Студенти в UK - 2

• 73 174
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,

В StudyMentors започнахме да правим онлайн видео разговори със студенти в чужбина, където всеки кандидат-студент може безплатно да се включи и да зададе въпросите си. Вчера направихме първия за Великобритания и Coventry University с двама от нашите ментори. Може да видите видеото и темите, които дискутирахме тук:
https://studymentors.eu/bg/blog/4/studentite-v-chujbina-razkazva … ersity-video.html

По-късно днес ще си говорим с Никола, който следва Архитектура в The University of Sheffield. Ето и Facebook събитието, където ще пуснем информация как да се включите в разговора:
https://www.facebook.com/events/1573781552850400

Надявам се, че този проект ще ви бъде полезен Simple Smile

# 661
lnedialkov чудесно Hug, но съм изпуснала разговора с Николай от Шефилд, а проявявам интерес, има ли го записан някъде?... и качеството при всички ли е толкова лошо на първия запис от Ковънтри?

# 662
# 663
Dimivas благодаря!  bouquet  Hug

# 664
lnedialkov чудесно Hug, но съм изпуснала разговора с Николай от Шефилд, а проявявам интерес, има ли го записан някъде?... и качеството при всички ли е толкова лошо на първия запис от Ковънтри?

Видях, че Dimivas е отговорил/а вече, благодаря. Мисля, че записът е значително по-добър, защото този път вече внимавахме за микрофонията. Учим се в движение Simple Smile

Най-късно утре ще пуснем и блог статия с видеото, разбита по въпроси (по подобие за Ковънтри), за да е по-лесно навигирането в самото видео.

Между другото, всякакви предложения са добре дошли! Simple Smile

# 665
  • София
Един сайт с много материали за подготовка на езиковите сертификационни изпити:
http://www.examenglish.com/

# 666
  • Варна
Глазгоу  пак са понадули офертите тази година :

"Специалност: Computer science
Университет: Glasgow
Award of Diploma za Sredno Obrazovanie with 5.9 overall and 5.9 in ALL school examinations and 6.0 in two Science subjects, one of which must be Mathematics."
/от бг хелп/

Няма ли в темата кандидатстващи тази година , оферти вече има ли ? 

# 667
Здравейте на всички!
Нахлувам в темата като бъдещ студент - 2015/2016
Понеже кандидатствам с рисуване в Англия и още от миналата година готвя сертификати, препоръки и т.н., за мен всичко вече мина по мен и масло - приета съм от раз в моето първо желание - University of Portsmouth.. толкова неочаквано стана всичко, че не мога да се зарадвам даже, не усещам тръпката, тъй като буквално за 1 ден ме приеха.. пратих препоръка, поискаха ми портфолио (представящи ме рисунки) и директно: offering place ... Heart Eyes

Ще следя с интерес, успех на всички и ще се радвам, ако намеря бъдещи съученици тук!

# 668
  • някъде из облаците
qg0dkata, честито   bouquet, какво ще учиш в Портсмут?

lnedialkov, много хубава инициатива. Ще сложим линка на първа страница в новата тема.
 Нямам кандидат-студент, но пък ми беше интересно и изгледах интервюто с Никола, тъй като дъщеря ми завърши бакалавър по архитектура в Портсмут или PART1, както е по критериите на RIBA. При дъщеря ми беше абсолютно по същия начин,
Скрит текст:
курса й беше изцяло практически, веднага ги почнаха с малки проекти за реални терени. Имаха проекти в група, важното е да се научат да работят в екип, както и в студиото всяка година си с различни студенти, може да има само 1-2-ма от предното студио. Първата година не ги интересуваше дали проекта може да се реализира, важното е да са креативни, интересни, нестандартни. Имат си работилници, повечето време прекарват в студио, ако случайно мине някой преподавател, даже и да не ти е ръководител, винаги ти помага ,  ръководителя пък й беше донесъл един куп книги, които й помогнаха за един от проектите. Всички материали сам си купуваш, много пари отиват за да принтираш. Имат междинни и крайни предавания, много е важно да виждат, че постоянно работиш и развиваш своя проект. Дадоха им кодове за безплатни архитектурни програми, които да си инсталират на личните компютри. Накрая имаха изложба, всичко сами си правиха стеничките от дъски, където трябваше да си покажат част от работите си, така че да заинтригуват някой бъдещ работодател, даже и визитки си слагаха. Най-добрите работи от целия курс се слагат  в годишник, и нас ни има в годишника. Завършват с готово порфолио, сами си търсят стаж. Университета им помага единствено със съвети и им пращаше мейли с имена на фирми търсещи стажанти. След като започнаха стаж периодично ги канеха на семинари, имаха и прикрепени преподаватели, които ги разпитваха как върви стажът, имат ли нужда от някакво съдействие, обясняваха им колко трябва да е минималното  заплащане и т.н.
Гледам и Никола седмично се вмества в 50-те паунда,единствено не съм съгласна, с работата, когато се налага и учене, и работа съчетаваш. При дъщеря ми в курса, освен българите и доста англичани работеха и учеха. Работеха основно петък вечер, събота и неделя, да, не е лесно, защото имаше моменти, когато почти не спяха, но пък си заслужава.
Успех на всички кандидати.
Наближава нова тема, така че ако някой иска да се включи в нашия списък на първа страница,да ми пише. Също така ако искате да се добави информация, която смятате, че е полезна и я няма на първа страница.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 10:12 от valha

# 669
valha, благодаря! Ще уча илюстрация Heart Eyes

# 670
qg0dkata, честито   bouquet, какво ще учиш в Портсмут?

lnedialkov, много хубава инициатива. Ще сложим линка на първа страница в новата тема.
 Нямам кандидат-студент, но пък ми беше интересно и изгледах интервюто с Никола, тъй като дъщеря ми завърши бакалавър по архитектура в Портсмут или PART1, както е по критериите на RIBA. При дъщеря ми беше абсолютно по същия начин,
Скрит текст:
курса й беше изцяло практически, веднага ги почнаха с малки проекти за реални терени. Имаха проекти в група, важното е да се научат да работят в екип, както и в студиото всяка година си с различни студенти, може да има само 1-2-ма от предното студио. Първата година не ги интересуваше дали проекта може да се реализира, важното е да са креативни, интересни, нестандартни. Имат си работилници, повечето време прекарват в студио, ако случайно мине някой преподавател, даже и да не ти е ръководител, винаги ти помага ,  ръководителя пък й беше донесъл един куп книги, които й помогнаха за един от проектите. Всички материали сам си купуваш, много пари отиват за да принтираш. Имат междинни и крайни предавания, много е важно да виждат, че постоянно работиш и развиваш своя проект. Дадоха им кодове за безплатни архитектурни програми, които да си инсталират на личните компютри. Накрая имаха изложба, всичко сами си правиха стеничките от дъски, където трябваше да си покажат част от работите си, така че да заинтригуват някой бъдещ работодател, даже и визитки си слагаха. Най-добрите работи от целия курс се слагат  в годишник, и нас ни има в годишника. Завършват с готово порфолио, сами си търсят стаж. Университета им помага единствено със съвети и им пращаше мейли с имена на фирми търсещи стажанти. След като започнаха стаж периодично ги канеха на семинари, имаха и прикрепени преподаватели, които ги разпитваха как върви стажът, имат ли нужда от някакво съдействие, обясняваха им колко трябва да е минималното  заплащане и т.н.
Гледам и Никола седмично се вмества в 50-те паунда,единствено не съм съгласна, с работата, когато се налага и учене, и работа съчетаваш. При дъщеря ми в курса, освен българите и доста англичани работеха и учеха. Работеха основно петък вечер, събота и неделя, да, не е лесно, защото имаше моменти, когато почти не спяха, но пък си заслужава.

qg0dkata, честито и от мен! Simple Smile

valha, благодаря! Simple Smile Опасявам се само, че "българи-ментори" може да не звучи много ясно. Може ли да го промените на "контакт с текущи и завършили български студенти в UK университети".
А относно Архитектурата - имам много приятели, които учиха Архитектура в университета ми в Делфт, Холандия. Всички без изключение бяха страшно ангажирани, та май навсякъде е така. За работата, определено си права - уикендите може да се поработва, но наистина трябва много добър time management Simple Smile

# 671
Не се притеснявай, "ментори" звучи идеално, всички знаем какво е ментор.
"Текущи" студенти звучи ужасно и няма нужда да е толкова дълго.

# 672
Не се притеснявай, "ментори" звучи идеално, всички знаем какво е ментор.
"Текущи" студенти звучи ужасно и няма нужда да е толкова дълго.

ОК, както сметнете за най-ясно Wink

# 673
  • София
Дъщеря ми днес получи оферта от Royal Holloway. Изискване 5/6 диплома за средно образование и минимум 4 по математика. Аз така написано разбирам като диплома 5 при максимална възможна за България 6. newsm78
Специалността е психология.
Това е първата получена оферта и много се радвам. Последно ще пристигне от Абърдийн. Писали са й , че събират документите на всички кандидатстващи  - до 15 януари и после започват да ги разглеждат и обикновено до 30 март давали отговор.
П.С. Забравих да напиша, че документите са изпратени около 14-ти октомври.

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 23:34 от zuri

# 674
  • София
Поздравления за първата оферта, напълно постижима Simple Smile

Това уни е и в списъка на дъщеря ми, като след доста чудене и проучване за един ден го измисли като сведе избора си до университети в Лондон. Вчера пусна заявката в УКАС.
King's College
Surrey
Royal Holloway
Queen Mary
City University London

Подредени са под реда на желанията и. Специалност Бизнес мениджмънт.

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 10:21 от Stelitka

Общи условия

Активация на акаунт