Лидл - тема 46

• 70 326
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Аз  ползвам  на  Боженци  за  закваска.Когато  прясното  мляко  е  студено  тогава  го  слагам  да се  кваси  10-12 ч.  а когато  е  с температура  39-41 градуса  се  кваси  2-3ч.

Благодаря за уточнението! Ще го пробвам преди да си легна, че бях инструктирала мъжа ми в 7 да прибере бурканчетата в хладилника.

Да похваля и тези терлички, детето много ги хареса.

# 361
Май ме навихте за уреда за кисело мляко Simple Smile
Ще проверя дали да останали.

# 362
не съм убеден в полеЗността на този уред - за млякото предпочитам старата бабина технология - ползувам буркани с винт и отлежават в домакинската ръкавица

# 363
не съм убеден в полеЗността на този уред - за млякото предпочитам старата бабина технология - ползувам буркани с винт и отлежават в домакинската ръкавица
В уреда  можеш  да  подквасиш млякото  студено  от  хладилника.Квасиш  вечер  и на  сутринта  имаш  готова  кисело  мляко,  без  да затопляш  и да  пробваш  с пръстче   дали  си  улучил  точната  температура.

# 364
  • София

кое точно да му е вредното или под неполезен, в смисъл ненужен?
За който си кваси по стария начин мляко със сигурност му се вижда ненужен. На мен лично не ми се занимава с увиване и пазене на Т на бурканчета, топлене на мляко до определена Т и т.н.

# 365
Снощи пробвах машинката за кисело мляко. В книжката пише да се кваси 10-12 часа, но на мъжа ми се сторило, че е загряла доста и това време е много, и я изключил след 3-4 часа. Резултатът на сутринта е добър, като се има предвид, че ползвах купени прясно и кисело мляко. Сложих закваска според указанията в книжката - 5 чаени лъжици на 1 л. прясно мляко.
Няма смисъл от спорове за избрания начин за заквасване. По-важното е, че все повече хора избират да си приготвят домашна храна  Hug

# 366
  • София
Имам от уред за подквасване на мляко Сапир от Кауфланд. Не ми е удобен, тъй като е една цяла купа за 1 л мляко. Иначе млякото става добро. Този много ми харесва, тъй като са малки бурканчета с цветни капачки. Може да се експериментира с различна закваска, с добавки. Не че и във фурната не мога да поддържам определена температира - правила съм го, но там разхода за ел енергия е по-голям и ако ти трябва в същото време да приготвяш друга храна, то няма как. Уреда ще си го купя следващия път като го пуснат, тъй като за жалост вчера останах без работа и точно сега не ми се отделят макар и само 24лв.

# 367
  • Пловдив
MilenaZ
Скрит текст:
Hug и кураж,ще се справиш!

Ако имате откъде да взимате добро дом.мляко -да,има смисъл от уреда.но какво му е домашното на купено от магазина мляко Crazy

# 368
  • София
Здравейте, някой случайно да е виждал останали от летните шалварести панталони в София? Аз намерих в Лидл Слатина, но нямаше черен 40 номер.

# 369
  • sofia
Здравейте, някой случайно да е виждал останали от летните шалварести панталони в София? Аз намерих в Лидл Слатина, но нямаше черен 40 номер.

В този на Вардар имаше доста черни, но не съм гледала номер.

# 370
а какво мляко квасите, намирате селско, или с магазинско?

На мен днес ми донесоха, селско.... за първо път купувам, взех го за машинката, закваска сложих от млякото на Добрев, утре ще се отчета.

В инструкцията пише 10-12ч. квасене, колежките казаха 4-5, за това и питах колко време го правите  newsm78
Ако не е късно - оставям го цяла вечер  т.е. 10-12ч  Peace
Редактирам се , не знаех че може и студено да се подквасва , благодаря за споделения опит .

# 371
  • София
Ако не е късно - оставям го цяла вечер т.е. 10-12ч  Peace

Ще пробвам с цяла вечер, вчера го махнах след 4ч. квасене и млякото е редичко за моя вкус.

# 372
Имате ли отзиви за пасатора и чопъра ?

# 373
  • София
За чопъра има по-назад позитивни мнения.
Пасаторът също беше хвален преди, но не знам дали точно за този модел става дума.
Най-добре вземи, пробвай и ако не ти допадат - върни. Тук поне няма проблеми с връщане и замяна...

# 374
  • Варна

Интересува ме същото, но за Варна, номер 36.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт