Студенти в UK - 2

• 73 209
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
В НАП искат обикновено пълномощно / не нотариално заверено/ заедно с документа от университета  за съответния семестър/ но преведено от лицензиран преводач/.

# 601
  • Варна
В НАП искат обикновено пълномощно / не нотариално заверено/ заедно с документа от университета  за съответния семестър/ но преведено от лицензиран преводач/.

Да, когато става дума за здравните осигуровки и аз изфабрикувам едно пълномощно от негово име , но сега става въпрос за глоба, която те не са отразили при тях ,че е платена преди 2 години. Аз генерално пълномощно няма да оставя при тях , дори и копие. А какво писмо са му пратили ,че заради тия 20 лв, имат право да му изземват имущество и да му блокират банковата сметка  Close . Можеше да вземат документите , доказващи ,че е платил, все едно той е отишъл сам, на бележките никъде не пише моето име , просто все едно съм куриер и им нося документи. Ама нали трябва да се правят на велики, днес имаше 6 служителки и нито един клиент, бях единствена в стаята !

# 602
На твое място бих написала жалба директора на териториалната дирекция, в което накрая да пише, че разчиташ на разбиране от негова страна за решаване на проблема, за да не се налага да пишеш до изпълнителния директор. Все пак има грешка при тях (глобата платена, стреса, който са ти причинили...) и отношението на служителките. Прикачаш копие на документите, получаваш си входящ номер и си мисля, че много скоро проблемът ще се разреши

# 603
  • Варна
cool_witch, обмислям и този вариант, но още съм твърде ядосана, ще изчакам да се успокоя малко, че да съм по-учтива при писането. Но нямам особени надежди ,че жалбата ми ще промени нещо  Confused

# 604
Ти успокоиш ли се, жалба няма да пуснеш. А, че ще промени, бъди сигурна - грешката е тяхна

# 605
Да ви споделя как си решихме проблема с билетите за Коледа. От Лондон (Станстед), през Франкфурт Хан до Пловдив с Райанеър. Излиза най-изгодно и полетите са удобни - разликата между двата в едната посока е 2 часа, а в другата - Пловдив - Лондон каца вечерта в 22.30 във Франкфурт и излита сутринта в 06.30 за Лондон. Иначе от Пловдив директните полети за Англия са ги направили вечерни и няма автобус, с който да стигнат до Кардиф.
Надявам се, че този вариант ще е полезен и за други.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 16:53 от Mimito_75

# 606
  • Русе

Да, когато става дума за здравните осигуровки и аз изфабрикувам едно пълномощно от негово име , но сега става въпрос за глоба, която те не са отразили при тях ,че е платена преди 2 години. Аз генерално пълномощно няма да оставя при тях , дори и копие. А какво писмо са му пратили ,че заради тия 20 лв, имат право да му изземват имущество и да му блокират банковата сметка  Close . Можеше да вземат документите , доказващи ,че е платил, все едно той е отишъл сам, на бележките никъде не пише моето име , просто все едно съм куриер и им нося документи. Ама нали трябва да се правят на велики, днес имаше 6 служителки и нито един клиент, бях единствена в стаята !

Сребърна паричка, и ние сме със същия проблем - глобата платена (преди година и половина), но неотразена. Онзи ден пристигна заплашително-предупредителното писмо, но в НАП-Русе явно попаднахме на свестен служител - не поиска никакво пълномощно. Сигурно си е до човека - като решат да се правят на интересни и да си придават важности....Но се учудвам - как някъде може....а другаде - не  newsm78.
Успех, все пак....в сблъсъка с институциите  Peace

# 607
  • София
Аз съм оставяла копие от пълномощно във Виваком. Също и в НАП, при подаване на декларация № 7. Но аз продължавам да и плащам здравните осигуровки тук.
Не виждам как ще злоупотребят. В документа са упоменати банка/без № на сметка/, мобилни оператори, НАП и НОИ. На нейно име няма имоти за да пробват  присвояване.
За изпращане на  колети - за мене най-лесно става с Бълг. пощи. Писала съм на предните страници.
Ани също си има самолетен билет за декември. Излязал и е около 85 БП Манчестър - София.

# 608
кога е купила билета и на коя компания

# 609
Забравяш да питаш за датата на полета, която през декември е определяща за цената на билета и е важна за студентите.

# 610
  • София
Купи го на 29.09, но е само в едната посока. Компанията  е Изи, 18.12.2014 г.  Май само те летят директно до София.

# 611
  • София
Mimito_75, благодаря за споделянето на варианта  Hug
Възползвахме се от твоята идея ( при нас ще е 15.12) . Тъкмо вече обмислях полети до Скопие с Wizz, че са най-евтини, но пътя дотам е около 4 ч. от София в едната посока. Така до Пловдив ще ни е по-удобно, сега обмисляме връщането.
Относно колетите, изпратих едни забравени учебници по испански с Български пощи, 2кг, 19лв, стигнаха за по-малко от седмица. Ако е препоръчано е 22лв.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 00:34 от NеDа

# 612
Благодаря за съветите!
Днес е е ходила при джи пито , насочили са я към зъболекар и там са и взели 40 паунда за преглед и снимка и нещо са я питали дали пие кока-кола-тя наистина пие често и зъбарят и е казал че има някакви дупки трябвало да пълни някакви канали , нещо или тя не е разбрала ....терминологията в стоматологията не и е ясна. Казал и че ще струва 350 паунда!!!   и сега чакам снимката да вземе и да я изпратя на личната ни стоматоложка .дъщеря ми има общо 3 пломби в устата и те са и направени точно преди бала -това ще рече преди 4 месеца. Никога не е имала болка в зъб , не беше ходила на зъболекар! Според личната зъболекарка и растат мъдреците .Дано да е това ,засега ще опитаме с обезболяващи.

ще погледна фирмите за доставки
Благодаря!

# 613
Mimito_75, благодаря за споделянето на варианта  Hug
Възползвахме се от твоята идея ( при нас ще е 15.12) . Тъкмо вече обмислях полети до Скопие с Wizz, че са най-евтини, но пътя дотам е около 4 ч. от София в едната посока. Така до Пловдив ще ни е по-удобно, сега обмисляме връщането. ......
И ние летим на 15 декември.  yes

# 614
  • София
И ние летим на 15 декември.  yes
Значи може да пием коледно кафе в Пловдив Wink

Общи условия

Активация на акаунт