Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 10

• 61 260
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Благодаря, Веси, ще очаквам.  Simple Smile

За Перо, Андерсен и Грим... Първите двама предложих на 7г. Перо прочетохме, Андерсен донякъде, а Грим ще почакат още малко.

# 646
Тази поредица мисля не е лоша  - илюстрациите са супер. И дебелината на хартията Wink
Чели сме само първата част...
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/category/v_stranata_na_vechnite_prikazki/
Тук има страници - http://www.book.store.bg/p12605/v-stranata-na-vechnite-prikazki-kniga-2.html
и опис на включените приказки.
И още една поредица не беше лоша, но не я намирам Sad А и вкъщи е дълбоко прибрана.
"Приказки от цял свят" - в томове е. Ще проверя и ще пиша.

Напомнихте ми, че като беше малко хлапето се научи да преглежда автор, художник, и къде е печатана - естествено този род книги ги изнесоха в Китай Simple Smile

# 647
Ние четем с малкия в момента точно едно старо издание с приказки на Ангел Каралийчев. Там наистина проблем са не особено приятните и малко на брой илюстрации. Но е много смешно с редица стари думи... Освен това приказките са много и доста еднотипни, за съжаление подредени една след друга по еднотипност (т.е. следват близки по съдържание, дори почти еднакви приказки). Последното може да поизнерви децата (а и четящият).

Аз не съм спестявала нищо от приказките на децата, но като бяха по-малки четяхме адаптирани издания. Е, има издънки... Иначе големият ми син от малък не обича по-страшничките приказки и просто ми казваше да не му чета и спирахме. Сега продължава да не обича такъв тип. Малкият пък е доста не-страхлив в това отношение и е готов да понесе всякакви ужасии в приказките.

# 648
  • sofia
Страници от Торба с приказки
Снимала съм съдържанието. Шрифтът е хубав. Има цветни и черно-бели картинки, но и от двата вида са малко.

# 649
  • Sofia
Много благодаря, Веси!   bouquet

# 650
Тази поредица мисля не е лоша  - илюстрациите са супер. И дебелината на хартията Wink
Чели сме само първата част...
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/category/v_stranata_na_vechnite_prikazki/
Тук има страници - http://www.book.store.bg/p12605/v-stranata-na-vechnite-prikazki-kniga-2.html
и опис на включените приказки.

Мога да дам един глас за тази поредица имаме три от тях /без синята/ и са добри. Приказките са преразказани добре, няма измишльотини в тях, илюстрациите са много и хубаво направени. Шрифтът е голям и може да се чете и самостоятелно, въпреки че са малко тежички, заради твърдите корици, амаааа то не може всичко да е идеално  Joy . На фона на повечето книжки с приказки, тези определено стават.

И във връзка с осакатяването на приказките, имаме една подарена за Дядовата ръкавичка, в която вълкът е сервитьор и посреща на вратата с поднос с лимонада, присъства и жаба-певица  Rolling Eyes Laughing. не помня издателството за съжаление, потъна в забвение горката на момента .

# 651
  • ту тук, ту там
Да, момичета, приказките в оригинал със сигурност не са подходящи за нашата крехка възраст, но ми се искаше нещо хубаво като оформление и добро като адаптация да открия!
Затруднявам се вече с избора на подходящи книжки за сина ми! Петсън, Боско, Лисича гора ги имаме и сме ги чели вече стотици пъти, за зайчето Феликс също (само една от тях ни липсва), не знам вече какво да купувам, пък и в момента само онлайн мога да разглеждам...
Темата е в раздел "Деца в училищна възраст", но дано не се сърдите, че се вмъквам така с подобни детско-градински вълнения! Simple Smile
Поредното безумие от книжката на Сиела беше в приказката за вълка и седемте козлета: вълкът занесъл на козлетата кутия "хубави шоколадови бонбони", за да ги подмами да му отворят! Ами безумно тъпо ми се стори... Престарали са се с адаптацията в тази книжка! Или нещо аз ли не съм У ред?!  newsm78

# 652
  • Варна
Мина, магиите и бялата стъкленица:

Понеже синът ми си пада по фентъзи литература (10г) мисля, че това е супер попадение: фентъзи с елементи от българския фолклор.

# 653
  • Deutschland/HE
Мина, магиите и бялата стъкленица:

Понеже синът ми си пада по фентъзи литература (10г) мисля, че това е супер попадение: фентъзи с елементи от българския фолклор.

Катето я изчете на един дъх и вече чака продължението  Simple Smile

П.С. А благодарение на книжарница "Жар птица" имаме и автограф от авторката.

# 654
# 655
Днес получих тези, много им се зарадвах!  Heart Eyes

# 656
Жасмин  Peace
Първата е четена и харесана;)
Имаше известни правописни грешки, което забавлява детето да ги открива и възмущава, основно "а" и "о" и някои други.

# 657
Първата ми беше много любима като дете, имаме я и в този вариант: http://www.book.store.bg/p17739/manshon-poluobuvka-i-myhesta-brada-eno-raud.html
но аз държах да взема и стария вариант, заради илюстрациите на Едгар Валтер.

# 658
  • Sofia
Честити ти, Жас! Много хубави!  Simple Smile

# 659
на издателство "Арт Плюс Букс" Книгата е с превод на български и английски език

Общи условия

Активация на акаунт