Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 183
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
    Трън в очите, не се сърди, но ми е трън в очите често срещаното погрешно "разглабя" - няма такъв глагол. Има "разглобява".
    А за облегалката - правила съм подобна, като не успях да достигна до логиката й, а направих тапицерията като калъфка, с ластик отдолу.  Така може  да се пере, защото от пипане се замълсява. Успех!

# 736
  • Враца
Мерси за идеята, но трудът ще е доста повече, отколкото бях предвидила. Не ми се шият калъфки за гърба, а пък и вероятно те няма да стоят толкова плътно, както ако са закачени с телбоди. Гърбът има извивка, и от едната страна ще стои празно, няма да е плътно по стола.
Е, за краен вариант може и да го направя...

Дано някой да се похвали как се разглобява такъв стол.  Peace

# 737

Дано някой да се похвали как се разглобява такъв стол.  Peace

Дано, нямам такъв, но гледах в нета, пише декоративни пластмасови капаци, значи трябва да се свалят. Да не би да са нахлузени/закачени на нещо, т.е. не могат ли да мърдат нагоре-надолу или настрани newsm78? Просто предположение. Peace

# 738
Дано някой да се похвали как се разглобява такъв стол.  Peace

Дърпате пластмасата на облегалка само назад(не надолу, нагоре или настрани).
Закрепена е на четири щипки (щрак).
снимка:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 19:35 от Анонимен

# 739
Две различни питания имам и моля за извинение ако е коментирано:

1)Моля да ме посъветвате с какво да намажа гардероб (стар) вътре с цел единствено дезинфекция.

Не търся естетика, не са видими тези части.

2)Извинете ако е коментирано, но как се нанася оцветено масло Осмо- с четка, с гъба, с какво ?

След него може ли безцветно Осмо сатен или е излишно?

# 740

2)Извинете ако е коментирано, но как се нанася оцветено масло Осмо- с четка, с гъба, с какво ?

С твърда четка - цапваш малко и разнасяш интензивно с втриване по посока на жилките на дървото до попиване. Аз нанасях една ръка цветно и отгоре безцветен финиш. С валячетата се нанася излишно много масло, което после трябва да се бърше с кърпа.
Дезинфекцирам с разтвор на Доместос, когато се налага. Ако намажеш с нещо ще запечаташ мръсотията.

# 741

С твърда четка - цапваш малко и разнасяш интензивно с втриване по посока на жилките на дървото до попиване. Аз нанасях една ръка цветно и отгоре безцветен финиш. С валячетата се нанася излишно много масло, което после трябва да се бърше с кърпа.
Дезинфекцирам с разтвор на Доместос, когато се налага. Ако намажеш с нещо ще запечаташ мръсотията.
Мерси за "Доместоса".   bouquet
Каква концентрация правите или неразреден го слагате?

Аз и с  вар дезинфекцирах стените, които затоворих с гипсокартон, че бяха живели други хора преди това,но за мебелите не знаех с какво.

Мерси и на Седефка, и на Байбиби и на мъжа на МисМарина за вдъхновениеот и помощта!

# 742
Момичета, наскоро питах за съвет за претапициране на офис стол . Мерси за отзивите.  bouquet
 Да се похваля и с резултата:

https://gingifilche.wordpress.com/2014/11/30/diy-at-home-%D0%BE% … 1%82%D0%BE%D0%BB/

ето и снимки

# 743
Две различни питания имам и моля за извинение ако е коментирано:

1)Моля да ме посъветвате с какво да намажа гардероб (стар) вътре с цел единствено дезинфекция.

Не търся естетика, не са видими тези части.

Много малко вода слагам на Доместоса.
Осмо намазах с твърда четка за зъби. Много добре попи и не се хаби излишно.

# 744
anamar, харесва ми столчето, и точки харесвам! Simple Smile Чак се замислих за моя подобен, дето съм му поожулила кожата по ръбовете (мислех да го нося на тапицер), дали да не го спретна в нови одежди сама?  bouquet

# 745
  • София
anamar, харесва ми столчето, и точки харесвам! Simple Smile Чак се замислих за моя подобен, дето съм му поожулила кожата по ръбовете (мислех да го нося на тапицер), дали да не го спретна в нови одежди сама?  bouquet
Никакъв проблем няма да имаш ако решиш сама да действаш. Аз сама претапицирах стария си стол, но в патешко жълто Simple Smile

# 746
И на мен не ми е до преправяне преди празниците, на вълна украса съм. Но ще предложа една идея за трансформация, да не е само писане.

Ако това е един и същи шкаф този завършек отгоре как е направен допълнително ? Много ми харесва така.

# 747
# 748
С готови профили се прави. Има различни материали - мдф, полистирол и други.
декоративни профили и корнизи

# 749
Никакъв проблем няма да имаш ако решиш сама да действаш. Аз сама претапицирах стария си стол, но в патешко жълто Simple Smile

AnMary,   bouquet Затова я обичам темичката, освен, дето е пълна с подстрекателки, показващи красоти, винаги има и подкрепа и помощ да свършиш нещо сам! Hug   bouquet

Миоки, зарадвах ти се! Hug Отдавна не съм те срещала/чела!   bouquet (надявам се не е от заплесията ми или да съм те пропускала.........невъзможно е. Embarassed)

Общи условия

Активация на акаунт