Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 33 556
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
...какво повече да искам от едно шише...
Абе, не е съвсем така. Не искам да разводнявам темата, защото има отделни такива за шишетата и за безвредните съдове, но някои материали преминават в храната или водата. Особено при високи температури като миене в миялна или топли течности, кисели сокове и т.н. Общо взето бих избрала неръждаема стомана, алуминий с керамично покритие (само алуминий е кофти),  стъкло.
Този материал EQUA също го водят ок, но не съм чела за него достатъчно.

# 316
  • Sofia
Дилема -  голема сега...  ooooh!
EQUA срещу Bobble!!!
На вторите абсурд да им сменям филтра /да кихам на 2.5 месеца по 15лева, та става значи като първите.
И после... дали няма да е дразнител такава бутилка в у-щето (държавно)?!
Понеже не съм ги виждала, та заключавам, че не са много масови.
Ох...  Thinking  Хем сърби, хем боли...  Mr. Green   И те така. Crazy

# 317
  • Варна
За бутилката - може и да съм сгрешила, но си мисля че е по-добре от пластмасовите бутилки, в които продават минералната вода... Ето я и самата бутилка с характеристиките, ако някой се интересува:

# 318
Морена  -  bouquet не пропусна един "новодошъл" в темата  Hug - голяма работа си.

А как ги подготвяте психически дечицата ( не знам дали правилно се изразявам по този начин)? Мисълта ми е, че са хиляди нещата,които искам да обясня, да сме говорили за всичко , с което евентуално рано или късно ще се сблъска (с цел да се предпазва), но не знам как простичко да се изразя, така че да ме разбере. И ние сме като vela с бързите приятелства, безгранично доверие към всеки и всичко, и трагедиите след това  ooooh!

Ние също сме с очила.

Svetlaem няма начин да не е бил запомнящ се вашият първи учебен ден - толкова старание е положено дечицата да почувстват, че им предстои нещо наистина интересно.

# 319
И ние сме с очила отскоро и доста се притеснявам как ще се нагоди с режима в училище. В градината нямахме проблеми започна да ги носи в зимния период и тогава не излизаха навън. После като почнаха да излизат ги оставяше на бюрото на госпожата. Сега ако излизат след като се наобядват да играят и после учат в занималнята и после пак игри ще падне голямо сваляне и слагане. Как ли ще ги опази, а да не си й нарани.

# 320
Едно на Зиг най-много ми хареса, но диаметър ме тревожи.
Знаех си че имате готови варианти. Еqua ми изглеждат широки за страничен джоб. Има ли ги някой да сподели диаметър? По принцип тази с филтъра мисля е по функционална, но голям разход тези филтри. Иначе като свърши водата отива до чешмата и пълни. Колко пречиства е друг въпрос. И тези 15лв за филтри... Незнам.

Другото което ме тревожи е дизайна. Исках нещо семпло да не бие на очи.

# 321
  • София
Аз съм взела шише на Таперуеър от 700 мл. Събира се в страничния джоб на раницата.

# 322
  • ГОре на черешата...
Кативита, а защо е това постоянно сваляне/слагане на очилата Rolling Eyes? Само за четене ли са изписани?
А притесненията ви са неоснователни - синът ми е почти от бебе с очила, носят се постоянно, никакви проблеми Peace. Е, понякога се налага да ходим в оптиката да оправят рамката, но това да е. Няма как децата да се наранят, не се притеснявайте, стъклата обикновено са нечупливи, детските рамки също са съобразени.

# 323
Не, за постоянно са, но ги маха при игра, защото неговата  игра е винаги футбол и се притесняваме топката да не го удари в лицето. Макар че досега единствения инцидент е вкъщи като падна  и то на килима и се изкриви рамката, но пак  беше с топката. И ние все ходим в оптиката да ги стягаме.

# 324
  • Sofia
О, Графиньо, благодаря за вниманието!   bouquet
Мариета, казах ли ти колко ми е драго, да се срещаме и в тази тема?!  Hug
Скай, Що така реши за Еqua-та, потопи ме в съмнение сега. Crazy  Дали ги има някой, да каже?!  newsm78

В новата брошура на Кауфланд има самозалепваща (или нещо такова, като фолио изглежда) подвързиия - 40х200см - 1.39лв. Ако някой се интересува...
Аз, докато не ида на РС, не смея да купувам, да видим изискванията на госпожата - с цветни паки или цветни подвързии по даден предмет или друго...  newsm78

# 325
  • В светлината на слънцето
Eй, изпуснах ви. Grinning
Дъждец, благодаря, че сподели сайта с шишетата на EQUA. Начаса поръчах едно за Сашо. Само ако знаеш от колко време ги търся. Каката е с такова от 2 години и съм много, ама много доволна.  Peace Но нейното го поръчвах от чужбина. Естествено, нейното е розово, на китки. На него му поръчах с китари, нали е рокаджия. Mr. Green Аз лично предпочитам по-малкия размер - 400 мл, тъй като тя в училище не пие много вода, дори понякога си връща шишето почти пълно (не ходи на занималня). Голямото ми идва твърде голямо. За него мисля, че същият размер е достатъчен. Шишето е доста компактно, влиза в страничен джоб. Току-що пробвах на неговата чанта. Нейните и двете нямат джоб и тя го носи вътре в чантата. Капачката е със завинтване и нещо като специална клапа/мембрана, която не пропуска и капка навън. Лесно се мие. Понеже чичо ми и леля ми са химици, преди да го купя разпитах доста подробно за материала. Напълно безвреден е и се счита за един от най-здравословните материали в момента в света. Все пак не е добре да се слагат в него горещи напитки. Иначе у дома има едно шише, което вътре е с иноксово покритие и с "човка" за пиене, която се прибира. Но е по-голямо като обем и тази човка не е никак удобна. Затова и търсех от другите. Peace

За материалите за рисуване - много зависи какви са и конкретните изисквания на учителката. На Теди класната например, не работи с бои и те не използват акварели в часовете. Рисуват основно с моливи и флумастери. Докато класната на Сашо предупреди още на РС, че ще рисуват с всичко възможно: моливи, флумастери, пастели, акварели. Аз не купувам само от една марка. Черни моливи - задължително на Кохинор, цветни - на Кохинор или Милан, но има и други марки, които са добри, флумастери - на Милан или едни Лидълски, които много ми допаднаха. С пастелите и боите е малко по-различно. Там се обаждат старите ми навици. Бои, четки, пастели, разредители, платна... купувам основно от професионални художнически магазини. Но те рисуват с такива само у дома. За училище - не знам още. Все пак ще прежаля 1-2 четки и може би руски акварели. Thinking  

# 326
Пролетен дъждец, много благодаря!  Аз от втория линк си харесах, но тия Сигг не успявам да намеря, как точно да ги търся, моля!?

Вела, и ти ако дадеш линк...   bouquet

Ето линк към тапъруеър:
http://www.tupperware.bg/xchg/bg/hs.xsl/1327.html  има и 500мл. Сина е с такова, вече цяла година . Доволна съм. Сега взех две по 750мл.На сина се отвива цялата капачка , а  при големите няма нужда да се отвива при пиене.

# 327
  • София
И моята Вики е с очила от една година. Нямам никакви притеснения. В градината ги сваляше само за сън. Е, имахме инцидепт с изкривена рамка веднъж в началото оправен в оптиката, но като цяло тя си ги пази, защото не виждадобре без тях. Иначе ще искам да седи напред, защото въпреки очилата зрението и е не е 100% възвърнато все още, заради високия астигматизъм и от далече като гледа се напряга много. Но за една година носене на очила има огромен прогрес във възстановяване на зрението. Яд ме е само, че не я заведохме по-рано на обстоен очен преглед, тй де факто се е мъчила милата до 6-та си година. Сега толкова е привързана и обича очилата си, та чак се чудя защо съм се притеснявала толкова как ще бъде с тях.

# 328
  • Sofia
Благодаря, Вела!   bouquet

# 329
  • ГОре на черешата...
Не, за постоянно са, но ги маха при игра, защото неговата  игра е винаги футбол и се притесняваме топката да не го удари в лицето. Макар че досега единствения инцидент е вкъщи като падна  и то на килима и се изкриви рамката, но пак  беше с топката. И ние все ходим в оптиката да ги стягаме.

Щом са изписани за постоянно не е хубаво да се свалят. Моят също постоянно играе, включително и футбол, и то с брат си, който вече е доста над мен - следователно можеш да си представиш шутовете му Whistling, но никога не е имало инцидент - той се пази, околните го пазят също Peace.

Иначе ще искам да седи напред...

Попитай офталмолога си къде да седи детето - на нас например препоръча на всяка цена да седи в средната редица, срещу дъската и предвид, че е доста висок и няма как да е най-отпред - поне в средата.

Моренка, и на мен ми е изключително драго Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт