Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 177
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Тайна, аз наскоро минах през това - ремонтирах стар апартамент, в който бях живяла като дете - изкъртих соц-мозайките в коридорите, кухнята и бянята, сложих нова настилка и реших, че паркета (при нас буков) само ще изцикля и лакирам, защото вече ми беше писанло (пък и ние за сега няма да живеем там). Сгреших много. Или прехваления ни майстор нещо ни подведе. Ако паркетът ви поскърцва има доста фуги и поддава тук там като подскочиш - раздигай и прави наново. Дори да се фугира, фугите в един момент ще паднат, ако има движение и вибрации на паркета.
Освен, че изглежда по-чист другото си е както преди с фугите и това придава неприятен облик на уж луксозния ни иначе ремонт. Избрахме матов лак - нашият майстор работеше със Sadolin (датски мисля). Или ни е излъгал или няма такъв боклук. Един стол да преместя или да изчистя с прахосмукачката и остават следи по паркета. Абе ужас...А като си помисля, че ни взе и ужасно много пари...Както и да е - това ми е болна тема.
Ако можете да отделите средства - най-добре направете нова равна замазка и го залепете, така че настилката ще стане гладка като в спортна зала.
Успех!

# 721
  • виртуално
И аз съм на този етап в момента, но само ще изцикля и лакирам.
Важно е какво има под паркета, при нас е 20см сгурия и ако реша да я махам и правя замазка - се вкарвам в един скъп и продължителен филм.

# 722
  • В градината...
Аз много исках паркета да го омаслим, но мъжът  ми ме разубеди. Лакирахме го с матов лак - орех, на Бетек, страшно добре и естествено стои. Сякаш е омаслен  Peace

# 723
  • София
   Може ли снимки?! Моля!
Ако някой има омаслен паркет от по - дълго време може ли да каже дали има промяна в цвета там където е на слънце и под килим или на сянка (например). Искам да омаслявам южен хол и ме е страх да не потъмнее при прозорците повече от слънцето а под килима да остане светъл  newsm78

# 724
Садолина на чамово дюшеме потъмнява на слънцето,не знам за паркет как е. Но иначе не се издира по никакъв начин, не е бил садолин според мен, чак от стол да остават следи newsm78

# 725
Момичета извинявайте, ако бъркам темата, но искам да реставрирам един стол, който е доста футористичен, но е посъсипан. Давам линк на това как е изглеждал http://www.9999mebeli.com/index.php?m=320&lang=1&product … D0%B0%D0%BA%D1%81   Mr. Green

Кожата е съсипана, ще ми трябва фирма, която претапицирва, но незнам дали ще се справят, а иначе долната част е от фибростъкло и тя се е поучукала и незнам с какво да я боядисам, предполагам има някаква специална боя  newsm78
Приемам идеи, съвети, майстори, бои и т.н Моля, помогнете   bouquet

# 726
И аз съм на този етап в момента, но само ще изцикля и лакирам.
Важно е какво има под паркета, при нас е 20см сгурия и ако реша да я махам и правя замазка - се вкарвам в един скъп и продължителен филм.
Ако, жилището си е ваше по - добре я разкарайте тая сгурия. Преди време офиса ни беше в стара сграда с дюшеме и сгурия под нея. Е няма такъв прахоляк, постоянно избиваше от фугите. А и никой няма представа от къде е вземана (остатъчен  материал от горене на въглища е), усеща се една характерна миризма нищо чудно да е и вредна.

# 727
  • виртуално
Благодаря зя съвета, но няма никаква миризма и прах, прави страхотна изолация и не смятам да я махам.

# 728
  • София
Под нашия паркет също има 20 см. сгурия. Не съм забелязала да излиза прах, нито да мирише. Въпросът е, че не е съвсем равна основата, паркета скърца на места, отваря фуги и т.н.
Аз лично бих махнала сгурията - махнах я и в кухнята и в банята. Май целият апартамент е изолиран с това.
За лака вече и аз не знам - вкъщи дюшемето ни не е мръднало 15 години - с полугланцов лак е, но паркета буквално след 2 седмици (бяхме го оставили хубаво да изсъхне) се надра на 100 места Sad

# 729
Здравейте, с каква боя да боядисам дървен сушилник за дрехи. Aquis Акрилатна боя на Мегахим става ли? Ако не, с каква е най-добре? А под боята трябва ли грунд или нещо друго?
Благодаря предварително.

# 730
  • Бургас
Здравейте, с каква боя да боядисам дървен сушилник за дрехи. Aquis Акрилатна боя на Мегахим става ли? Ако не, с каква е най-добре? А под боята трябва ли грунд или нещо друго?
Благодаря предварително.

Ако прочетеш и половин тема, ще разбереш с какво и как да боядисаш, дори малко по нагоре някой беше описал

# 731
темата направо умря  Sad

# 732
  • Бургас
темата направо умря  Sad

Наближават празници, аз съм го ударила на плетки

# 733
И на мен не ми е до преправяне преди празниците, на вълна украса съм. Но ще предложа една идея за трансформация, да не е само писане.

# 734
  • Враца
Здравейте!
Имам питане относно тези столове
http://sedni.bg/catalog/3892_posetitelski_stol_iso_black_sin.html
Искам да ги претапицирам. Седалката е лесна, тя е закрепена с болтове към тръбната част. Но гърбът отзад има една пластмасова част, под която всъщност е скрито мястото, на което дамаската е захваната с телбодите.
Тази част, пластмасовата /тя е една кора/, е закрепена по накакъв странен начин, не е с болтове, не ми изглежда и залепена за плата.
Моля, помогнете ми как да махна кората, без да я счупя. Някой препапицирал ли е такъв стол, да каже как го е разглобил? Или ако имате такъв стол у дома, да видите как се разглабя и да споделите с мен?
Благодаря, дано да ударите едно рамо.  Hug

Весели празници!!!

Общи условия

Активация на акаунт