Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 5

• 33 535
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Мариета, честит празник на патерица Simple Smile Честита раница, идеална му е. Нашата е съвсем подобна, даже и като десен.

Симантро, и аз това се чудех, би следвало да има РС, поне да видим в кой клас и с кой класен... newsm78 Мислех да минавам оттам тези дни да видя дали няма лепнато нещо на външното табло. Има ли информация за разпределение по класове някаква някъде? Имена на класните ръководители?
Исках да те питам и за дните, в които имат физическо: с анцузи ли си ходят децата или се преобличат там? В кварталното големият си ходеше по анцуг в дните си физическо 4 години, както и всички останали деца, но ако там никой не ходи по анцуг на училище, ще се преоблича, къде ще иде Simple Smile Питам като помощ за дрехите - мисля да пазаруваме идния уикенд, да знам колко анцузи ни трябват. За първия учебен ден още не сме мислили тоалет и ние.

# 391
  • София
sky, от немския иБей или от сайта на Скаут мисля. Ако се реша, де. Алекс познава часовника и без означението на минутите. Просто ми харесва да е в тон с другите неща  Embarassed
Рали, ще пиша  подробно лс утре сутринта, че малко късно стана и не мога да си събера мислите  Hug

# 392
Винаги има РС преди 15 септември за първокласниците. Нашата ще е на 10.

rally за физическото зависи от детето. Моя в първи клас ходеше с анцузи за да не се преоблича, но от втори започна да ходи само с дънки, джинси, панталони и се преобличаше. Така ,че говори с детето. Никол още в детската градина отказа да носи анцузи. От две години не купувам вече такива.

На мен най- голям проблем ми е избирането на ботуши за зимата. Апрески купих, но ми трябва нещо с което да може да се ходи и в училище, т.е. хем да може да ходи на вън в снега, хем да не и е топло в училище. Миналата година носех допълнителни обувки и се преобуваше, но не ги извеждаха на вън когато имаше сняг. Сега няма да е така. Приемам предложения.

# 393
  • София
И ние се сдобихме с раница на Херлиц - много сме доволни и аз и детето. Laughing Хареса си я на бързо   и я взехме.

Намерих и подходящи обувки - хем да стават на униформата, хем да са удобни. Дрехите (униформата) и нея я набавих.
Сега вече имам да купувам тетрадки и моливи и др. неща, които може да се намерят много бързо. Така, че ученика е готов за тръгване! Wink

Сега моля за малко съвет за несесера. Видях общо взето само 2 модела -
- с ластици вътре -
- и този

Има ли и някакви други модели? Всъщност в този несесер ще трябва да си слага моливите, флумастерите, гумичка, острилка? Нали така?

Някой има ли наблюдение кои флумастерите и моливи са по -добри - на  Faber- Castel  или Giotto?

# 394
  • ГОре на черешата...
За несесерите да дам отзиви и от двете страни така да се каже  Laughing- по-удачният вариант са тези с ластици. Разтваряйки го на чина, всичко е пред погледа и под ръка на детето. Нямате си и представа какво става с тези с цип - пада едно ровене вътре, после пада и самият несесер, всичко се пръсва по пода, целият клас скача и хуква да събира и отиде часа на кино ooooh!...Така че купете качествен несесер с ластици /Херлиц като показания например/ и няма да има никакви проблеми. А и децата много обичат да си подреждат моливите и флумастрите по цветове, отделно така си създават и навици за труд и ред.
Виж, по-големите ученици, на които не са им необходими моливи и флумастри в часовете освен ИИ, предпочитат тези с цип, защото са "тийнейджърски", а и не заемат много място - 2-3 химикалки, моливи и гума вътре са им достатъчни. Големият ми син от 5-ти клас нагоре е с такъв, мисля на Габол и не е мръднал също Peace.

# 395
  • Перник
1 тъп въпрос - не може ли моливите и флумастрите да да се носят в оригиналните си опаковки, задължително ли е да са в несесер?

# 396
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Най-накрая и аз да се похваля - купихме рокляТА  Laughing Много е доволна, избра си я сама, снощи чак искаше с нея да заспива. И аз съм доволна, че отметнахме и тази грижа.
Не знам дали съм споделяла, но при нас се оказа, че ще има само едно познато детенце в класа, а в другите 4 паралелки има поне по 3-4 познати/приятелчета. Да, ама ето че съдбата си знае работата Simple Smile) На детския лагер се сприятели с едно момиченце и все за нея ми говореше вечер. С триста зора я накарах да пита в кое училище ще е детето, кой клас и т.н. (Не било нейна работа да пита такива неща, моля ви се  Rolling Eyes) и се оказа, че ще са в един клас Simple Smile А снощи, пак съвсем случайно, имаха ново момиченце на тренировки. Сложила ги треньорката една до друга, да изпълняват заедно един елемент от съчетанието. Та, тръгваме си и Марта: "Мамо, с ей това момиченце играх днес, тя е новичка." Питам дали са се запознали - не. И ѝ казвам: "Ами ако се окаже и тя в твоя клас?". И тук се намеси на девойчето майката - пита в кое училище сме, при коя учителка - и изненадааа Simple Smile)) И тя в нейния клас! Та така, засега един късмет я е подгонил госпожицата, дано така да ѝ върви Simple Smile
Светле, ако са в метална кутия, защо не? Но картонените много бързо се впарцаляват...

# 397
  • София
Dive, дано все така да й върви! Няма случайни неща, да  Simple Smile А роклята е приказна.

# 398
  • Перник
Dive, и аз бих спала с тази рокля - прекрасна е!  Heart Eyes

Имаме моливи в метална кутия с Angry birds + още няколко картонени кутии с хубави моливи, които са (почти) нови. Така че сега не смятам да купувам пак. Ножица, острилка, черни моливи също имаме... Ще инвентаризирам и другите остатъци от градината, може да отпадне още някоя покупка - станала съм много стисната в последно време и хич не искам да купувам излишни неща  Embarassed

# 399
  • В светлината на слънцето
Dive, наистина няма случайни неща. Peace Все така да й върви на девойката. А роклята е прекрасна, носи такова настроение. Peace
Нашият си е извадил пореден зъб и в момента фронтално бил точно като след боксова схватка, плюс силно фъфлещ, докладва баба му. Mr. Green Само не знам как точно с беззъбата уста ще успее да си каже стихчето на откриването на уч.година. Mr. Green Сашо също познава часовника (за разлика от кака си, която е над тези неща Mr. Green)

# 400
  • ГОре на черешата...
О, като видя такива прелестни рокли и почвам да съжалявам, че си нямам момиченце...честита да й е на Марта  bouquet!

1 тъп въпрос - не може ли моливите и флумастрите да да се носят в оригиналните си опаковки, задължително ли е да са в несесер?

Може, но при условие, че се ползват във всеки час, не само по ИИ, за мен отделните кутии не са удачен вариант - представете си какво става на малкото детско чинче - разтворени - 1 учебник/голям формат/, учебна тетрадка/също голям формат/, малката тетрадка и...ами пълна бъркотия ще стане ако вземе да рови и в кутията с флумастри или моливи. Аз затова и предпочитам тези несесери, с един цип - просто се разтваря целия и всичко е пред детето.

Лу, тъкмо отивам да търся клещите да дръпна предния на Андриан, че вече е бая провиснал. После ще докладвам Wink.

# 401
  • Варна
Мерси за милите думи, момичета   bouquet И да, роклята е точно като притежателката си - шарена и кокетна, винаги те кара да се усмихнеш Heart Eyes
Лу, за зъбите - Марта изкара повече от половин година без двата си предни горни зъба. Не е фъфлила изобщо. Не се притеснявай - ще се справи момчето и без зъб Simple Smile
За часовник - мисля да не й взимам засега. Аз не нося и тя някак не се е сещала досега за тази екстра.  Иначе познава часовника, понякога обърква когато е "без", казва "и 40" примерно, но и това ще се намести с времето, предполагам.  А и все нещо трябва да остане за подаряване за РД, пък и Дядо Коледа трябва нещо да донесе (след като се разбрахме, че сестричка няма да ѝ донесе Mr. Green)...

# 402
  • В светлината на слънцето
...пък и Дядо Коледа трябва нещо да донесе (след като се разбрахме, че сестричка няма да ѝ донесе Mr. Green)...

Ааа, недей така, нищо не се знае. Mr. Green

Мариетка, тези несесери наистина са супер удобни.  Peace Установено от личен опит, след сменени три (основно заради картинките). Затова и на Сашо взехме такъв. То нали заради въпросния несесер всъщност купихме и чанта от същата серия. А бяхме тръгнали заради несесера. Crazy
Dive, бяхме купили на девойката часовник за първия учебен ден, защото тя го пожела горещо. Не беше някакъв скъп, много изчистен като дизайн, по-скоро минималистичен, с циферблат във формата на цвете и най-важното в синьо, бяло и червено, точно като роклята, която беше решила да облече. Е да, но часовникът беше носен само няколко дни и сега събира прах у дома. Сашо има огромен мерак за часовник по принцип. Обработва ни от поне половин година и подозирам, че той ще носи часовник, за разлика от нея. Бяхме решили да му купуваме специално за повода, но после се сетих, че имам един съвършено нов, който баща му в прилив на ентусиазъм си беше взел, но така и не сложи - той е класически мъжки вариант, метален, с кожена каишка, стабилен, та може него да му дадем - ще му хареса. Thinking
Нещо такова е http://www.aetas-bg.com/userfiles/productlargeimages/product_1247.jpg
А ето я каката от нейния първи учебен ден, горе-долу се вижда часовникът.
http://media.snimka.bg/9382/025018545.jpg?r=0

# 403
  • Sofia
Честити раници на всички!  Simple Smile
Честит тоалет на Машенката!  Hug

Вела, аз за зимата купувам  апрески и високи кецки/обувки с по-дебела подметка за стух студ и не много сняг. Миналата година апреските обу веднъж Гушкан, та в много зимни дрехи и обувки не смятам да влагам, що се онтнася до града. Климата не е това, което беше, както наблюдаваме от доста време вече.

Сега моля за малко съвет за несесера.
Има ли и някакви други модели? Всъщност в този несесер ще трябва да си слага моливите, флумастерите, гумичка, острилка? Нали така?

Някой има ли наблюдение кои флумастерите и моливи са по -добри - на  Faber- Castel  или Giotto?
На някоя от последните раници показах такъв, който аз предпочитам, поне пред кръглия, който си показала.
Иначе не до "трябва', а до лично решение, удобство. Вида и броя на несесерите не е изискване не учителката.
От двете марки, смятам че първата е по-добра. Също и Стабило.
Някой тук пък спомена и Пеликан.

Dive, а като няма да е сестричка, братче?!  Simple Smile

И на мен вече ми остават пособия само и то такива, които нямаме останали от ПГ.
Пластилинът ни остан неизползван, както и дъската за него, боите, не помня точно, но май са малко ползвани и как пък няма да ги оставя и да купя нови. Crossing Arms  Ножицта, моливите фулмастрите също - докато работят добре, ще се ползват и това е.
Ако пък не се въздържа и взема нещо ново, ползваните ще останат за резерва.  Sunglasses
И те така.  Laughing
----------------------------------------------------------------

п.п. Ихаааа... уцелих последна бройка от блузките, много се радвам!  newsm44
А и белички гуменки взех.  smile3508
Сега е изцяло екипирана за физ. възп. 
Ей ги:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 15:26 от Morena

# 404
Иха, Морена, бели гуменки!! Ако купя такива, сигурно на втория ден, ще са почернели отпред. Не знам как върви и тича моята госпожица, но всичките й обувки са ожулени, одрани и изцапани отпред Simple Smile

Апрески миналата година взех на The North face и се надявам и тази година да може да ги носи. Аз съм обратното, искам да са дебели, топли и да не пропускат. Но при нас се събуват (всъщност не знам 1ви клас как ще е, но силно се надявам да не стоят цял ден с ботушите). Едни тънички има от Уайкики и разни други от случайни магазини.

Общи условия

Активация на акаунт