Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 10

• 60 999
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
О, чудесно, значи ще има какво да се купува...
Ох, Сиси, разсмя ме Laughing ...
Направо се бях притеснила, че свършиха детските им книги!  Grinning

# 346
Ей, най-накрая дочакахме Драконите! Тъкмо се канех да им пиша Grinning

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 09:36 от secret girl

# 347
Падингтън в зоопарка. Искат им за четене в училище и си я избра. Красиви картинки, малко текст, удобен шрифт. И една за Мимо си избра. Момичето в книжарницата каза, че е подходяща за четене в тази възраст, защото има какво да се попълва съобразно текста и това ги стимулира да четът с разбиране.

# 348
Знам, че тук има много почитатели на Роалд Дал, затова да споделя какво прочетох преди малко - ВВС ще пуснат за Коледа филм по "Костенурке, костенурке" с Дъстин Хофман и Джуди Денч! Сигурно ще се е получил много сладко, дано бързо дойде и при нас! Praynig

sky*, каква е книжката за Мимо? Или може би Момо?
Иначе и аз съм си набелязала малките книжки за Падингтън при някоя следваща поръчка, но се чудех да не би това да са глави от големите, някой има ли представа? Ние имаме само първите две от големите и там ги няма, но не знам в другите..

# 349
  • София
Ейййй страхотна новина за "Драконите" и ние ги чакахме с нетърпение!
На Роалд Дал съм чела на дребните (и препрочела n пъти) само "Огромният крокодил", на другите още не им е дошло времето. И на двамата много им хареса.  Така че, най-вероятно, и ние ще се наредим сред почитателите  Simple Smile

А мен ме заинтригува нещо, което предстои: http://ribka-publishing.bg/catalog/dvete-kralstva/

# 350
zina_, на същото издателство и авторка съм подарявала книжката "Рибка", но не съм я виждала, защото я пратих направо на адрес. Всичките им книги изгледжат изпипани - http://ribka-publishing.bg/catalog/, само цените идват малко височки и фактът, че не могат да се купуват от обичайните места също не ми допада.

# 351
  • у дома
О, чудесно, значи ще има какво да се купува...
Ох, Сиси, разсмя ме Laughing ...

Аз се чудя детето на кой е такъв заплес,а то аз даже и не бях фиксирала,че е на Сиела  Embarassed

# 352
Сиси не помня как се казваше, а я оставихме в училище. Мимо беше детето и някакъв магьосник, но не я намирам в нета. Ще помоля детето да провери в понеделник или ще се чуя с дамата от книжарницата.
Падингтън са толкова кратки, че дори да ги има в пълния вариант в другите книжки, пак си струва да ги вземеш. А и илюстрациите будят интерес в моя син. Другото което предлагах - Никола - беше отхвърлено заради лоши илюстрации.

# 353
  • Sofia
Ето нашата днешна придобивка.  Grinning

Филмът "Хартиеният принц" много ни хареса! Препоръчвам!  newsm10
Представиха се авторката и преводачката на книжката. Това са те, но с моя телефон и отдалече толкова (клик).

http://www.---spamche---/storage/tinybrowser/upload/vladislava.jpg
На мястото на спама е авторите.ком

Авторката е и сценарист на филма, главната героиня е дъщеричката ѝ (много хубаво игра и е прекрасно детенце), таткото е продуцентът. Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:

Купихме си след това и книжката, разбира се с автограф, както и на билета, от което сме особенно щастливи!  

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 14:56 от Morena

# 354
Моренка, страхотно! Hug Дано все пак да успеем да отидем и ние на другите филми, които съм си харесала, вкл. и този.
Ние днес бяхме на "Петсън и Финдъс..", прекрасно направен до най-малкия детайл, пресъздава чудесно точната атмосфера от книжките! Не бяха включени всички познати историйки, надявам се да направят и втора част. Препоръчвам горещо! Peace

sky*, малките за Никола и аз ги отхвърлих, купуваме само другите.
Светле, нищо, че не сте видели, че пише Сиела, а и сега и е бил моментът Wink

# 355
Днес се отбихме до една книжарница с малкия и видях много интересна поредица на Сиела - "Запази историята": http://ciela.bg/books/sequence/42/0

Взех две книги от нея, да видя как са.  Peace

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 21:06 от Анонимен

# 356
  • Sofia
На мен лично Петсън и Финдъс ми беше скучничък, точно защото знаех какво да очаквам, но на детето беше забавен.  Иначе е прекрасен филмът, дублирайки книжките.
Но "Хартиеният принц"  бих гледала отново!  Grinning

# 357
  • sofia
На Петсън и Финдър озвучаването (откъм техническо изпълнение) беше ужасно. Иначе на децата много им хареса, снощи се приспаха с книжките.
Обаче актьорът толкова много приличаше на предишния ми шеф, че през целия филм си мислех само за него  Joy Мимиките на лицето бяха плашещо същите...пък и той е котколюбител.

Скрит текст:

# 358
Имах си рожденичка - дъщеря ми стана на 9, разбира се, нямаше как да минем без книжки и в този ден, ето какво подарих на децата:

Малкият много хареса книжките за Падингтън, илюстрациите са чудесни! Със сигурност ще вземем и другите 3 от този формат като ги пуснат, а пише, че и от големите планират да издадат още цели 7!
На Мария Пар първата книжка "Вафлено сърце" не се прие с чак такова въодушевление, но все пак реших да взема и новата, защото чета все хубави думи за авторката, която определят като новата Астрид Линдгрен. Дано тази й хареса повече.
И както е видимо, стартирахме и с купуването на нови зимно-коледни книжки. Wink Като имам време ще обновя списъчето.

vesi1, наистина удивителна прилика. Simple Smile
Моренка, аз мисля, че децата, които не познават книжките, едва ли биха харесали толкова много филма.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 10:56 от Сиси ♥♥

# 359

Мила Сиси,да ти е живо и здраво порасналото детенце! Нека расте щастливо и обичано! Hug  Честити нови книжки! Wink

Общи условия

Активация на акаунт