша.
Все пак взех Аквис отново. Върху синьото изобщо няма да ползвам контактен грунд, там все пак е боя.
Днес се мятам. Проекта е големичък - скрин, трикрилен гардероб и спалня, но го мисля от поне две години. Сега мъжът ми го няма до нова година и е време да го осъществя

Общи условия

Активация на акаунт