Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 10

• 61 263
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Последно Драконите.

# 631
  • София/Варна
Прясно прясно от днес:

Едно читалище в Стара Загора се отървава от книжките си и случайно попаднах на тази.

# 632

И три от поредицата "Моите мили съседи"

С тези помагала се занимаваме напоследък:

# 633
# 634
  • ту тук, ту там
Последно купих "Франклин сменя зъбче".
Това само за да не е абсолютен спам постът ми!

Вчера взех от библиотеката "Приказна съкровищница" на Сиела - http://ciela.bg/books/book/prikazna-skrovishtnitsa/246 - и детето направо се влюби в нея! Имаме много книжки с приказки, но тази го грабна с нещо! И започнах да я издирвам, но се оказа с изчерпан тираж! От някои сайтове не е свалена като изчерпана, но след поръчката ми казват, че не могат да я доставят. Моля ви, ударете едно рамо къде може да има някоя изостанала бройка?! При антикварите или ако някой я има и иска да ми я продаде?! Аз продължавам с търсенето, ще съм много щастлива, ако си зарадвам детето! Simple Smile

# 635

Вчера взех от библиотеката "Приказна съкровищница" на Сиела - http://ciela.bg/books/book/prikazna-skrovishtnitsa/246 - и детето направо се влюби в нея! Имаме много книжки с приказки, но тази го грабна с нещо! И започнах да я издирвам, но се оказа с изчерпан тираж! От някои сайтове не е свалена като изчерпана, но след поръчката ми казват, че не могат да я доставят. Моля ви, ударете едно рамо къде може да има някоя изостанала бройка?! При антикварите или ако някой я има и иска да ми я продаде?! Аз продължавам с търсенето, ще съм много щастлива, ако си зарадвам детето! Simple Smile

На мен ми я подари позната, която работи в Мтел - те по някакъв повод са купували явно голямо количество от тази книга. Ако имаш познати там, струва си да ги питаш, макар че нашата е от преди повече от две години.

# 636
  • Sofia
Моля, ако някой има тази книга и му е възможно, да снима съдържанието ѝ!

# 637
  • ту тук, ту там
SZA, мислех, че съм ти благодарила, но явно не съм публикувала! Не се сещам за такъв познат от Мтел, но благодаря за насоката!
И на мен ще ми е интересно да видя съдържанието на "Торба приказки"! Изобщо търся читава книга с класически приказки и хубави илюстрации (за сина ми илюстрациите са все още от значение!). Споменах, че имаме доста вече, но не ми харесва как е поднесено съдържанието - ужасен, беден изказ, много пъти сдъвкан ключов момент от приказката, с две думи - пълна скръб! Дори и от горната книга на Сиела не съм вече толкова очарована, след като поизчетохме повечето приказки... (В баснята за лисицата и щъркела, лисицата, като тръгнала на гости на щърка, си капнала няколко капки парфюм...  Shocked)
ПАН и Хермес имат сборници с приказки, но ми се струва, че и там приказките не са добре преразказани (прелиствала съм в книжарниците, само дотолкова са ми впечатленията)! Та ще съм благодарна на препоръки! Вашите деца са по-големи на повечето, така че сигурно имате опит! Simple Smile

# 638
  • Sofia
(В баснята за лисицата и щъркела, лисицата, като тръгнала на гости на щърка, си капнала няколко капки парфюм...  Shocked)
  Shocked  #Crazy   Sick  Думи нямам!
Елени, веднага ти препоръчвам да четете приказки от старите издания, там такива... (толкова съм втрещена, че не ми идва думата) няма.

# 639
  • sofia
Моля, ако някой има тази книга и му е възможно, да снима съдържанието ѝ!

Скрит текст:

Имаме я, довечера ще го направя (стига да не забравя Blush)

Елени - имаме ето тези два тома (всъщност във всеки са по 50 приказки), но са изчерпани
Скрит текст:

Скоро гледах едно по-ново издание и май са същите приказки, но събрани в една доста дебела книжка (и като цена "дебела")
Скрит текст:

# 640
ПАН съм ги отписала по гореспоменатите причини.
И аз като Морена предпочитам старите издания  Peace
А в книжлетата с отделни приказки какви бисери има. Там няма изписани превод, автор и т.н.
Кумчо Вълчо носел рекламен плакат в "Червената шапчица" ....

# 641
  • ту тук, ту там
Имаме ги, Веси, ама и там малко попретупани ми се струват приказките!
Всъщност те останаха в София, трябва да ги придвижа насам и да ги погледна отново!
Стари издания с приказки имам при нашите на село много, десетки томове, (майка ми и до днес обожава да си чете приказки Simple Smile), но последно като ги преравях, не открих подходящи издания с картинки! За него картинките са важни, иначе имаме проблем с концентрацията!
Другото което е, не знам доколко е правилно, но все още му спестяваме ужасиите от приказките, фаталния край за някои от героите, думи като умрял, мъртъв, убил го, глупав, мърляв, некадърници и т.н. (извинете ме за липсата на кавички) ги заобикаляме и перефразираме, а книжките изобилстват от тях! Но да не разводнявам темата с това, знам, че е многократно обсъждано! Simple Smile

# 642
Хермес имат нови, илюстровани издания на приказките на Шарл Перо, Братя Грим и Андерсен, на приказките с оригиналния им текст - понеже стана въпрос за приказки в класическия им вид.
И при нас, в старите издания, проблемът, ако може да се нарече така, е точно в липсата на цветни илюстрации в тях - малкият иска картинки, иначе не му е интересно.
Моят син (4 г. и 9 мес.) също реагира много бурно на сюжетното развитие, когато любимият на Рапанцуел паднал от високата кула в трънаците, които му изболи очите, или злата мащеха на Снежанка се опитва да я убие с отровна ябълка - каза, че трябва да се обадим в полицията, за да я арестуват  Laughing ; и прочие, и прочие.
Но аз не се отказвам да му ги чета - все пак наближава пет и според мен си му е време за Братя Грим и Шарл Перо

# 643
Малки са ви децата за Братя Грим, Андерсен, а и за повечето народни приказки, за това и се налага да "спестявате" и имате проблеми с "концентрацията". За това и новите издания с картинки са адаптирани за малки деца, а не са оригинали. Изобщо приказки се изучават до 4 клас в училище. 4 клас са на по 11 години. Има издания на оригинални приказки в разни от типа "Библиотека за ученика" на различни издателства и всичко си е наред в тях, ама са без картинки, разбира се. Peace

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 13:43 от .Ели.

# 644
Всеки си решава. За Андерсен е рано действително; но за Червената Шапчица, Бременските музиканти и Снежанка, да се чака до четвърти клас, ми се струва пресилено.

Общи условия

Активация на акаунт