Майчинството счетоводно-61

• 38 275
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • до най-прекрасния мъж
Че уж щял да го издаде, ама не днес, а след една седмица при положение, че не е зает в момента с нищо. Какви са опциите за жалба срещу това подобие на доктор?

# 331
моя за преносване ми го издадоха от болницата?!

# 332
Здравейте, обръщам се към вас със следните колебания, макар че изчетох голяма час  от въпросите и отговорите. Ще съм благодарна, ако  си ги изясня с ваша помощ Simple Smile Първото ми дете навършва  2г на 29 октомври ,а съм бременна с термин април, ако правилно съм разбрала МОГА ДА СИ ПУСНА БОЛНИЧЕН ЗА БРЕМЕННОСТ, веднага след навършване на втората годинка на детето ми, и така до 45те дни за второто.  И другото колебание ПЪРВИТЕ 12М ЗА ВТОРОРО ДЕТЕ ,ЩЕ ПОЛУЧАВАМ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА БАЗА НА ПЪРВОТО. Леле как го написах ,дано ме разберете, ме обвзеха едни сметки и тревоги... Thinking

# 333
  • Пловдив
И другото колебание ПЪРВИТЕ 12М ЗА ВТОРОРО ДЕТЕ ,ЩЕ ПОЛУЧАВАМ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА БАЗА НА ПЪРВОТО. Леле как го написах ,дано ме разберете, ме обвзеха едни сметки и тревоги... Thinking

Не,нямаш шанс за такова нещо,защото първото ти дете ще е над 2 г,когато ще ти издадат 45 дневния за второто
Иначе може след майчинството да си в болничен до 45 дневния,да

# 334
Здравейте,

Имам следното запитване.

Смених си фамилията преди няколко дни - трябва ли да си сменям трудовата книжка или само допълнително вписване е достатъчно?

Също, бях на временен трудов договор до края на юли. Шефката ми каза, че автоматично всичко се подновявало и ставал постоянен от август. Но не съм подписвала някъде,  нито съм видяла нов договор или сам искали книжката, за да вписват промени.  Просто продължавам да си ходя на работа. Трябва ли да имам нов договор?

Притеснявам се, защото от счетоводствто ни са мн зле, трябва ние да им цитираме законите и искам всичко да е изрядно - да не направят някоя глупост...

Благодаря много! Hug

# 335
И другото колебание ПЪРВИТЕ 12М ЗА ВТОРОРО ДЕТЕ ,ЩЕ ПОЛУЧАВАМ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА БАЗА НА ПЪРВОТО. Леле как го написах ,дано ме разберете, ме обвзеха едни сметки и тревоги... Thinking

Не,нямаш шанс за такова нещо,защото първото ти дете ще е над 2 г,когато ще ти издадат 45 дневния за второто
Иначе може след майчинството да си в болничен до 45 дневния,да

В такъв случай, ще получавам мин 340лв.-така ли е?

# 336
  • Пловдив

Първата година имаш гарантирани минимум 340 лв.Но при теб може да са и повече,защото ако вземеш болничен след края на майчинството,в базата ти ще влязат и месеци от първата година,а не само МРЗ от втората

# 337
Здравейте,

Имам следното запитване.

Смених си фамилията преди няколко дни - трябва ли да си сменям трудовата книжка или само допълнително вписване е достатъчно?

Също, бях на временен трудов договор до края на юли. Шефката ми каза, че автоматично всичко се подновявало и ставал постоянен от август. Но не съм подписвала някъде,  нито съм видяла нов договор или сам искали книжката, за да вписват промени.  Просто продължавам да си ходя на работа. Трябва ли да имам нов договор?

Притеснявам се, защото от счетоводствто ни са мн зле, трябва ние да им цитираме законите и искам всичко да е изрядно - да не направят някоя глупост...

Благодаря много! Hug

Провери си в договора. Ако пише че след еди колко месеца ако не се прекрати става безсрочен, не се потписва нов. За трудовата книжка законово незнам, но аз моята не съм я сменяла.

# 338
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,
.......

Благодаря много! Hug

Прочети си внимателно трудовия договор. Ако е срочен, значи би следвало да преподпишеш допълнително споразумение за преминаване от срочен към безсрочен трудов договор. Ако е бил безсрочен от самото начало, да, не се преподписва нищо. Въпреки че не е задължително да се подписва и допълнително споразумение при срочен трудов договор, ако са изпълнени следните условия по КТ:
Превръщане на срочния трудов договор в договор за неопределено време
Чл. 69. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.
В повечето фирми подписват допълнително споразумение, явно във вашата се позовават на чл. 69 от КТ, което също не е грешно.

# 339

Първата година имаш гарантирани минимум 340 лв.Но при теб може да са и повече,защото ако вземеш болничен след края на майчинството,в базата ти ще влязат и месеци от първата година,а не само МРЗ от втората

Благодаря ♥Elfita♥ Hug

Ако има майка с подобно застъпване да сподели как е постъпила Simple Smile

# 340
  • В полите на Пирин планина
teddytob, ако АГ ще ти издава болнични за общо заболяване по време на бременността би могла да прекъснеш ползването на отпуск за гледане на първото ти дете / да получаваш 1/2 от обезщетението, т.е. 170 лв / и да излезеш в болничен веднага, за да ти влезнат в базата за бъдещото обезщетение, колкот е възможно по-малко месеци на МРЗ. Това в случай, че си осигурена на по-висок от МРЗ осигурителен доход.

# 341
Здравейте на всички, мисля, че е страхотно че сте направили тази тема , може много да си помогнем от нея. От прочетеното до тук мисля , че и аз мога да си повиша малко дохода, дано да съм разбрала правилно.  На 26 години съм , имам 5г. и 3. м студов стаж. от една година съм  на една работа без прекъсване на 8 часов работен ден, в момента съм бременна с второто ми дете с термин 20 март, питането ин е , ако примерно януари месец си пусна договор за 4 часа към друга фирма, ще получавам ли едан година болничен и от там

# 342
  • В полите на Пирин планина
Здравейте на всички, мисля, че е страхотно че сте направили тази тема , може много да си помогнем от нея. От прочетеното до тук мисля , че и аз мога да си повиша малко дохода, дано да съм разбрала правилно.  На 26 години съм , имам 5г. и 3. м студов стаж. от една година съм  на една работа без прекъсване на 8 часов работен ден, в момента съм бременна с второто ми дете с термин 20 март, питането ин е , ако примерно януари месец си пусна договор за 4 часа към друга фирма, ще получавам ли едан година болничен и от там

С каква цел? Реално ли работиш на втори трудов договор?

# 343

Тъй като , щата ми 430 лв и ми се иска някак да си повиша майчинството и мился ако се запиша фиктивно към фирмата на познати дали ще има някакъв ефект

# 344
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Тъй като , щата ми 430 лв и ми се иска някак да си повиша майчинството и мился ако се запиша фиктивно към фирмата на познати дали ще има някакъв ефект

Не.

Общи условия

Активация на акаунт