Студенти в UK - 2

• 73 187
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
 И понеже се коментираше спането по летищата, вчера случайно попаднах на една класация за най-лоши летища, от там и на този сайт http://www.sleepinginairports.net/2014/best-airports-europe.htm
[/quote]
Е, нашия ще "нощува" в Амстердам 15 часа...ама все още се притеснявам...

# 646
Добър вечер на всички! Чета ви винаги ,когато имам време,но отдавна не съм писала.
Искам да попитам дали някой е ползвал опцията FLEXIBLE  с KLM ?
След размяна на имейли и дълъг телефонен разговор с британския им офис си поизясних проблема на теория,но се оказва ,че на практика  нещата не винаги се случват както трябва.Всичко зависи от кой национален сайт на KLM е закупен билета. Едни предлагат опцията,а други не.Българският сайт ,например не я поддържа.

# 647
Ти пък, всички тук търсим възможно най-евтини билети, Flexible опциите са много скъпи, независимо от компанията.
А защо ти е нужна? Датите на сесиите са видни на сайтовете на всички университети.

# 648
Здравейте,искам да попитам дали има някой от вашите деца в Canterbury CC University? Simple Smile

# 649
  • София
Момичета, моят студент не се е готвил специално за ИЕЛТС, защото нямаше нужда. Обаче имам една госпожица, на която ще й се наложи.
Фокси, моля те сподели повече за разликата - къде минава вододелът м/у има и няма нужда да се готви?
Синът ми е 11-ти клас в АК, дотук ми е казал че ще държи ИЕЛТС тази година, не знае кога  Embarassed и няма нужда да се готви.

Това беше и официалният ми запис в темата ви, благодаря за всичко, което сте споделяли до момента, хвърлям по едно око нередовно засега от доста време. За момента Великобритания, нещо техническо е най-вероятния избор за него.

# 650
foxysilver, питах.
Теглила е материали от rutracker (ние винаги него сме ползвали за материали по английски).
Взе да ми обяснява, че е упражнявала времето за Speaking и Writing - това било най-важно. Reading и Listening били лесни за упражняване, защото имало отговори. После се сети да ме пита къде учи дъщеря ти и ... ме отсвири с думите "ооо тя няма проблем, да си упражнява само да се вмъква във времето".
Съжалявам, едва ли това ти е от полза, но не можах да измъкна повече, говорихме за други неща.

# 651
  • Там, където ме обичат
foxysilver, питах.
Теглила е материали от rutracker (ние винаги него сме ползвали за материали по английски).
Взе да ми обяснява, че е упражнявала времето за Speaking и Writing - това било най-важно. Reading и Listening били лесни за упражняване, защото имало отговори. После се сети да ме пита къде учи дъщеря ти и ... ме отсвири с думите "ооо тя няма проблем, да си упражнява само да се вмъква във времето".
Съжалявам, едва ли това ти е от полза, но не можах да измъкна повече, говорихме за други неща.
Много благодаря.   bouquet
Всичко е от полза. Дано наистина е така,  както казва твоята девойка, може пък аз да съм прекалено взискателна, знам ли.
А ние едно време как учехме, повтаряне до втръсване. Но пък много неща сме запомнили трайно.   Laughing
Скрит текст:
Да споделя само, че сутринта се събуждам с една английска думичка  в главата, за която не мога да се сетя какво означава. Знам, че съм я срещала много отдавна и е от пасивния речник, та ми стана любопитно и проверих.
За petticoat иде реч и означава фуста, фустанела. Божее, какви думи все още се срещат в хард диска ми.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 00:54 от foxysilver

# 652
  • Там, където ме обичат
bib.bib, не знам дали може да се каже къде е границата между има и няма нужда.
Зависи от детето най-вече, четенето на допълнителна литература, която да обогатява езиковата култура, методиката на преподаване в училище и т.н. Синът ми също беше казал, че няма нужда от допълнителна подготовка, но той е съвестен, амбициозен и последователен. И аз бях убедена, че ще се справи добре.
Иначе чух за деца от АК, които се бяха записани на курс. Така са преценили явно.
Успех на вас с детето.  Peace

# 653
Курсовете не са за пренебрегване и в никакъв случай не означават не добро владеене на езика.
Те са начин децата да се запознаят с формата на изпита и да научат тънкостите при провеждането му.
Голямата ми дъщеря държа TOEFL и ходи на курс във ФКМ - казваше, че няма и 5 минути учене на езика, само тренировки. Но пък там децата се делят на групи по нива, държат входящ изпит (с изключение на 1АЕГ) и всъщност не знам как е в другите. Имаше дете с доста по-ниско ниво на езика, неясно как попаднало в тяхната група, беше принудено да се премести, защото не можеше да ги настига и дразнеше като бавеше темпото.

# 654
  • София
Благодаря!

# 655
Относно Йелтс и курсовете за подготовка, мога само да споделя, че най-добрата ми приятелка,която учи в Английска гимназия се яви на изпит без да ходи на курс,  резултат - 8.Недоволна от постигнатото се записа на курс и на следващия изпит резултатът пак беше - 8.Райтингът е най-коварен.

# 656
  • София
cool_witch, а какво е ФКМ? Някакъв факултет явно, но не мога да разгадая цялата абревиатура. Rolling Eyes
И към родителите на деца в АК - правят ли в колежа подготовка по формата или са на самоподготовка?

# 657
Извинявам се - Фондация св. св. Кирил и Методий"
В момента секцията "Курсове" не ми се отваря, но има информация с телефони ТУК
Моята информация за тях е от преди 4 години, дъщеря ми завърши 2011, държа TOEFL 2010.
Знам, че успешно провеждат изпити (не по японски) и пращат студенти в Япония

# 658
  • София
Няма организирани елективи. Има само електив за подготовка по Сат за думите.
Някои ходят на курсове за САТ подготовка извън АК,. Знам и 1-2, които са ходили и за езиковите сертификати.

# 659
  • България
И към родителите на деца в АК - правят ли в колежа подготовка по формата или са на самоподготовка?

Миналата година в АК нямаше подготовка за сертификати. Дъщеря ми се яви на TOEFL и подготовката й се състоеше  в решаване на примерни тестове. Мисля, че ги беше теглила от сайта за регистрация. Първоначално беше решила да се яви на изпит в началото на септември, но в последствие прецени, че е по-добре в края на септември, защото през лятото не ползва толкова активно езика.
 Успех!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт