Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 350
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • от Луната
Момичета моля за помощ. Имам стар сандък тип ракла изровен от селската къща. Цвета е кафяво (явно е било модерно  Mr. Green) ще го правя светло син и ще се ползва за прибиране на играчки. Но мирише ужасно на старо и застояло  Sick. Как да махна тая гадна миризма. Измих го с обезмаслител, но още бая мирише  Sick. А отпред има голяма дупка останала от махната ключалка, с какво мога да я запълня  newsm78

# 151
  • bad@ss
Най-вероятната причина е влага/мухъл, а може и дълго време да е имало и нафталин между "багажа" вътре. Измий го с белина. Изкарай го на слънце и го остави отворен. Нека да се напече хубаво. Ама го мини и с белина. Като го боядисаш (и отвътре), миризмата би трябвало да поизчезне.

# 152
Виктоалиа T, обилно го изтъркваш с оцет и няколко дни на въздух или в често проветрявано помещение.

# 153
  • Pleven, Bulgaria
Здравейте майсторки,

Ето и моят последен проект.
Беше забавно да го тапицирам, а и резултата ми харесва.
Ще го ползваме като табуретка и шкаф за разни джунджурийки.

# 154
  • В полите на Пирин планина
Мариета,страхотен е  newsm10

# 155
  • Pleven, Bulgaria
Благодаря ти Танче, радвам се, че ти харесва  Simple Smile

# 156
Мариета,страхотен е  newsm10

В тая тема май професионалисти взеха да се промъкват! Laughing
maryetab, резултатът е супер!  bouquet Това всъщност куфар ли е или някакъв сандък?

# 157
  • Pleven, Bulgaria
Много стар сандък, ползвали са го да си държат дървата за огрев до печката.
Тук-таме е наяден от дървояд, но няма изгнили участъци.  Simple Smile

# 158
  • София
maryetab страхотна табуретка е станала! Давайте и работни снимки, разяснения нещо  Wink

# 159
Табуретката изглежда кат професионално направена.

# 160
Още един майстор, после как да показвам  моите нещица   Embarassed

# 161
  • bad@ss
Ау, красота!
Влюбих се в плата отвътре  Simple Smile
Огромно браво за изпълнението  Hug

# 162
  • от Луната
Благодаря за съветите момичета   bouquet

maryetab страхотно изглежда. Може ли да споделиш за вътрешното тапициране как го направи (ако може да е обяснено по-подробно за такива бездарни кат мене  Mr. Green)

# 163
  • Pleven, Bulgaria

maryetab страхотно изглежда. Може ли да споделиш за вътрешното тапициране как го направи (ако може да е обяснено по-подробно за такива бездарни кат мене  Mr. Green)

Вътрешното тапициране не е никак сложно. Разкрояват се  частите за сандъка и капака и се ушиват на машината. След това сглобените парчета от тапицерията се фиксират с такера, с лице към вътрешността.   bouquet

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 17:43 от maryetab

# 164
  • bad@ss
Такааа...
Да не вземете да си помислите нещо, ама аз вчера отново се прибрах с боклук - един стол без седалка  Blush Ако не беше оня, другият боклук, нямаше да взема стола. Но видях потенциал в краката  Mr. Green
Така, след the last upgrade, представям 2в1 боклуци:
Скрит текст:

Забележките са видими от самолет. Двете укрепващи летви отстрани визирам. Но нямаше друг начин. Клатеше се, а не ми се ходеше да търся ъгли.
Поне научих нещо хубаво - да боравя с флекса и бормашината, без да си направя лоботомия  Joy

Ех, видя му се краят, щото, нали, какво беше...

Не знам къде ще го сложа. Може би ще ми е тоалетка   Flutter

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 14:35 от ЛуДната соната

Общи условия

Активация на акаунт