Студенти в UK - 2

• 73 062
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Привет и от мен! Вчера синът ми получи потвърждение от университет от UK /след изпратени диплома и сертификат IELTS/. Сега тепърва готвим документите за студентския заем за таксата за обучение и искам да попитам дали е нужна нотариална заверка "Вярно" с оригинала на документ за самоличности после превод на документа /според Интеграл/  или другият вариант ми казаха, заверка с подпис на преподавател и печат на училището/Дарби/.  И не на последно място са ми притесненията, от Дарби ми казаха, че сме закъснели със кандидатстването за кредита, но пак имало шанс ? Sad Можело да искат да депозираме сумата за първия семестър и след одобрение да ни  я възстановят.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 11:24 от фенка на МЕЧО ПУХ

# 31
  • България
Нотариусите не заверяват копие от документ за самоличност, защото тогава копието добива сила на оригинал. При моята девойка, тези документи завери преподавател от училището. Изпратихме ги на 21.07. с БГ пощи.

# 32
Привет и от мен! Вчера синът ми получи потвърждение от университет от UK /след изпратени диплома и сертификат IELTS/. Сега тепърва готвим документите за студентския заем за таксата за обучение и искам да попитам дали е нужна нотариална заверка "Вярно" с оригинала на документ за самоличности после превод на документа /според Интеграл/  или другият вариант ми казаха, заверка с подпис на преподавател и печат на училището/Дарби/.  И не на последно място са ми притесненията, от Дарби ми казаха, че сме закъснели със кандидатстването за кредита, но пак имало шанс ? Sad Можело да искат да депозираме сумата за първия семестър и след одобрение да ни  я възстановят.

Няма уточнение дали става дума за английски/уелски или шотландски университет, предвид различните институции и процедури за заем. От обясненията на Интеграл и Дарби мога да предположа, че става въпрос за английски/уелски, където ще ви трябва наистина копие на личен документ, подпечатано като вярно с оригинала от човек, който ....накратко... има печат. Това може да бъде нотариус (не всички се съгласяват), може да бъде лекар, може да бъде учител или каквото друго се сетите.

Относно сроковете - да, изтървали сте гаранционните срокове (т.е. сроковете, в рамките на които ако кандидатствате, ви гарантират, че ще получите одобрението за заем преди началото на учебната година). Разбира се, не сте изпуснали крайните срокове за кандидатстване, които изтичат 9 месеца след началото на учебната година. Ако не получите одобрението преди началото на годината, университетът ще прецени каква да е процедурата - може да поискат да депозирате за семестъра сумата или в най-добрия случай, да се свържат с SLC и да уточнят докъде е стигнала кандидатурата ви към тях.

# 33
  • Варна
Благодаря Ви много! Приет е в Royal Holloway, University of London.

# 34
  • Пловдив
Пинко,

Е точно това е въпроса ? Въпреки всичко изброено, нямаме безусловна оферта , статуса и не е променен!

# 35
  • Пловдив

Graziella Toskana , става въпрос за Нортъмбрия University .

# 36
И аз да се включа в новата тема. До днес и аз бях полудяла от притеснения, но вече девойката има безусловен прием.
И при нас, като при Dimivas, нещата се случваха нещо в обратен ред. Първо уредихме квартирата и билетите, после получихме одобрението за кредита (въпреки че тук има пак малко притеснения, че променяхме firm/insurance) и днес, след като 10 дни мрънкам да се обади и да провери - разгеле - съгласи се, провери и резултата е на лице.
Всъщност, нашата основна грешка беше, че - за да избегнем уж тичане за преводи и легализации и разни такива формалности, подавахме документите през интеграл. В резултат на това - не си знае ID-то в UCAS и не можеше да си следи нещата сама, а трябва да чака служителката да и препрати писмото. И ни изръсиха едни излишни 100-150 лева за преводи и куриерски услуги.
Вече мога да се похваля - приета е в Coventry University - International Business Management 

# 37
Честито * Маня *!
За всички новоприети, .успехи!

# 38
Здравейте и от мен Hug  И моята дъщеря е в редиците на новоприетите студенти в Ковънтри.
Маня, тя получи писмо от университета ,че може да изпрати сканирана , непреведена диплома и така направихме......има потвърждение , но сега като ви чета започвам да се притеснявам ooooh! Твоята девойка в общежитие ли ще бъде или в квартира?

# 39
да се похваля и аз от вчера имаме всички документи и за таксата и за общежитието. Приети хсме в РГУ  - бизнес информационни технологии. Това си искаще момчето,  това го приеха.  Общежитието не е първия ни избор, но ще го преживеем.  Сега сме на тема детайли и битовизми  Претеснявам се  малко не е точно гнуслив ,  повечто чистник,  а  офертата е  7 души в апартамент.    Питаме как ще си държа храната в общ хладилник, как ще ползвам обща баня.   Отговарям незнам,  все едно си в казармата - няма да ...мамоооо, и   аз фигаро тук фигаро там. Поне маже да си готви, няма да остане гладен.  Някой да има представа за общежитието Свети Петерс в Абърдин - далече ли е от кампуса, хубаво ли е т.н.

# 40
и ние сме със същата специалност но в Салфорд.Дали ще учат много математика?

# 41
Разглеждах програмата за първата година има математика, но видях и статистика, а мен този предмет ме ужасява,  хич  не би беше по сърце. 
Надявам се , че всички деца имат добра основа от България, за де справят.  Майките с опит право си казват - само ние се тръшкаме. Имам чуството, че аз чета повече от него. Дойде хвръли един поглед  нагоре  надолу  по екранна  и готово. Преди малко се регистрира за общежитието за има няма пет минути. И чувам само споко, спока. Викам му ела да изберем и резервираме билет за самолет , за такси  до общежитието . Виками какви резервации за такси, излизам от летището и има таксита, автобуси, ... ти майка ми в кой свят живееш. Аз му отговарям, че това не му е Централна гара.  Още  билет за самолета не сме купили , защото не знам  колко дни преди  започването е хубаво да е там.  Изобщо е купон унас.   Сега го вълнува море и приятели. 

# 42
 sil-vi, моята дъщеря ще е на квартира. Понеже от нейния клас 4 деца кандидатстваха в Англия, Ковънтри им беше на всички застраховката. Накрая всички решиха, че отиват заедно в Ковънтри и сменяха firm/insurance. И понеже имаме и познат, направо си наеха къща. Не знам дали е за добро, но поне няма да има притесненията на сина на цуци63.

# 43
И аз да се включа в новата тема. До днес и аз бях полудяла от притеснения, но вече девойката има безусловен прием.
И при нас, като при Dimivas, нещата се случваха нещо в обратен ред. Първо уредихме квартирата и билетите, после получихме одобрението за кредита (въпреки че тук има пак малко притеснения, че променяхме firm/insurance) и днес, след като 10 дни мрънкам да се обади и да провери - разгеле - съгласи се, провери и резултата е на лице.
Всъщност, нашата основна грешка беше, че - за да избегнем уж тичане за преводи и легализации и разни такива формалности, подавахме документите през интеграл. В резултат на това - не си знае ID-то в UCAS и не можеше да си следи нещата сама, а трябва да чака служителката да и препрати писмото. И ни изръсиха едни излишни 100-150 лева за преводи и куриерски услуги.
Вече мога да се похваля - приета е в Coventry University - International Business Management 
Хора, за какви суми говорите?! Платили сме 2х7-8 лв. за изпращане на документите - портфолио и тези за заема и още 16лв. за нотариус и превод на дипломата. Това са ни всичките разходи. Имаме си отпуснат заем, безусловна оферта, място в общежитието. Защо е необходимо да се дават грешни пари на посреднически фирми?! Може ли да заминават децата на другия край на Европа, да се налага да живеят и оправят сами и да не могат да се справят с едни нормални документи?! И най-вече да разчиташ някой друг да ти следи нещата и да не си знаеш номера!!!!

# 44
Блазяви за Ковънтри, това е повече от  6 плюс, да си д познати най- малко.  Колк проблем ото до таксите, това не е актуално за набор 95, на все пак входната такса за документите е 23 паунда. Колкото да ID съм изненадана,  независимо койти подава документи може да откриеш, а и с питане до Цариград се стига, казват старите хора. Мисля , че  разходите с таксите  за кандидатставне, превод и т.н. са малък  проблем в сравнение с тези за общежитията. За мен това е по-големия разход,  защото другото като храна, дрехи,  козметика, лични и други  ще ги имат и тук, ако са при нас.  Да не говорим за самолетните билети. Не на последно място, за мен е важно и устойчивостта на харктера  прична страна,  сблъсъка с една по-различна среда, хора, навици, климат  откъдето и да го погледнеш. Моя син е оправен, не се притеснявам - ще си сготви, ще изчисти,  като трябва  ще глади  но това не е най-важното. Всичките ми притеснения приема с усмивка, и глед ада ебиминира "четенете между редовете"  като се опитам  да му "бръкна в душечката".  За това много хубаво, че има себеподобни т.е . българи заедно на едно място,  а и познати  направо супер.

Общи условия

Активация на акаунт